>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2. kolejka fazy grupowej Ligi Mistrzów - 30.09.2014 - wtorek

Status
Zamknięty.
benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP

Kursy od Unibet:

Pierwsza kolejka przyniosła kilka niespodzianek. Chelsea zremisowała z Schalke, Ajax zabrał punkty PSG, a Barca nie zachwyciła na Camp Nou z APOELem (1:0). I w tej rundzie spotkają się ze sobą właśnie ekipy PSG i Barcelony. Mecz odbędzie się w stolicy Francji. Emocji nie powinno zabraknąć. Innym hitem będzie mecz Manchesteru City z rewelacyjnie grającą AS Romą. Rzymianie w pierwszym meczu rozbili CSKA Moskwę 5:1. The Citizens ulegli natomiast na Allianz Arenie 0:1. Do wyrównanych pojedynków powinny również należeć spotkania Sportingu Lizbona z Chelsea oraz Szachtaru Donieck z Porto.

Zapraszam do wspólnej analizy oraz dyskusji.

legia 122

legia

Użytkownik
Schalke-Maribor AH -1,25 1.8
Słoweńców widziałem w kliku meczach i trzeba sobia jasno powiedzieć, że piłkarsko nic sobą nie prezentują.Obok Bate i Malmoe to najsłabsza ekipa. W meczu ze Sportingiem długimi momentami byli tłamszeni przez rywala i nie potrafili wymienić kilku podań i wyjść z własnej połówki boiska.Sporting na wyjeździe oddał 22 strzały w tym 13 celnych więc można sobie wyobrazić, że Schalke na własnych śmieciach zrobi konkretny młyn.
Maribor potrafił zremisować z drużyną z Malty-Birkirkara 0:0, z Zrinjskim również 0:0. W LE z Rubiem Kazań stracili aż 5 bramek grając u siebie.
Szacunkowa wartość składów wg transfermarkt to 208 000 000 EURO do 14 000 000 EURO a więc kolosalna różnica.
Wynik powinien oscylować wokół 3-4 do zera.

A 0

arkadian123

Użytkownik
Bayer leverkusen - Benfica Lizbona BTS TAk 1,65
Oba zespoły ostatnio przegrały swoje mecze w LM bayer coś nie może złapać formy świadczą o tym ostatnie mecze w lidze remis z freiburgiem(0:0) wygrana jednym golem z augsburgiem gdzie grali u siebie i mocna przegrana w wolfsburgu (4:1) benefica natomiast odwrotnie jest strzelna w 6 ostatnich meczach strzeliła 15 bramek. Na niekorzyść benfiki przemawia brak 1 bramkarza, który będzie siedział za czerwona kartke. Jeżeli oba zespoły nie chca mieć nerwówki z awansem musza zagrać na 100% swoich możliwości. Sądzę ze benfica ruszy od pierwszych minut do ataku żeby zdobyć bramkę i cofnąć się do obrony i atakować jedynie z kontry ale patrząc na interwencje ich drugiego bramkarza w meczu z zenitem kiepsko widzę ich czyste konto w tym meczu.
Jeszcze można pograć tu over 2,5 1,75

maite-radar 25,5K

maite-radar

Użytkownik
Yaya Touré @ 1,25 + Kevin Prince Boateng @ 1,25 + Diego Costa @ 1,40 NIE OTRZYMAJĄ KARTEK = AKO 2,19 Unibet

Wszystkich trzech panów wymienionych powyżej łączą dwa fakty - liderują swoim ekipom w ofensywie i jutro przyjdzie im grać z niżej notowanymi rywalami. Roma, Maribor i Sporting to drużyny na podobnym poziomie, na papierze każdy z ich rywali spokojnie powinien sobie z nimi poradzić. W ostatnim czasie wszyscy mieli problemy z karami indywidualnymi, myślę jednak że ten czas już minął, i teraz będą się bardzo pilnowali. Dostać kartkę ze słabszym rywalem to głupota, która zemścić się może w kolejnych spotkaniach (zawieszenie). Costa ma już trzy kartki na swoim koncie w Premier League. Zdecydowanie niechlubny wynik jak na napastnika. Podobnym &quot;osiągnięciem&quot; może pochwalić się też Yaya Toure. W ostatniej kolejce jednak zagrali spokojnie i nie dawali pretekstów sędziom do kar indywidualnych. Tak samo jak i Boateng, który przed minionym weekendem mógł się pochwalić niechlubną serią - cztery żółte kartki w trzech meczach. W derbach Zagłębia Ruhry zagrał jednak niemalże perfekcyjnie i mecz zakończył bez kartki. Nie przewiduję jakichś nerwów w trzech meczach, a spokojne kontrolowanie wyniku. Mam też nadzieję, że mojego zakładu nie pogrzebie jakaś głupia kartka, np. za ściągnięcie koszulki po strzelonym golu przez Diego.

Do tego oprócz braku kartki dla Toure w spotkaniu na Etihad proponuję lekko zagrać kartkę dla Mangali, który w ostatnich dwóch spotkaniach takową otrzymał, kurs 4 na to zdarzenie to spore value, dołożyłem też w tym spotkaniu skromny handicap w stronę Romy -1, -1.5 @ 1,57.​

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Roma, Maribor i Sporting to drużyny na podobnym poziomie, na papierze każdy z ich rywali spokojnie powinien sobie z nimi poradzić
Wystarczy, że przeczytałem to zdanie by na dalszą częśc nawet nie tracić cennego czasu. Skoro uważasz, że Roma jest na poziomie Mariboru to proszę nie racz nas wiecej swoimi wpisami bo to wygląda żenująco !
Poza tym co do typów to jeżeli Yaya Toure i Boateng nie pracują w defensywie to widać, tez że nie oglądasz nawet meczów, a Diego Costa największy prowokator obok Pepe w obecnej piłce nożnej.

Otrzymane punkty reputacji: +7
adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
, a Diego Costa największy prowokator obok Pepe w obecnej piłce nożnej.
Zgadza się, już lepiej zagrać, ze właśnie otrzyma kartkę, chociaż raczej nie w tym meczu.
I typ ode mnie:
PSG vs Barcelona
Barcelona kurs: 1,95 buk: Betsson ⛔
Barcelona (EH:-1) kurs: 4,15 buk: Betsson ⛔
Na oficjalnej stronie PSG jest informacja, że Ibra nie zagra. Bez niego, zespół to tak o 1/3 mocy mniej. Nawet jednak bez tego PSG gra dosyć słabo i zachowawczo co ma odzwierciedlenie w lidze. Także remis z Ajaxem nie mógł być przypadkiem, choć meczu nie oglądałem, ale wynik mówi wiele. Barcelona zaczęła odchodzić od sriki-taki, którą wszyscy rozpracowali. Messi z Neymarem weszli już w 2 sezon wspólnego docierania się. Olbrzymim wzmocnieniem jest także Rakitic. Oczywiście też poziom ligi hiszpańskiej, a francuskiej to różnica 1 może nawet 2 klas. Dla mnie gra na Barcelonę jest opłacalna, a kurs 4,15 na handi też biorę.

dobi 215,9K

dobi

Znawca - Premier League
Szachtar Donieck - FC Porto

Godzina : 20:45
Typ : BTTS
Kurs : 1.85
Bukmacher : Betclic

Spotkanie ukraińskiego Szachtara Donieck z portugalskim FC Porto. No faworyta wskazać tu ciężko, naprawdę ciężko. Zacznę od tego, że wiadomo jaka na Ukrainie panuje obecnie sytuacja, jaka w Doniecku (m.in. zniszczona Donbass Arena), ale mimo to zespół Szachtara, pewnie daje sobie radę w rodzimej lidze, w której nie trudno się domyślić jest na górze, ostatnio spadli na rzecz Dnipro kosztem słabszego meczu z Zoryą, przegranej 0:1 spadli na miejsce drugie. Bilans bramkowy 15:2, dużo strzelają mało tracą, ale z kim oni grają? We wtorek przyjeżdża zupełnie inna ekipa, dużo mocniejsza, z większym potencjałem ofensywnym, z lepszą obroną i środkiem, zespół 2 klasy wyżej, niż ich potencjalni ligowi rywale. Przyjeżdżają Dragões czyli popularne Smoki z Porto. Ci podobnie jak i Szachtar są na drugiej pozycji w tabeli, ale mają 4 punkty straty do Benfici. Ostatnio 3 remisy w lidze, 2 bramkowe. Meczu jeszcze nie przegrali , ich bilans to 3-3-0. Bramki 8:2. Nie strzelają dużo bramek, ale widać że oszczędzają się na LM, co pokazali w ostatnim meczu z BATE, gdzie wygrali aż 6-0 ! W jednym meczu prawie tyle co we wszystkich meczach w lidze. Napad mają znakomity, środek podobnie. Ekipy spotkały się 2-krotnie, w ramach rozgrywek LM, w Portugalii, Smoki były górą 2:1, na Ukrainie również 0:2. Jutro myślę będzie inaczej. Szachtar na 15 meczy u siebie, wygrał 13 z nich, 2 przegrał, wspomniany wyżej mecz z Zoryą, i odległy mecz 22.03 z Dnipro 0:2, BTTS w tych 15 meczach pokryty zaledwie 4x ale jak pisałem to są ekipy o 2 klasy słabsze niż Portowcy. W resztach strzelał bramki - no i wygrywał, nie zdziwię się jeśli uczynią to jutro. Porto dla porównania, ostatnie 15 meczy na wyjazdach, 6 wygranych 4 remisy, 5 porażek, ale aż w 14/15 spotkaniach strzelali bramki, a BTTS pokryty na wyjazdach aż 12 razy na 15 spotkań. Jutro powinno być podobnie, Szachtar sporo strzela zwłaszcza u siebie, i mało traci, ale przy ofensywie Porto którą nam już zdążyli zaprezentować 2 tygodnie temu, myślę że coś wpadnie. Obie ekipy bez kontuzji/zawieszeń (chyba że o czymś nie wiem, to dopiszcie). Liczę na BTTS jutro

Otrzymane punkty reputacji: +5
scyth 98

scyth

Użytkownik
Na wtorek widze dwa mecze, ktorych mozna wybrac naprawde ciekawe typy z atrakcyjnymi kursami. Kursy z Totolotka.
I tu UWAGA dla osob decydujacych sie na zagranie zwyciestwa Chelsea!
Jesli ktos posiada konto w Totolotku to sugeruje zagrac jutro wlasnie tam. Nie dosc, ze kurs na wygrana Chelsea to az 1,80, podczas gdy w u zagranicznych widzialem do tej pory w okolicach 1,70 albo i mniej to dodatkowo za zagranie jakiegokolwiek typu na mecz PSG - Barca zostaje podniesiona wygrana o 12% a wiec rzeczywisty przelicznik w takim wypadku to 0,986 wiec tak czy inaczej wychodzi lepiej niz u zagranicznych.
Sporting - Chelsea

Typ: Chelsea
Kurs: 1,80
W tym wypadku nie ma co się rozpisywać jeśli chodzi o analizę. Chelsea nie bylaby sobą gdyby nie jakaś wpadka na start rywalizacji w grupie. Tak jak rok temu u siebie kompromitacja z Basel tak i tym razem, w pierwszym meczu jedynie remis z Schalke.
Mourinho wreszcie ma taka druzyne jaka chcial. Nie ma problemu ze zdobywaniem bramek. O ile w poprzednim sezonie w Chelsea &quot;nie bylo napastnika&quot; tak teraz jest niesamowity Costa i Remy. W srodku bardzo kreatywny Fabregas. Dobrze prezentuje sie Ramires (jednak do Portugalii nie poleciał) , ostatnio Oscar. Od poczatku sezonu bardzo aktywny w ofensywie i skuteczny jest tez Ivanovic. Ogladanie go w dotychczasowych starciach to czysta przyjemnosc. Martwic moze jedynie delikatny zjazd Hazarda ale nawet bez bramek/asyst moze on byc bardzo przydatny.
Sporting nie jest nawet na zblizonym poziomie do Chelsea. Jesli tylko w glowie Mourinho nie zrodzi sie plan gry na remis lub inna dziwna koncepcja na ten mecz to starcie spokojnie do wygrania, nawet w handicapie (kurs 2,80). Gospodarze w praktyce nie maja kim straszyc defensywy Londynczykow. Tak jak przed rokiem bukmacherzy zaszaleli z kursem w 2 kolejce LM po potknieciu Chelsea i wystawili podobne kursy na mecz ze Steaua tak jest i tym razem w meczu ze Sportingiem. Chelsea celujac w 1 miejsce w grupie na pewno nie zadowoli sie remisem a grajac o zwyciestwo mecz najprawdopodobniej wygra. Zdedydowanie pewniejszy z dwoch zaproponowanych przeze mnie meczow. U internetowych
PSG - Barcelona
Typ: ponizej 2,5 goli
Kurs: 1,85
Jesli rzeczywiscie ma nie grac Zlatan to typ tym bardziej prawdopodobny. Defensywa Barcelony w tym sezonie spisuje sie perfekcyjnie. Mozna to oczywiscie tlumaczyc w pewnym stopniu klasa dotychczasowych rywali tak czy inaczej ponad 9 godzin (!) bez straty bramki w lidze robi wrazenie. W ofensywie rowniez bilans swietny, 17 bramek w 6 meczach. Messi w rewelacyjnej formie, powierzenie mu przez Enrique wiekszej roli w rozgrywaniu to strzal w dziesiatke. Messi nie tylko strzela ale i asystuje. W swietnej , &quot;mundialowej&quot; formie jest Neymar, odkurzony zostal Xavi. Ale jutro nie wroze im strzeleckiego festiwalu. Defensywa PSG to nie defensywa Granady czy innego Elche. Nie sadze aby byl to przesadnie otwarty mecz. Gdy Barcelonie nie bedzie udawalo sie sforsowac obrony Paryzan to bedziemy swiadkami wymiany niezliczonych podan a czas gra na korzysc typu. Osobiscie chyba pokusze sie jeszcze o zagranie ponizej 1,5 bramki (kurs 3,60). Pachnie mi tu bezbramkowym remisem (kurs 8,00) ale to mimo wszystko zbyt duze ryzyko.

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Szachtar - Porto 2 DNB 1.95
Porto rozpoczęło tegoroczną Ligę Mistrzów od fantastycznego pogromu nad Bate Borisov. Szachtar z bezbramkowym remisem w Bilbao. Mimo to, bukmacherzy widzą faworyta w drużynie z Ukrainy, a właściwie z Donieckiej Republiki Ludowej. Przytaczanie meczów między obiema ekipami z 2011 roku nie ma sensu, ale wtedy dwukrotnie wygrywali Portugalczycy. Spodziewam się wyrównanego meczu, ale skłaniam się w kierunku gości. Szachtar jest w trakcie trudnych dla klubu czasów, nie było wielkich wzmocnień z Brazylii, problemy polityczne w Doniecku, natomiast Porto jak zawsze, wiele talentów, wielkie aspiracje.
PSG - Barcelona 2 1.90

Barcelona w Hiszpanii póki co bez problemu dominuje nad każdym rywalem. 17 strzelonych bramek, 0 straconych, pozycja lidera w tabeli. PSG nie zachwyca, na 7 ostatnich spotkań, 5 remisów i 2 wygrane. W ostatnich latach obie drużyny spotykały się ze sobą i mecze były wyrównane. Mimo wszystko, prognozuje że Barcelona z nowymi siłami poradzi sobie z Paryżanami, którzy chcą w końcu uzyskać sukces w Europie, ale zdaje się że może być o to nawet trudniej niż w poprzednich sezonach. No i nie zapominajmy o problemach zdrowotnych Ibry. Barcelona w końcu jest jakaś, gra rozkłada się na większą ilość zawodników niż jeden Messi.

shakeyobody 2,1K

shakeyobody

Forum VIP
na wstępie zgadzam się totalnie z wpisem Robsona. Pomijając Chelsea oraz Shalke to w meczy City już zdecydowanie lepiej poszukać kartek niż ich braku. Roma to nie klapki i grają przyjemny i ofensywny futbol. Wspomniany Yaya Toure to przecież łapie kartki w każdym meczu. Tu warto odnotować, że niedawno zmarł mu brat więc może być wciąż rozkojarzony. Ponadto milion razy bardziej wolę uderzyć w szukanie kartek po stronie City niż ich brak. Takowymi będą nasz kochany i dochodowy Zabaleta(ciężko mi wymyślić aktualnie lepszego RB szczególnie w aspektach ofensywnych), Fernardinhio, czy nawet wspomniany Mangala, który może ostatni mecz słabo ale debiut miał wyśmienity(wystrzegam przed obstawianiem z perspektywy jednego meczu.

//no i oczywiście &quot;pewniak&quot; Zabaleta wchodzi a koledze kupon psuje Boateng ????

APOEL - AJAX

Jestem dość zdziwiony niebraniem pod lupę tego spotkania. Mocno średniawy APOEL będzie gościł u siebie Ajax. Gospodarze w poprzedniej kolejce przegrali na wyjeździe z Barceloną. Zważywszy na minimalny wynik 1:0 można sądzić, że drużyna pokazała się z dobrej strony. Przyznam, że nie oglądałem tego spotkania jednakowoż dość eksperymentalna formacja katalończyków oraz opisy samego meczu pozwalają mi wnioskować, że chcieli spróbować nowych rzeczy a sam APOEL zapewne też grał mocno defensywnie. Klasyczne kontrolujemy mecz, zachowujemy 3 pkt.

Z drugiej strony Ajax, który zremisował u siebie z faworyzowanym PSG. W poprzednim sezonie drużyna z Amsterdamu, mimo że się jej należało nie wyszła z grupy. Patrząc na wyniki w lidze, w tym sezonie nie jest wcale gorzej. Mecz z PSG mógł się skończyć każdym innym wynikiem. Z jednej strony słabo spisująca się obrona Ajaxu i niewykorzystane sytuacje paryżan, z drugiej słupek po rzucie wolnym Pana który i tak został bohaterem Amsterdamu. Tak czy inaczej to Apoel jest drużyną zdecydowanie gorszą a Ajax, który na pewno myśli o wyjściu z grupy musi wywieźć stamtąd komplet punktów. Wyniki w lidze również napawają optymizmem.

Podsumowując większość argumentów jest za holenderską drużyną a kurs na jej win bardzo mnie satysfakcjonuje i szczerze powiedziawszy dziwi mnie dlaczego rośnie.

Ajax @2.45⛔ szkoda tego rzutu karnego ponieważ należało się zwycięstwo drużynie z Amsterdamu
dla zabawy Milik gol @2.8 ZWROT

Otrzymane punkty reputacji: +1
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
PSG - Barcelona
Barca |2.00|
B365 !

Jeden z najciekawszych wieczornych meczów wtorkowych, a ja myślami już jestem w Paryżu. Ibrakadabra nie został powołany nawet na to spotkanie, a nawet jeśli by zagrał, to ostatnio jego gra nie powala na kolana. Barcelona już w tamtejszej edycji Ligi Mistrzów pokazała, że umie wygrywać w Paryżu. Mimo ich bardzo statycznej gry, to są tutaj faworytem. Messi, Neymar który od lat się wypowiadał że granie w Champions League to kolejne spełnione jego marzenie, więc i tu będzie grał swoje najlepsze zawody. Patrząc na formacje obu drużyn, mający wielki potencjał z dwóch stron, bo nie lekceważę gospodarzy to i oni mają bez Ibry kilka pereł w składzie, którzy potrafią kopać. Jednakże, zaufam tutaj ekipie z Hiszpanii, która wie po co jest w Lidze Mistrzów i jaki jest jej cel. Mimo, że jest to mecz w delegacji to i tu będzie się starać o komplet punktów. Messi i spółka swoją robotę zrobią, skromnie według mnie wygrają, ale wygrają.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Ja na dzisiaj wybrałem całkowicie 2 inne zakłady niż wszyscy.
Strzelec gola Leo Messi @@ 2.10
Barcelona gra w tym sezonie rozważnie Argentyńczyk znów może skupić się na strzelaniu bramek, grają z PSG z którym zmierzyli się już w ostatnim czasie 3 razy, Messi w tym sezonie ma już na swoim koncie 5 bramek dziś powiększy swój dorobek.
Diego Costa @@ 2.20
Drugi typ jaki wybrałem to że Diego Costa strzeli Lizbonie, jak już Chelsea w tym sezonie wystartowała to z dużego C w dodatku &#39;&#39;Hiszpański&#39;&#39; napastnik ma ogromny wkład w sukcesy Jose Mourinho strzelił w tym sezonie już 8 razy Mourinho dokonał najlepszego transferu lata ponieważ zawodnik spłaca się w każdym spotkaniu a dzisiejsze jego wpisanie się na listę strzelców powinno być formalnością.

yuura 262

yuura

Użytkownik
Roma, Maribor i Sporting to drużyny na podobnym poziomie, na papierze każdy z ich rywali spokojnie powinien sobie z nimi poradzić.​
Nie lubię, gdy ktoś kto kompletnie nie ma pojęcia o danym temacie, wypowiada się (w tym przypadku Serie A). Roma to kompletnie inna drużyna od przyjścia Rudiego Garcii i nie mówię tak tylko dla tego, że jest to klub, któremu kibicuję. W poprzednim sezonie tylko przez fenomenalną postawę Juve u siebie, Rzymianie nie sięgnęli po tytuł mistrza Włoch. Ponad to muszę powiedzieć, że AS ROMA (raczej) nigdy nie była na tym samym poziomie piłkarskim co Maribor, po prostu Włosi są zdecydowanie lepsi i każdy kto obejrzał chociaż statystyki lub bramki z pierwszej kolejki spotkań LM 2014/2015 wie o tym doskonale.

Okej, skoro już zacząłem temat Giallorossich, to spróbuję dać kilka argumentów za, dzisiejszą wygraną Wilków. Zacznijmy od tego o czym wcześniej wspomniałem - Rudi Garcia. Gość jest niesamowity, znakomicie potrafi dostosować taktykę na daną kolejkę ligową, tak aby zawodnicy mieli jeszcze czas na odpoczynek przed potyczką w LM. Świadczy o tym doskonały start zarówno na krajowym podwórku, jak i arenie międzynarodowej, gdzie Żółto-Czerwoni jeszcze nie odnieśli porażki... ba wygrali wszystkie spotkania tracąc zaledwie dwa gole.

Jako kontrargument mogę podać &quot;obronę&quot;. Formacja wydaje się być trochę słabsza niż rok temu, aczkolwiek wydaje mi się, że wynika to z absencji, ponieważ do gry jeszcze nie powrócili Castan, Strootman, Astori i De Rossi. Dobrą wiadomością jest na pewno, że na ławce zasiądzie Iturbe i być może już w niedzielnym pojedynku z Juve zobaczymy go na boisku.

Historia spotkań AS Romy z drużynami angielskimi nie napawa optymizmem, ale równie dobrze możemy przytoczyć sytuację Manchesteru City z ostatnich trzech sezonów, kiedy to Obywatele bodajże tylko jednokrotnie wyszli z grupy, by następnie dostać manto od Barcelony.

Drużyna z Etihad ostatnio podniosła się po serii słabych wyników (porażka ze Stoke oraz Bayernem, a także remis z Arsenalem), wygrywając z drugoligowym Sheffield Wednesday aż 7:0 i rozprawiając się z Hull City (po ciężkim meczu) 4:2.

Jestem przekonany, że walka o drugą lokatę rozstrzygnie się właśnie pomiędzy zespołami z Rzymu oraz Manchesteru i choć na papierze lepszą drużyną jest City, to uważam, że Roma ma na prawdę dużą szansę na urwanie tutaj choćby punktu. Sam Rudi Garcia wypowiadał się, że awans do fazy grupowej to nie jest nasz plan minimum, a więc zapowiada się walka i gryzienie trawy, tylko po to by móc wrócić z tarczą na spotkanie z Juventusem. Kluczem w tym meczu będzie zatrzymanie Silvy, czym bez wątpienia znakomicie zajmie się (najlepszy jak na razie zawodnik Romy) Radja Nainggolan. Mam również nadzieję, że pozytywnie nastawiony wyjdzie Manolas i bez problemu poradzi sobie z groźnymi Dżeko oraz Aguero. Jeżeli w tych dwóch &quot;elementach&quot; będziemy dominować to jestem spokojny o wynik i nawet pokuszę się o stwierdzenie, że Totti w spółce z Gervinho mógliby zapewnić nam 3 punkty i przewagę psychologiczną przed rewanżem w Rzymie. Jak będzie zobaczymy, myślę że spokojnie można zagrać jakiś handicap na Romę, chociażby +1 po kursie 1.7 (BET365), a ja żeby zwiększyć emocje przed spotkaniem zagram prawdopodobnie na WYGRANĄ BĄDŹ REMIS AS ROMY (2.25) ???? . Pozdrawiam !!

Otrzymane punkty reputacji: +3
calanau 2,8K

calanau

Użytkownik
APOEL vs Ajax / APOEL over 3,5 strzalu celnego na bramke @ 2 [unibet] ⛔
APOEL vs Ajax / APOEL wiecej strzalow celnych na bramke @ 9 [unibet]
⛔
Pomimo rozsadnych argumentow przedstawionych przez ShakeYaBody trzeba pamietac, ze ten mecz Ajax bedzie gral na wyjezdzie, a Holendrzy na wyjazdach nie sa juz tak dobra druzyna jak u siebie w Amsterdamie. Po drugie wszyscy patrza na ten mecz z perspektywy Ajaxu a trzeba tez spojrzec na to spotkanie z perspektywy APOELU. Mecz z Ajaxem u siebie to najlepsza okazja zlapac jakies punkty bo potem to juz tylko Barcelona i PSG. Osobiescie uwazam, ze mecz bedzie pod dyktando gospodarzy nie dlatego, ze sa lepsi technicznie bedz taktycznie lecz dlatego, ze beda ambitniejsi i beda grali na wlasnym stadionie dopingowani przez swoich fanow. Mysle, ze Ajax bedzie przetrzymywal pilke i staral sie stworzyc jakas okazje, podczas gdy APOEL bedzie dazyl do strzelenia gola prostymi srodkami. Dlatego stawiam wlasnie na strzaly w tym meczu. Kolejna rzecz, to w APOELu gra kilku brazylijczykow, Portugalczykoa, Argentynczykow itd wiec nie jest to zespol oparty na Cypryjczykach co warto pamietac. Mozliwe, ze ten mecz zakonczy sie zwyciestwem Ajaxu ale ja licze, ze APOEL pokaza charakter w tym meczu i odda wiecej celnych strzalow na bramke rywali.
Edit: kursy polecialy w dol do poziomu over 3,5 celnego APOELu @ 1,4 i Wiecej celnych APOELu @ 5,5...

Otrzymane punkty reputacji: +10
fencyn 584

fencyn

Użytkownik
Szachtar Donieck - FC Porto

Jednym z ciekawszych spotkań dzisiejszego wieczoru jakim jest pojedynek pomiędzy Szachtarem a Porto.
Wiele można napisać o tym spotkaniu, przede wszystkim będzie to morderczy mecz, gdyż jedna jak i druga drużyna gra na wysoki poziomie.
Szachtar w 1 meczu fazy grupowej LM podzielił się punktami z ekipą Basków, po niezłym meczu, jednak nie zobaczyliśmy bramek, gdyż brakło dokładności. Zaś Porto rozbiło BATE 6-0.
Porto ma zawodników gdzie na niemal każdej pozycji jest siła. Linię ataku koordynują : Martinez,Brahimi, Quaresma czy nowo pozyskany z Barcelony Cristian Tello, zaś linię defensywy trzymają: Danilo,Martins Indi czy Maicon.
W drużynie gospodarzy utalentowanych graczy także nie brakuje: Alex Teixeira , Taison czy Luiz Adriano,oraz Darijo Srna.
Patrząc na grę obu drużyn ciężko jest wskazać, w ty meczu faworyta. Myślę, że najlepszy betem będzie over kornerów.Silna ofensywa jak i skrzydła w obu ekipach działa bez zarzutów.
Typ: Powyżej 11.0 (Azjan) rzutów rożnych 2,05 bet365 7/10✅

Manchester City - As Roma
Mecz w grupie śmierci na Etihad Stadium przyjeżdżają Giallorossi.
W 1 meczu fazy grupowej LM Roma rozbiła CSKA Moskwa 5-1. To tylko obrazuję w jakiej dyspozycji są podopieczni Rudego Garcii.W lidze także spisują się znakomicie,solidna obrona świetna ofensywa, ale mając takich piłkarzy jak: Gervinho,Ljajić,Pjanić czy Nainggolan nie ma się co dziwić iż Roma staje się kolejną siłą Europejską.
Manchester City początek LM, nie zaliczył do udanych przegrał minimalnie z Bayernem Monachium 1-0 tracąc bramkę w 90min, której autorem był Boateng.
Podopieczni Manuela Pellegriniego nie zmienili nic w swojej grze z poprzedniego sezonu, grają konsekwentnie, bardzo ofensywnie. Siłą napędową jest bez wątpienia nadal w wyśmienitej formie pomimo kontuzji w ostatnim czasie Sergio Aguero.Środek trzymają Toure oraz Fernandinho.
Manchester zdaje sobie sprawę, iż ten mecz do łatwych należał nie będzie, ale by myśleć realnie o wyjściu z grupy 3 punkty muszą zostać w Manchesterze, jeśli tak się nie stanie będą w bardzo trudnej sytuacji już po 2 meczach.
Pomimo wyśmienitej formy Włochów patrząc na poziom rozgrywek w Premier League a Serie A, to City jest faworytem tego meczu i myślę że, minimalnie 1-0/2-1 po trudach 3 punkty zostaną w Manchesterze.

Typ: Manchester City 1,7 bet365 5/10⛔
Brak mi słów, kiedy widzę że drużyna z Serie A zabiegała drużynę z Premier League. ????

ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
PSG - FC Barcelona ▶ under 2,5 [2,06] marathonbet​

Widzę, że forum idzie w stronę Barcy. Nie dziwi mnie to ale na zwycięstwo ekipy z półwyspu iberyjskiego nie postawię ani grosza. Zdecydowanie bardziej widzę under w tym meczu jak win Barcy. PSG bez Zlatana i Silvy. Dwie najważniejsza postacie w zespole. Zlatan ma strzelać i czarować a Thiago ma dyrygować linią defensywną i pilnować aby nie tracić. Blanc zapewne zagra defensywnie. Nie wierzę, że pójdzie na wymianę ciosów. To może ich zabić bo Barcelona co jak co ale zagrać kontrę potrafi a do tego z przodu Messi i Neymar którzy mają niesamowitą łatwość strzelania goli. Katalończycy w tym sezonie imponują kontrolą gry i przebiegu meczu. W tym sezonie nie stracili jeszcze bramki! W ekipie nie ma kontuzji jakiś ważnych graczy.

Widząc co obie ekipy grają w tym sezonie, do tego same wyniki i statystyki oraz braki ze strony PSG nasuwają mi zdecydowany under. Wolę jak win gości bo jak paryżanie mocną zamurują to będzie ciężko o jakieś bramki. Kurs lepszy niż win więc się nie zastanawiam.

niznekamsk 481

niznekamsk

Użytkownik
PSG - Barcelona
Rzut karny w meczu - tak 3.4
Messi over 1,5 gola 5.75
Chyba najciekawsze dzisiejsze spotkanie.
Każdy wie jak w tym sezonie gra Barca, dużo bramek strzelają i nic nie tracą. Nie lubię ich stylu gry jednak trzeba im oddać że grają świetne na początku sezonu. Za to PSG gra jak na ich skład słabo, dodatkowo Ibra ma kontuzję także wartość zespołu jeszcze spadła.
Dlaczego karny ? Barca ma przede wszystkim Neymara i Messiego którzy umieją wykorzystywać fakt faulowania. Innym czynnikiem jest fakt taki że w PSG nie zagra Thiago Silva który trzymał obronę. Mnie Luiz nie przekonuje co potwierdził m.in na MŚ w swoim kraju. Inny fakt jest taki że gracze Barcelony czasem sami się przewracają gdy wiatr zawieje ( i nie, nie jestem fanem Realu bo zaraz mnie tutaj zaatakują fani Barcelony ) ;)
Messi 2 gole ? - przede wszystkim dlatego że to on w większości kreuje grę Barcelony i wykonuje większość wolnych. Szybkie przebieranie nogami i obrońcy się gubią. Dodatkowo dobra forma.

Shakhtar Donetsk - Porto
Bruno Martins Indi - żółtka kartka 3.35
Kompletnie mnie nie przekonuje ten gość chociaż kiedyś go broniłem na wszelkie sposoby. Jest wolny, mało zwrotny, ciągle spóźniony. Ten kto oglądał mecze Holandii na mundialu widział że był najsłabszym zawodnikiem Orange na MŚ. W meczu towarzyskim z Włochami mieliśmy przykład jego powolnych ruchów gdzie na początku meczu złapał czerwoną. Patrzyłem na jego staty w Porto, nawet kartek nie łapie jednak Shakhtar to dla mnie półka ciut wyżej niż większość drużyn Portugalii. Będzie to mecz walki, pewnie dużo fauli. Liczę na Martinsa ;)
A jak nie na Niego to na jego kumpla z obrony Maicona - kurs taki sam ;)
Powodzenia

sedek 36

sedek

Użytkownik
Matches Тotal Over 3.5: (3.5) Under 1.85; Over 1.85;
Znalazłem na Betcity ciekawy zakład. W ilu dzisiejszych meczach CL zobaczymy co najmniej 4 gole? Czy aż w czterech? Moim zdaniem nie. W tamtej kolejce były 2 overy we wtorek i 2 w środę. Cofnąłem się ze statystykami nawet do poprzedniego sezonu. Na 12 dni z LM (6 kolejek fazy grupowej - wtorek i środa po 8 spotkań) mieliśmy tylko 3 dni gdzie w przynajmniej 4 meczach zobaczyliśmy 4 gole. Jak będzie dzisiaj? Moim zdaniem wielkie strzelanie możemy zobaczyć na pewno w Gelsenkirchen. I to chyba jedyny mecz w którym nie bał bym się postawić over 3.5 gola.
Kurs zachęcający a więc spróbuję! ????

Typ: Matches Тotal Over 3.5: (3.5) Under @1.85 Betcity ✅

Otrzymane punkty reputacji: +5
bmw14.5 612

bmw14.5

Użytkownik
Bayern + Manchester + Schalke
Nie ma co kombinować z azjanami, tylko takie ako wypuścić 1,35x1,65x1,30=2.90
Wieczorem ustwiam się do kasy.
Bayern i Schalke nie wymagają komentarza. Ich rywale to nie ta liga, a Rosjanom nawet własne boisko nie pomoże.
Roma to nie ogórki, ale też nie ta klasa co Obywatele, którzy oprócz tego są na musiku i mają atut boiska. No i doświadczenia w tego typu rozgrywkach. Obywatele już nie dadzą ciała. Roma jest płatnikiem w tej grupie. Później niech powalczy o ligę Europy

scyth 98

scyth

Użytkownik
Manchester City - AS Roma
Typ: powyzej 9,5 rzutow roznych
Kurs: 1,55
Raczej blizej mi do wskazania zwyciestwa Manchesteru, zwlaszcza ze graja u siebie, niz Romy ale nie jestem w stanie zweryfikowac poziomu Wlochow w starciu z tak klasowym rywalem. Wynik w I kolejce LM na pewno robi wrazenie, 5:1 z CSKA to nawet biorac pod uwage mizerny poziom Rosjan wynik imponujacy. Dlatego granie na zwyciestwo City na razie mnie nie do konca przekonuje. Co innego typ na ilosc rzutow roznych.
City jak wiadomo to druzyna wybitnie ofensywna. Nie ma w tym wypadku mowy o znanych w przypadku Chelsea kalkulacjach i szukaniu remisow lub zwyciestwa 1 bramka (pomijam ten sezon). City albo stara sie i dominuje rywala albo stara sie ale nic z tego nie wychodzi. U siebie w starciu z Roma z pewnoscia rowniez nie beda wyczekiwali tylko rusza od poczatku do ataku, zwłaszcza ze ewentualna utrata punktow moze przesadzic nawet o braku awansu do kolejnej fazy rozgrywek. Jesli Roma odnioslaby dzis zwyciestwo to sytuacja podopiecznych Pellegriniego bylaby nie do pozazdroszczenia. Stad tez prawdopodobnie zobaczymy pelna mobilizacje i szturm od pierwszych minut.
W obu druzynach pilkarze ofensywni z najwyzszej polki. Oczywiscie w City polka ta jest jednak wyzsza ale i ofensywa Roma nie ma sie czego wstydzic.
W I kolejce w meczach obu druzyn linia ta zostawala pokryta. I w starciu Romy z CSKA i Manchesteru z Bayernem padlo dokladnie po 10 rzutow roznych.
W lidze angielskiej w meczach City u siebie jak na razie kolejno:
- 13 - 15 - 15 (100% pokrycia linii)
w tym autorstwa City:
- 6 - 11 - 14
A mierzyli sie juz z Liverpoolem i Chelsea a wiec nie tylko z ogorkami.
W przypadku Romy w ligowych meczach na wyjeździe:
- 8 - 15 (50% pokrycia linii)
w tym autorstwa Romy:
-0 - 9
To 0 troche dziwne ale i tak w meczu bylo wtedy 8 RR a wiec dosc blisko pokrycia linii.
Spodziewam sie bardzo otwartego meczu a w zwiazku z tym wielu RR. Kurs na kolana nie rzuca ale moim zdaniem ta linia z latwoscia zostanie pokryta wiec nie zaszkodzi pograc

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom