>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2 kolejka Ekstraklasy [1-3.08.2008r.]

Status
Zamknięty.
tbm 642

tbm

Forum VIP
Tak na dobrą sprawę jeszcze nie wiemy czy w najbliższy weekend dojdzie do startu ligowych rozgrywek, ale mimo to bukmacherzy zdecydowali się wystawić kursy na 2 kolejkę rozgrywek ;)

Zapraszam do typowania i analizowania spotkan ;)

Oto pary 2 kolejki wraz z notowaniami bukmachera Bwin ;)

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Spotkanie : Cracovia Kraków - Arka Gdynia
Typ : Arka Gdynia
Kurs : 3.95
Bukmacher : bwin

Czy &quot;Zaki&quot; poprowadzi Arkę do zwycięstwa?

Już w najbliższy piątek mecz przyjaźni czyli Cracovia-Arka, bo tak nazywane są te spotkania.
Co słychać u gospodarzy czyli Cracovii?
Niezbyt ciekawie... Krakowianie odpuścili Puchar Intertoto przegrywając dwumecz z Soligorskiem. Do zespołu przyszli : Konrad Cebula, Sebastian Kurowski (Kmita Zabierzów) oraz Marek Wasiluk (Jagiellonia), Szeliga (Widzew Łódź).Ciekawie zapowiada się walka o miejsce w lini ataku.
Widać, również poprawę jakości defensywy. Przybli doświadczeni gracze (Wasiluk,Szeliga), więc moze być ciekawie. Moim zdaniem, Cracovia w tym sezonie będzie walczyć tylko o utrzymanie.
Zawirowania w lidze, śmiechu/płaczu warte decyzje PZPN-u, ale jednak sprawiedliwości stała się zadość. Arka Gdynia- beniaminek, który dwa lata temu musiał opuścić szeregi Ekstraklasy, zajął 4 miejsce w II lidze ( sezon 07/08 ). Czemu tak słabo? Dodajmy minusowe punkty za korupcję i mamy morski klub tuż za Lechią - na drugim miejscu. Dodajmy, że z liderem (Lechią), Arka wywalczyła w dwumeczu 4 pkt, co jest bilansem jak najbardziej na plus. Zespół z Gdyni marzy w tym sezonie o miejsca 5-8, czyli spokojnie utrzymanie. Nic w tym dziwnego. Roberta Jończyka byłego szkoleniowca Arki, zastąpił utalentowany Czesław Michniewicz, znany z wywalczenia z Zagłębiem Lubin - Mistrz Polski sezonu 06/07. Jeśli chodzi o kadrowe zmiany: MZKS wzmocnił się naprawdę pokaźnie. Dariusz Żuraw (ostatnio Carls Jena), Przemysław Trytko (Energie Cottbus), Zbigniew Zakrzewski (FC Sion), Anderson - to moim zdaniem bardzo dobre transfery. Kadrowo Arka wygląda całkiem nieźle. Na środku obrony winniśmy widzieć Żurawa (w jednym z wywiadów powiedział, że polska liga - bardzo niski poziom) oraz być może młodego Michała Płotkę. W pomocy jest Wachowicz, Karwan, Ława -doświadczeni zawodnicy znani z dawnych występów chociażby w Legii(Karwan) czy Pogoni Szczecin(Ława). W ataku iście ciekawie zapowiada się walka o miejsce w 11-nastce. Chmiest, Niciński, Zakrzewski. Moim zdaniem Michniewicz postawi na duet Zaki-Niciński.
Typ jednoznaczy – Arka Gdynia ! :]​

tbm 642

tbm

Forum VIP
Michniewicz na Cracovie zapewne ustawi zespół 4-2-3-1 tak więc duetu Zakrzewski - Nicinski raczej nie będzie, no chyba, ze Zakrzewski na prawym lub lewym skrzydle ;)

Jesli chodzi o transfery Cracovii to Wasiluk mimo wszystko jest młodym obroncą/pomocnikiem i do doswiadczonych bym go raczej nie klasyfikował ;) Konrad Cebula z tego co wiem to został wypozyczony do Kmity, bo grał tam w miniony weekend nawet asystujac przy bramce Bagnickiego. Nie żebym się czepiał, ale zawsze lubie sprostowac informacje, no chyba, ze się mylę ;)

Tak czy siak Arka jak najbardziej szanse na zwycięstwo ma, ale warto zauwazyc, ze czas pracuje na korzysc Cracovii, bo jeszcze przed tygodniem do gry nie było gotowych 5 graczy podstawowego składu, a teraz kłopoty ze zdrowiem ma jeszcze &quot;tylko&quot; trzech.

easy 3,1K

easy

Forum VIP
A ja powiem wam ze sie nie zdziwie remisem lub zwyciestwem Cracovi tak jak pisal TBM czas jest na ich korzysc kontuzjowani gracze wracaja do pelnej dyspozycji a &quot;Doktor&quot; potrafi zmobilkizowac druzyne po przegranym meczu , dodatkowo Pasy graja u siebie a jak &quot;nowa&quot; druzyna Arki zagra nie mam pojecie . Wzmocnili sie niezle jak na beniaminka , rowniez dodam ze najprawdopodobniej w piatek nie zagrra Brazylijczyk Anderson ktory nabawil sie uraz podczas zabiego krioterapi.Od dluzszego czasu mowi sie o transferze Robaka do Cracovi , ale co z tego wyjdzie nie mam pojecia . Na pewno bedzie ciekawie przy ul. Kaluzy na &quot;inauguracje&quot; sezonu .Dodam ze ciekawym rozwiazaniem w tym meczu moze byc under 2.5 , obie druzyny beda grala defensywnie starajac sie zabezpieczyc srodek pola. NIep rzewiduje duzo bramek ;)

tbm 642

tbm

Forum VIP
Z tym transferem Robaka to pewnie czekają na werdykt trybunał arbitrażowego PKOL. Jesli Korona wyprzedalaby wszystkich swoich najlepszych graczy to byłaby kandydatem do spadku, a bądź co bądź Robak jest niezłym zawodnikiem.

No właśnie... czekamy na ten werdykt, ktory z nieoficjalnych informacji ma zapaść jednak szybciej niż tego 22 sierpnia, ale nie zmienia to faktu, ze druga kolejka takze zostanie przełożona... Wychodzę jednak z założenia, ze lepiej tak i poczekac az wszystko będzie jasne niz po kilku meczach dołączać druzyny do ligi. Tak czy siak jestem stęskniony za naszą Ekstraklasą...

B 0

bastiano2211

Użytkownik
A co myślicie panowie i panie o Lechia Gdańsk - ŁKS? Ja stawiam na 1. ŁKS moim zdaniem nie ma składu na to, aby się utrzymać moim zdaniem. Zgadzacie się ze mną? A na Odra - Wisła 1x. ???? Wisła zawsze miała tam problemy. ???? Pozdrawiam.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Najpierw wolę poczekac na decyzję Ekstraklasy S.A, ktora według mni wyda decyzję o przelozeniu drugiej kolejki. Skoro trybunal arbitrazowy przy PKOL ma wydac decyzje w czwartek to nie ma sensu na dzien przed rozgrywaniem meczy decydowac o tym czy gramy czy nie.

Tak czy siak jesli chodzi o mecz Lechii z ŁKS-em jestem jak najbardziej za typem na wygraną gospodarzy. Lechia na pewno będzie olbrzymie umotywoana faktem gry przed własną publicznoscią w Ekstraklasie. ŁKS po utracie swoich najlepszych piłkarzy znów moze miec bardzo ciężką rundę jesienną, no chyba, ze Marek Chojnacki cos wymysli ;)

Co do meczu Odra - Wisła to najpierw chcialbym obejrzec jak Biała Gwiazda radzi sobie w Jerozolimie z Beitarem ;) Wtedy ewentualnie zaczałbym rozwazac ten mecz.

B 0

bastiano2211

Użytkownik
Polonia Warszawa - Piast Gliwice (Typ) 1 1,50
Odra Wodzislaw Slaski - Wisla Krakow (Podwójna szansa) 1X 1,94
Lechia Gdansk - LKS Lodz (Typ) 1 1,95
Polonia Bytom - Lech Poznan (Typ) 2 1,80

Tak wyglądają moje typy na tą kolejkę. Wejdzie to wejdzie. Nie wejdzie to nie wejdzie. To tylko gra ???? Nie ma co się denerwować. Pozdrawiam ????

easy 3,1K

easy

Forum VIP
Polonia Warszawa - Piast Gliwice (Typ) 1 1,50
Odra Wodzislaw Slaski - Wisla Krakow (Podwójna szansa) 1X 1,94
Lechia Gdansk - LKS Lodz (Typ) 1 1,95
Polonia Bytom - Lech Poznan (Typ) 2 1,80

Tak wyglądają moje typy na tą kolejkę. Wejdzie to wejdzie. Nie wejdzie to nie wejdzie. To tylko gra ???? Nie ma co się denerwować. Pozdrawiam ????
Heh moze jakies uzasadnienie ? Co do meczu Odra Wisla , wiadomo Odra sprowadzila swoich bylych zawodnikow . Wielkim wzmocnieniem moe byc Marcin Dymkowski ktory wczesniej gral w Lechu jest to solidny obronca i mysle ze sobie poradzi . Drugim jest Marcin Korzym wrocil chyba z wypozyczenia i mam nadzieje ze strzeli kilka goli . Co do Wisly hmm nie wiem mysle ze dadza sobie rade ze rok temu dwa razy nie umieli wygrac z Odra to mysle ze teraz znacznie latwiej bedzie im wygrac .

Lechia Lks . Lechia kladzie ogromne pieniadze tak wiec mysle ze bedzie srodek tabeli . Pilkarze jak i kibice nie oczekuja nic innego niz wygranie ze &quot;zrujnowanym&quot; LKS . Rowniez podzielam zdanie TBM ze czysta 1 w sam raz .

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Co do Wisly hmm nie wiem mysle ze dadza sobie rade ze rok temu dwa razy nie umieli wygrac z Odra to mysle ze teraz znacznie latwiej bedzie im wygrac .

.
Najprawdopodobniej także i II kolejka zostanie odwołana. Tak więc nie ma sensu poświecac czasu na analizy a potem się cieszyc, że nasza praca poszła na marne. Dlatego tylko w dwóch zdaniach ;) Jak wiemy Wisłę czeka arcyważny mecz w drugiej rundzie kwalifikacji do Ligi Mistrzów i to jest spotkanie na które się przygotowują teraz. Wg mnie na spotkanie z Odrą nie wyjdzie optymalny skład a nawet jeśli to nic specjalnego nie zagrają. Dlatego popieram typ 1x na Odrę i myślę, że są spore szanse by Odra (grając u siebie) nawet ograła Białą Gwiazdę.
W przypadku gdy będzie juz w 100% pewne /w Polsce!? o nie! w 50% /że druga kolejka się odbędzie postaram się napisac szczegółową analizę.

B 0

bastiano2211

Użytkownik
Przepraszam, że nie napisałem uzasadnienia, ale tak jakoś. Dopiero zaczyna pisanie na forum ???? Więc do meczu Odra - Wisła to większość już napisała, ale jest jeszcze fakt, że Wisła zawsze tam albo przegrywała, albo remisowała. Lechia Gdańsk - ŁKS wiadomo: Łodzianie są w rozsypce tak to nazwę. Polonia - Lech: wiadomo jak jest z Bytomiu, a Pyry walczą o majstra.

sutek 79

sutek

Forum VIP
ŁKS w ostatnim czasie trochę się wzmocnił zaś w Lechii z dnia na dzień zmienił się trener więc tego meczu bym nie tykał.
Kiedy wreszcie zacznie się ten sezon ? Tego nie wie nikt...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom