Witajcie,
liga mistrzów dała zarobić więc liczę na to samo w lidze europy ???? Spotkań dużo jest z czego wybierać ja pod lupę biorę dziś 4 mecze i oczywiście skupiam się na rzutach rożnych ????
1. FC Salzburg - Celtic Glasgow. Walka o pierwsze miejsce w tabeli bo jeszcze rywale w drugim meczu gonią więc każdy pkt się liczy. Gospodarze w lidze na gazie zwycięstwo za zwycięstwem tutaj też będą chcieli wygrać i mają dodatkowy atut swojego terenu po za tym Salzburg jest maszynką do rzutów rożnych na 5 ostatnich spotkań wykonuje ich średnio 8,2 jeżeli chodzi o Celtic forma taka sobie troszkę w kratkę ale rzutów rożnych też wykonują sporo bo średnio 7,8. Uważam, że mecz będzie zażarty i obie drużyny będą stwarzać dużo sytuacji więc i rożne się znajdą i przekroczą linie 9,5 ????
2. Zenit St. Petersburg - SK Slavia Praga. Tutaj w grupie ciekawa sytuacja Zeint będzie chciał wygrać aby utrzymać się w górnej części tabeli jednak Praga po wygraniu pierwszego meczu uważam że łatwo nie odpuści ???? Zenit jeżeli chodzi o rzuty rożne za wiele ich nie wykonuje bo średnio 4,6 a Praga na 5 ostatnich meczy średnio wykonała 6,8 rożnych. Jak pisałem wyżej mecz wyrównany uważam, że jeżeli chodzi o rożne nie będzie faworyta jednak będzie ich sporo dlatego proponuje linię 9,5
3. FC Spartak Moskwa - FC Villarreal. Obie drużyny nie zaliczają 1 kolejki do udanych Goście w troszkę lepszej sytuacji bo mają 1 pkt jednak i Spartak i Villarreal nie błyszczą formą. Ale na pewno nie będą chcieli dzielić się tu punktami. Spartak jeżeli chodzi o rzuty rożne nie wygląda najlepiej średnia na 5 meczy to 4.8, Villarreal ma troszkę większą średnią bo 5,8 jednak to też nie powala. Dlaczego ten mecz ? Tutaj walka o 3 pkt na pewno będzie jedna jak i druga drużyna chce wygrać więc walka musi być każda z drużyn dokłada po 5 rożnych i linia 9,5 przekroczona, chociaż osobiście uważam, że to Villarreal narzuci swoją grę.
4. Sarpsborg - KRC Genk. Ostatni na dzisiaj a zarazem chyba jeden z łatwiejszy meczy dla Gości. Krótko i na temat bo już i tak dużo się rozpisałem
Gospodarze kompletnie brak formy ostatnie 5 meczy w lidze to 5 przegranych, Goście cisną mocno przez 5 ostatnich kolejek wkradł się jeden remis ale widać formę. Co do rożnych Gospodarze mimo słabej gry rożne wykonują na 5 ostatnich meczy średnio 6,4 a Goście 7,2 więc same liczby przekraczają linie 9,5. Ja jednak liczę na to, że Genk wykona ok 7-8 a resztę dorzuci Sarpsborg.
Podsumowując:
1. FC Salzburg - Celtic Glasgow
Typ: + 9,5 rzutów rożnych
Kurs: 1.70
2. Zenit St. Petersburg - SK Slavia Praga
Kurs: 1.80
3. FC Spartak Moskwa - FC Villarreal
Kurs: 1.85
4. Sarpsborg - KRC Genk