Darmstadt - Union
Union wygra @1,97
Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie Union w pierwszej kolejce przeciwko Mainz, gdyż doceniam postęp jaki zrobili w ostatni czasie podopieczni trenera Svenssona. Jadą do Berlina, a tu solidne bęcki i ostatecznie porażka 1-4. Bardzo podobała mi sięw tym meczu współpraca Laidouniego z Behrensem, których się przyjemnie oglądało i czasem we dwójkę potrafili rozmontować środek pola i przejść do tercji ofensywnej. O wyniku zdecydowała skuteczność tego drugiego, który nie mógł sobie lepiej wymarzyć inauguracji Bundesligi w której zaliczył hattricka. Co do Darmstadt, dość przewidywalny mecz. Niewiele w ofensywie, starali się jak najbardziej przeszkadzać Frankfurtowi w rozgrywaniu akcji i udało im się to przyzwoicie, bo ostatecznie stracili tylko jednego gola. Brakło mi jednak trochę chęci wyrównania, choć za każdym razem, gdy próbowali większą ilością zawodników przenieść się na połowę Eintrachtu momentalnie nadziewali się na kontry, więc zamiast 1-0 mogło się skończyć 3-0. Moim zdaniem nic by się nie stało, jakby trochę zaryzykowali, jednak brakło chyba jakości. Benieminek na pcozątku sezonu pewnie trochę zapłąci frycowe, a dziś nie daję im większych szans w starciu z ekipą ze stolicy,który pokazała niesamowity potencjał ofensywny. Mam nadzieję, że pójdą za ciosem i dziś ponownie obejrzymy ładny dla oka mecz, a ja z dużą dozą pewności typuję tu wygraną przyjezdnych.