Crystal Palace - Arsenal Londyn
Obie drużyny strzelą gola @1,85 Fuksiarz
Widzę wiele osób tu idzie w dużą ilość goli i wygraną Arsenalu, ja próbuję bezpieczniej BTSa po bardzo dobrym, jak na
Premier League kursie. Dlaczego nie gram wygranej Arsenalu? Bo Palace znakomicie pokazali się na inaugurację rozgrywek z Sheffield, które szczególnie u siebie jest bardzo niewygodnym rywalem. Ogólnie mega podoba mi się styl, jaki wpoił swoi zawodnikom Roy Hodson i przyznam, że jestem tym trochę zdziwiony, bo miałem tego szkoleniowca raczej za skutecznego niż efektownego. Oglądałem obszerne skróty gospodarzy w sparingach z Sevillą i Lyonem oraz cały mecz z Sheffield i nie boję się napisać, że w każdym z tych meczów Palace przeważało, a Lyon, czy Sevilla to nie ogórki. Co prawda z Sevillą wygrać się nie udało, jednak widać, że Hiszpanie również dobrze zaczęli ten sezon.
Pierwszy mecz Crystal w
Premier League to wygrana na Bramall Lane, a Sheffield w
Championship w całym poprzednim sezonie przegrało zaledwie 4 razy na 23 spotkania. Wygrana to jedno, drugie to styl, który bardzo mi przypadł do gustu. Patrząc nawet na suche statystyki praktycznie w każdym aspekcie Crsytal Palace zdominowało beniaminka i 1-0 to był absolutnie najniższy wymiar kary.
Tym razem pierwszy mecz na swoim obiekcie, rywal jeden z najtrudniejszych, jeden z głównych kandydatów do tytułu mistrza Anglii. Jeśli szukać dziur w układance Mikela Artety to zdecydowanie jest to defensywa. Co ciekawe, Kanonierzy stracili gola we wszystkich meczach do tej pory licząc sparingi. Wyjątkiem była rywalizacja z gwiazdami
MLS, no ale ... kto oglądał ten mecz wie, jaki tam było poziom u rywali. Patrząc na personalia widać, że w tyłach jest kłopot, bo na prawej obronie wylądował Partey, a w środku obok Saliby wystąpił White. Wydaje mi się, że dziś mogą być roszady w tej formacji, bo nie wyglądało to idealnie w starciu z Nottingham.
Podsumowując widzę dziś gole obu drużyn i nie wykluczam bramkowego remisu, jednak jeśli miałbym doś dorzucić do BTSa to bardziej over 2,5 niż wygraną Kanonierów.