>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2 Kolejka Orange Ekstraklasy

Status
Zamknięty.
nazimek 0

nazimek

Forum VIP
WIDZEW ŁÓDŹ - GKS BEŁCHATÓW 1x 1,53

Od początku tygodnia byłem przekonany do tego typu, a po tym co zobaczylem w czwartek mam juz 100% pewność. Widzew tego spotkania nie przegra. Goście to dla mnie kompromitacja polskiej piłki. Po tym co zaprezentowali w czwartek moge z czystym sumieniem powiedziec, ze skonczyl się GKS z poprzedniegoo sezonu. Nie wierze aby Widzew był tak słaby zeby przegrac z takimi kelnerami u siebie. Typ na 1x jest jak znalazł. W Bełchatowie nie gra Garguła i od razu nie ma kto prowadzic gry. Widzew z Zagłębiem zagrał całkiem dobrze, tydzien wczesniej w sparingu z Wisła równiez nieźle sie spisywał. BOT niby wygrał z Korona 2:0 w 1 kolejce, ale wtedy Zielinski nie trafil w ogole z ustawieniem kielczan. Polecam ten typ ????

E 0

ek_2007

Użytkownik
Widzew Łódź - GKS Bełchatów 0-0

Widzew wydaje się być mocny na własnym boisku w formacji defensywnej. GKS będzie zmęczony podróżą z Gruzji i meczem z dogrywką w ciężkich warunkach. Nie przewiduję więc gradu bramek. Atak Widzewa pozostawia wiele do życzenia, więc i on nie powinien trafiać do siatki. Remis bezbramkowy z mojej perspektywy wydaje się być jak najbardziej realny.

makaveli 0

makaveli

Użytkownik
Spotkanie: Zagłebie Lubin - Wisła Kraków
Typ :Kto pierwszy strzeli Gola? Wisła KRaków
Kurs:2.10
Bukmacher:Betway
Analiza:
Dzisiaj o godzinie 20:00 na stadionie w Lubinie miejscowi podejmą Wisłe Kraków dla której ten mecz jest pierwszym w obecnym sezonie,Mistrz Polski pierwszy swój mecz ledwo wygrał z Łódzkim Widzewem 2:1,zajmuje obecnie miejsce 5 w tabeli której po pierwszej kolecje liderem jest Drużyna Ruch Chorzów.Warto również zaznaczyć że we Wtorek ZAgłębie u siebie przegrało pierwszą walke o Lige Mistrzów z Steaua Bucuresti 0:1,dzisiaj napewno nie rzucą sie do ataku ponieważ podstawowi piłkarze muszą mieć siły na mecz rewanżowy bedący meczem o wszystko,jak wiadome w lidze jest około 40 meczy i punkty będzie można spokojnie nadrobić w kolejnych kolejkach a Liga Mistrzów nie może czekać,JAk wiadome również Wisła w przerwie po sezonowej pozyskała dwie wielce ważne gwiazdy KAmila Kosowskiego który był na wypożyczeniach i Andrzeja Niedzielana wcześniej wystepującego wiele sezonów w Holandii,napewno w dzisiejszym meczu odrazu rzucą,się do ataku i będą chcieli wywieść jak że cenne 3pkt z Lubina,Wisła w meczach sparingowych np: w USA pokazała na cą ją stać i wierze w to że jako pierwsza zdobędzie bramke w tym meczu.

tbm 642

tbm

Forum VIP
[center:a224b34181] ŁKS Łódź – Polonia Bytom [/center:a224b34181]
[center:a224b34181]
[/center:a224b34181]

Moja analiza:
W jednym z sobotnich spotkań drugiej kolejki piłkarskiej Orange Ekstraklasy na stadionie przy Alei Unii w Łodzi miejscowy ŁKS podejmie beniaminka z Bytomia. Niewątpliwie wielu za faworyta do zwycięstwa uważa dziś gospodarzy, ale moim zdaniem goście z Bytomia wcale nie stoją na straconej pozycji. Polonia zagrała całkiem niezłe spotkanie w Białystoku, jednakże tam szczęście było po stronie Jagiellonii, która utrzymała trzy punkty u siebie. Tym razem piłkarzy z Bytomia czeka kolejny wyjazd tym razem na ŁKS, który jak pamiętamy przez długi czas przed rokiem pozostawał nie pokonany u siebie, ale kiedy już przegrał po raz pierwszy... to już przegrywał bodajże do samego końca. Powracając jeszcze do pierwszej serii spotkań to obie drużyny całkiem nieźle prezentowały się w nich w ofensywie. Polonii zabrakło szczęścia, a ŁKS-owi koncentracji, gdyż w Wodzisławiu mimo prowadzenia 2-0 w końcówce dali sobie strzelić dwie bramki i ostatecznie wywieźli ze Śląska tylko punkt. Moim zdaniem ogólnie cała ta druga kolejka rozgrywek rodzimej ekstraklasy może być zupełnie inna od poprzedniej. Chodzi mi tutaj o liczbę zdobywanych bramek, których w poprzedniej kolejce było naprawdę sporo. Tym razem w wielu spotkaniach mogą paść remisy, a to wielu bramek nie wróży. Moim zdaniem podobnie może być w Łodzi gdzie wynik będzie oscylował w granicy remisu. Uważam iż drużyny te tym razem nie stworzą jakiegoś super ciekawego boiska, a bramek padnie raczej mało. Co prawda typ wydaje się być na przekór temu o czym mówiłem wcześniej, o dobrej postawie w ofensywie, to moim zdaniem dziś ataki jednych i drugich będą skrzętnie rozbijane. Podsumowując, uważam iż w tym meczu padną maksymalnie 2 gole, ale oczywiście mogę się mylić ;)
Mój typ: mniej niż 2,5 bramek
Kurs: 1,75 w Unibet
✅

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Widzew Łódź - GKS Bełchatów
Według mnie to goście wywiozą komplet punktów z tego spotkania .Widzew jest druzyną średnią i o inną lokate jak utrzymanie w lidze w tym sezonie nie będzie rywalizowac.Faworytem spotkania są oczywiście gracze z Bełchatówa którzy do niedalekiej Łodzi przyjadą zmotywowani po słąbym występie w pucharach.Sądze że po takim horrorze jaki ostatnio przeszli zmobilizują się na spotkanie z RtS-em z którym do tej pory nie mieli specjalnie problemów,można nawet powiedziec ze druzyna Widzewa lezy GKS&#39;owi.W poprzedniej rundzie w Łodzi Bełchatów wygrał 0-3 u siebie 1-0.Z jednej strony słaby występ w pucharach mozna po części usprawiedliwic gdyz Bełchatów nie jest jakąs doświadczoną druzyną zas kolejnej grali w niesamowitym upale co było główną przyczyną słabej dyspozycji teraz jest kolejka Orange Ekstraklasy i tutaj Bełchatów zaprezentuje się napewno lepiej.

Typ:2/Kurs:2.00

tbm 642

tbm

Forum VIP
Na dziś do analizy wybrałem sobie mecz ŁKS-u z Polonią, który opisałem kilka postów wyżej ;)

Co do pozostałych spotkań to niewątplwie do rangi hitu urasta mecz Zagłębia z Wisłą. Biała Gwiazda na turnieju w USA grała naprawdę dobrze, ale mimo to bukmacherzy za faworyta uznali obecnych mistrzów Polski. Moim zdaniem najbardziej prawdopodobnym wynikiem tego spotkania jest remis. Chyba, że Miedziowi odpuszczą sobie i wszystkie siły rzucą na Steauę.. choć nie sądzę aby tak było.. typ: X ⛔

Odra Wodzisław podejmuje w pierwszych derby Śląska Zagłębie Sosnowiec. Zagłębie w 1 kolejce strzeliło 2 bramki na stadionie Lecha, lecz po grze Kolejorza widzielismy wczoraj, ze to moze nie bylo wcale takie trudne. Odra u siebie jest solidną druzyną i pierwsze derby powinny zostac rozstrzygnięte na jej korzysc: typ: 1 ✅

Cracovia - Ruch... Mecz ten odbędzie się przy pustych trybunach, a jest to związane jeszcze z karą za zamieszki w derbach z Wisłą. Ruch po świetnym starcie będzie chciał kontynuowac dobrą passę jednak moim zdadniem mocne u siebie Pasy nieco ostudzą zapał Niebieskich i dziś wygrają.
typ: 1 ✅

a jakie są Wasze opinie na temat dzisiejszych spotkań? zapraszam do dyskusji

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Odra Wodzisław v Zagłębie Sosnowiec
Teoretycznie wszystko przemawia za Odrą w poprzednim meczu równiez na swoim obiekcie pokazali charakter doprowadzając do remisu z ŁKS-em oczywiście mieli przy tym sporo szczęścia ale taki jest sport.Zagłębie przez wielu jest spisane na straty zresztą i tak już jest postanowione ze w przyszłym sezonie zostaną zdegradowani nie zważywszy na miejsce w tabeli jakim się znajdą czeka ich taki sam los co w zasadzie dla piłkarzy jest pozytywne jeżeli chodzi o podejście do gry poniewaz grają tylko o premie.Zagłębie Sosnowiec w pierwszej kolejce nie trafili najlepiej ponieważ musieli jechac do Poznania gdzie przy tak duzej ilosci kibiców nie grało im sie najlepiej duzo więcej spokoju czeka ich w niedalekim Wodzisławiu.Mam takie przeczucie że Z.Sosnowciec mimo swojej nieciekawej pozycji i słabym występie w Poznaniu zdobędzie chociaz punkt w Wodzisławiu.

Typ:X2/kurs:1.90

M 0

melon89

Użytkownik
Zagłebie Lubin-Wisła Kraków over 2,5 # 1,80

Wydaje mi sie ze w tym meczu padnie wiele bramek a przynajmnije wiecej niz 2. Obie druzyyny maja cos do udowodnienia. Zagłebie po ostatnim słabym meczu ze Steua chca pokazac swoim kibicom ze wciaz sa mocnym zespołem tak jak w poprzednim sezonie. Z drugiej strony Wisła która ostatnio wygrała mocno obstawiony turniej w USA oraz ma szeroka kadre z wieloma wzmocnienniami w stosunku po poprzednijego sezonu. ciezko wytypowac tu zwyciezce wiec typ OVER bedzie tu bardziej stosowny.

majestic 0

majestic

Forum VIP
Zagłębie Lubin - Wisła Kraków (0-1)
Propozycje: Win Wisła Kraków 2.85 ✅ $ X2 1.55 ✅

Mecz ten jest hitem 2 kolejki Orange Ekstraklasy. Zagłębie Lublin czyli obecny mistrz Polski będzie podejmował na własnym stadionie jednego z głównych pretendentów do tego miana w tym sezonie czyli Wisłę Kraków. Zagłębie w 1 kolejce dosyć łatwo uporało się z Widzewem Łudź (2-1) jednak ich gra nikogo nie rzuciła na kolana. 3 dni później grali mecz w ramach kwalifikacji do Ligi Mistrzów z Rumuńskim klubem Steaua Bucharest, w którym zaprezentowali się naprawdę fatalnie i zasłużenie przegrali 1-0. Brakowało im w tym meczu przede wszystkim szybkości i zaangażowania. Do dzisiejszego meczu podobno maja przystąpić z wielkim zaangażowaniem, ale ja w to nie wierze, ponieważ w tym tygodniu dowiedzieli się że ich następnym rywalem w drodze do LM może być Islandzki Hafnarfjoerdur bądź Białoruski BATE Borysów, czyli teoretycznie bardzo słabe zespoły. Moim zdaniem priorytetem jest jak na razie mecz z Rumunami a liga schodzi na trochę dalszy plan, bo wiadomo ze LM to wielkie pieniądze i prestiż a droga do niej wydaje się być najłatwiejsza od kilkunastu lat. Dla Wisły będzie to 1 oficjalne spotkanie w tym sezonie. Biała Gwiazda w poprzednim tygodniu grała w turnieju Chicago Trophy i dlatego jej mecz z Górnikiem Zabrze, który powinien być rozegrany w 1 kolejce został przełożony. Niemniej jednak już teraz możemy powiedzieć, że forma zespołu jest naprawdę wysoka. Wystarczy wspomnieć chociażby tylko to, że Wisła na turnieju w USA pokonała zeszłorocznego triumfatora Pucharu UEFA, jedna z najlepszych Hiszpańskich drużyn czyli Seville. Przyczyniły się do tego na pewno bardzo dobre transfery jakich klub dokonał w ostatnim czasie. Do klubu przybyli między innymi Andrzej Niedzielan, Kamil Kosowski,Tomas Jirsak a także kilku innych bardzo dobrych zawodników. Taki obrót rzeczy sprawił, że w wyjściowej jedenastce zabraknie dziś na pewno między innymi Piotra Brożka który stanowił przecież o sile ofensywy Białej Gwiazdy w poprzednim sezonie. Do zespołu przyszedł także nowy trener Maciej Skorża, który jest uważany za jednego z najlepszych fachowców w naszym kraju. Warto wspomnieć chociażby to, że Groclin Dyskobolia pod jego wodzą w poprzednim sezonie sięgną po Puchar Polski. Faworytem tego spotkania według bukmacherów jest Zagłębie Lublin jednak ja mam inne zdanie na ten temat. Myślę, że dziś w Lublinie przy ulicy Marii Skłodowskiej-Curie to jednak goście będą cieszyć się z pierwszych w tym sezonie punktów. Dla bardziej ostrożnych polecam X2 po bardzo dobrym kursie, sam jednak gram na Win Wisły bo kurs jest moim zdaniem równomierny do ryzyka a może nawet trochę zawyżony.

moje analizy wczesniej zawsze bedzie mozna znalezc TUTAJ

tbm 642

tbm

Forum VIP
Dziś przed nami aż trzy spotkania piłkarskiej Orange Ekstraklasy, tylko które z nich wybrać do typowania? A może wszystkie? Ja dziś skupię się na meczu Górnika Zabrze z Legią Warszawa, a moja analiza tego spotkania ukaże się troszkę później tymczasem krótko o pozostałych meczach...

GKS po strasznych męczarniach ostatecznie przeszedł Ameri Tbilisi i awansował do kolejnej rundy Pucharu UEFA. Moim zdaniem wręcz katastrofalnie grało w tamtym spotkaniu kilku piłkarzy a już szczególnie to chyba Paweł Strąk, który w pomeczowym wywiadzie powiedział, że Ameri grało momentami jak Bayern Monachium! :mrgreen: tak jest... GKS ograł europejskiego potentanta... ;) fakt, faktem, ze Ameri grało nieźle, ale na swoim poziomie i mnie tam niczym specjalnym nie zaskoczyło. Szczęściu należy zawdzieczać sam fakt awansu Gieksy bo gra w Tbilisi była naprawdę słaba... w Gruzji biegał, walczył Nowak, który wszedł na drugą połowę, ale sam nic nie mógł zdziałać, a jak będzie dziś? Przed meczem mówi sie, że piłkarze są zmęczeni czwartkowym pojedynkiem, ale czy tak do meczów podchodzą profesjonaliści? mówią, że są zmęczeni? nie... i za to trener Lenczyk powinien skarcić niektórych zawodników :p Wiadomo, że dziś nie zagrają filary drużyny Pietrasiak i Garguła, którzy są kontuzjowani, ale do pełnej dyspozycji doszedł już chyba Dawid Nowak, a także Mariusz Ujek dodatkowo jest jeszcze Janusz Dziedzic, a także dwaj Peruwiańczycy tak więc Bełchatowianie mają kim grać. A co w Widzewie? a Widzew nasprowadzał różnych stranieri Douglasa, Ukaha, Bono...a mówiono, że to młoda drużyna... no nic zobaczymy jak wkomponuje ich w skład trener Probierz i czy w Widzewie zmieniło się coś od ostatinego spotkania w Lubiniu bo jeśli nie to wydaje mi się, że GKS tak jak przed rokiem może w Łodzi wygrać, ale mimo to bez wielkiego ryzyka wolałbym ten typ podeprzeć remisem. Typ: x2 ✅

Jagiellonia Białystok - Dyskobolia Grodzisk
Liczyłem na rehabilitacje Dyskobolii po porażce z Ruchem Chorzów, ale po informacjach jakie docierają z Grodziska zostawiam ten mecz w spokoju. A dotyczą one faktu iż na mecz z Jagiellonią nie pojechali Sikora, Telichowski, Majewski oraz Kozioł. Cała czwórka jest graczami pierwszego składu, a nie pojechali na mecz z powodów zdrowotnych. Zobaczymy jak bez nich zaprezentują się Biało-Zieloni.. W związku z tymi absencjami szanse gry pewnie dostanie m.in Filip Ivanowski do którego rzekomego talentu nadal nie mam przekonania, ale może jeszcze nam Macedończyk rozbłyśnie? Pożyjemy, zobaczymy... w każdym bądź razie absencja przede wszsystkim Majewskiego i Sikory powoduje iż zostawiam ten mecz w spokoju, a tak pewnie sprobowałbym zagrać na gości ;)

ooo troche sie jednak rozpisałem :p

nazimek 0

nazimek

Forum VIP
Panowie ( i Panie :mrgreen: ) kolejny raz przestrzegam przed Bełchatowem. Wg. mnie 1x i jestem tego coraz pewniejszy.

masa 0

masa

Użytkownik
Panowie ( i Panie :mrgreen: ) kolejny raz przestrzegam przed Bełchatowem. Wg. mnie 1x i jestem tego coraz pewniejszy.
No nie wiem ja podzielam uwagi TBM co do meczu Widzewa bo wszystko co napisał jest prawdą. Nie ma tu mowy o zmęczeniu meczem w Pucharze UEFA ponieważ jak ktoś powiedział piłkarze to nie maratończycy i nie przygotowują się do występu 2 miesiące. GKS ma bardzo szeroką kadrę i naprawdę ma kogo wystawić do tego meczu. A poza tym od meczu minęły już 3 dni także nawet najważniejsi w zespole mogli by zagrać. Powodzenia TBM :spokodfhgfh:

tbm 642

tbm

Forum VIP
Dzięki Masa ;) Zobaczymy jak to dzis będzie z tymi typami.. ;)

Tymczasem wcześniej zapowiadana analiza meczu Górnika z Legią

[center:4a52fa1278] Górnik Zabrze - Legia Warszawa [/center:4a52fa1278]
[center:4a52fa1278]
[/center:4a52fa1278]

Moja analiza:
Na zakończenie drugiej kolejki spotkań piłkarskiej Orange Ekstraklasy czeka nas ligowy klasyk, nazywany również „świętą wojną” pomiędzy Górnikiem Zabrze a Legią Warszawa. Pojedynki tych drużyn zawsze gromadzą na trybunach liczne rzesze fanów i nie inaczej będzie dziś. Zapowiadanych jest 14 tysięcy widzów, ale moim zdaniem jak to zawsze w przypadku takich emocjonujących spotkań bywa na stadion wejdzie trochę więcej, zresztą sami kibice szykują wspaniałą oprawę z 15tysiącami baloników.. więc coś jest na rzeczy ;) Na meczu obecni będą również szefowie polskiego oddziału Allianz – nowego sponsora Zabrzańskiego Górnika, dzięki któremu klub ma powrócić na zwycięską drogę. Już w tym sezonie celem jest nie walka o utrzymanie jak to było w latach poprzednich, a walka o pozycje 1-8 i choć o mistrza Górnicy raczej nie powalczą to w lidze mogą naprawdę sporo namieszać. Skład drużyny wzmocniony został wieloma zawodnikami, a przede wszystkim powracającymi po latach do Zabrza, Tomaszem Hajto i Jerzym Brzęczkiem. Tego pierwszego zabraknie w dzisiejszym spotkaniu, ale zastąpić ma go solidny defensor znany z występów w Amice Wronki Maris Smirnovs. W składzie Górnika znajdziemy także kilku młodych zawodników m.in świetnie prezentującego się na MŚ u20 Adama Dancha oraz napastnika Dawida Jarkę. Z racji iż pierwsze spotkanie Górników z Wisłą Kraków z wiadomych przyczyn zostało przełożone to właśnie dzisiejszy mecz na własnym stadionie będzie dla nich inauguracją sezonu. W samym mieście zresztą głośno mówi się o tym spotkaniu, zawodnicy są pewni siebie, odpowiednio umotywowani. Dużą pracę wykonuje trener Wieczorek, który zresztą także uważa iż jego drużyna jest dobrze przygotowana do sezonu. Wszystko zweryfikuje boisko i dzisiejsze szlagierowe spotkanie z Legią... no właśnie jaką Legię dziś ujrzymy? Czy tą z pierwszej połowy meczu z Cracovią czy z drugiej? Przypomnę tutaj, że pierwsza była naprawdę dobra, Legioniści grali jak za mistrzowskich czasów sprzed dwóch lat... ale w drugiej zupełnie opadli z sił i warunki gry zaczęła dyktować Cracovia... dziś w składzie Wojskowych może dojść do jednej zmiany w porównaniu z poprzednim spotkaniem, a dotyczy one środka pomocy gdzie na swój debiut ma szansę pozyskany z ... Cracovii Piotr Giza. Nie zagra dziś pauzujący za czerwoną kartkę z poprzedniego sezonu Dickson Choto oraz od dłuższego czasu borykający się z kontuzjami Szałachowski oraz Burkhardt. Legia ma jednak na tyle szeroką kadrę, że na mecz z Górnikiem może wystawić bardzo silną drużynę, ale jak ona będzie dziś funkcjonowała.? Przekonamy się o tym po meczu, którego przyznam nie mogę się już doczekać ;) Uważam, że ta atmosfera jaka panuje w Zabrzu może odegrać dziś ważną rolę... prezesi na trybunach, którzy zawsze chcą obserwować dobrą grę swojego zespołu, a wartym odnotowania jest fakt iż przed rokiem jak ludzie z Allianz pojawiali się na stadionie to Górnik wygrywał! Czy podobnie będzie i dziś? Moim zdaniem Górnicy zagrają na 100% swoich możliwości, nie przestraszą się rywala i odniosą pierwsze w tym sezonie zwycięstwo po którym w Zabrzu zapanuje euforia, ale czy na długo? Pożyjemy, zobaczymy....
Podsumowując, uważam iż niezwykle umotywowani dziś piłkarze Górnika, wspierani dopingiem swoich kibiców nie przegrają... ba... zaryzykuję, że wygrają swój pierwszy mecz tego sezonu z Warszawską Legią.
Mój typ: Górnik Zabrze
Kurs: 2,95 w Unibet ⛔
Stawka: 7/10

K 0

krzysiek0912

Użytkownik
[center:539b2f9443] Widzew Łódź - GKS Bełchatów
VS
[/center:539b2f9443]

Dzisiaj odbenda sie trzy mecze Orange Ekstraklasy lecz ja zdecydowalem sie skupic tylko na jednym z nich a mianowice: Meczu pomiedzy wiceliderem poprzedniego sezonu GKS-em Bełchatow a Widzewem Łódź. Mysle ze w tym spotkaniu moze pasc tylko jeden wynik: Zwyciestwo gosci :!: . Widzew nie jest jakims silnym zespolem w lidze i jego celem na ten sezon jest utrzymanie w lidze :) . Z koleji ich dzisiejszy rywal po bardzo dobrym poprzednim sezonie bedzei chcial walczyc o najwyzsze cele i jesli chce miec na to szanse to musi wygrywac mecze z takimi druzynami. Dodatkowa motywacja Belchatowa jest slaby wystep w Pucharze UEFA :-&gt; . Mysle ze beda chcieli szybko zamazac ten zly wizerunek z tamtego meczu pokonujac pewnie Widzew. Kolejna rzecza ktora przemawia z gosciami sa dotychczasowe mecze pomiedzy tymi druzynam. Oba zespoly spotkaly sie ze soba dwa razy i oba mecze wygral GKS
[center:539b2f9443]Juz rozegrane mecze
11.03.2007 Widzew - Gks Belchatow 0 - 3 (0 - 2)
04.08.2006 Gks Belchatow - Widzew 1 - 0 (1 - 0)[/center:539b2f9443]
Jak widac w obu meczach Bełchatowianei obejmowali prowadzenie juz w pierwszej polowie i mysle ze i tym razem tak bedzie. Juz w pierwszym meczu Orange Ekstraklasy BOT udowodnil ze pedzie walczyl o najwyzsze cele wygrywajac pewnie z Korona Kielce 2:0 tym samym rewanzujac sie za mecz w rundzie wiosennej z poprzedniego sezonu gdzie po pieknym widowisku GKS Belchatow przegral 5:3 :!: z Korona. Zas Widzew przegral z Zaglebiem 2:1 lecz wynik nie obrazuje przebiegu spotkania gdyz aktualni mystrz kraju powinien wygrac ten mecz o wiele wieksza iloscia bramek lecz swoetnie spisywal sie bramkarz gosci. Wedlug mnie GKS od samego poczatku obejmie prowadzenie i utrzyma je do samego konca :!:

Prawdopodobne składy

Widzew: Fabiniak - Kłos, Ukah, Oshadogan, Lisowski - Szeliga,Juszkiewicz, Bono, Budka - Douglas (Sokalski), Napoleoni. Trener:Michał Probierz

PGE GKS Bełchatów: Lech - Kowalczyk, Cecot, Pietrasiak,Stolarczyk - Wróbel, Strąk, Rachwał, Jarzębowski, Popek - Costly(Nowak). Trener: Orest Lenczyk

Sędzia: Marcin Wróbel (Warszawa)

Moje typy:
Typ: 2
Kurs: 2,05
Typ: 2/2
Kurs: 3,40

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Dzięki Masa ;) Zobaczymy jak to dzis będzie z tymi typami.. ;)

Tymczasem wcześniej zapowiadana analiza meczu Górnika z Legią

[center:fe504756da] Górnik Zabrze - Legia Warszawa [/center:fe504756da]
[center:fe504756da]Obrazek [/center:fe504756da]

Moja analiza:
Na zakończenie drugiej kolejki spotkań piłkarskiej Orange Ekstraklasy czeka nas ligowy klasyk, nazywany również „świętą wojną” pomiędzy Górnikiem Zabrze a Legią Warszawa. Pojedynki tych drużyn zawsze gromadzą na trybunach liczne rzesze fanów i nie inaczej będzie dziś. Zapowiadanych jest 14 tysięcy widzów, ale moim zdaniem jak to zawsze w przypadku takich emocjonujących spotkań bywa na stadion wejdzie trochę więcej, zresztą sami kibice szykują wspaniałą oprawę z 15tysiącami baloników.. więc coś jest na rzeczy ;) Na meczu obecni będą również szefowie polskiego oddziału Allianz – nowego sponsora Zabrzańskiego Górnika, dzięki któremu klub ma powrócić na zwycięską drogę. Już w tym sezonie celem jest nie walka o utrzymanie jak to było w latach poprzednich, a walka o pozycje 1-8 i choć o mistrza Górnicy raczej nie powalczą to w lidze mogą naprawdę sporo namieszać. Skład drużyny wzmocniony został wieloma zawodnikami, a przede wszystkim powracającymi po latach do Zabrza, Tomaszem Hajto i Jerzym Brzęczkiem. Tego pierwszego zabraknie w dzisiejszym spotkaniu, ale zastąpić ma go solidny defensor znany z występów w Amice Wronki Maris Smirnovs. W składzie Górnika znajdziemy także kilku młodych zawodników m.in świetnie prezentującego się na MŚ u20 Adama Dancha oraz napastnika Dawida Jarkę. Z racji iż pierwsze spotkanie Górników z Wisłą Kraków z wiadomych przyczyn zostało przełożone to właśnie dzisiejszy mecz na własnym stadionie będzie dla nich inauguracją sezonu. W samym mieście zresztą głośno mówi się o tym spotkaniu, zawodnicy są pewni siebie, odpowiednio umotywowani. Dużą pracę wykonuje trener Wieczorek, który zresztą także uważa iż jego drużyna jest dobrze przygotowana do sezonu. Wszystko zweryfikuje boisko i dzisiejsze szlagierowe spotkanie z Legią... no właśnie jaką Legię dziś ujrzymy? Czy tą z pierwszej połowy meczu z Cracovią czy z drugiej? Przypomnę tutaj, że pierwsza była naprawdę dobra, Legioniści grali jak za mistrzowskich czasów sprzed dwóch lat... ale w drugiej zupełnie opadli z sił i warunki gry zaczęła dyktować Cracovia... dziś w składzie Wojskowych może dojść do jednej zmiany w porównaniu z poprzednim spotkaniem, a dotyczy one środka pomocy gdzie na swój debiut ma szansę pozyskany z ... Cracovii Piotr Giza. Nie zagra dziś pauzujący za czerwoną kartkę z poprzedniego sezonu Dickson Choto oraz od dłuższego czasu borykający się z kontuzjami Szałachowski oraz Burkhardt. Legia ma jednak na tyle szeroką kadrę, że na mecz z Górnikiem może wystawić bardzo silną drużynę, ale jak ona będzie dziś funkcjonowała.? Przekonamy się o tym po meczu, którego przyznam nie mogę się już doczekać ;) Uważam, że ta atmosfera jaka panuje w Zabrzu może odegrać dziś ważną rolę... prezesi na trybunach, którzy zawsze chcą obserwować dobrą grę swojego zespołu, a wartym odnotowania jest fakt iż przed rokiem jak ludzie z Allianz pojawiali się na stadionie to Górnik wygrywał! Czy podobnie będzie i dziś? Moim zdaniem Górnicy zagrają na 100% swoich możliwości, nie przestraszą się rywala i odniosą pierwsze w tym sezonie zwycięstwo po którym w Zabrzu zapanuje euforia, ale czy na długo? Pożyjemy, zobaczymy....
Podsumowując, uważam iż niezwykle umotywowani dziś piłkarze Górnika, wspierani dopingiem swoich kibiców nie przegrają... ba... zaryzykuję, że wygrają swój pierwszy mecz tego sezonu z Warszawską Legią.
Mój typ: Górnik Zabrze
Kurs: 2,95 w Unibet
Stawka: 7/10

Bardzo odważnie. Nie znam aktualnej formy graczy Górnika więc ciężko mi przewidzieć jaki wynikiem skończy się mecz. Na pewno, tak jak napisałeś, w tym sezonie mogą namieszać. Będę starał się grać ich mecze ale dopiero gdy okaże się na co na prawdę ich stać.
Tą kolejkę odpuszczam ale gdybym grał to w meczu stawiałbym na bezbramkowy remis.

[center:fe504756da] Widzew Łódź - GKS Bełchatów
Obrazek VS Obrazek [/center:fe504756da]

Dzisiaj odbenda sie trzy mecze Orange Ekstraklasy lecz ja zdecydowalem sie skupic tylko na jednym z nich a mianowice: Meczu pomiedzy wiceliderem poprzedniego sezonu GKS-em Bełchatow a Widzewem Łódź. Mysle ze w tym spotkaniu moze pasc tylko jeden wynik: Zwyciestwo gosci :!: . Widzew nie jest jakims silnym zespolem w lidze i jego celem na ten sezon jest utrzymanie w lidze :) . Z koleji ich dzisiejszy rywal po bardzo dobrym poprzednim sezonie bedzei chcial walczyc o najwyzsze cele i jesli chce miec na to szanse to musi wygrywac mecze z takimi druzynami. Dodatkowa motywacja Belchatowa jest slaby wystep w Pucharze UEFA :-&gt; . Mysle ze beda chcieli szybko zamazac ten zly wizerunek z tamtego meczu pokonujac pewnie Widzew. Kolejna rzecza ktora przemawia z gosciami sa dotychczasowe mecze pomiedzy tymi druzynam. Oba zespoly spotkaly sie ze soba dwa razy i oba mecze wygral GKS
[center:fe504756da]Juz rozegrane mecze
11.03.2007 Widzew - Gks Belchatow 0 - 3 (0 - 2)
04.08.2006 Gks Belchatow - Widzew 1 - 0 (1 - 0)[/center:fe504756da]
Jak widac w obu meczach Bełchatowianei obejmowali prowadzenie juz w pierwszej polowie i mysle ze i tym razem tak bedzie. Juz w pierwszym meczu Orange Ekstraklasy BOT udowodnil ze pedzie walczyl o najwyzsze cele wygrywajac pewnie z Korona Kielce 2:0 tym samym rewanzujac sie za mecz w rundzie wiosennej z poprzedniego sezonu gdzie po pieknym widowisku GKS Belchatow przegral 5:3 :!: z Korona. Zas Widzew przegral z Zaglebiem 2:1 lecz wynik nie obrazuje przebiegu spotkania gdyz aktualni mystrz kraju powinien wygrac ten mecz o wiele wieksza iloscia bramek lecz swoetnie spisywal sie bramkarz gosci. Wedlug mnie GKS od samego poczatku obejmie prowadzenie i utrzyma je do samego konca :!:

Prawdopodobne składy

Widzew: Fabiniak - Kłos, Ukah, Oshadogan, Lisowski - Szeliga,Juszkiewicz, Bono, Budka - Douglas (Sokalski), Napoleoni. Trener:Michał Probierz

PGE GKS Bełchatów: Lech - Kowalczyk, Cecot, Pietrasiak,Stolarczyk - Wróbel, Strąk, Rachwał, Jarzębowski, Popek - Costly(Nowak). Trener: Orest Lenczyk

Sędzia: Marcin Wróbel (Warszawa)

Moje typy:
Typ: 2
Kurs: 2,05
Typ: 2/2
Kurs: 3,40

W typ 2/2 jakoś nie chce mi się wierzyć ale zwycięstwo gości wydaje się całkiem realne.
Wiele osób twierdzi, że zagrali fatalnie w Tbilisi. To prawda. Jednak winy nie upatrywałbym tylko w słabej formie graczy a w upałach, które moim zdaniem skutecznie osłabiły bełchatowian. Sądzę, że już wypoczęci i w normalnych temperaturach skromnie wygrają z Widzewem.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom