ilprincipino
Użytkownik
Porażka w pierwszej kolejce fazy grupowej Champions League z FC Basel na własnym stadionie stawia Chelsea w trudnej sytuacji. Londyńczycy nie mogą pozwolić sobie na stratę punktów w Bukareszcie i zrobią wszystko aby pokonać Steaue.
Podopieczni Mourinho słabo weszli w nowy sezon. Porażka z Evertonem, potem z Basel. Do tego nie przekonywująca i mało skuteczna gra sprawia, że w Londynie za różowo nie jest. W dodatku najlepszy napastnik drużyny strzela bramki dla Evertonu. Wydaje się, że wypożyczenie Lukaku nie było zbytnio trafionym pomysłem, bo zarówno Ba, Eto'o i Torres nie strzelają w przeciwieństwie do Belga. Nadzieją na lepsze jutro i korzystny wynik w Bukareszcie może być Juan Mata. Hiszpan zagrał świetną drugą połowę w meczu z Tottenhamem i odmienił losy spotkania. Wydaje się, że Mou chyba przekonał się do byłego gracza Valencii i najprawdopodobniej zobaczymy go dzisiaj od pierwszej minuty. To cieszy! Co prawda ze składu wypadł Hazard, ale patrząc na ostatnie występy Belga to chyba nie ma czego żałować. Mówiąc delikatnie to Eden nie jest obecnie w życiowej formie.
Steaua w rodzimej lidze wygrywa z kim chce i ile chce, ale Champions League to zupełnie inna bajka. Gracze z Bukaresztu przekonali się o tym w pierwszej kolejce fazy grupowej, gdy ulegli Schalke w Gelsenkirchen przegrywając 0:3. Rumunii zupełnie mnie nie przekonują. Skoro nie potrafili uporać się z warszawską Legią to jak mają ograć Chelsea, która dysponuje potencjałem nie porównywalnie większym? W dodatku w końcówce sezonu z klubu odszedł najlepszy defensor tego zespołu - Vlad Chiriches, który przeniósł się do Premier League. Teraz parę stoperów stanowi duet Gardos - Szukała, a jak zwrotny jest nasz rodak wszyscy doskonale wiemy. Łukasz może mieć sporo problemów w rywalizacji z Matą czy Torresem.
Moim zdaniem to Rumunii nie mają po prostu żadnych argumentów by przeciwstawić się Chelsea. Mourinho zdaje sobie sprawę z powagi tego meczu. Również druga połowa meczu z Tottenhamem otworzyła mu oczy na pewne sprawy i wierzę, że teraz wie jak poukładać swój zespół.
Steaua Bukareszt - Chelsea Londyn 0:4
Chelsea Londyn @ 1,80
Bet365