>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2 kolejka Primera Division [28-30 sierpień 2015]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

Mega Promocja w Expekt - zakład bez ryzyka do 222zł (oferta bez obrotu)

Sezon zaczął się ciekawie, Real Madryt już stracił punkty z beniaminkiem z Gijon. Barcelona wreszcie uporała się z Baskami z San Mames wygrywając 1:0, a przecież w meczach o Superpuchar doznała porażki na tym obiekcie aż 0:4! Tym razem oba zespoły mają łatwiejsze zadanie, Barca na Camp Nou zagra z Malagą, ale Barca z bardzo wąską kadrą, czy to nie będzie problemem?
Real z kolei u siebie spróbuje pokonać Betis, czy im się uda?
Mecze gigantów hiszpańskiego futbolu będą jednak w ten weekend w cieniu starcia na Sanchez Pizjuan gdzie Sevilla podejmie Atletico, zapowaida się arcyciekawy pojedynek, kto wygra?

Zachęcam do dyskusji na te i wiele innych tematów związanych z 2 serią gier w La Liga ;)

jack4show 30

jack4show

Użytkownik
Eibar vs Atletic Bilbao typ.2 @2.10. Jak Atletic Bilbao gra, każdy ostatnio widział w meczach z Barcą, gdzie byli podwójnie zmotywowani. Jako, że to początek sezonu i jeszcze każda drużyna z dołu tabeli z poprzedniego sezonu bądź beniaminek próbują zbierać jak najwięcej punktów by później się ostro bronić przed spadkiem, Eibar nie da za wygraną. Ja jednak obstaję przy Atletic Bilbao i liczę na skromne 1:0.

jajczak 236

jajczak

Użytkownik
Jest jakiś bukmacher który wystawił ofertę na kartki w meczu Sevilla-Atletico ?
Spokojnie, poczekaj do czwartku - piątku. Będzie uni i bettson na 100% /Vidal

T 2

teha

Użytkownik
Sevilla - Atletico Madryt -&gt; X2 @ 1,44
Barcelona - Malaga -&gt; powyżej 2,5 goli @ 1,36
AKO 1,96 / bet365

Sevilla zremisowała tydzień temu w meczu z o wiele słabszą Malagą niż rok temu. Wiem, że to dopiero początek sezonu, ale Sevilla, która wbiła Barcelonie 4 gole nie powinna mieć wpadki z odświeżoną Malagą. Natomiast Atletico wygrało u siebie 1:0 z beniaminkiem Las Palmas. Co prawda bez rewelacji, ale kontrolowali przebieg spotkania i drużyna Simeone wie, jaki ma ciężki terminarz i zapewne zbierali siły na Seville. Atletico w każdej formacji jest IMO lepsze, a o ataku nie wspomnę. Myślę, że wygrana Sevilli zaskoczy wiele osób - w tym mnie. X2 jest wg.mnie najrozsądniejszą opcją za dość dobry kurs;)
Barcelona chyba powoli wraca na właściwe tory. Wygrała w końcu z Atletic Bilbao na wyjeździe. Mecze pucharowe rządzą się swoimi prawami. Na 90% zagra Neymar więc do spółki z Albą będą nieźle szaleć na lewej flance. Alves jest kontuzjowany, ale S.Roberto pokazał się z b.dobrej strony zmieniając brazylijczyka, więc prawa strona przy Messim nie powinna być jakaś gorsza. Sergio także nie zagra, ale zastąpi go moim zdaniem &quot;szefuncio&quot;. Dlatego na środku obrony zapewne zagrają Bartra ew. Mathieu/Varmaelen, który pokazał jak powinien grać prawdziwy ŚO. W tym tygodniu Blaugrana będzie testować na Camp Nou Malagę. Malaga w tym sezonie nie popisała się transferami. Sprzedała b.dobrych zawodników, którzy byli kluczowi w wykańczaniu akcji, jak i w bronieniu swojego pola karnego. Może to nie będzie festiwal bramek, ale 3 gole w meczu powinny paść bez większego problemu.

wojttekkk 7,3K

wojttekkk

Użytkownik
Wg mnie w meczu Sevilla vs Atlético Madryt nie ma co się pchać w stronę Madrytczyków - pierwszy mecz o niczym nie świadczy, tym bardziej, że był to mecz wyjazdowy. Gospodarze udowodnili, że siłę rażenia mają sporą strzelając po 4 bramki w meczu przeciwko Barcelonie oraz Romie. Teraz mecz u siebie, na pewno będą chcieli dać kibicom powód do radości i ja nie stawiałbym ich na przegranej pozycji i nie będzie to dla mnie zaskoczeniem jak to pisał użytkownik teha, jeżeli właśnie Sevilla sięgnie po 3 punkty w tym meczu. Atletico ledwo wygrało 1:0 przeciwko beniaminkowi, który nie awansował bezpośrednio tylko dopiero po Play Offach. W tym meczu Las Palmas miało też swoje okazje, ale myślę, że doświadczenia zabrakło w tej ekipie. To jest początek sezonu, dzieją się jak zawsze w takich okolicznościach dziwne różne rzeczy, jednak ja osobiście nie widzę tutaj zwycięstwa gości.

Sevilla strzeli gola przed 72 minutą meczu @1.63 Fortuna

Mecz na Camp Nou nie powinien sprawić Barcelonie problemów przeciwko Maladze, która w tym okienku się raczej osłabiła niż wzmocniła. Katalończycy wygrali w 1. kolejce 1:0 na wyjeździe przeciwko Athletic Bilbao i na pewno morale wzrosły po przegranym wcześniej z nimi dwumeczu 5:1. Malaga zremisował bezbramkowo podczas 1. kolejki u siebie na stadionie z Sevillą, jednak w tym meczu przeważali - a przynajmniej w statystykach (Fortuna
Luis Suárez strzeli gola @1.70 Fortuna
2. połowa over 1.5 gola @1.59 Fortuna

Real, który wg mnie zaliczył wpadkę w 1. kolejce PD remisując bezbramkowo przeciwko beniaminkowi dzisiaj podejmie na własnym obiekcie kolejnego beniaminka ligi - Real Betis. Myślę, że w tym meczu nie ma mowy o stracie punktów i Królewscy zdobędą 3 oczka. Jednak, że to jest kolejny mecz po kursie 1.10, którego nie ma sensu tykać w ten sposób, to znowu będę proponował zakłady na bramki. Real ma bardzo mocną ofensywę, kto zagląda do forum o PD to na pewno wie i nie muszę tu wywoływać nazwisk. Real Betis wg mnie sobie nie poradzi w tym meczu i wyjadą z Madrytu przegrani - jak dla mnie wysoko przegrani.

Cristiano Ronaldo strzeli gola @1.40 Fortuna
2. połowa over 1.5 gola @1.49 Fortuna
Real Madryt strzeli gola w obu połowach @1.45 Fortuna

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Dużo fajnych meczów do grania. Praktycznie w każdym starciu można wyskrobać coś ciekawego.
Real Sociedad w pierwszym meczu zaledwie zremisowało na wyjeździe z Deportivo będąc stroną o wiele słabszą. Boję się, że w kolejnych starciach może wychodzić ich byle jakość, a Moyes prędzej czy później straci pracę. Gijon po remisie z Realem na pewno jest podbudowane. To co na pewno będzie wyróżniać tę ekipę to waleczność, charakter i jazda na dupie. Mają wielu ciekawych wychowanków, słyną z dobrej szkółki i są dumą całej Asturii. Nie docenia się zespołu, który dopiero co awansował do najwyższej ligi rozgrywkowej. Ostatnio spadali z hukiem, ale teraz to zupełnie nowa drużyna. Szkoda, że rok temu nie udało im się zatrzymać Scepovicia, bo ktoś taki zdecydowanie by się im przydał. Celtic wykorzystał wtedy niską klauzulę i wziął zawodnika do siebie. Podejrzewam, że teraz do transferu by nie doszło. Gijon powinien być drużyną, która nie będzie zdobywać dużej ilości bramek, ale na pewno będą skałą, którą trudno będzie skruszyć.
Real Sociedad - Gijon
Gijon +0,75 1,72 Bet365 ✅ 0:0

