Dyscyplina: Piłka nożna -
Niemcy,
2. Bundesliga
Spotkanie: FC St. Pauli - FC Nurnberg
Typ: 2
Kurs: 2,44
Godz: 20:30
Bukmacher: 1xbet
Analiza:
Na początek tabela
Ciekawie zapowiadające się spotkanie, w którym zmierzy się najgorzej grający zespół u siebie z całej ligi St. Pauli, który ma na koncie 2 zwycięstwa, 5 remisów i 3 porażki z najlepiej grającym zespołem na wyjazdach FC Nurnberg, który zaliczył 7 zwycięstw, 2 remisy i 1 porażkę. Ja w tym spotkaniu idę w stronę gości. Dla mnie zespół z Norymbergi od początku sezonu, jest głównym faworytem do zwycięstwa i awansu do najwyższej klasy rozgrywkowej. Póki co idzie wszystko zgodnie z planem i myślę, że tak będzie do końca rozgrywek. FC Nurnberg ma bardzo ciekawy i mocny skład i zdziwiłbym się gdyby w tym sezonie nie wywalczyli tego awansu. FC St. Pauli bez formy, wprawdzie zaraz po wznowieniu rozgrywek po przerwie zimowej zespół ten wygrał na wyjeździe z Dynamo Drezno 3-1, ale już w dwóch następnych kolejkach odniósł porażki. Najpierw u siebie przegrali z Darmstadt 0-1, a później na wyjeździe z Heidenheim 1-3. Zespół z Norymbergi z kolei kontynuuje dobrą grę z pierwszej części sezonu i po wznowieniu rozgrywek zremisował u siebie z Regensburg 2-2, wygrał na wyjeździe z Union Berlin 1-0 i wygrał u siebie z Aue 4-1. W lepszej formie znajdują siegoście tego spotkania, lepiej im się wiedzie przez cały sezon i kadrowo tez myślę, że jest to zespół mocniejszy od FC St. Pauli. Gospodarze mają jedynie atut własnego boiska ale czy to, aż tak wielki plus można się sprzeczać, bo w końcu w meczach u siebie mają najgorszy bilans ze wszystkich zespołów.
Absencje w FC St. Pauli:
obrońca Hornschuh (6 występów w tym sezonie) i pomocnicy Sahin (16 występów w tym sezonie, 2 gole na koncie), Buchtmann (12 występów w tym sezonie, 4 gole na koncie, najlepszy strzelec w drużynie), Verlinden (nowy nabytek w zespole) i Miyaichi (bez występu w tym sezonie)
Absencje w FC Nurnberg:
obrońca Lippert (bez występu w tym sezonie), pomocnik Kerk (3 występy w tym sezonie) i napastnik Salli (16 występów w tym sezonie, 1 gol na koncie) a pod znakiem zapytania stoją występy pierwszego bramkarza Kirschbaum (11 występów w tym sezonie), obrońcy Valentini (21 występów w tym sezonie) i napastnika Palacios (2 występy w tym sezonie)
Dla mnie osobiście wszystko tutaj przemawia za gośćmi i po takim kursie żałowałbym, że nie spróbowałem
0-0