>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2 Kolejka Ekstraklasy 05.08 - 08.08.2011

Status
Zamknięty.
kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP

kursy - Betclic

Już w piątek, rozpocznie się druga serii gier w T-Mobile Ekstraklasie. Inauguracja przyniosła wraz z sobą kilka ciekawych spotkań, sporo bramek. Miejmy nadzieję, że podobnie będzie również tym razem. Zachęcam do dyskusji i pisania analiz!

horus 129

horus

Użytkownik
Tak na pierwszy rzut oka ciekawie do typowania wyglądają spotkania niedzielne. Wygrana Śląska i over w meczu Cracovia - Legia to interesujące opcje. Jednak na razie zbyt wcześnie aby cokolwiek obstawiać. Na bliższe analizy przyjdzie jeszcze czas - bliżej weekendu. Tak czy inaczej układ par w moim odczuciu ciekawszy niż w pierwszej kolejce. Spotkania Zagłębia z Lechem, Polonii Warszawa z Wisłą, czy też wspomniana wcześniej potyczka Cracovii z Legią to dosyć ciekawe kąski. Dodatkowo mnie jako kibica Jagiellonii interesuje mecz Jagi z Lechią, tak więc będzie co oglądać.
Na obstawianie spotkań naszych pucharowiczów trzeba poczekać przynajmniej do późnych godzin czwartkowych, kiedy to będzie wiadomo czy Wisła, Śląsk i Legia zagrają w kolejnych rundach eliminacji do LM i LE, czy też nie. Wtedy też zadecyduję czy te wstępne typy na Śląsk i over Legii są warte gry. Na razie trzeba cierpliwie czekać.

karoluhu 10

karoluhu

Użytkownik
Dołączam się do słów Horusa. Ja osobiście postaram się przeanalizować spotkanie Górnika z Widzewem. Obie ekipy pozytywnie zaskoczyły nas w 1 kolejce, a przynajmniej mnie. Łódzki klub sportowy nie dał się Wiślakom na własnym stadionie, cudem remisując a nie wygrywając meczu. Natomiast Górnik utarł nosa WKS remisując w tym meczu, stworzyli świetne widowisko i z pewnością będą się liczyć w lidze. Na pierwszy rzut oka wygrana Górnika, grają u siebie, mają szerszą kadrę, Widzew nie dokonał zbyt dużych roszad przed sezonem, odeszło masa zawodników, ale kadra jest solidna i nie ma gwiazd. Górnik chce się liczyć w grze o czołowe miejsca, dlatego powinien wygrać to spotkanie. Ewentualnie under 2,5 w tym meczu mi siada. Bliższa analiza pod koniec tygodnia.
Spotkanie które warto obejrzeć to pojedynek Zagłębia z Kolejorzem. Gospodarze tego meczu, nie mieli jeszcze szansy zasmakować Ekstraklasy w tym sezonie, mają silną kadrę i mogą tanio skóry nie sprzedać Poznaniakom. Goście natomiast rozgromili ŁKS Łódź i będą chcieli doprawić to zwycięstwem wyjazdowym, ciężkie spotkanie do typowania, extra do oglądania. Odradzam typów.
Tyle na dzisiaj, dziękuję.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Najważniejszym czynnikiem w meczu Zagłębia z &quot;Kolejorzem&quot; będzie fakt, że Lech miał już przetarcie w tym sezonie w postaci meczu z Łódzkim Klubem Sportowym i to przetarcie wypadło CAŁKIEM NIEŹLE (nie mogę, aż tak słodzić). Jest to ważny fakt, gdyż piłkarze z końca Polski (soory, ale taka prawda) tydzień temu tylko pokopali piłke na rozgrzewce i poważnego testu wciąż w tym sezonie nie zaliczyli vel STRES CIĄGLE PRZEOGROMNY. Każdy kto grał ongiś w piłke wie, że na początku sezonu PRZEWAGA drużyny która grała swój mecz i można powiedzieć, że nawet weszła w niezły rytm meczowy, nad ta która &quot;pogierić&quot; może sobie tylko na treningu jest SPORA. Nie wiem jakie transfery zrobił Lech w tym sezonie, o Zagłębiu wiem tyle samo. ALE MAM PRZECZUCIE.
pis joł, oczywście.

poznaniak 128

poznaniak

Użytkownik
Sporo ciekawych spotkań mamy w 2 kolejce. Zaczniemy od &quot;Super Piątku&quot; Czarka Olbrychta i meczu Zagłębie - Lech. Zagłębie świetna siła ofensywna (Małkowski,Pawłowski,Sernas,Abwo,Traore), ale obrona bardzo, ale to bardzo słaba, zaś Lech świetnie pokazał się w Bełchatowie w meczu z ŁKS. Jak napisał Fabik, Lech już ma przetarcie i po wysokiej wygranej zapewne dostali mocny wiatr w żagle i będą w gazie, zaś Zagłębie dopiero rozpocznie, mogą się przestraszyc tak rozpędzonej lokomotywy. Przewiduje ciekawe spotkanie.
W sobotę czekają nas 2 ciekawe spotkania Jaga-Lechia i Polonia-Wisła. Wydaję mi się że Lechia ten mecz wygra, dobry mecz z Polonią i kiedy przeważali w ostatnim kwadransie stracili bramkę. Świetnie w środku pola gra Lechia i z dobrej strony pokazał się Nowak oraz debiutujący Mateusz Machaj. Jaga zremisowała mecz z Podbeskidziem, ale powinni ten mecz wygrac ponieważ do 80&#39; prowadzili 2:0.
Polonia-Wisła... Tu mam nadzieję na świetne widowisko, wątpię by Maaskant dał odpocząc kopaczom którzy grali z Litexem i powalczy o pełną pulę, Polonia grała dobrze, ale nie rewelacyjne w 1 kolejce, świetnie wejście Wszołka ???? .
Cracovia-Legia, over jak się patrzy. Tragiczna obrona w Cracovii, a w ofensywie to tylko Saidi zagrał dobry mecz z Koroną. Legia gra tylko w pucharach jak na razie, ale myślę że spokojnie strzeli 2-3 bramki Cracovii, chyba że Kaczmarek będzie miał super dzień. ????

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
W tej kolejce naprawdę mamy ciekawe pary. Jednak co wygląda znakomicie z punktu widzenia oglądania meczów gorzej prezentuje się od strony typerskiej ponieważ ciężko będzie wytypować poprawne rozstrzygnięcia. Ale za to bukmacherzy proponują wysokie kursy więc nie ma co narzekać. W piątek bardzo ciekawie zapowiadają się oba spotkania. Górnik jak i Widzew z dobrej strony pokazali się w pierwszych meczach. Co prawda grali przeciwko &quot;pucharowiczom&quot;, którzy im pozwolili na więcej, ale to nie zmienia faktu, że rozegrali dobre spotkania. Teraz przyjdzie im zmierzyć się ze sobą. W drugim spotkaniu Zagłębie podejmie Lecha, który zdemolował na dzień dobry beniaminka z Łodzi. Tutaj również ciężko wskazać faworyta. Gospodarze wzmocnili swój zespół i wiele osób typuje ich na czarnego konia. Jednak z racji, że tydzień temu ich mecz z Legią został odwołany nie mogliśmy zobaczyć jak prezentują się Miedziowi. Lech jest już po pierwszym meczu i to może przemawiać na korzyść Kolejorza.

B 15

blady+

Użytkownik
Z dzisiejszych spotkań zdecydowanie nie polecam gry na kogokolwiek (ewentualnie w trakcie spotkań). Na początku rozważyłem możliwość gry na Poznaniaków, ale rywal jest znacznie mocniejszy od tego przed tygodniem. Zagłębie nie grało z Legią, nie wiemy jaką formę prezentuje ta ekipa, a jeśli nie da się tego określić, nie da się typować. Górnik dobrze zaprezentował się przed tygodniem, ale jeszcze za wcześnie by określić, czy taka gra będzie optymalna. Lepiej poczekać z typami do tej trzeciej, czwartej kolejki obserwując grę wszystkich ekip, bo nie ma co ukrywać.. W rodzimej ekstraklasie forma ma olbrzymie znaczenie..

Jedyny warty gry typ to mimo wszystko gra na Cracovię, ewentualnie z podpórką. Tydzień temu w moich oczach pokazali się z tej lepszej strony, mimo niemocy ich gra wyglądała jak na ten okres naprawdę solidnie. Jak z turkami grała Legia każdy widział.. Kondycyjnie ta drużyna ma wiele do zrobienia, wysokie tempo i to jaki rywal wypadnie w losowaniu może siedzieć w głowach piłkarzy w niedzielnym meczu. Cracovia idzie wzorem Wisły, myślę że z tego mogą być same korzyści. Ja jeszcze dziś przeanalizuję dokładniej to spotkanie, aczkolwiek na pierwszy rzut oka wydaje się apetyczne.

horus 129

horus

Użytkownik

T-Mobile Ekstraklasa
Zagłębie Lubin - Lech Poznań
Data: 05.08.2011r.
Typ: over 2,5 ⛔
Kurs: @2.60 |Bet365
Wynik: 1:1

Na początku przypomnę co na temat Zagłębia pisałem w poprzedniej kolejce przy spotkaniu z Legią Warszawa, które ostatecznie się nie odbyło:
  • Zagłębie po letnich transferach w formacjach ofensywnych naprawdę robi wrażenie. Sernas, Szymon Pawłowski, Maciej Małkowski, David Abwo, czy też Hanzel, Wilczek i Rachwał to są dobrze znani piłkarze grający na odpowiednim poziomie.

• Zagłębie w meczach sparingowych zarówno dużo strzelało, jak i traciło goli. Widać, że ten zespół jeszcze nie ma pewności w defensywie.
Powyższe zdania są nadal aktualne. Zagłębie na mecz z Lechem ogłosiło identyczną 18-stkę meczową jak na spotkanie z Legią, czyli bez kontuzjowanego obrońcy Bartosza Rymaniaka. Za overem przemawia również to, że Lech w poprzedniej kolejce w starciu z beniaminkiem z Łodzi pokazał bardzo dobrą skuteczność i rywalom zaaplikował aż 5 bramek. Nie ustrzegł się jednak błędów w obronie i ŁKS zwłaszcza w pierwszych 20 minutach miał kilka dobrych sytuacji bramkowych, których nie wykorzystał. Dzisiaj takie błędy mogą kosztować Kolejorza drożej, gdyż siła ofensywna Zagłębia jest zdecydowanie większa niż Łodzian.
Warto również wspomnieć na temat murawy na Dialog Arenie, która przed sezonem została wymieniona i podobno jest znakomita. Także boisko powinno preferować ofensywną, szybką, techniczną piłkę, a jeżeli obie drużyny wykorzystają swój potencjał w przednich formacjach to over 2,5 ma spore szanse na wejście - kurs na to zdarzenie jest zacny.​

Otrzymane punkty reputacji: +9
jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Górnik Zabrze - Widzew Łódź
Inauguracja drugiej kolejki w Zabrzu. Zmierzą się tam dwie drużyny, które w mojej ocenie prezentują się na podobnym poziomie i ich nadrzędnym celem będzie spokojne otrzymanie w lidze. Oglądałem cały mecz Górnika we Wrocławiu. Zaprezentowali się z całkiem dobrej strony, szczególnie skrzydłowy Olkowski i bramkarz Skorupski. Na plus na pewno też Banaś i młody napastnik Milik. Na tle wicemistrza Polski jakoś szczególnie nie odstawali, choć w końcówce zabrakło im sił i Śląsk mocno przycisnął. Teraz czeka ich mecz u siebie z Widzewem. Z Widzewem, który również zremisował w pierwszej kolejce, ale z mistrzem, czyli Wisłą Kraków. Niewiele brakowało a trzy punkty zostałyby w Łodzi, jednak w ostatnich minutach katastrofalny błąd popełnił bodajże Bieniuk, lekceważąc Bitona. Zabrzanie potrafią grać na własnym boisku. W zeszłym sezonie przekonała się o tym niejedna drużyna.
Moje propozycje:
under 2,5 bramki - kurs1,62 ✅
Górnik lub remis - kurs 1,26 ✅
Obie nie strzelą - kurs 1,85 ⛔
kursy według bwin

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
GKS Bełchatów - Podbeskidzie Bielsko-Biała
Po straceniu bramki w doliczonym czasie gry i co za tym idzie porażce z Ruchem, GKS zmierzy się przed własną publicznością z beniaminkiem. Beniaminkiem, który w dramatycznych okolicznościach wywalczył punkt w starciu z Jagiellonią Białystok. Pierwszy mecz na własnym stadionie w T-Mobile Ekstraklasie, po awansie z I ligi wywiera niewątpliwie mnóstwo zaangażowania i chęci pokazania się z dobrej strony. Nic więc dziwnego, że Podbeskidzie grało do końca. Za to oczywiście należą się wielkie brawa. Teraz przed beniaminkiem trudniejsze zadanie, wyjazd do Bełchatowa, gdzie czeka podrażniony porażką GKS. Podopieczni Pawła Janasa celują pewnie w europejskie puchary i choć sam raczej nie wierzę w powodzenie, to w jutrzejszym meczu widzę ich jako zdecydowanych faworytów. Na papierze są silniejsi, mają w ataku Dawida Nowaka i Marcina Żewłakowa, który ładną bramką udowodnił, że potrafi idealnie przyłożyć nogę. Według mnie, Podbeskidzie głównie przed własną publicznością zbierać będzie punkty. Kurs zachęca, sam spodziewałem się niższego.
Moja propozycja: GKS Bełchatów - 1,90 Betclic ✅

arkajol 38

arkajol

Użytkownik
vs.

T-Mobile Ekstraklasa
Spotkanie: Zagłębie Lubin - Lech Poznań
Typ: 1x
Kurs: 1,54
Bukmacher: Betsson
Stawka: 7/10
Wynik: 1:1

✅✅✅

Analiza:

Gospodarze - sezon zaczynają dopiero dzisiaj po tym jak pierwszy mecz w kalendarzu z Warszawską Legią został odwołany z powodu ulewy na Pepsi Arenie.Z tego względu podopieczni Jana Urbana są wielką niewiadomą.

Kadra Zagłębia na mecz z Lechem:
Bramkarze: Bojan Isailović, Aleksander Ptak
Obrońcy: Michal Hanek, Csaba Horvath, Costa Nhamoinesu, Sergio Reina, Błażej Telichowski
Pomocnicy: Patryk Rachwał, Łukasz Hanzel, Damian Dąbrowski, Kamil Wilczek, Maciej Małkowski, Szymon Pawłowski, David Abwo, Janusz Gancarczyk
Napstnicy : Arkadiusz Woźniak, Mouhamadou Traore, Darvydas Sernas
Goście - zaliczyli świetny start wygrywając, aż 5-0 na wyjeździe z Łks&#39;em, ale przez pierwsze 20min. to Łks był drużyną lepszą stwarzał sytuacje podbramkowe i prowadził grę gdyby zdobył gola mecz mógłby potoczyć się z sukcesem dla gospodarzy, niestety później źle ustawione obrona i sytuacja sam na sam 0-1, drugi to dość pechowy gol samobójczy, trzecia bramka to już świetny strzał Stilića w dalszej części meczu zaprocentowało doświadczenie Lecha z europejskich pucharów spokojna gra i dorzucenie jeszcze dwóch goli. Podsumowując Łks nie zasłużył na, aż taka porażkę zabrakło trochę szczęścia w pierwszych minutach .
Kadra Lecha na mecz z Zagłębiem:
Bramkarze: Krzysztof Kotorowski, Jasmin Burić
Obrońcy: Grzegorz Wojtkowiak, Hubert Wołąkiewicz, Manuel Arboleda, Luis Henriquez, Marcin Kamiński, Ivan Djurdjević
Pomocnicy: Dimitrije Injac, Rafał Murawski, Mateusz Możdżeń, Sergei Krivets, Jacek Kiełb, Semir Stilić, Jakub Wilk, Aleksandar Tonev
Napastnicy: Artiom Rudnev, Bartosz Ślusarski
O ile Lech z Łodzianami grał na wyjeździe to dopiero teraz poczuje siłę kibiców gospodarzy (mecz Łks-Lech został rozegrany w Bełchatowie, z ograniczoną liczbą kibiców których było około 1 000), jest o tyle ważne, że Lech w zeszłym sezonie na wyjazdach grał fatalnie 3 zwycięstwa, 2 remisy i aż 10 porażek. Natomiast Miedziowi na swoim obiekcie prezentują się solidnie 7 zwycięstw, 4 remisy oraz 4 porażki. W spotkaniach bezpośrednich zeszłego sezonu Zagłębie zwyciężyło dwukrotnie z wynikiem 1-0.
Wcześniejsze kolejce typowałem, że Łks nie przegra z Lechem niestety zawiodła mnie przede wszystkim obrona Łodzian, która zagrała bardzo słabe spotkanie. Jestem przekonany, że &quot;Miedziowi&quot; maja lepsze defensywę, a to że nie grali pierwszego spotkania może by ich atutem z tego powodu, że trener Jose Maria Bakero będzie miał utrudnione zadanie z ustawieniem drużyny przed nieobliczalna drużyną Zagłębia.​

szczypior1990 5

szczypior1990

Użytkownik
Górnik Zabrze – Widzew Łódź 1 @ 2,20 ⛔

Meczem rozpoczynającym drugą kolejkę naszej ligowej piłki jest mecz pomiędzy Górnikiem, a Widzewem. Oba te kluby zmierzyły się w pierwszej kolejce z reprezentantami naszego kraju na europejskim podwórku, oba zremisowały 1-1. Górnik na ciężkim terenie we Wrocławiu prowadził 0-1 po bramce Banaśa, jednak ostatecznie musiał podzielić się punktami. Widzew natomiast podzielił się punktami z Krakowską Wisłą, również prowadził 1-0 strzelcem gola został Oziębła, Wisła uratowała punkt w ostatniej minucie. Po udanej premierze nowego sezonu apetyty rosną i pora na pierwsze trzy punkty dla jednej z drużyn. Według mnie bliższy osiągnięcia tego celu będą zawodnicy z Zabrza. Po pierwsze podopieczni Adama Nawałki grali bardzo dobrze na własnym stadionie w ubiegłym sezonie, odnieśli aż dziewięć zwycięstw. W tym pokonali Widzew 4-0, mimo wszystko wynik ten bardzo ciężko będzie powtórzyć, ale kibiców zadowoli nawet skromne zwycięstwo ich pupili. Latem Górnik sprzedał Jeża i Sikorskiego do Polonii Warszawa, których czeka tam ciężkie zadanie zastąpienia Mierzejewskiego i Sobiecha. Trener Nawałka próbuje zastąpić ich młodymi zawodnikami Mlikiem (uznawanym za spory talent) oraz Gołębiewskim. Widzew pozbył się Kuklisa oraz Szymanka, niestety łodzianie nic a nich nie zarobili. Najdotkliwszą stratą Widzewa będzie natomiast sprzedaż Sernasa do Zagłębia Lubin za 400 tys. euro, kibice nie bez żalu przyjęli wiadomość o stracie najlepszego strzelca Widzewa. Dodatkowo łodzianie nie pozyskali nikogo w letnim okienku transferowym, jest to efekt polityki oszczędności jaką wprowadził Sylwester Cacek. Nowy trener to także konsekwencja nienadwyrężania klubowego budżetu. Radosław Mroczkowski, który zastąpił Czesława Michniewicza, to szkoleniowiec na dorobku, prowadził on bowiem tylko reprezentacje młodzieżowe, oraz w poprzednim sezonie Dolcan Ząbki. Uważam, więc że dobrym pomysłem jest gra na Górnika.

kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Dyspcyplina: Piłka nożna, Ekstraklasa
Mecz: Górnik Zabrze - Widzew Łódź
Data: 5.08.2011 18:00
Typ: Połowa/Koniec meczu: 2/2
Kurs: 6.25
Bukmacher: Bwin
Analiza: Dzisiaj o godzinie 18:00 drugą kolejkę T-Mobile Ekstraklasy rozpoczną piłkarze w Zabrzu, gdzie spotkają się ze sobą jedenastki Górnika Zabrzeoraz Widzewa Łódź.Nie rozumiem dlaczego to własnie na Górnik stawiają bukmacherzy oraz użytkownicy forum, gdyż obydwie drużyny są rzeczywiście bardzo podobne i prezentują zblizony do siebie poziom gry. Biorąc pod uwagę styl obydwu drużyn jaki zaprezentowały tydzień temu w pierwszej kolejce Ekstraklasy można śmiało stawiać dzisiaj na drużynę gości. Widzew na własnym stadionie prawie co ograł Mistrza Polski, zespół, który pewenie awansował w środę do czwartej i ostatniej rundy kwalifikacyjnej do Ligi Mistrzów i ma duże szanse, aby tam się znależć. Od upragnionych trzech punktów brakło Widzewiakom kilkunastu sekund. Jednak z przekroju całego meczu, zaprezentowali, że nie będą &quot;chłopcami do bicia&quot;. Grali mądzre , agresywnie i z polotem. Dobrze konstruowali kolejne akcje ofensywne, więc dzisiaj pewnie na nich stawiam, tym bardziej, że kurs jest bardzo wysoki.Górnik w inauguracyjnej kolejce Ekstraklasy zremisował przy Oporowskiej ze Śląskiem 1:1. To także dobry wynik, jednak w końcówce mogli, a nawet powinni stracić bramkę oraz punkt. W tych druzynach nie ma jakiś wielkich gwiazd piłki, coniektórzy zawodnicy wyróżniają się umijętnościami, jednak na boisku mimo wszystko można spodziewać się walki o każdą piłkę i uporu w grze. Co rzuca się w oczy po analizie składów to fakt, iż Widzew posiada znacznie lepszą linią defensywy. Mam nadzieję, że wygrają, a swoją dominację przypieczentują już w pierwszej połowie i dowiozą korzystny wynik już do końa spotkania.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Ciekawostką meczu Polonii z Wisłą jest to, że ostatnie dwa pojedynki na Konwiktorskiej kończyły się wygranymi Wisły po 0-1, w obu przypadkach padły samobóje.Najbardziej pamiętny to chyba ten z pierwszego meczu gdy w 90 min obrońca Polonii podawał do bramkarza a piłka podskoczyła na nierówności ;)

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
⚽ Zagłębie Lubin - Lech Poznań --&gt; over 2 - 2,00 (bet365) ZWROT 1-1

Kurs chyba już spadł. Osobiście zagrałem po takim kursie. Myślę, że w tym spotkaniu powinny paść co najmniej 2 gole. I Lubin i Lech grają ofensywny futbol. Zagłębie gra 1wszy mecz u siebie i nie ma nic do stracenia. Gra na remis wcale ich nie zadowoli. Spodziewam się otwartej gry Lubinian. To samo tyczy się Lecha, który w spotkaniu z ŁKSem pokazał się z dobrej - ofensywnej strony. Strzelanie bramek nie sprawiało im większego problemu. Co prawda ŁKS w tym Lechowi &quot;nie przeszkadzał&quot;, ale jednak skuteczność była. Dlatego uważam, że zarówno Lech jak i Lubin będą dążyć dziś do wygranej co może zaowocować bramkami.

S 18

szymek1547

Użytkownik
Spotkanie:Zagłebię-Lech
Typ:1połowa X
Kurs:2,10
Bet-at-home
Stawka:4/10

Dziś o godzinie 20:30 na stadionie Zagłębia Dialog Arena dojdzie do pojedynku Zagłebia z Lechem.
Faworytem są w tym meczu typowani goście,któróży na inaugurację pokonali 0:5 beniaminka ŁKS.
Dla mnie ten mecz to było przetarcie na początek sezonu ŁKS nie wbił się w rytm Ekstraklasy.

Zagłębie z pewnością będzie chciało pokrzyżować plany rywalowi z Poznania. Dla drużyny Jana Urbana będzie to pierwsze spotkanie w nowym sezonie. Ich mecz pierwszej kolejki z Legią Warszawa, został odwołany ze względu na nienadającą się do gry płytę boiska na stadionie przy ulicy Łazienkowskiej. Dlatego też, dyspozycja Zagłębia jest sporą niewiadomą.
Lubinianie są bardzo niewygodnym rywalem dla Lecha. W ostatnim sezonie Zagłębie dwukrotnie okazało się lepsze od Kolejorza. Teraz piłkarze z Poznania z pewnością będą chcieli zrewanżować się za ostatnie niepowodzenia.
Zespół Lecha do piątkowego meczu prawdopodobnie przystąpi w takim samym składzie, jak do spotkania z ŁKS-em. Po raz kolejny w kadrze meczowej zabrakło miejsca dla Vojo Ubiparipa i Kamila Drygasa. Z drużyną do Lubina nie udał się również Wojciech Golla.
Dziś niedziarze grają na własnym obiekcie,niesieni przez własną publicznośc.

M 2,5K

mati89

Forum VIP
Jagiellonia - Lechia
W spotkaniu z Podbeskidziem ofensywa Jagi w pierwszej połowie póki warunki na to pozwalały prezentowała sie dobrze, dużo gry piłką i zaangażowania zawodników. Widać że efekt nowej miotły zadziałał. Niestety błedy w defensywie a szczególnie deb.. mało odpowiedzialne zachowanie Cionka pozbawiło Jagiellonię kompletu punktów. Mało tego, piłkarze Podbeskidzia bliscy byli pozbawienia Białostoczan nawet tego jednego punktu.
Lechia zagrała przyzwoity mecz, szczególnie w pierwszej połowie. Gdańszczanie mogli mieć pretensje do sędziego za nieodgwizdany w końcówce karny.
Trener Kafarski nie będzie miał do dyspozycji Surmy który pauzuje za czerwoną kartkę. Michniewicz z kolei musi się obyć bez Arzumanjana, Pejovica, Mido, Cetkovica. El Mehdi ostatnio prezentował się chyba najlepiej z obrońców i jego absencja to duży minus zwłaszcza biorąc pod uwagę dyspozycję pozostałych obrońców Jagi. Lechia w każym meczu stara się grać ofensywną piłkę i w sobotę też z pewnością zaatakuje, Traore będzie jak zawsze groźny, jestem też ciekaw co pokaże Benson. Kafarski zapowiada że piłkarz ten pojawi się na boisku w staciu z Jagiellonią.W pierwszej kolejce zaskoczył mnie Machaj, bije bardzo dobrze rzuty rożne. Obrona Jagielloni może mieć problemy więc i przy obronie stałych
fragmentów gry. Nieobecność Surmy sprawia szkoleniowcowi Lechii mały kłopot bo być może będzie musiał wystawić na pozycji defensywnego pomocnika któregoś ze środkowych obrońców.
W ostatnim spotkaniu tych drużyn na początku rundy wiosennej poprzedniego sezonu padł wynik 0-0, parę dni później w Pucharze było 2-1 dla Lechii.
Zapowiada się ciężki mecz dla Jagi. Sądzę że Lechia po raz kolejny nie straci punktów.
Lechia lub remis @ 1,60 Unibet ⛔
obie strzela @ 2,00
Unibet ✅

