Roma wg mnie bardzo mizernie z 1 celnym strzałem na bramkę właśnie po golu Kolarova. W końcówce dużo szczęścia bo Atalanta stwarzała niezłe okazje i zasługiwała na wyrównanie. Jeden mecz nic nie znaczy ale z taką grą Rzymianom ciężko będzie toczyć wyrównane boje z czołówką. Znacząco się osłabili począwszy od trenera. Pokuszę się nawet o stwierdzenie, że Spal jest największym osłabieniem Romy i zarazem największym wzmocnieniem Interu w tym mercato Wzmocnienia? Powiedzmy sobie szczerze, że Defrel to nie zawodnik, który z marszu zrobi tyle 'wiatru' co Salah (w zeszłym sezonie w lidze 15B i 13A w 31 występach) i da drużynie w ofensywie tyle ile dawał Egipcjanin.
Niestety,ale muszę powiedzieć, że trafione w sedno...
Pierwszy mecz Romy do zapomnienia. Wygrana cieszy, ale styl gry, yyy tzn no styl wygranej nakazuje wątpić póki co. Bo z gry to tam było kiepsko. Defrel jak mówisz to nie jest zawodnik na klub kalibru Romę. W dodatku to jest środkowy napastnik, a nie na skrzydło! Salah jaki był taki był, hasał, marnował setki, ale strzelał i miał asysty aż miło. W Liverpoolu nadal daje to zespołowi, można by rzec typowy Salah! Wszędzie zrobi wiatr. Wielka strata Romy. Wzmocnienia jako takie ciekawe, ale Spaletti faktycznie zrobił niesamowitą robotę. Przecież on przed rokiem z Romą zdobył 87 punktów! To jest wynik świetny. Dość powiedzieć, że na przestrzeni ostatnich sześciu sezonów Juventus wygrywał trzykrotnie ligę z wynikiem 87 punktów lub mniej! Sami więc widzicie jaka to świetna
praca była. W dodatku Roma grała niezwykle widowiskowo. Teraz zostało kilku generałów jak De Rossi czy Nainggolan, ale niestety z bólem serca muszę stwierdzić, że potencjału na scudetto nie ma w Rzymie...
Inter na dniach sprowadził też Joao Cancelo, jak dla mnie tak dobrego prawego obrońcy to w zespole Interu nie było od czasów Maicona. Portuglaczyk na Estadio Mestalla grał świetnie. Ciąg na bramkę ma niesamowity, technika, szybkość, wszystkie atuty by błyszczeć w
Serie A.
Inter zrobił świetny ruch. No bo ile można oglądać Nagatomo czy D'Ambrosio?
Mimo złych wrażeń z meczu w Bergamo jeszcze wierzę w Romę. Poczekam na domowy mecz, który mam nadzieję będzie inaczej wyglądał. Roma na Olimpico wzniesie się na wyżyny, stadion poniesie. Wydarzenie wielkie, mecz kapitalny, Spaletti wraca szybko na Olimpico.
Ja bardziej upatruję opcji z bramkami, co Ty na to
@lelek65?