22:00 Athletic - Barcelona
obie strzelą gola @ 1.67
Barcelona i obie strzelą gola @ 3.50
Fortuna
Po raz kolejny spróbuję pograć gole w spotkaniu Barcelony. Gospodarze w pierwszym spotkaniu bezbramkowo zremisowali z Elche. Athletic w spotkaniu przeciwko Elche stworzył sobie kilka sytuacji bramkowych, ale niestety żadnych z nich nie potrafił zamienić na gola. Trzeba tez dodać, że piłkarze Athletic mogą mówić o sporym szczęściu bo również tego gola mogli stracić, bowiem Elche zagrało jak równy z równym. Athletic pokazał, że potrafi grać z Barceloną by urwać jej punkty i pewnie teraz będą chcieli zrobić to ponownie. Na dodatek nie wydaje mi się żeby ekipa Marcelino rozegrała kolejny mecz bez strzelonego gola. Tu motywacji nie zabraknie i z pewnością Athletic zrobi wszystko aby urwać punkty Blaugranie.
Barcelona w pierwszym spotkaniu pokazała, że istnieje życie po Messim i pewnie wygrali 4:2 z Realem Sociedad. Napisałem pewnie, bo praktycznie nie pozwolili ekipie Realu na nic przez większość spotkania. Niestety przy stanie 3:0 zrobiło się zbyt duże rozluźnienie i Real zdobył dwa gole co spowodowało nerwówkę w końcówce spotkania.
Mimo wszystko cały zespół mocno zapracował na ten wynik. Z bardzo dobrej strony pokazali się Depay, który zaliczył asystę i asystę drugiego stopnia. Garcia również w tym spotkaniu może pochwalić się fajnym statystykami.
Odżył Griezmann na prawej stronie, a Braithwaite pokazał, że potrafi być dziewiątką. Koeman ma powody do radości. Teraz jednak rywal o wiele trudniejszy, mecz wyjazdowy i czas by Barcelona potwierdziła, że istnieje życie po Messim.
22:00 Levante - Real Madryt
Real @ 1.65
Fortuna
Levante w pierwszym spotkaniu zremisowała 1:1 z Cadiz. Levante w tamtym spotkaniu prowadziło przez większość meczu, by w końcówce spotkania stracić to zwycięstwo. Real Madryt musi się mieć tutaj na baczności, bowiem Levante już nie raz urywało im punkty. Królewscy w pierwszym spotkaniu wygrali wysoko 1:4. Benzema po raz kolejny udowodnił, że jest w formie, a z bardzo dobrej strony pokazali się Bale i Hazard. W Madrycie pewnie się modlą żeby Ci dwaj panowie nie doznali kontuzji bo wtedy może być krucho na bokach. Nie będzie to łatwa przerwa dla Królewskich, ale myślę, że zmiana trenera tutaj dobrze podziałała na drużynę i Real odniesienie drugie zwycięstwo w tym sezonie.
Na dodatek myślę, że warto zagrać zwycięstwo Sevilli w spotkaniu z Getafe po kursie @ 2.28 lub podwójna szansa po kursie @ 1.86