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Polonia Warszawa - Wisła Kraków
Zapowiada się ciekawa sobota. Na Konwiktorskiej szlagier, przyjeżdża mistrz Polski i zarazem zespół, który ma już zapewnioną grę w europejskich pucharach przynajmniej do grudnia bieżącego roku (tak, nawet jeśli odpadną to zagrają w fazie grupowej Ligi Europejskiej). W pierwszej kolejce Polonia wygrała z Lechią po golu Bruno, natomiast Wisła tylko remis z Widzewem. Wydaje mi się, że takie wpadki ze strony &quot;Białej Gwiazdy&quot; będą zdarzać się częściej i ten sezon wcale nie musi być tak oczywisty w kwestii mistrzostwa. W sobotę zobaczymy dwa zespoły, które mierzą o najwyższe cele. Jacek Zieliński poukładał &quot;Czarne Koszule&quot; mimo odejścia Mierzejewskiego, Sobiecha, czy też Smolarka. Podoba mi się ofensywa, choć Sikorski jest negatywnym wyjątkiem (nie czarujmy się, średni &quot;napastnik&quot;). Wisła pewnie już troszeczkę zmęczona. Brzmi to pewnie śmiesznie, jednak podróże też męczą. Maaskant pewnie dokona jakiś roszad w stosunku do meczu z Liteksem. Ostatnio obie drużyny grały w ostatnim meczu kolejki zeszłego sezonu i co ciekawe, Polonia wygrała na Reymonta 2:0.
Moje propozycje:
Polonia lub remis - kurs 1,40 ✅
Obie nie strzelą - kurs 1,75 ⛔
kursy według bwin

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Polonia Warszawa - Wisła Kraków
1:1​

Dzisiaj czeka nas pojedynek Polonii z Wisłą. Mecz o tyle ciekawy, że zmierzą się dwie drużyny które chcą walczyć o mistrzostwo Polski. Wskazać faworyta tego pojedynku jest trudno ponieważ obie ekipy dysponują mocnymi kadrami. Gospodarze rozpoczęli sezon od zwycięstwa nad Lechią po ciekawym spotkaniu. Natomiast Wisła zremisowała z Widzewem. Jednak wydaje się, że piłkarze nie grali na pełnych obrotach oszczędzając się na mecz rewanżowy z Litexem. Teraz do kolejnego meczu jest więcej czasu więc powinno być lepiej. Oczywiście zostaje problem ewentualnego zmęczenia po meczu pucharowym, ale trener Maaskant dysponuje na tyle szeroką kadrą że może pozwolić dzisiaj zagrać kilku innym piłkarzom jak np. Biton czy Boguski. Natomiast trener Zieliński oprócz Sadloka ma do dyspozycji wszystkich piłkarzy więc prawdopodobnie zobaczymy skład taki jak na Lechię. Może od początku gry dostanie szansę młody Paweł Wszołek, który z bardzo dobrej strony pokazał się w ostatnim meczu.
Patrząc po statystykach widać, że Biała Gwiazda lubi zdobywać punkty z Czarnymi Koszulami. Ostatni raz drużyna z Warszawy wygrała przy Konwiktorskiej w 2002 roku. Potem Wisła miała serie bez porażki aż do meczu kończącego ubiegły sezon gdzie uległa Polonii 0:2. Moim zdaniem dziś Polonia drugi raz rzędu nie da się pokonać Wiślakom. Oprócz mocniejszego składu niż w zeszłym sezonie przemawia za nimi brak zmęczenia, które może dać o sobie w ekipie gości. Za Wisła z kolei stoją znakomite statystyki oraz mocna wyrównana kadra. Mam nadzieję, że dziś dzięki obu zespołom zobaczymy interesujące widowisko w którym obejrzymy również kilka bramek.

Moje propozycje:

Polonia lub remis / dnb (około 1.40 / 1.80) ✅ / ▶
over 1.5 (około 1.40) ✅
over 2.5 (około 2.40) ⛔

S 18

szymek1547

Użytkownik
Piłka Nozna
Spotkanie:polonia-Wisła
Typ:Wisła 2X
Kurs:1,80
Bukmacher:betsafe
Analiza:

Dziś o 18:00 na stadionie miejskiej Poloni dzojdzie do bardzo ciekawego widowiska.
Faworytem są goście,któży na pewno podnieśli morale klubowe po weliminowaniu Litexa.Wisła zagrała bardzo dobry mecz a szczególnie pomocnik Melikson.Jeżeli wiślacy zagrają tak jak w środę to napewno odniosą zwycięstwo.Jednak nie można zapominać o wpadce z pierwszej kolejki.Gdzie Wisła w samej koncówce uratowała remis po strzale Bitona.Widzew od początku sezonu narazie gra bardzo dobrze zremisował z Wisła 1:1,oraz wczoraj z górnikiem,także remis wisły dla wielu falstart,a dla mnie dobre przetearcie.Pokazujące ,że piłkarze Roberta Maskanta nie mogą lekcewarzyc ligi i rywala za miedzy.
Dla Czarnych Koszul sezon zaczął się bardzo udanie. Zespół Jacka Zielińskiego, po dobrym spotkaniu, pokonał przed własną publicznością 1:0 Lechię Gdańsk. Teraz w Warszawie liczą na drugie zwycięstwo. Będzie o nie jednak niezwykle trudno.
W drużynie Polonii raczej nie dojdzie do zbyt wielu zmian w wyjściowym składzie. Na boisku na pewno zabraknie kontuzjowanego Macieja Sadloka. Być może szansę gry od pierwszej minuty utrzyma 19-letni Paweł Wszołek, który z bardzo dobrej strony zaprezentował się wchodząc na końcówkę meczu z Lechią.
Kilku roszad w składzie można spodziewać się w drużynie Wisły. W porównaniu do meczu z Widzewem, do pierwszej jedenastki powinni wrócić Sergei Pareiko i Patryk Małecki. Trener Robert Maaskant może także postawić na Ivicę Ilieva, który w meczu z Liteksem nie mógł zagrać ze względu na kartki. W ataku szansę gry może otrzymać także David Biton.
Dla mnie typ na 2x jest bardzo słuszny ,ponieważ stac Wisłę na zwycięstwo.Ale i Polonie na dobrą grę.

Piłka Nożna
Spotkanie:Cracovia-Legia
Typ:Legia 2X
Kurs:1,55
Bukmacher:betsafe
Analiza:

Dzis o godzinie 17:00 na Stadionie Cracovi dojdzie bo bardzo ciekawego pojedynku.
W roli tego spotkania przystępują goście.Legia dopiero dziś zagra pierwszre swoje ligowe spotkanie ,ponieważ pierwsze zostało przelożone z powodu ulewy.Legioniści dobrze zaprezentowali się w trzeciej rundzie Eliminacji Ligi Europejskiej.W dwu meczu wyeliminowali faworyaowaneg orywala z Turcji.Na boisku rywala wygrali skromnie 0:1.U siebie zdołali zatrzymac rywala bezbramkowym remisem.Legia musi od początku sezonu gra dobrze,nie może sobie pozwolić na jakiekolwiek błędy.Z takim przeciwnikiem jak Cracovia piłkarze Macieja Skorży muszą wygrywać.
Trener Legii Maciej Skorża nie będzie mógł skorzystać z usług kontuzjowanego Michała Kucharczyka.Poza tym ma do swojej dyspozycji wszystkich zawodników. Niewykluczone, że szansę debiutu otrzyma izraelski pomocnik Moshe Ohayon.
Cracovia o ile mi wadomo może zagrać w swoim najsilniejszym składzie.Na pewno wielkie rozczarowanie jest po przegranym meczu z Koroną 1:2.Piłkarze Juriego Szatałowa powinni odbierać punkty takim drużyna jak Korona.Dziś pasy grają drugi mecz na swoim oisku.Napewno będzą chcieli się dobrze zaprezentować.Jedank faworytem są goście.

Bilans ostatnich pojedynków obu drużyn w Ekstraklasie zdecydowanie przemawia na korzyść Legii. Cracovia po raz ostatni ze zwycięstwa nad Legią cieszyła się kwietniu 2005 roku. Od tamtej pory, zespół z Warszawy triumfował w ośmiu meczach, a cztery pojedynki zakończyły się podziałem punktów.

W poprzednim sezonie Legia przed własną publicznością, w dość kontrowersyjnych okolicznościach wygrała 2:1, a mecz w Krakowie zakończył się wysokim remisem 3:3.
Moj typ Legia 2X wydaje być się bardzo słuszny,poniewaz Cracovia będzie chciała zrobić wszystko ,aby cos ugrać.Wydaje mi się ze warto zagrac ten typ po wyższej kwocie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom