Red Bull Salzburg - Brest
VFB Stutgart - Sparta Praga
Druga kolejka Ligi Mistrzów. W pierwszej kolejce RB przegrało u w Pradze 3:0 ze Spartą. Spartą Praga, która po 19 latach wraca do Ligi Mistrzow. Prażanie prowadzili już po 2 minutach meczu, po 41' 2:0 i po fatalnym błędzie Piątkowskiego w 57' mimo procent posiadania RB. 3żk przy 24 faulach pokazane przez sędziego Obrenovic.
Brest u siebie wygrał że Sturmem 2-1. Zgodnie z tym co zakładałem było dużo kartek, nawet więcej niż się spodziewałem. Ale nic dziwnego, ze przy 37 faulach sędzia Walsh był w stanie pokazane 9żk i czerwoną.
Stutgart planowo przegrał w Madrycie z Realem. Nie był to jednak spacerek dla Realu mimo wyniku 3:1. Turek Meler pokazał 5żk kartek w tym 4 dla Realu.
RB Salzburg - Brest
Kontynuuje tok myślenie z ostatniego razu. Brak ogrania i doswiadczenia Brestu w
LM i granie na kilku frontach bedzie w dluższej perspektywie. W Ligue1 już w tej chwili są problemy. Od ostatniego meczu w
LM zdążyli pokonać u siebie Touluse 2:0 i wyraźbie przegrać w Auxerre 3:0, które było po 4 porażkach z rzędu... Kartek mało... Brest 13 miejsce w lidze 6pkt w 6 meczach.
Kolejny mecz w
LM i kolejny raz austryjacy. Tym razem będzie dużo trudniej, bo o ile RB nie był w tamtym sezonie mistrzem Austrii, o tyle doświadczenie w
Champions League ma bardzo duże i mecz u siebie. Dla Red Bulla to mecz bo do 2 z 3 ze slabszymi drużynami (kolejny mecz u siebie z Dynamo Zagrzeb ) potem już tylko trudniej w Rotterdamie (chociaż w tym sezonie nie koniecznie), W Leverkusen, Z PSG, W Realu, Z Atletico... przegrywając ten mecz stawiają się w bardzo trudnej sytuacji już nawet nie w kontekście awansu do czołowej 24. 25 drużyna odpada całkowicie z pucharów. Brest rzecz jasna nie położy się i nie odda tego meczu bez walki. Myślę że tu znów może być ostro...
A jak ostro to Popatrzmy kto sędziuje...
Ołłł
Anthony Taylor
Panie Taylor jak ja się cieszę, że pana tu widzę...
On lubi sprawić, że po meczu mówi się więcej o nim, niż o samym spotkaniu. W Tym sezonie byłyszczał już w jednym spotkaniu
Premier League
Bournemouth - Chelsea 14żk + karny
W Europie prowadził tylko jeden mecz w kwalifikacjach
LE
Rapid - Braga 8żk + karny
W tamtym sezonie
2023/24
Liga Mistrzów 5 meczy -
Porto - Barcą 7żk + czk
San Sebiastian - Lazio 3żk + karny
Feyenoord - Porto 0żk
PSG - Barca 6żk
BVB - PSG 3żk
Liga Europy
Sparta Praga - Galatasaray 6żk + czk
Leverkusen - Karabach 3żk + czk
Kwal
LM
Molde - Galatasaray 4żk
Kwal
LE
Łudogorec - Astana 4żk + czk
2022/23
Liga Mistrzów
PSG - Juve 5żk
Porto - Leverkusen 6żk + czk + karny
Barca - Bayern 4żk
Maccabi Hajfa - Benfica 4żk + karny
Napoli - Frankfurt 4żk + karny
Liga Europy
Roma - Feyenoord 7żk + czk (AET)
Athletic - Roma 13żk (Finał karne)
Tym bardziej mi się wydaje, że tu kartki będą. Idę bardziej w stronę kartek Brestu mimo, że w lidze nie koniecznie łapią dużo kartek. Mimo faktu, że to bardziej Sturm łapał kartki w poprzednim spotkaniu nie przeszkadzało to Brestowi by zobaczyć 3 żółtka... Tym razem mają mecz na wyjeździe. Wydaje mi się też, że Red Bull jednak ich ogarnie.
Red Bull wygra - 1,83
Brest over 2,5żk - 2,00
Over 4,5 kartek - 1,59
Over 4,5żk - 1,64
Czerwona Kartka - 4:10
B
betclic
A może karny?
Rzut karny over 0,5 - 3,00
Salzburg brak słów. Jednak porazka 3:0 ze Spartą to nie byl przypadek...
Stutgart - Sparta
Stutgart zagrał w tym sezonie 3 mecze u siebie więc ciężko na ten moment stwierdzić z całą stanowczością, że są teraz overowi...
Z BVB 1żk
Z Kaiserslautern 0żk
Z Maiz 4żk
W pierwszym meczu w Madrycie 1żk. Wydaje mi się, że dzisiaj też będą kartki. Sparta na pewno będzie niewygodnym rywalem, tym bardziej po zwycięstwie w poprzedniej kolejce z Salzburgiem. Będą tu chcieli chociaż punkt wywieźć. Ja licze tu na przynajmniej jedną kartkę Niemców. Jak nie będzie szło to i więcej. W zeszły weeked pokazali w Wolfsburgu że potrafią grać szalone mecze... 7żk + CZERWONA + KARNY i wyrównujący gol w 97 minucie grając w dziesiątkę... Nie mam nic przeciwko takiemu przebiegowi w tym meczu.
Sparta to Drużyna, która wydaje mi się że powinna tu łapać kartki. Salzburgowi w pierwszym meczu oddali piłkę zeby sobie grali (34% posiadania piłki) A sami wykorzystali okazje, które się nadarzyły... Jak coś działa to po co to zmieniać?? Dziś też Stutgart powinien być zespołem, który będzie prowadził grę, a Sparta będzie próbowała coś ugrać w kontrach. Im dłużej utrzymają Niemców bez gola tym większe szanse na kartki...
Mecz sędziuje Litwin - Manfredas Lukjancukas i to jest dobra wiadomość w kontekście kartek. W tym sezonie:
Kwal
LM
Rapid - Trabzon 7żk + czk
Kwal LK
Maribor - Djurgarden 7żk + czk
Liga Narodów
Finlandia - Macedonia Północna 5żk + 2x KARNY
2023/24
Liga Mistrzów
RB Salzburg - Young Boys 5żk
Liga Europy
Leverkusen - Hacken (4:0) 1żk
Servette - Sheriff 6żk + 2x CZERWONA + KARNY
Kwal LK
Hammarby - Twente 6żk
Maccabi Tel Awiw - Celie 5żk + CZERWONA + KARNY
Mecze
Towarzyskie
Łotwa - Liechtenstein 10żk
2022/23
Liga Konferencji
Djurgarden - Gent 3żk
Anderlecht - FCSB 5żk + CZERWONA
Kwal
LM
Hibernian - Shamrock 8żk
Kwal LK
SPARTA PRAGA - Viking 7żk (3żk SPARTA)
Vaduz - Konyaspor 3żk
Lech - Dudelange 2żk + CZERWONA
Mecze
Towarzyskie
Luksemburg - Bułgaria 12żk
Jak widać więc pan Litwin lubi czasem rzucić kartką na lewo i prawo. Oby dziś mial ku temu okazje
Sparta over 2,5żk - 1,80
Over 4,5 kartek - 1,58
Over 4,5żk - 1,82
B
betclic
No nie poszaleli z kartkami. Drugi raz Sparta kładzie kupon. Trzeba będzie się zastanowić dwa razy następnym razem...