Dyscyplina: Piłka nożna -
Niemcy,
2. Bundesliga (baraż o awans/spadek)
Godzina: 18:15
Spotkanie: FC Ingolstadt 04 - SV Wehen Wiesbaden
Typ: 1
Kurs: 1,71
Bukmacher: Fortuna
Analiza:
Rewanżowe spotkanie o to, kto w przyszłym sezonie występować będzie w 2 Bundeslidze. Czy awansuje Wehen czy Ingolstadt się utrzyma. W pierwszym spotkaniu na boisku w Wiesbaden wygrał Ingolstadt 2-1 i teraz teoretycznie ma ułatwione zadanie, bo ma zaliczkę i zagra przed własną publicznością. Goście muszą zaatakować i strzelić przynajmniej 2 gole aby odwrócić losy tego dwu meczu a więc spodziewam się po ich stronie dość otwartej gry od pierwszego gwizdka. Ja w tym spotkaniu idę w stronę Ingolstadt, bo według mnie w tym zespole jest więcej jakości, mają dużo bardziej doświadczonych graczy, którzy grali również w najwyższych klasach rozgrywkowych w różnych krajach i po prostu myślę, że w tym spotkaniu jak rasowy bokser wypunktują rywala kontrami. W ostatnim czasie w bardzo wysokiej formie jest ich najlepszy strzelec Lezcano, który zdobył 2 gole w tym pierwszym meczu w Wiesbaden i tutaj również liczę na to, że coś strzeli. Jest w tym momencie w wysokiej dyspozycji.
Absencje w Ingolstadt:
obrońca Galvao (9 występów w tym sezonie) i pomocnik Cohen (21 występów w tym sezonie, 1 gol na koncie)
Absencje w Wehen:
pomocnik Diawusie (14 występów w tym sezonie, 2 gole na koncie) i napastnik Schwadorf (29 występów w tym sezonie, 2 gole na koncie), pod znakiem zapytania stoją występy obrońców Damsa (24 występy w tym sezonie, 1 gol na koncie) i Gul (11 występów w tym sezonie, 1 gol na koncie) i najlepszego strzelca w drużynie napastnika Schafflera (32 występy w tym sezonie, 16 goli na koncie)
2-3