Liczyłem, że bukmacher troszkę nie popisze się oceną sytuacji i wystawi z 1,70 na Włókniarz niestety 1,52 choć, wg mnie jest to dobra inwestycja. Zastawiające jest -4,5 na Włókniarz (co tak na prawdę oznacza w sumie -5,5 jeśli mecz potoczy się standardowo) , w teorii powinno wejść, ale to już większe ryzyko... Gdyby wystawili -3,5 wziąłbym bardzo ale to bardzo chętnie. Dlaczego ?
Ano dlatego, że Włókniarz jak już tu mój przedmówca napisał zaprezentował się znakomicie z stawianą do złota Unią Leszno, w dodatku na ich torze... Myślę, że kibice gospodarzy za pewnik wzięli to że wynik leszczynian będzie zaczynał się od cyfry 5, a jeśli nie to bardziej skłonni byli chyba do liczy 6 aniżeli 4.
W przedsezonowych rozważaniach na tym forum, wiele ludzi zarzuciło Nermarkowi, że miał po prostu świetny sezon, nie powtórzy go, bo to co najwyżej I ligowiec. Otóż, jak się okazuje, gościu umie się przyłożyć i naprawdę godnie prezentuje poziom Ekstraligi, tylko podnosząc jej poziom.
Zapowiada się trudny mecz, ale myślę, że z takimi atutami jak Harris, Nermark, a przede wszystkim Łaguta (G. rzecz jasna :grin ???? Włókniarz poradzi sobie. Trzeba też przypomnieć, że Włókniarz w I kolejce mimo, że przegrał 49:41 to zauważmy że te 8 pkt to najwyższe prowadzenie w meczu Unii a pierwszy bieg zakończył się 5:1 dla Leszna... U siebie choćby Czaja z Włókniarza pojedzie dużo lepiej niż w Lesznie i te 5 pkt zdobędzie.
Dużo będzie zależeć od Sajfutdinova ile zdobędzie pkt. Zaryzykuję stwierdzenie,że Polonia może pokonać Włókniarz tylko wtedy gdy Sajfutdinov będzie zdolny do pokonania G. Łaguty, któremu częstochowski tor pasuje. W/g mnie Łaguta w Częstochowie zaprezentuje się lepiej od swojego rodaka. Szkoda że nie ma typu h2h na parę Emil - Grigorij bo będzie to na pewno ciekawy pojedynek.
Włókniarz 1,52 (1x2) 10/10
Włókniarz 1,85 (-4,5) 6/10
kursy : tobet
PS: Jeśli ktoś chce włożyć więcej pieniędzy na ten mecz, to uprzedzam że pogoda w tym momencie nieciekawa, bo miała miejsce ulewa, jeśli pogoda nie poprawi się w godzinach 8-22 w sobotę, to mecz stoi pod dość dużym znakiem zapytania.