Dyscyplina: Piłka Nożna -
Polska I liga
Godzina: 20:00
Spotkanie: Miedź Legnica - GKS Katowice
Typ: Miedź Legnica wygra i poniżej 3,5 gola
Kurs: 2.93
Bukmacher: fortuna
Analiza:
Witam serdecznie i zapraszam na szlagier Nice 1 ligi.
W sobotę o godz. 20 na stadionie im. Orła Białego w Legnicy miejscowa Miedź podejmie GKS Katowice.
Zarówno Miedź Legnica, jak i katowicka „Gieksa”, są wymieniane w gronie ścisłych faworytów do awansu do
LOTTO Ekstraklasy. Problem w tym… że ta sytuacja powtarza się co sezon, a awansów jak nie było, tak nie ma. W jednym i drugim klubie doszło tego lata do sporych przetasowań – choć zdecydowanie więcej działo się pod tym względem w Legnicy.
Katowiczanie spróbują zrehabilitować się w meczu z Miedzią Legnica. Oba kluby są weteranami na zapleczu
Lotto Ekstraklasy i tradycyjnie są na starcie sezonu kandydatami do awansu. Misji wprowadzenia GieKSy do elity podjął się tym razem specjalista od awansów Piotr Mandrysz. Na razie jego podopieczni prawie nie strzelają goli, wypadli za burtę Pucharu Polski i sprowokowali kibiców do wizyty pod szatnią.
W dwóch ostatnich sezonach drużyna z Bukowej nie potrafiła pokonać „Miedzianki”. W Legnicy GKS Katowice zdobywał punkt dzięki remisowi, ale na Bukowej schodził z boiska pokonany
Sobotnie spotkanie będzie wyjątkowe dla kapitana zespołu z Katowic Tomasza Midzierskiego, ponieważ jeszcze sezon temu był… kapitanem „Miedzianki”.
Miedź zmagania ligowe zaczęła od bezbramkowego remisu w Częstochowie z Rakowem. Ale patrząc na przebieg tego meczu, wynik jest zaskakujący, bo oba zespoły grały ofensywnie, a Miedź miała przynajmniej cztery dobre sytuacje do zdobycia gola.
GieKSa zagrała żenująco i dramatycznie słabo w meczu z Pogonią Siedlce gdzie Pogoń strzeliła gola w końcówce grając już w "10" po czerwonej kartce.
Nie wiem jak słabo by musiała zagrać Miedź aby przegrac mecz z GKS-em który ma bardzo poważny problem z napastnikami,pisałem już wczesniej o tym więc kolejny raz juz nie bede pisał.Kibice są wściekli na swoich piłkarzy którzy sie nie starają- co tu dużo mówić. Widać gołym okiem.Po wizycie pod szatniami i tajnym spotkaniu z klubem i kapitanem nie wydaje mi się aby coś się zmieniło w grze.
Typuje dziś wygraną Miedzi i że w meczu padnie poniżej 4goli.
Kursy już lecą.
Powodzenia!!!