>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Luźna dyskusja 2. Bundesliga, niższe ligi - Newsy, Dyskusja, Transfery, Zakłady długoterminowe, Typy

E 3,4K

eleague

Użytkownik
Brunszwik - Furth

Furth DNB @ 2.13 Fortuna

Brunszwik to główny kandydat do spadku, chociaż nie raz pewnie zaskoczą przez cały sezon, ale w tym może być już ciężko uciec finalnie spod topora. Furth teoretycznie na papierze nie ma złego składu, ale ich głównym problemem jest brak systematyczności - być może nowy trener to zmieni. W pierwszym spotkaniu, dzieki słabej obronie Drezna dowieźli wynik, chociaż mieli ciepło, bo Drezno ich przycisnęło i było blisko remisu. Furth lubi grać w kratkę, ale myślę, że ostatecznie więcej jakości przeważy na ich korzyść, w najgorszym wypadku remis

FT: 3-2

Drezno - Magdeburg

Drezno DNB @ 1.98 Fortuna

Magdeburg w przebudowie po odejściu trenera Titza i paru ważnych zawodników. Mimo przewagi nie umieli poradzić sobie z Brunszwikiem i dali sobie wpuścić bramkę. Drezno słabo gra w obronie, ale zagrali ambitnie w ataku z Furth. U siebie przy mocnym dopingu myślę, że zaskoczą Magdeburg, który jak dla mnie będzie potrzebował czasu, by nowy trener poukładał tą drużynę na nowo.

FT: 1-2

Fortuna - Hannover

Hannover DNB @ 2.02 Fortuna

Ona zespoły z ambicjami, ale Hannover zaprezentował się o niebo lepiej w pierwszym meczu. Titz to właściwa osoba na ławce trenerskiej i obok Herthy (ta akurat tego nie pokazała i zagrała słaby mecz) to główny faworyt do awansu. Fortuna u siebie jest mocna, ale po tym co pokazał Hannover w pierwszym spotkaniu, gdzie wyłączył całkowicie ofensywę Kaiserslautern, to myślę, że poradzi sobie ze zgrywającą się ofensywą Fortuny, po odejściu Kownackiego i Johannessona

FT: 0-2

Ostatnia edycja:
E 3,4K

eleague

Użytkownik
Kaiserslautern - Schalke

Kaiserslautern @ 2.37 Fortuna
Kaiserslautern AH -1 @ 3.45 Fortuna

Nic nie wskazuje, by Schalke włączyli się w awans, choć jakieś ambicje na pewno są. Trzeba jednak dać trochę czasu Musliciowi i zobaczymy co z tego ulepi. W zeszłym sezonie było blisko spadku, co byłoby finansową katastrofą dla Schalke, a w tym nie liczę na wiele w ich wykonaniu. Transferów nie poczynili znaczących, bo nie ma środków na kogoś konkretnego. Środek tabeli jak nie będą gubić punktów powinni ogarnąć. Zagrają ponownie bez kontuzjowanego Karamana, który wyróżniał się w poprzednim sezonie. Nie spodziewam się jakiejś dobrej gry dzisiaj po nich. Kaiserslautern to drużyna własnego boiska, co prawda zagrali bardzo słabo w ofensywie w poprzednim meczu, ale u siebie powinna być inna historia. Z Lautern odszedł Ache, a w jego miejsce przyszli Prtajin, który nie nagrał się w Unionie, ale dobrze prezentował się w Wehen dwa sezony temu oraz Emreli, znany z Legii, w której nie mógł się odnaleźć, w przeciwieństwie do dobrego poprzedniego sezonu w Norymberdze. Zespół w postaci wzmocnień wygląda, że nie został osłabiony. Kaiserslautern ma także nad Schalke przewagę psychologiczną, ponieważ potrafią grać ponad potencjał, a Schalke zgoła odwrotnie poniżej potencjału. Myślę, że będzie łatwy mecz dla Lautern

FT: 1-0

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +983
E 3,4K

eleague

Użytkownik
Hertha - KSC

Hertha -1 AH @ 2.32 Fortuna

Hertha ma najmocniejszą pakę w II BL. Odszedł Maza, ale wzmocnieni Krattenmacherem, no i Kownackim, do tego Reese na szpicy. Leitl jeszcze do końca nie poukładał zespołu, ale po objęciu przez niego sterów postępy są. Z Schalke dali się zaskoczyć i w pierwszej połowie Schalke ich zdominowało. Nie starczyło drugiej połowy na remis, bo za późno strzelili bramkę kontraktową. Będą robić takie błędy to wpadną w syndrom HSV. KSC gra bardziej poukładanie niż Schalke i oni będą czaić się na kontry niż wrzucać lagi w pole karne, więc myślę, że sytuacja będzie ułatwiona dla Herthy, bo będą mogli rozgrywać. Mając kreatywnych zawodników. Co ciekawe w zeszłym sezonie Berlińczycy to najgorsza drużyna domowa; taka sytuacja nie powinna zdarzyć się po raz kolejny i w tym myślę, że los odda to co zabrał i u siebie będą trudno do pokonania

Bochum - Elversberg

Bochum @ 2.20
Bochum liczba goli o1.5 @ 1.94

Typ przeciwko Elversberg bardziej niż na Bochum. Elversberg po odejściu trenera, jak i Asslaniego czy Fellhauera i Sahin, będzie miał trudny czas w drugiej lidze po wyżynach na jakie wspięli się w poprzednim (pechowo przegrany baraż z Heidenheim). Zwłaszcza strata trenera poważnie się odbije na zespole. Steffen prowadził ich przez awanse od Regionalligi do 2 BL. W pierwszym meczu ta wygrana nieprzekonująca. Dziwny anulowany karny dla Norymbergi, potem poprzeczka z wolnego i zawodnik gości nie dobija z paru metrów. Norymberga nie miała szczęścia, które mieli piłkarze Elversbergu. Bochum również w przebudowie i po spadku gra się trudno w nowych warunkach, ale tam jest i tak większy potencjał

Kiel - Arminia

Over 3 @ 2.15 Fortuna

Tutaj pójdę w bramki. Kiel ma mocny skład, ale popełniają sporo błędów w obronie co kosztowało ich porażkę z Paderbornem. Arminia potrafi grać z mocnymi co pokazali w DFB Pokal w zeszłym sezonie. Najhajpowani wygraną wysoko z Fortuna (co prawda po graniu w przewadze, ale morale skoczyło) i myślę, że coś wturlają również, by pokryć over

IgaŚwiątek 191,3K

IgaŚwiątek

Użytkownik
Hertha - KSC

Hertha -1 AH @ 2.32 Fortuna

Hertha ma najmocniejszą pakę w II BL. Odszedł Maza, ale wzmocnieni Krattenmacherem, no i Kownackim, do tego Reese na szpicy. Leitl jeszcze do końca nie poukładał zespołu, ale po objęciu przez niego sterów postępy są. Z Schalke dali się zaskoczyć i w pierwszej połowie Schalke ich zdominowało. Nie starczyło drugiej połowy na remis, bo za późno strzelili bramkę kontraktową. Będą robić takie błędy to wpadną w syndrom HSV. KSC gra bardziej poukładanie niż Schalke i oni będą czaić się na kontry niż wrzucać lagi w pole karne, więc myślę, że sytuacja będzie ułatwiona dla Herthy, bo będą mogli rozgrywać. Mając kreatywnych zawodników. Co ciekawe w zeszłym sezonie Berlińczycy to najgorsza drużyna domowa; taka sytuacja nie powinna zdarzyć się po raz kolejny i w tym myślę, że los odda to co zabrał i u siebie będą trudno do pokonania

Bochum - Elversberg

Bochum @ 2.20
Bochum liczba goli o1.5 @ 1.94

Typ przeciwko Elversberg bardziej niż na Bochum. Elversberg po odejściu trenera, jak i Asslaniego czy Fellhauera i Sahin, będzie miał trudny czas w drugiej lidze po wyżynach na jakie wspięli się w poprzednim (pechowo przegrany baraż z Heidenheim). Zwłaszcza strata trenera poważnie się odbije na zespole. Steffen prowadził ich przez awanse od Regionalligi do 2 BL. W pierwszym meczu ta wygrana nieprzekonująca. Dziwny anulowany karny dla Norymbergi, potem poprzeczka z wolnego i zawodnik gości nie dobija z paru metrów. Norymberga nie miała szczęścia, które mieli piłkarze Elversbergu. Bochum również w przebudowie i po spadku gra się trudno w nowych warunkach, ale tam jest i tak większy potencjał

Kiel - Arminia

Over 3 @ 2.15 Fortuna

Tutaj pójdę w bramki. Kiel ma mocny skład, ale popełniają sporo błędów w obronie co kosztowało ich porażkę z Paderbornem. Arminia potrafi grać z mocnymi co pokazali w DFB Pokal w zeszłym sezonie. Najhajpowani wygraną wysoko z Fortuna (co prawda po graniu w przewadze, ale morale skoczyło) i myślę, że coś wturlają również, by pokryć over
Ta liga w tym sezonie póki co to jeden wielki żart. Hertha "najmocniejsza" paka, a dziś przedreptali pierwsze 35 minut meczu, oddając piłkę totalnie Karslhuerowi, potem pograli coś około 25 minut, choć jakość strzałów i okazji też była mierna. Ostatnie 20 minut znowu oddali piłkę i tylko nieporadności gości mogą zawdzięczać, że nie mają 0 punktów po dwóch meczach. Współczuję Kownackiemu, bo na razie to kompletnie nie ma z kim grać.

Bochum przez ponad godzinę biło głową w mur grające jednego więcej. Też dużo mówi. A Kiel? Naprawdę fajnie się prezentowali, grali jak na swoje możliwości ciekawy futbol w Bundeslidze. Teraz ich "mocny skład" uzbierał całe 0 punktów po dwóch meczach. Brawa dla Arminii, bo mimo, że dużo faulują i dużo kartkują, to uzbieranie kompletu oczek po meczach z Fortuną i Holsteinem robi wrażenie. Kiel - póki co drużyna mem.

Do góry Bottom