legionista696
Użytkownik
Zagłębie Lubin - Wisła Kraków
Na dzis wybrałem drugi dzisiejszy mecz polskiej ekstraklasy, pojedynek mistrza Polski ( Wisła ) z beniaminkiem naszej rodzimej ligi ( Zagłębie ). Obie drużyny zupełnie inaczej zainaugurowały ligę, Wisła pewnie pokonała Ruch 2-0 a Zagłębie uległo warszawskiej Legii aż 0-4. W meczu z Ruchem Wisła pewnie prowadziła 2-0 już w 1wszej połowie, a w meczu Legii z Zagłębiem również jedna bramka padła do przerwy. Wydaje się, że przegrana w dwumezcu z Levadią to tylko wypadek przy pracy i że Wisła będzie straszyć każdego rywala w lidze. Z takimi zawodnikami w składzie jak Paweł Brożek, Rafał Boguski, Patryk Małecki czy Andraz Kirm zadna defensywa w naszej lidze nie jest straszna. Zagłębie w letnim okienku nie poczyniło jakichs wielkich transferów, grają bardziej składem takim, w jakim wywalczyli awans. Oglądałem kawałki meczu Wisły to momentami grali naprawdę dobrze, i przy takiej grze dzisiaj nie powinni mieć większego problemu z pokonaniem Zagłębia.Moje propozycje :
Wisła @ 2,00 b365
Wisła / Wisła @ 3,25 b365
over 2,5 @ 2,10 b365
Cracovia - Lechia Gdańsk
Dziwią mnie trochę kursy wystawione w taki a nie inny sposób. Nieznacznym faworytem według bukmacherów jest tutaj Cracovia, a ja uważam, że to Lechia dzisiaj będzie miała więcej do powiedzenia. Przyszło mi oglądać derby trójmiasta tydzień temu, i jedno co trzeba przyznać na pewno, to to że Lechia pokazała charakter. Stracili gola bardzo wczesnie, ale nie poddali się i dzięki trafieniom Karola Piątka mogli się cieszyć ze zwycięstwa. Lechia to ciekawy zespół, w lato do drużyny przyszedł Łukasz Surma, który ze swoim doswiadczeniem na pewno przyda się drużynie. Cracovia ... drużyna sportowo nie utrzymała się w lidze, ale gra dalej. W 1wszej kolejce przegrali ze Śląskiem na wyjeździe 2-0. Cracovia skład ma nienajgorszy, Bartosz Ślusarski, Marcin Cabaj czy Dariusz Pawlusiński to zawodnicy którzy graliby z pewnoscią w 1wszej jedenastce w lepszych klubach polskiej ligi, ale jakos zawsze czegos brakuje w meczach krakowskiej drużyny. Uważam, że po takim kursie można spokojnie grać na Lechię.Moje propozycje :
Lechia @ 2,85 betway
Lechia lub remis @ 1,50 betway
Under 2,5 @ 1,60 b365