>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2. kolejka fazy ligowej Ligi Mistrzów w sezonie 2025/2026 [30.09.2025 - 1.10.2025]

krzysiek74 574K

krzysiek74

Znawca - Serie A
Dyscyplina : Piłka Nożna Liga Mistrzów
Godzina : 21:00
Spotkanie : Barcelona - PSG
Typ : Wygrana Barcelony
Kurs : 1,89
Bukmacher : Forbet

W środowy wieczór na Estadi Olimpic de Montjuic dojdzie do arcyciekawego spotkania dwóch potęg piłkarskich. czyli FC Barcelony i PSG.
Sporo już powyżej o tym meczu napisano.Ja mam jednak swoje przemyślenia, które jednak są zbliżone do opinii kolegi supermario.
Barca w dobrej,wysokiej formie odzyskała fotel lidera po klęsce Królewskich w derbach Madrytu.Wrócił młody brylant, czyli Yamal i już w pierwszej akcji meczu z RSSS wrzucił na głowę Roberta co nasz piłkarski „dziadek" (najlepszy polski piłkarz w historii i tu nie zapraszam do dyskusji) wykorzystał w świetnym stylu.Robert strzela znów regularnie ważne gole i to cieszy wszystkich fanów Dumy Katalonii, jak i reprezentacji Polski.Kolejny w świetnej formie gracz to Pedri.Moim zdaniem i nie tylko to już chyba kompletny zawodnik a mając u boku innych graczy z topu, tylko może swe umiejętności zamieniać na dobro klubu czy reprezentacji Hiszpanii.
Co do Raphinii to raczej nie zagra z powodu kontuzji...
Dorzucę na koniec już zaaklimatyzowanego w drużynie Rashforda i już chyba przegląd mocy gospodarzy ukazałem w pełni...aha o Wojtka w bramce jestem spokojny...
Co do gości to wiadomo ...zdobyli upragniony Puchar w poprzednim sezonie.Obecnie jednak raczej to nie jest ich top forma, co pokazują ostatnie mecze (np. ten w Marsylii) i brak na ten mecz m.in. kontuzjowanego Dembele skłania mnie na postawienie na wygraną Barcy.
Mój typ wygrana po ciężkim meczu gospodarzy ...dla zabawy dokładny wynik 2:1

sunxl 2,7M

sunxl

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna/Liga Mistrzów
Spotkanie: Chelsea vs Benfica
Godzina: 21:00
Typ: czerwona kartka
Kurs: 4.00
Bukmacher: Fortuna
Post w dziale:
Analiza:

Chelsea w ostatnim czasie prezentuje się beznadziejnie. Jeżeli spojrzymy na 5 ostatnich rozgrywanych spotkań we wszystkich rozgrywkach, to jedynie z Lincoln udało się sięgnąć po zwycięstwo.
Przypomnijmy, że The Blues przegrywali do przerwy z outsiderem i pojawiły się problemy, aby awansować do kolejnej rundy EFL Cup.

Enzo Maresca jest pod ostrzałem kibiców, ale trzeba obiektywnie przyznać, że to nie Włoch do końca winny kryzysowi. Kadra zbudowana w lecie nie pozwala na grę na kilku frontach. Wiele kontuzji pojawiło się w Chelsea i wydaje się, że Romeo Lavia oraz Jorrel Hato rozpoczną dzisiejsze spotkanie od pierwszych minut, a ten pierwszy ma dopiero 12 minut w nogach w tym sezonie. Defensywa jest mocno dziurawa i ciekawy jestem, jak The Blues poradzą sobie w dzisiejszym meczu.

Benfica także nie przekonuje. Może wyniki do końca tego nie pokazują, ale styl gry już tak. Wymęczony triumf z Gil Vicente potwierdza fatalną dyspozycję Orłów. Rywale na Estadio da Luz momentami dominowali nad faworytem i mało brakowało, a kolejny podział punktów stałby się faktem. Jose Mourinho nie jest cudotwórcą i wątpię, aby Portugalczyk utrzymał się w nowym klubie na dłużej. Jego filozofia gry jest już przestarzała, a przecież przyjezdni mają spory potencjał kadrowy i szkoda go zabijać defensywnym futbolem.

Goście tak jak Chelsea są nieco pod ścianą w LM. Popularne Orły niespodziewanie przegrały swoje pierwsze spotkanie z Karabachem 2:3, prowadząc już przecież 2:0. Kolejna porażka w tych rozgrywkach ograniczy szanse Benfiki na awans do fazy pucharowej. Czy ekipa z Lizbony pokusi się o zwycięstwo w Londynie?

Bukmacherzy w roli faworyta stawiają na Chelsea, ale jestem zdania, że będzie to wyrównana rywalizacja. Oba kluby nie zachwycają swoją grą i spodziewam się typowego meczu walki. Stawiam na kartki i pobieram próg 4.5 upomnień.

Chelsea w dwóch ostatnich starciach w Premier League oglądało czerwień. Ich ostatnie liczby pod kątem kartoników to 6, 4, 7 a Benfiki 3, 3, 1. Myślę, że śmiało można próbować wyższych linii. Sędzia Daniel Siebert to jeden z moich ulubionych arbitrów z Niemiec i jego statystyki z tej kampanii w europejskich rozgrywkach to 8, 9, 5 i pokazywał już dwukrotnie czerwień. Co ciekawe miał już okazję prowadzenia eliminacyjnego spotkania Benfiki z Fenerbahce i tam wyrzucił piłkarza Orłów. Czas na powtórkę?

Dołożę jeszcze czerwień, bo sędzia sprzyja i drużyny są mocno pod formą. Kurs wysoki, a przecież gospodarze i goście łapali w tej młodej jeszcze kampanii czerwone kartki. Liczę na wiele nerwów na murawie Stamford Bridge!

ibis 2,1M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
21:00 Barcelona - PSG
Barcelona @ 1.80
Barcelona strzeli powyżej 1.5 gola w meczu @ 1.51
Barcelona i powyżej 3.5 gola w meczu @ 3.27

Zawodnik strzeli gola lub zaliczy asystę:
Lewandowski tak @ 1.65
Yamal tak @ 1.75
Rashford @ 1.90
Betclic

Spotkanie, które powinno być finałem w poprzedniej edycji ligi mistrzów, ale cóż taki jest futbol. Na jutrzejsze spotkanie proponuje zwycięstwo gospodarzy oraz, że padnie kilka goli w tym meczu. To, że Barcelona jest faworytem w tym starciu i kursy lecą mocno w dół spowodowane jest dużymi absencjami w ekipie gości. Enrique nie będzie mógł skorzystać z Ousmane Dembélé oraz Desire Doue. Do tych absencji w ataku dochodzi brak Chwiczy Kwaracchelii, który nie zdążył dojść do siebie po kontuzji mięśnia uda. W składzie PSG zabraknie też kapitana zespołu Marquinhosa. Do dyspozycji będą za to dwaj pomocnicy João Neves i Fabian Ruiz. Tym samym głównym żądłem ofensywy Luisa Enrique może być Bradley Barcola. Jak widzimy z składu wypadło czterech ważnych graczy i z pewnością gospodarze muszą to wykorzystać. Po stronie Barcelony nie zagra na pewno Raphinha oraz Garcia. Wraca Yamal, który ostatnio dał asystę i być może jutro zagra od pierwszych minut. W bardzo dobrej formie jest De Jong oraz Pedri. W bramce na pewno Szczęsny, który już nie raz dawał tlen Barcelonie i przez najbliższy miesiąc/dwa będzie pierwszym bramkarzem gospodarzy.
Szkoda tych absencji po obu stronach bo z pewnością było by to jeszcze lepsze widowisko. Jednak mimo to przed nami starcie dwóch kozaków na ławce rezerwowych, którzy na pewno coś wyczarują nam na to spotkanie. Oby tylko forma strzelecka dopisała, a może nie będzie tak źle w tym meczu.

Do tego dorzucam propozycje na Lewandowskiego, Rashforda i Yamala. Cała trójka jutro będzie stanowić o sile ofensywy Barcelony. Rashford kapitalna forma - w ostatnich sześciu spotkaniach cztery asysty i trzy gole
Lewandowski - w ostatnich dwóch meczach po strzelonym golu. Do tego cały czas ściga Messiego i Ronaldo w klasyfikacji strzelców LM.
Yamal - czarodziej, który powinien zarzucić kolejna asystę. Zobaczymy czy przeciwnicy będą go oszczędzać czy raczej będzie mocno kopany po nogach.​

sunxl 2,7M

sunxl

Typer
Kairat Ałmaty vs Real Madryt:
Kairat powyżej 3.5 rzutów rożnych @3.40
Kairat powyżej 4.5 rzutów rożnych @5.75
Kairat powyżej 5.5 rzutów rożnych @7.75
Kairat powyżej 6.5 rzutów rożnych @10.00
BETFAN

Bodo/Glimt vs Tottenham:
Powyżej 12.5 rzutów rożnych @2.90
Powyżej 13.5 rzutów rożnych @4.45
Powyżej 14.5 rzutów rożnych @5.75
BETFAN

Spróbuję dzisiaj z drabinami na kornery. Regularnie proponowałem rzuty rożne Kairatu w eliminacjach do LM i się powodziło. Do tej pory wykonywali 2, 13, 8, 4. Jasne, dzisiaj mierzą się z wielkim Realem, ale z tego co słyszałem, to mają być spore rotacje, bo ważny jest ligowy mecz z Villarreal, a daleka podróż również wpłynie na poczynania Królewskich.

W Norwegii poszukam już overów meczowych. Zarówno Bodo, jak i Tottenham notują bardzo wysokie liczby rzutów rożnych. Gospodarze u siebie: 3, 5, 8, 12. Tottenham na wyjazdach 10, 13, 2. Myślę, że Koguty mogą mieć problemy ze świetnym grającym Bodo u siebie i doczekamy się overowego spotkania.

'Corek 449,6K

'Corek

Znawca - e-sport
Almaty vs Real / gospodarze over 11.5 fauli @ 1,85 STS

Witam, dosłownie po zdaniu. Przyjeżdża Madryt, wiadomo co się dzieje z tego powodu w Kazachstanie. Gospodarze piekielnie zmotywowani, będą gryźć trawę. Widzę wiele pojedynków, w których będą zmuszeni zatrzymać faulem. Wydaje mi się to dobrą opcją na to spotkanie.

Atalanta vs Brugge / over 8.5 rożnego @ 1,57 STS

Ciężko powiedzieć co tutaj może się wydarzyć. Belgowie są solidni i Atalanta wcale nie będzie mieć łatwo. Włosi u siebie często sporo tych cornerow nabijali, głównie ze względu na styl gry. Belgowie dużo próbują grać skrzydłami, sporo prób wrzutek, często kończy się to rożnymi. Uważam, że są w stanie pokryć tą linię przy założeniu, że nie zobaczymy jakiegoś pogromu, co jest raczej wątpliwe. Spróbuję.

Galatasaray vs Liverpool / Galata ov 11.5 fauli @ 1,75 STS

Taka sama sytuacja jak w przypadku meczu Realu. Oczywiście nie ma takiej różnicy klas, ale wiemy jaka atmosfera będzie w Turcji i jaka walka ze strony gospodarzy. Galata na pewno rzadziej będzie przy piłce, będzie sporo okazji do faulu. Zobaczymy jaka będzie atmosfera.

K 4,5K

KarolekLegion

Użytkownik
Atalanta - Club Brugge

Atalanta po 0-4 od PSG dziś podejmuje Brugge która zagrała dobry mecz z Monaco w 1 kolejce LM. Ale tutaj Atalanta gra u siebie i wg mnie jest to spory atut. Być może łatwo nie będzie ale myślę że, koniec koncom po 90min. wygrana gospodarzy.

Typ: Atalanta win 1.9 superbet

Chelsea - Benfica
W tym meczu bym upatrywał sporo fauli co za tym idzie kartki. Sędzią tego meczu jest Niemiec Siebert. Osobiście nie lubię grać kartek przy tym arbitrze ponieważ potrafi swoimi decyzjami irytować co nie zmienia faktu że, przy ostrych starciach te kartki wyciąga dość często

Typ: over 3.5 Żółtych kartek kurs 1.65@ efortuna

Gram tu dubla w/w mecze ako: 3.13

successful 3,4M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Napoli - Sporting
Typ: Sporting over 0.5 gola
@1.44 Superbet

Napoli jeszcze do wczoraj był liderem Serie A, co świadczyło o ich wysokiej formie. Jednak wyjazdowa porażka z AC Milanem zsunęła ich z fotela lidera i teraz będą musieli gonić swojego rywala. Tymczasem w ramach Ligi Mistrzów czeka ich ciężki mecz ze Sportingiem. Bukmacherzy wystawili kursy w granicach 1.85 na ich wygraną. Moim zdaniem trochę nisko. Sporting to mocna, poukładana drużyna, która wygrywa mecz za meczem i krzyżuje szyki silnym drużynom. W pierwszej kolejce wygrali z Kairat Ałmatami aż 4-1. Nie widzę powodu, dla którego i dziś nie mieliby zdobyć bramki.

versa 1,1M

versa

Typer
Atletico Madryt - Eintracht Frankfurt
Betbuilder: Powyżej 5.5 rr, Powyżej 1.5 goli, 1X pierwsza połowa
Fortuna @1.42

Minimalistyczna sklejka na zakończenie miesiąca, idę po najmniejszej linii oporu, bo i tak skuteczność niska przez typy z dużymi kursami 😄
Co najmniej 6 rzutów rożnych w meczu, samo Kotletico robiło tą linie w 7 z 8 rozegranych meczy w tym sezonie, czy coś może pójść nie tak? Mimo, że Eintracht nie daje sobie bić dużo rogali to szczerze wątpię.
Co najmniej 2 gole - w każdym meczu obu drużyn w tym sezonie kryta była ta propozycja - czy coś może pójść nie tak? Szczerze wątpię.
Kotletico lub remis do przerwy? Real jest dużym faworytem spotkania. Tylko w meczu z Liverpoolem na wyjeździe w pierwszej kolejce LM ten typ nie siadł, takto wszystkie mecze w tym sezonie Kotletico nie schodzilo do szatni przegrywając, Eintracht radzi sobie przyzwoicie w tym sezonie ale również nie sądzę, by wygrywali schodząc do szatni na przerwę.

Do góry Bottom