Pierwsza analiza będzie krótko.
26.09 20:45 Dinamo Zagrzeb - Juventus Turyn
under 1.5 - 4.33 Bet 365, 4.85 Bettson
under 2.5 - 2.26 Pinnacle
Kursy na undery wzrosły od otwarcia, w tej chwili wystawione za wysko w mojej opinii. Oto dlaczego.
1. Kontuzje
Nie ma raczej takich, które powinny wpłynąć na jakoś wyjściowych składów
2.Statystyka: 3 ostatnie edycje
LM w fazie grupowej (w tym bieżąca)
under 2.5
a)
Juventus w spotkaniach wyjazdowych 5/6, ogółem 11/13
Wyniki rywalami podobnej klasy sportowej co dzisiejszy przeciwnik tj. Ol.Pireus (A)1:0, (H)3:2 i Malmo F (H)2:0, (A)0:2, a więc 3/4
Jak dołożymy do tego fazę grupową '13 to wygląda to podobnie 2/3 na wyjazdach, 4/6 ogółem, z tym że znów z drużynami słabszymi na wyjeździe padały undery tj. FC Kopenhaga (A)1:1, (H)3:1 i Galatasaray SK (H)2:2, (A)1:0
Liga na wyjazdach w tym sezonie 2/3, ogółem 2/6
Sezon 15/16 na tym etapie tj. 6 spotkań wyjazd 1/3, z tym że 2 ciężkie, przegrane mecze z Romą i Napoli 2:1 i 2:1 i tu więcej goli było po stronie przeciwników Juventusu czego nie spodziewam się po Din.Zagrzeb.
Sezon 14/15 na wyjazdach 2/3
Przywołuje te konkretne statystyki żeby pokazać pewną prawdiłowośc w tym okresie sezonu dla tej drużyny. Juventus jest w tej chwili mocny, wygrywa lecz nie wchodzi w sezon na takich obrotach jak inne europejskie potęgi jak Bayern czy Man.City systematycznie wygrywając wyjazdowe mecze +2 bramkami. Dodając do tego obronę Juventusu w mojej opinii w meczu padnie 2 lub mniej bramek. Juventus mimo finału w edycji 14/15 męczył się troche na początku fazy grupowej co wydaje mi się być charakterystyczne dla tego zespołu.
Co do ataku. Jedynym napastnikiem, który strzela w tym sezonie jest Higuain 306 minut na boisku, 4 bramki. Reszta bez bramek:
Dybala 422/0
Mandzukic 324/0
Cuadrado 59/0
Pjaca 33/0
Jeżeli Higuain będzie miał gorszy dzień to Juventus może mieć problem ze strzelaniem bramek. Co mam na mysli pisząc "gorszy dzień"? Forma oraz wpasowanie w drużynę Higuaina nie są jeszcze na takim poziomie jaki osiągnął on w Napoli i jeszcze trochę do tego brakuje. Może to skutkować wahaniami tj. "gorszym dniem". Reszta napastników też jeszcze nie jest na tyle ustabilizowanych by strzelać bramki regularnie.
b)
Dinamo Zagrzeb w domu 2/3, ogółem 2/7
HOME vs. Arsenal Londyn 2:1
HOME vs. Oly.Pireus 0:1
HOME vs. Bayern Monachium 0:2
Co tu dużo mówić. Drużyny, zawodników za bardzo nie znam. Widzę, że zaliczyli lekki falstart z wejściem w sezon, ale w domu w lidze od lat są więcej niż monolitem, tracą bardzo mało bramek.
W poprzedniej edycji grając w domu pozwolili strzelić Arsenalowi i Bayernowi odpowiednio 1 i 2 bramki.
Napisałbym jeszcze więcej n.t. Juventusu niż wyżej ale już mi się nie chce pisać ????
Nie spodziewam się otwartego meczu. Typuje Juventus 1:0 albo 2:0.
Oprócz tego gram:
Arsenal -1(HA) + M.City -1(HA) 2.2 bet365
Gladbach - Barcelona BTS 1.62 bet365
CSKA +0,5(HA) 1.67 Pinnacle
Sporting -1,75(HA) 1.9 bet365
Dortmund -0,5(HA) 2.6 bet365
Dortmund i BTS 4.0 bet365