Barcelona raczej nie trafi z formą w początek sezonu i z tego względu mogą się trochę pomęczyć. Malagę bardzo często się lekceważy w starciach z wieloma mocniejszymi ekipami. Oni zawsze mają swoje problemy, ktoś odchodzi, ktoś przychodzi, ale koniec końców wychodzą na swoim. Zaczęli od dobrego remisu w derbach Andaluzji, gdzie z dobrej strony pokazali się w starciu ze zwycięzcą Ligi Europy - Sevillą. Pomimo, że bramek nie zobaczyliśmy to Malaga pokazała, że ma naprawdę pokaźną siłę ognia, więc Barcelona nie może ich lekceważyć. Zaraz narażę się komuś, kto typuje, że Messi strzeli 10 bramek lub więcej, ale moim zdaniem handi 2,5 to przesada. Barca w poprzednim sezonie z Malagą nie zdołała wygrać w lidze. W Andaluzji padł remis 0:0 (Barca wtedy nie oddała chyba nawet celnego strzału), a na CN Malaga wygrała 1:0, broniąc wyniku 1:0 przez większość czasu.
Barcelona - Malaga
Malaga +2,5 1,92 Bet365 ✅ 1:0

W meczu Celty z Rayo liczę na bramki. Ostatni mecz obu tych drużyn w Galicji to wygrana gospodarzy aż 6:1. Pamiętam - fajny był to meczyk. Idealny na live i do oglądania. Czuło się, że kolejne gole są w powietrzu, bo okazji nie brakowało. Jutro może być podobnie. Celta w pierwszym meczu wygrała 2:1 z Levante, ale łatwo nie było. Żabki co prawda już od 5 minuty grały w &quot;10&quot;, ale po przerwie zdołały doprowadzić do wyrównania i Celta była bliska utraty punktów, ale radość gospodarzy nie trwała długo. Grali na minimum, ale nawet w osłabieniu Levante udało się zdobyć bramkę. Z Rayo będzie na pewno dużo trudniej, bo oni grają ofensywnie i z meczu na mecz będą się rozkręcać. Ekipa z Vallecas zremisowała z Valencią, co jest dobrym prognostykiem. Trzeba oczywiście brać pod uwagę, że ekipa z wybrzeża mocno się oszczędzała, ale nie to jest najważniejsze. Filozofię Paco każdy zna - byle do przodu. Celta u siebie murować się nie będzie i właśnie z tego względu typuję tu over, mając w głowie mecz z poprzedniego sezonu. Mocne dwa typy.
Celta - Rayo
Powyżej 2,5 bramki 1,70 Bet365 ✅ 3:0
Powyżej 10,5 rożnych 1,83 Bet365 ⛔ 9

Mecze Realu z Betisem to zawsze creme de la creme dla oczu. Pada mnóstwo bramek, Betis ustawia się pod kontry, a mecze są szybkie i przyjemne. Mel jest znowu za sterami klubu z zielonej części Sewilli, więc taktyka na mecz może być podobna, chociaż mało kiedy się to sprawdzało. Tym razem skład personalny gości jest znacznie silniejszy. Betis zawsze miał beznadziejną obronę, przez co spadli w lidze. Atak tworzy klasyk - Molina i Castro. Ten drugi to jeden z moich ulubionych zawodników w PD. Molina ma smykałkę do goli na Bernabeu. Trzy ostatnie jego występy na tym stadionie to trzy gole. Nieźle, bo tylko jeden gol padł z karnego. Raczej nie mam wątpliwości, że jutro zobaczymy gola właśnie w wykonaniu któregoś z tych gentelmanów.
Real - Betis
Powyżej 3,5 goli 1,70 Bet365 ✅ 5:0
Molina strzeli 6,50 Unibet (Ma nosa do tych goli, a jak ktoś ma strzelić to właśnie on albo Ruben)
Betis pierwszy strzeli, ale Real wygra 8,00 Bet365 (Przeczucie) ⛔
Powyżej 4,5 spalonego 1,65 Betsson (Szczególnie polecam) ⛔ 3

Otrzymane punkty reputacji: +9
canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Czy nie sądzicie że, kursy na Betis są troszkę za duże?? @ prawie 30,00 u jednego z buków.
To chyba lekka przesada Real może ich rozjechać ale równie dobrze może przegrać 1:0.
Mają czasem takie akcje.
Co prawda jestem zagorzałym fanem Realu ale ten Betis na papierku nie jest taki zły ( paru fajnych graczy, ich forma z poprzedniego sezonu, i remis z Villarreal )
Real zremisował z Gijonem więc pewnie będzie teraz chciał rozjechać jak walec swoich rywali.
Ale mi chodzi o to że, te kursy są naprawdę &lt;&lt;&lt; nie takie jakie powinny &gt;&gt;&gt;
????

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Są przesadzone, bo nawet przed spadkiem Betisu, kursy na ich zwycięstwo były znacznie, znacznie niższe, a teraz moim skromnym zdaniem skład personalny tej drużyny jest znacznie lepszy. Przy gigantach pokroju Barcy i Realu kursy wystawiane są przeważnie w podobny sposób, a żeby wyczuć niespodziankę - trzeba mieć nosa ;)

dawcamocywnocy 1,3K

dawcamocywnocy

Użytkownik
Bardzo interesująca kolejka przed nami i pare ciekawych typów można dorzucić od siebie.

Pierwszy który wydaje mi sie bardzo interesujący to granie handicapu na rożne w spotkaniu Barcelony z Malagą. Gram tam +5 w stronę Malagi, nie spodziewam się aż takiej wielkiej przewagi w tym aspekcie gry po stronie Katalończyków, szczególnie gdyby Malaga chciała grać piłkę a nie zakopała się we własnym polu karnym. Gram też bramkę dla Neymara który po śwince i przerwie ponad 2 tyg będzie chciał wrócić do składu z wielkim przytupem.

Barcelona - Malaga Rożne Malaga +5 @1,66 Unibet⛔
Neymar strzeli @1,89 Unibet⛔

W meczu Realu skłaniam się raczej w strone golelady Królewskich aniżeli w szanse Betisu. Mogę się mylić ale pachnie mi w tym meczu rzutem karnym dla Realu zwłaszcza gdyby gospodarzom nie szło za dobrze. Od teorii spiskowych jestem daleki ale jednak ściany zawsze sprzyjają gospodarzom;)

Gospodarze strzelą z rzutu karnego @4,2 Unibet⛔

Kompromitacja z mojej strony...

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:30 Barcelona - Malaga
Typ: Liczba bramek powyżej 3.5
Kurs: 1.88
Buk: Betsson
Dziś wieczorem zawitamy do Barcelony, gdzie obecny mistrz zagra u siebie z Malaga. Dzisiaj idę w stronę strzelonych goli. Ostatnie mecze nie napawają optymizmem, że tyle goli padnie, spójrzcie sami:
Ostatnie mecze między zespołami
21.02.2015: Barcelona - Málaga 0:1 / Liga BBVA
24.09.2014: Málaga - Barcelona 0:0 / Liga BBVA
26.01.2014: Barcelona - Málaga 3:0 / Liga BBVA
25.08.2013: Málaga - Barcelona 0:1 / Liga BBVA
11.06.2013: Barcelona - Málaga 4:1 / Liga BBVA
24.01.2013: Málaga - Barcelona 2:4 / Puchar Króla
16.01.2013: Barcelona - Málaga 2:2 / Puchar Króla
13.01.2013: Málaga - Barcelona 1:3 / Liga BBVA
Ja jednak chce was przekonać do tego typy. Pierwszym z nich jest powrót tridente, który jak dobrze wiemy w uprzednim sezonie zachwycił całą europę, a dziś znowu zagrają razem i to na Camp Nou. Drugim czynnikiem jest słaba postawa obrony Barcelony, chociaż w ostatnim spotkaniu zanotowali czyste konto to dzisiaj już nie musi być tak kolorowo gdyż goście mają kim straszyć w linii ataku. Malaga swój pierwszy mecz zremisowała z Sevillą co na pewno było sporo niespodzianką. Do składu zespołu wracają kapitan Weligton oraz zawieszony w pierwszym spotkaniu Recio. W meczowej osiemnastce zabrakło natomiast miejsca dla nowych nabytków - Espinho i Roque Santa Cruza.
Skład Barcelony na dzisiejszy mecz:
Pełna lista powołanych: ter Stegen, Claudio Bravo, Ivan Rakitić, Sergio Busquets, Iniesta, Luis Suárez, Messi, Neymar, Rafinha, Mascherano, Bartra, Munir, Jordi Alba, Sandro, Sergi Roberto, Vermaelen, Mathieu oraz piłkarz Barçy B Gumbau. W kadrze nie znaleźli się kontuzjowani Adriano, Douglas i Alves, a także decyzją trenera Jordi Masip.
Polecam!
Wynik: 1:0 ⛔

lukasz02m 1,1K

lukasz02m

Użytkownik
Barcelona - Malaga
under 4.5 @1.44 Ónibet ✅

kursy na under rosną, więc jeszcze można się wstrzymać. Co prawda wraca Neymar, ale ofensywa Barcy nie weszła jeszcze na swój wysoki poziom i nie liczyłbym dzisiaj na masę goli zwłaszcza, że na Camp Nou przyjeżdża Malaga, która zapewne postawi autobus. Defensywa Barcy nie wyglądała ciekawie przed sezonem, ale Katalończycy mieli wtedy przeciwników, mających dużo więcej do zaoferowania w ofensywie niż ich dzisiejszy rywal, także myślę, że Malaga nic dzisiaj nie strzeli. W poprzednim sezonie Duma Katalonii miała ogromne problemy z defensywą Malagi i w dwóch meczach nie strzeliła nawet bramki. Mecz w Maladze zakończył się remisem 0:0, a na Camp Nou Malaga wygrała 1:0. Dzisiaj na taką niespodziankę nie liczę, ale takie 2:0 dla Barcy jest całkiem realne, więc under 3,5 też można pograć.

Real - Betis
over 3.5 @1.64 Ónibet ✅

Real po falstarcie w 1 kolejce będzie chciał się pokazać z jak najlepszej strony i myślę że sami ten over pokryją, a Betis też bez szans na zdobycie bramki nie jest. Myślę, że tak 3-4:1 będzie, chociaż 2:2 by mnie bardziej ucieszyło :p

Otrzymane punkty reputacji: +65
TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Barcelona-Malaga
Przed nami druga kolejka ligi hiszpańskiej, jako że mamy wczesną fazę rozgrywek drużyna Barcelony z pewnością nastawi się na systematyczne wygrywanie spotkań by czym prędzej odpłynąć od konkurencji w wyścigu o kolejne mistrzostwo kraju, ale także by zbudować jakiś tam komfort w konfrontacjach w późnych etapach europejskich pucharów kiedy to kalendarz naprawdę będzie napięty.W pierwszym meczu ligowym Barcelona wygrała w Bilbao 0-1, natomiast Malaga zremisowała w derbach Andaluzjii z Sevillą 0-0
Malaga dzisiaj będzie musiała mnóstwo razy przerywać ataki Barcelony chwytając się fauli, więc kartki dla nich w tym meczu są nieuniknione minimum cztery całkiem realne.
Kartki goście 4+
Kurs: 2.45 Otobet
linia over 2,5 ok 1.45 unibet

G 36

guxinimod

Użytkownik
Real Madryt vs Real Betis
Typ: poniżej 4,0 goli AH @1,7 Bet365 ⛔
W pewnym sensie Bale zabił typ strzelając bramkę w 2&#39; co nakręciło Real i dobijając w 89&#39; na 5:0...
Na Santiago Bernabeu przyjeżdża dzisiaj beniaminek, który w pierwszej kolejce zremisował z Villareal&#39;em na własnym stadionie. Niewątpliwie remis z drużyną, która gra o najwyższe cele w La Liga to dla nich sukces - cenny pierwszy punkt + radość kibiców. Królewscy zakończyli swoje spotkanie z takim samym rezultatem remisując bezbramkowo z drugim beniaminkiem na stadionie El Molinón. Ich gra w pierwszej połowie wyglądała na prawdę bezbarwnie, w drugiej przycisnęli rywala bardziej, mimo to nie udało im się strzelić bramki. Tak na prawdę Real może się cieszyć, że nie przegrał, bowiem w pierwszej połowie Keylora uratowała poprzeczka. Jeżeli chodzi o okres przygotowawczy to Real wyglądał słabo pod względem ofensywnym, jednak bardzo dobrze w obronie. W pięciu ostatnich meczach stracili 2 bramki, w czym jedna bardzo pechowa w końcówce meczu z Bawarczykami. Średnia to strata 0,4 gola w meczu. Idąc tym tropem, w pięciu ostatnich spotkaniach zdobyli 4 gole co daje 0,8 bramki na mecz. Fatalny rezultat.
Przyjrzyjmy się teraz gościom, ich 5 ostatnich starć to:
Betis 1:1 Villareal
Atletico 3:0 Betis
Betis 2:1 Granada
Espanyol 1:1 Betis
Recreativo 1:2 Betis
Średnia strzelonych bramek na mecz: 1,2
Średnia straconych bramek na mecz: 1,4
Z Villarealem zagrali przede wszystkim skutecznie w defensywie czego od nich oczekuję również w dzisiejszym starciu z Galaktycznymi.
Jeżeli chodzi o mobilizację obu zespołów:
- Real na pewno zagra na maksimum swoich umiejętności, jest początek sezonu, nie ma oszczędzania się, jest za to chęć wymazania plamy po ostatnim remisie z beniaminkiem
- Betis to samo, świeżak w Primera Division, będą gryźć trawę o każdy punkt, bo na pewno celem na ten sezon jest utrzymanie się
W konkluzji:
Minimum, którego oczekują fani Galacticos to 3 punkty, ale także pięknej, porywającej gry, która miała miejsce na początku ubiegłego sezonu. Ale czy to wystarczy skoro skuteczność jest rażąco niska w porównaniu z ubiegłym sezonem? Czy nagle nastąpi przełamanie po średniej z niecałą bramką na 1 mecz? Szczerze wątpię.
Betis przyjeżdża tutaj po korzystny wynik i dadzą z siebie wszystko. Ten mecz to dla mnie maksimum 2-3 bramki i uważam bet za typ dnia, po tym kursie warto spróbować. Statystyki, które uważam za znaczną część trafnego typu mówią same za siebie. Polecam.

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Eibar - Athletic
0-0HT @2.38 uni ⛔ Dobrze się zapowiadało, ale głupi karny ;(
Szykuje się wyrównane spotkanie, w którym będzie dużo walki. Nie zapomnijmy, że Baskowie zagrali mecz w czwartek ze Żiliną. Męczyli ten wynik strasznie, byli bardzo nieskuteczni, ale te 1-0 im wystarczało. W tym wypadku widzę też dużo kartek, bowiem rywal który nie odstawia nogi. Eibar również to drużyna, która jest przeze mnie skazywana na spadek, ale pierwszy mecz pokazał, że są w lidze jeszcze gorsze ekipy, a przynajmniej jedna. ;) Zespół nie ma jakiś wybitnych snajperów i gole zawdzięczają głównie bardzo słabej postawie defensywy drużyny Granady. Pamiętając, że są to derby Basków - jadę też śmiało w kartki. Zespół gości osłabiony, robi się mały szpital. Braki takich zawodników jak San Jose, Muniain, Beleziaga, Inaki i Iturraspe mogą być odczuwalne.
h2h
http://pl.soccerway.com/matches/2015/08/30/spain/primera-division/sociedad-deportiva-eibar/athletic-club/2086278/head2head/

over 5.5 cards @1.72 bet365
http://pl.soccerway.com/referees/david-fernandez-borbalan/59448/
Sędzia potrafi wyciągnąć dużo kartoników.

Ponadto typy:
Getafe - Granada 1 @ 2.05 bet365
Sevilla - Atletico BTS @ 1.90 betsson
Później spróbuję opisać sytuację.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:30 Sevilla - Atletico
Typ: liczba żółtych kartek powyżej 7.5
Kurs: 2.00
Buk: Betsson
Wynik: 7 ⛔ szkoda...
Obu drużyn nie muszę nikomu przedstawiać i mówić, że są jednym z najbardziej agresywnych drużyn w La Liga. Przejdę od razu do samego typu. Sędzią tego spotkania jest Pan Carlos Clos Gómez, który już sędziował w poprzednim sezonie wyżej wspomniane spotkanie i pokazał 11 żółtych kartek!. Carlos Gomez na dwadzieścia po sędziowanych meczów w sezonie 2014/15 cztery razy przekroczył linię powyżej 7.5 żółtej kartki i dwa zatrzymał się na 7 kartkach. Pozostałe mecze to wszystko poniżej, a ogólnie pokazał ich 93 co daje średnią 4,65! . Dzisiaj liczę, że zobaczymy dużo walki na boisku co będzie skutkować szybkim uspokojeniem zawodników w postaci kartoników.
Polecam!

Otrzymane punkty reputacji: +5
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Cztery ostatnie derbowe pojedynki tych drużyn to bardzo underowe spotkania. Teraz liczę na przełamanie tej passy, bo mam kilka argumentów. Eibar pokazał się z dobrej strony w meczu z Granadą, ale ten wynik to głównie zasługa fajtłapowatej obrony gospodarzy, co wcześniej zauważył Vidal. W tym sezonie będzie im bardzo ciężko, dlatego jestem ciekawy jak zaprezentują się w pierwszym meczu na tle mocniejszego rywala. Athletic stoczył bój w LE, ale mam nadzieję, że teraz będą wypoczęci i pełni wigoru. Daleko w końcu jechać nie musieli ;) Baskowie (ci drudzy :cool: ) jeśli są w formie to potrafią wygrać z każdym - patrz Barcelona, więc po raz kolejny liczę, że dziś pokażą swój najlepszy futbol. Gospodarze przeszli potężną przebudowę i nie wierzę w to, że tak szybko wszystko ułożą. Trafienia z obu stron są możliwe, a kto wie, czy to nie będzie meczyk na poziomie. Jedni i drudzy to walczaki, ale mają u siebie wielu technicznych zawodników. Kursy na overy świetne - nie wierzę, że to będą kolejne derby, gdzie nie padną przynajmniej dwie bramki, które zagwarantują zwrot. Eibar z Granadą wygrał, ale gospodarze swoje sytuacje również mieli.
Eibar - Athletic
Over 2 2,00 Pinnacle
Over 2,5 2,75 Pinnacle

Mecz w Sewilli trudny do typowania, ale tam na pewno będzie ostro. Dużo kartek, więc o to można być spokojnym. Buki jednak cwane, więc linia wysoka ???? Z bramkami ciężko wyczuć, bo wynik może pójść w obie strony. Ja stawiam na kartki. W ostatnich meczach tych drużyn widzieliśmy sporo kartek, czasami na granicy, ale często było po 10 kartek. Jeśli wynik nie zabije meczu to typ raczej wejdzie. Mamy tam kilku pewniaków pokroju Krychowiaka, a jak ktoś się jeszcze zagotuje to w ogóle będzie pięknie.
Sevilla - Atletico
Powyżej 7,5 kartek 1,90 Bet365

Gram na Getafe z Granadą. Granada ostatnio padlina w defensywie. Eibar przeciągnął ich od prawa do lewa. Nie przepadam za gospodarzami, bo często są bezjajeczni, ale u siebie powinni dać dobry mecz i to oni będą stroną dominującą. Po underowej pierwszej kolejce, widzę że buki nastawiły się grubo na undery, ale dziś to może się skończyć. Getafe u siebie nie będzie się murować, a nowy trener Granady (prowadził końcówkę sezonu jeszcze) chce zmienić styl drużyny, który był prezentowany przez większość poprzedniego sezonu. Może efektów szybko nie będzie, ale cierpliwa kropla drąży skałę. Jeśli tego nie zmienią, a drużyna nie nabierze nowej charakterystyki to znowu będą walczyć o utrzymanie. Mecze tych drużyn w Madrycie przeważnie są overowe ;)
PS
Gram w całorocznym, bo czerwo możliwe.
Getafe - Granada
Getafe wygra 2,05 Bet365
Over 2,5 2,65 Pinnacle

Valencię odpuszczam, bo pamiętam mecz z poprzedniego sezonu. Co prawda grali na wyjeździe, ale byli mega rozpędzeni, szli po kolejne zwycięstwo, a kompletnie rozczarowali i przegrali 0:3. Boję się jakoś tego meczu, chociaż logika podpowiada azjan -1,5. Z Rayo grał pół rezerwowy skład, dziś wyjdą działa, ale różnie to może być.
Las Palmas faworytem przez pryzmat własnego boiska. Tak dalekie wyjazdy dla reszty ligi mogą sprawić, że stadion Las Palmas będzie potężną twierdzą, ale nie odważę się na nich zagrać nie wiedząc jak zagrają pierwszy mecz. Co prawda z Atletico przegrali zaledwie 0:1, mieli nawet jakieś okazje, ale Atletico przeważnie wolno się rozpędza, więc traktuję to jako czysty przypadek, a gospodarze będą drużyną, która będzie walczyć o utrzymanie (chyba że stworzą twierdzę na własnym stadionie...)

canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Eibar - Athletic
BTTS tak @2,25 ComeOn
⛔
Na pierwszy rzut oka zdecydowany under.
Ale takie czynniki jak zmęczenie Athletic po meczu e LE.
Czy też zmotywowani gospodarze po ostatnim zwycięstwie w lidze.
Mogą pomóc w moim typie.
Baskowie za wszelką cenę będą się starać wywieść komplet pkt. po nieudanym początku sezonu.
Gospodarze zagrają u siebie i moim zdaniem to będzie formalność strzelić gola przeciwnikom którzy dziś postawią wszystko na atak ( takiej drużynie nie wypada tracić pkt. u takiego przeciwnika).
Eibar co prawda nie dysponuję jakimś zabójczym atakiem ale myślę że, na Athletic to wystarczy.
Spodziewam się otwartego spotkania, i bramek z obydwu str. i to po przyzwoitym kursie.

Otrzymane punkty reputacji: +29
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Ponadto typy: Getafe - Granada 1 @ 2.05 Bet365 ⛔
Sevilla - Atletico BTS @ 1.90 Betsson
⛔

Getafe dziś warto, bo to nie tylko słaba postawa Granady skłania mnie ku temu, ale również i Getafe pod wodzą byłego szkoleniowca Elche Frana Escriby prezentują się nawet nieźle. Mecz z Espanyolem na plus mimo porażki były momenty bardzo dobrej gry, gdzie przycisnęli Katalończyków, lecz brakowało skuteczności. Pewnie trochę wpływ na to miało, że Espanyol bronił wyniku już prawie od pierwszych minut spotkania. Granada jednak pozostawiła bardzo złe wrażenie po meczu z teoretycznie jednym ze słabszych teamów i to na własnym obiekcie. Takie wpadki nie powinny się zdarzać, ale Sandoval raczej defensywnie tu grać nie będzie. Defensywa gra fatalnie, a w ofensywie stać ich tylko na parę zrywów. Teoretycznie kadrowo wyglądają nieźle, ale jeszcze żaden trener nie potrafił poukładać tej układanki. Stracili bardzo wartościowego Murillo.
Sevilla dziś powinna lepiej wyglądać w ofensywie niż z Malagą. U siebie zawsze są dużo groźniejsi. Rok temu Atletico nie potrafili wyjść z własnej połowy. Skończyło się na 0-0 przez nieskuteczność i świetną postawę bramkarza Los Rojiblancos. Dzisiaj widzę btsa. Sytuacja w defensywie Sevilli mnie nie satysfakcjonuje. Wprawdzie ma wrócić Carrico, ale nie grał on nic w presezonie. Na boku Coke też może być słabszym ogniwem zespołu. Atletico nic ciekawego nie zaprezentowali z Las Palmas, ale mam nadzieję, że się rozpędzą. W tamtym spotkaniu przede wszystkim należy podkreślić słabą grę Martineza, mam nadzieję, że dziś piłka mu nie będzie przeszkadzać. Griezmann po stronie Coke może nim pokręcić.
W Atleti zabraknie Filipe, który był według mnie jednym z lepszych zawodników 1 spotkania z Las Palmas. Zastąpi go Gamez i będzie solidnie, ale Sevilla ma asy w rękawie. Liczę na ofensywny mecz, dużo bramek.

Otrzymane punkty reputacji: +29
canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Valencia - La Coruna
Over 2,5 gola @1,93 Pinnacle Sports ⛔ 1-1

Valencia jest niepokonana w ostatnich 12 meczach domowych w lidze.
Deportivo, w 9 ostatnich meczach na wyjeździe w lidze nie zdołało wywieść kompletu pkt.
Valencia została zakwalifikowana do fazy grupowej LM.
Myślę, że to im podniosło skrzydła, po niepowodzeniu w 1 kolejce ( remis z Rayo na wyjeździe )
Teoretycznie powinno być tak że, Negredo lub Parejo ( obaj bardzo wartościowi gracze) ten 1 w pierwszym składzie.
Zrobią różnice..... Negredo ma ogromny potencjał w grze ofensywnej i na tle słabego rywala będzie się chciał rozładować!
Nie możemy zapominać, że w zeszłym roku Depor pokonało Valencie 3:0.
Gospodarze mając w swoich szeregach tak ofensywnych graczy oraz grając w swojej że, tak powiem małej twierdzy postawia rywalom ogromną przeszkodę.
Spodziewam się że, sami pokryją linie przeze mnie graną.
A miłym plusem była by bramka ze strony gości.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom