Mam dzisiaj swoje 2 główne typy z Milenium. Mianowicie:
Martin Vaculik over 10.5 1,75 Milenium
Wynik: 15 (3,3,3,3,3). Vaculik dzisiaj jechał w swojej galaktyce a Iversen tragedia.
Vaculik lider "Jaskółek" szczególnie na betonie w Tarnowie zawsze osiąga świetne wyniki. Dziś przyjeżdża mistrz Polski z Gorzowa ale nie wiem czy są w dobrej formie. Tomek "Gapa" czy Sundstroem aż takim zagrożeniem wg mnie nie będą. Zagar nierówny, Krzysiek jeszcze 2 tygodnie temu totalnie pod formą zobaczymy czy polepszą się te silniki od Johnsa bo pierwsza partia była bardzo słaba. Zagrożenie największe będzie raczej ze strony Iversena. Dun wczoraj mimo, że wielu zawodników testowało silniki wyglądał na tle rywali świetnie, na trasie bardzo szybki. Przeciw sobie jadą 2 razy w biegu 7 i 13. Jest jeszcze Zmarzlik ale on w Tarnowie nigdy jakoś rewelacyjnie nie jeździł. "Vacul" na tarnowskim betonie jest świetnie spasowany i myślę, że dziś to udowodni zdobywając około 12 punktów dla Unii Tarnów :wink:
Grigorij Laguta - Jason Doyle 1 @ 1,7 Milenium
Wynik: 8-10 pkt. Co za głupi rusek z tego Laguty. Bezmyślne wykluczenie w 1 biegu położyło ten bet. nie pomógł nawet defekt Doyla na 2 miejscu. Do tego taktyczna Doyla w 14 biegu.. brakło trochę szczęścia.
Trochę przegięli z tym kursem. 1,7 od początku jeszcze byłoby okej ale początkowo było po 1,87. "Grisza" wczoraj bez szału ale też nie było źle. Pewno też było jakieś testowanko silników na m.in. dzisiejsze spotkanie. Rosjanin w parze z młodym Krzyżanowskim więc na nim punktów tracił nie będzie. Młodzian i tak pojedzie pewno 1 max. 2 biegi następnie będą za niego zmiany zwykłe w postaci Przedpełskiego czy Fajfera. Doyle z juniorami jedzie już od samego początku i także pojedzie w 11 biegu gdzie ma jechać właśnie z Krzyżanowskim ale zapewne pojawi się zmiana. Grisza jest pewnie spasowany z Motoareną bo na kilku treningach i sparingach się zjawił i notował tam bardzo dobre rezultaty non stop kręcił się koło kompletu. Doyle inauguruję w ekstralidze a przeskok mimo wszystko jest. Myślę, że także będzie w tym sezonie jeździł dobrze ale na pewno nie będzie ciągle kręcił po 13-14 oczek jak w 1 lidze. Do tego nie miał za dużo okazji do zapoznania się z w Toruniu. Ze strony Sparty mocni powinni być Woffinden, Janowski często dobrze jeździł na Motoarenie i MJJ Michael Jepsen Jensen, który kiedyś w barwach "Aniołów" startował. Dziś obstawiam, że lepszy od Australiczyka będzie Rosjanin :wink:
I oprócz singli do tych typów powyżej poszedł dubelek:
Laguta-Doyle 1 & Vaculik over 10.5 @ (bez odjęcia podatku)
2,97
Pograne za drobniej:
Tai Woffinden over 9.5 @ 1,7 STS
Wynik: 11 (3,3,2,3,W). Bardzo szybki Tajski.
"Woffi" świetnie przygotowany do sezonu. Sparing sparingiem ale jeśli robi się bezapelacyjne 3,3,3,3 to musi zrobić wrażenie. Miedzinskiego nie ma więc będą teoretycznie troszkę słabsi przeciwnicy. "Tajski" ustawiony pod numerem 1 więc 12 bieg dość łatwy 2 młodzieżowcy + Holder do pokonania na luzaku. To samo Doyle. Z rywalami z którymi piekielnie ciężko będzie miał były mistrz świata to na pewno Griszka Laguta. Możliwe, że pojedzie taktyczna więc nie trzeba będzie liczyć 15 biegu
Peter Kildemand over 7.5 @ 1,67 STS
Wynik: 10 (1,2,3,3,1). Pająk! ????
Gram na Pająka nie tylko dlatego, że jestem z Rzeszowa i dlatego, że mam go na avatarze ???? ale także bo wg mnie pojedzie tutaj na poziomie dość dobrym i linia po prostu jest ustawiona za nisko. Rok temu Pająk zachwycał na początku sezonu później było słabiej ale nie ma co się dziwić. Częstochowa nie płaciła a on jeździł w
SEC-u, 2 rundy
GP,
Anglia,
Szwecja,
Dania. Trochę za dużo tego miał a za remont silników kosztuję. Szczególnie spuchł właśnie u nas w lidze. Peter na treningu 1 w Rzeszowie był i fajnie się pokazał do tego wczoraj na treningu w Cze-wie co akurat nie dziwi tor zna bardzo dobrze. Dzisiaj piekielnie ciężki mecz w Zielonej Górze gdzie w każdym niemal biegu ma jakiegoś "konia". Już na starcie w 4 biegu jedzie z Protasiewiczem ale do tego 2 juniorzy. Mimo, że jedzie Pieszczek zaryzykuję stwierdzenie, że 2 ma pewną a i czemu ma przegrać z Protasem, który też często lepiej jeździ na wyjeździe niż u siebie. Być może pojedzie już wcześniej na taktyczną i nie trzeba będzie patrzeć na ew. 15 bieg. Dla mnie po prostu linia jest za niska i gram. Oby udawało mu się w miarę dobrze startować to będzie bardzo dobrze. Bo na trasie potrafi jechać ale w Zielonej często ciężko wyprzedzać
EDIT: Krótkie podsumowanie. Fajnie typy powchodziły (jeszcze Balon z 1 ligi wszedł) i + oczywiście jest ale byłby dużo bardziej okazalszy gdyby nie wtopa Laguty. Jeśli ktoś interesuję się moimi typami to powiem tyle, że nie mam zamiaru raczej już stawiać zawodów typu SBPC, ograniczam stawianie na Anglię.
GP to też zawsze loteria więc jeśli coś to dla zabawy i lepszego oglądania żeby emocje były. Skupiam się na naszych ligach bo jak już kiedyś mówiłem żeby na różnych innych zawodach/meczach szanować kapitał bo można go powiększyć i z(a)robić na naszej lidze
A co meczów to bardzo fajne emocje i nie wiem czy ktoś to jeszcze zauważył czy mi się wydawało ale było naprawdę sporo walki. Czy to zasługa nowych tłumików myślę, że tak. Oby tak dalej bo w wielu meczach fajnie duża chodziła i można było poszaleć po szerokiej nawet w Zielonej Górze gdzie często za dużo mijanek nie ma było sporo walki i to nie tylko zasługa "Spidera" Kildemanda bo to świr ???? ale reszta zawodników też fajna walka na trasie!
PS. Prośba do kibiców z Zielonej Góry - czy ogólnie kibiców żużla: jeśli gdzieś zobaczycie nagrany meczyk Falubaz-Stal (może klubowa telewizja Falubazu?) i gdzieś jakąś wstawkę to prosiłbym o przesłanie mi linka na PW będę wdzięczny!
bo na Magazyn Ekstraligi liczyć za bardzo nie można było i pokazali tylko 3 biegi w tym zero jakichś fajnych, nawet nie pokazali kapitalnej walki Pająka z Protasem z 8 biegu ????