>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

2. kolejka Enea Ekstraligi - 20-21 kwietnia

Status
Zamknięty.
robson_26 612

robson_26

Forum VIP
Jarek Hampel over12 @ 2.05 ⛔ 12 pkt. było blisko, o włos przegrał w 10. biegu
Bet365
Mały dobrze rozpoczął ten sezon. Jak na razie to jedyny zawodnik z Falubazu jadący na przyzwoitym poziomie. Dziś występ w Częstochowie, gdzie dotychczas radził sobie bardzo dobrze. Sprzęt szybki, motywacja ogromna, bo trzeba ten mecz wygrać. Jedzie z juniorem, potem dostanie Łoktajewa. Można zabezpieczyć się remisem. Myślę, że to lepsza opcja niż +1 z Gregiem. Zobaczymy czy coś jeszcze wyrzuci Betsson.

jajs 67,3K

jajs

Użytkownik
Czekając na ofertę z Betsson w &quot;ziemniaku&quot; takim jakim jest STS poszło:
Peter Kildemand over 8.5 @ 1,8 obecnie 1,75 ✅ pierwsze 5 biegów - 10 pkt. Pająk kapitalna jazda! Bieg 10 poezja speedwaya ????
Tor w Częstochowie idealny dla &quot;Pająka&quot; bo można super pójść po szerokiej. W Lesznie było widać, że jest szybki a był to meczy wyjazdowy u siebie powinno być lepiej. Naziemny buk więc liczymy pierwsze pięć biegów. Z analizy biegów wynika, że na z/z pojedzie w 7 biegu na Hampela i juniora. W części zasadniczej już odjedzie 5 biegów - nie trzeba będzie czekać na nominowany. W 12 biegu na Strzelca, Malczewskiego i Dudka tutaj można ustrzelić trójeczkę na spokoju. Generalnie ciężko powiedzieć kto z zawodników ZG jest w formie bo pierwszym świetnie pojechał Hampel ale wcześniej słabo w GP. Protasiewicz zawsze tutaj dobrze jechał więc pewnie się przebudzi, AJ także tutaj śmigał ale jego wszyscy w klubie mówią, że są jakieś tam problemy z silnikami. Zobaczymy jak to będzie ale w moim odczuciu około 10 zrobi w tych 5 biegach ????

Martin Vaculik over 10.5 @ 1,7
obecnie 1,6 ✅ 14 pkt. Rakieta!
Rano można było łapać 9.5 ale dość szybko były spadki więc podniesiono linie. Słowak nawet z taką nie powinien mieć problemów ze zrobieniem tych minimum 11 pkt. W parze z najsłabszym z formacji seniorów czyli z Buczkiem. Później łączy się w 13 biegu z Herbim ale to też nie powinno być wielkie zagrożenie. Amerykanin jak nie zabierze się za startu (a z tym co raz gorzej) to na &quot;betonowym&quot; dystansie może za dużo nie zdziałać. Z przeciwników jakieś zagrożenie może być chyba tylko od Pieszczka lub Madsena ale i ich powinien odstawić już na starcie. Jeżeli nie będzie tu jakichś niemiłych niespodzianek to koło 13-14 powinien nawet sieknąć ????

Otrzymane punkty reputacji: +7
T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Paweł Przedpełski - Adrian Miedziński 1 1,85 -&gt; 3,55 :eek: Betsson ⛔
Gram na Pawła mimo, że jeżdzi z Tomkiem w parze. Paweł jest chyba w większej formie niż Adrian a na torze w Toruniu to już w ogóle. Adrian jeżdzi z samymi mocnymi zawodnikami w parze i może na każdym tracić. Paweł myślę, że może nawet jako Z/Z pojechać do tego myślę, że szansa na start w nominowanym biegu. Gram na młody talent z Torunia ;)

Włókniarz Częstochowa
- Falubaz Zielona Góra (4,5-0) 1 1,85 Betsson ⛔
Myślę, że ten mecz może rozstrzygną się w biegu 15. Falubaz chyba jednak pod formą. W Częstochowie Z/Z do tego podobno mocny Szombierski. Myślę, że juniorzy będą handicapem gospodarzy w dniu dzisiejszym. Peter podobno bardzo dobrze spisuje się w Częstochowie, Walasek tak samo a i Holta swoje przywiezie. Myślę, że to mecz kolejki i będzie cały czas w okolicach remisu. Gram na gospodarzy!

robson_26 612

robson_26

Forum VIP
Martin Vaculik - Greg Hancock - 1 @1.45 ✅ Martin dominuje
Betsson
Kurs może nie powala, ale do dubla będzie w sam raz. Martin w tym roku ma bardzo szybki sprzęt. Jego dotychczasowe występy w barwach Jaskółek skłaniają ku tezie, że będzie dzisiaj liderem swojego zespołu. Świetnie dopasowany do tarnowskiego owalu. Greg swoje robi, ale bez jedzie bez szału. Dzisiaj nawet nie prowadzi pary, a jedzie z szybkim w Tarnowie A. Łagutą.

C 407

cekaem

Użytkownik
Apator -16,5 - Sparta 1 1.85 Betsafe
Na szybko bo wychodzę na mecz. Apator dzisiaj uważam , że rozjedzie Spartę na której bardzo zawiodłem się w pierwszej kolejce. Oni przegrali u siebie 10 pkt z Gorzowem , w Toruniu dostaną łomot. W przypadku Apatora można mówić o wypadku przy pracy. Oni na Motoarenie dysponują takim składem , że mogą większość biegów wygrywać 5:1. Batchelor cienki jak zaliczka , Tajski też pod formą , Ogór od kilku sezonów już mocny tylko u siebie , Pavlic słaby , juniorka o wiele słabsza niż toruńska. Miejscowi na pewno chcą się zrehabilitować za wtopę z poprzedniej kolejki i dzisiaj wygrają conajmniej 20 oczkami. W zasadzie tylko o postawę Holdera się można niepokoić , reszta na Motoarenie dzisiaj stłamsi gości.

Otrzymane punkty reputacji: +2
coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Martin Vaculik - Greg Hancock - 1 @1.45
Betsson
Kurs może nie powala, ale do dubla będzie w sam raz. Martin w tym roku ma bardzo szybki sprzęt. Jego dotychczasowe występy w barwach Jaskółek skłaniają ku tezie, że będzie dzisiaj liderem swojego zespołu. Świetnie dopasowany do tarnowskiego owalu. Greg swoje robi, ale bez jedzie bez szału. Dzisiaj nawet nie prowadzi pary, a jedzie z szybkim w Tarnowie A. Łagutą.
Podpisuje się pod tym typem. Zdecydowanie Vaculik tutaj powinien zrobić kilka punktów więcej.
Do tego ja dodaje jeszcze:
Hampel - Protasiewicz 1 1.30
W Zielonej Górze widzieliśmy w jakiej formie jest Jarek, w jakiej Piotrek, do tego dodać, że w Częstochowie dużo lepiej jeździ się Jarkowi + jedzie z juniorami i ostatni bieg także łatwiejszy niż Protasa. Jeszcze gdyby jednak Zielona dzisiaj zawodziła to na pewno Jarek z rezerwy taktycznej.
Gollob - Miedziński 1 1.36
Niezbyt ciekawe pary z meczu Unibax - Betard i wybrałem do tripla taką parę. Gollob w Toruniu powinien latać, z juniorami może coś stracić ale ogólnie w 6 startach dzisiaj jak przywiezie mniej niż 12-13 pkt to cienko będzie. Miedziński jak poprzednicy pisali dostaje Z/Z czyli pośmiga sobie z Wardem, Holderem i Tomkiem w parze, a później na koniec jeszcze raz Ward. Ogólnie bez rewelacyjnej formy, Adrian przed tygodniem dał mi wygrać przez swoją nieudolność w II części meczu, dzisiaj również może zamiast 6 np. 5 biegów pojechać przy gorszej dyspozycji.
ako: 2.48 Betsson ✅✅✅

kielon89 98

kielon89

Użytkownik
Apator -16,5 - Sparta 1 1.85 Betsafe
Na szybko bo wychodzę na mecz. Apator dzisiaj uważam , że rozjedzie Spartę na której bardzo zawiodłem się w pierwszej kolejce. Oni przegrali u siebie 10 pkt z Gorzowem , w Toruniu dostaną łomot. W przypadku Apatora można mówić o wypadku przy pracy. Oni na Motoarenie dysponują takim składem , że mogą większość biegów wygrywać 5:1. Batchelor cienki jak zaliczka , Tajski też pod formą , Ogór od kilku sezonów już mocny tylko u siebie , Pavlic słaby , juniorka o wiele słabsza niż toruńska. Miejscowi na pewno chcą się zrehabilitować za wtopę z poprzedniej kolejki i dzisiaj wygrają conajmniej 20 oczkami. W zasadzie tylko o postawę Holdera się można niepokoić , reszta na Motoarenie dzisiaj stłamsi gości.
Unibax Toruń - Sparta Wrocław H(0-18,5) Typ: 2 1,75 Triobet
Ja gram wręcz odwrotnie. Batch gorzej nie pojedzie bo straszą go sucheckim poza tym 11 pkt rok temu na MA. Ward po kontuzji, nie lekkiej i to własnie Toruń moim zdanie jest pod formą. Popatrz też jak Sparta radziła sobie chociażby rok temu, gdzie mecz rostrzygnął sie tak na prawdę pod koniec spotkania. Dziwią mnie też typy na over Golloba, ktory juz jest himerycznym zawodnikiem. Fakt faktem będzie tam beton a spartanie tego nie lubią. 50-40 dla Tournia jak najbardziej ale Sparta powinna spokojnie wyjść z 35 pkt.

t.gogo 1K

t.gogo

Użytkownik
Bet365
WŁÓKNIARZ CZĘSTOCHOWA V FALUBAZ ZIELONA GÓRA
Włókniarz Częstochowa v Falubaz Zielona Góra
Typ: Falubaz Zielona Góra
Kurs: 1,40

Słabe wejście w sezon zanotował Falubaz. Falstart u siebie z Unią Tarnów i jeśli dzisiaj Falubaz przegra w Częstochowie to może im się zacząć palić grunt pod nogami. Szczególnie, że jest świetna okazja do wygrania meczu. Włókniarz od początku ma problemy. Nie ma Griszy, za którego stosują ZZ. Dodatkowo problemy ma młody Jensen, ale tam w sumie nie wiadomo o co tak naprawdę chodzi. W jego miejsce pojedzie dzisiaj Szombierski, którego występ będzie jak zwykle wielką niewiadomą. Jest jeszcze opcja z handicapem -4, ale kurs 1,61 jest nieadekwatny. Wolę trochę niższy, ale z większym spokojem.
Wynik: 40:50
Komentarz: Falubaz praktycznie od samego początku dyktował warunki meczu. Co prawda w połowie zawodów pojawiło się niespodziewane 5:1 dla gospodarzy, gdy świetny tego dnia Pepe przegrał z dwójką rywali, ale zaraz goście odbili i już praktycznie przed nominowanymi była jasność.

Grzegorz Walasek (suma punktów)
Typ: Grzegorz Walasek powyżej 12
Kurs: 1,66

Kurs bez szału, ale Walas powinien u siebie pojechać dobre zawody. Będzie jechał Z/Z zamiast Griszy, a do tego jeśli wszystko potoczy się zgodnie z przewidywaniami to dojdzie jeszcze RT, a więc siódmy bieg. 13 z 21 możliwych? U siebie? Mając w parze juniora? Kurs co prawda trochę niski, ale powinno się udać.
Wynik: Grzegorz Walasek (3,3,1,1,1,2,0) 11
Komentarz: Blisko było. Niestety sytuacja podobna do wczorajszej linii Nickiego Pedersena. Świetny początek, kiepski środek. Tutaj jednak jeszcze gorszy koniec zawodów.

* * *
UNIA TARNÓW - GKS WYBRZEŻE GDAŃSK
Artur Mroczka (suma punktów)
Typ: Artur Mroczka poniżej 7
Kurs: 2,05

Artur w pierwszym meczu pojechał kapitalne zawody, ale ja na wyjazdach tego zawodnika nie widzę. Szczególnie na takich torach jak ten tarnowski, gdzie jest typowe lotnisko. Artur to bardziej technicznie jeżdżący zawodnik i preferuje krótsze obiekty. Dzisiaj w parze ma Marcela Szymko, więc wiadomo, że na swoim punktu nie straci, ale to jest złudzenie, bo spodziewam się, że Marcel na tor wyjedzie najwyżej raz i Arturowi do pary będą w kolejnych wyścigach dawani Madsen i Pieszczek. Czy sam Artur pojedzie 6 razy? Może... Ale nawet jeśli to sądzę, że w żadnym biegu nie zdobędzie więcej niż 1 punkt. W sumie więc wychodzi idealnie 5-6. A i kurs całkiem przyjemny.
Wynik: Artur Mroczka (1,1,1,2,0) 5
Komentarz: Artur zgodnie z tym co pisałem cudów nie sprawił. Jedyne zaskoczenie, że wszystkie swoje biegi jechał Szymko w związku z czym Artur miał trochę więcej darmowych punktów. Ale już sam udział w 15 biegu pozbawił złudzeń każdego kto grał na odwrót.

