Ja pierdziu.... jaka cisza w temacie a jutro kilka naprawdę ciekawych spotkań na boiskach angielskiej
Premier League. Zacznę od spotkania rozpoczynającego się o 13.30 gdzie Aston Villa podejmie Everton, który czeka w mojej ocenie ciężki sezon.
Aston Villa już w poprzednim sezonie spisywał się całkiem fajnie w wielu spotkaniach ale wynik w tabeli na koniec sezonu nie był zbyt ciekawy. W tym sezonie liczę na progres i walkę AV o puchary, mają na prawdę sporo jakości zarówno w defensywie jak i ofensywie. Pierwsze spotkanie przegrali 0-2 z Bournemouth gdzie byli stroną dominującą, Everton z kolei przegrał tylko 0-1 z Chelsea po bardzo jednostronnym pojedynku, zabrakło tylko zespołowi z Londynu skuteczności w akcjach ofensywnych.
Jutro gram w kierunku gospodarzy, którzy w mojej ocenie maja silniejszy skład, poza tym kto ma strzelać bramki w Evertonie? Odszedl Riharlison, kontuzjowany jest DCL oraz Towstend (poza nimi nie zagrają jeszcze Gomes, Mina, Godfrey. AV z przodu ma kim straszyć bo jest Coutinho, Bailey, Watkins,
El Ghazi czy Ings.
Zatem moje propozycja na to spotkanie są następujace:
Aston Villa wygra @ 1,83 Fortuna 6/10
AV (-1) AH@ 2,46 Fortuna 4/10
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Drugie spotkanie które typuję to:
Arsenal - Leicester
Typ: Arsenal wygra i over 1,5
Kurs: 1,82
Fortuna
Kanonierzy w tym sezonie mogą namieszać, kilka fajnych transferów, zanosi się na kolejne, m.inn Tielemansa z Leicesteru, któremu za rok wygasa kontrakt i ostatni gwizdek aby zarobić na nim kilka funtów, a kasa im się przyda bo klubowy skarbiec świeci pustkami. Uważam że Kanonierzy na Emirates postawią swoje warunki i pokonają zespół Lisów.
Poza tym liczę na huraganowe ataki Arsenalu a co za tym idzie cornery:
Arsenal over 6,5 RR @ 1,75 Fortuna
over 2,5 gola + BTS @ 2,06 Fortuna
CDN...