Janusz Kołodziej -3 v Renat Gafurov
Typ: Janusz Kołodziej -3
Kurs: 1,50

Słaby kurs, ale typ wydaje się dość pewny. Jedynie obawiam się, że Janek nie pojedzie w nominowanych i powstanie sytuacja, że on pojedzie 4 biegi, a Renat aż 6. Zobaczymy. Jeśli wszystko potoczy się bez dziwactw to Janusz powinien spokojnie zakręcić się koło kompletu, tym bardziej, że ma w parze juniora, zaś Renat mający w parze THJ, a i pewnie po zmianie par zamiast Szymki dostanie kogoś z taktycznej - pogubi parę punktów na swoich, a z rywalami może być trudno nawiązać walkę. Tym bardziej, że ten tor to będzie dla niego wielka niewiadoma.
Wynik: Janusz Kołodziej (2,2*,3,3,2) (12-3) 9 v Renat Gafurov (0,d,0,1) 1
Komentarz: Ten buk ma póki co strasznie dziwne podejście do Janka. Jakby w niego zupełnie nie wierzyli. Zdaje się, że w Zielonej Górze miał linie 5 punktów. Renat na zupełnie nieznanym sobie torze był tłem dla rywali (gospodarzy) i mimo relatywnie niskiego kursu było warto.

Krzysztof Buczkowski v Krystian Pieszczek
Typ: Krystian Pieszczek
Kurs: 1,90

Głównym argumentem jest liczba biegów. Spodziewam się 4 u Buczka i aż 6 u Krychy. Pieszczek w tym roku jest w sztosie i choćby zeszłoroczny finał IMP daje nadzieje, że zakręci się tutaj koło dwucyfrówki. A Krzysztof? W Zielonej Górze nie okazał się drugim Artiomem. Czy dzisiaj będzie inaczej? W parze będzie miał piekielnie mocnego w tym roku Vaculika. Warto spróbować
Wynik: Krzysztof Buczkowski (2,1,1,2,1) 7 v Krystian Pieszczek (1,0,1,w) 2
Komentarz: Krycha zaliczył najgorsze zawody w sezonie. Buczek na spodziewanym poziomie. Szkoda, bo liczyłem, że Krystian na tle mocnego rywala jednak potwierdzi b. wysoką formę. Ale z drugiej strony specjalnie bym nie załamywał rąk. Tarnów u siebie to kozaki, a i podejście samego zawodnika do meczu, który wie, że drużyna jest skazana na porażkę - i nikt tego nie ukrywa - jest nieco inne niż do &quot;normalnych&quot; zawodów.

* * *
UNIBAX TORUŃ - SPARTA WROCŁAW
Paweł Przedpełski -3 v Jurica Pavlic
Typ: Paweł Przedpełski -3
Kurs: 1,70

Jurica w tym roku raczej bez formy. Na inaugurację wyszedł mu ledwie jeden bieg. A przecież to był własny tor! Dzisiaj spodziewam się gładkiej wygranej gospodarzy, którzy zastosują Z/Z. Pavlic będzie jednym z pierwszych do odpalenia przy rezerwach taktycznych. U Pawła spodziewam się 5-6 biegów, a u Juricy 2-3. Nawet jeśli pojadą taką samą liczbę biegów to Paweł powinien na swoim torze pokryć ten handicap.
Wynik: Paweł Przedpełski (3,2*,1,0) (6-3) 3 v Jurica Pavlic (2,2,1*,1,0,0) 6
Komentarz: Jura trochę lepiej niż się spodziewałem. Typ zawalił jednak Pawełek, który po świetnym początku później wyraźnie osłabł. Z zeszłoroczną formą dałby radę pokryć handi w nawet 4 biegi.

3/3

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom