>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

1X/X2 czy Handi 0-1/1-0 X + Parzysta liczba goli? (test)

Status
Zamknięty.
kosa248 456

kosa248

Użytkownik
Hmm przeanalizujmy wyniki overowe, przy których będzie wygrana, gdy stawiamy parzystą ilość goli i X w handicapie:
2-1 ✅
2-2 ✅
3-0 ⛔
3-1 ✅
3-2 ✅
1-2 ⛔
Przy 6 najbardziej prawdopodobnych wynikach overowych w dwóch przypadkach przegrywamy, stawiając parzystą ilość goli.
Natomiast stawiając over przegrywamy przy wynikach:
0-0 ⛔
1-1 ⛔
2-0 ⛔
0-2 ⛔
przy których wygrywamy przy typie na parzystą liczbę goli.
Teraz trzeba sobie zadać pytanie, które wyniki są bardziej prawdopodobne: 3-0 i 1-2, czy 0-0, 1-1, 2-0, 0-2. Według mnie lepiej pozostać przy typie na parzystą liczbę bramek ;)
Edit:
Chociaż przy wyniku 2-1 i 3-2 wchodzą obie opcje....
Nie wiem, możliwe że pomysł jest dobry, ale trudno określić. Trzeba by było przetestować ;)
Edit2:
Gdyby postawić w wyżej wypisanych spotkaniach na over 2,5 zamiast parzystej ilości bramek, uzyskalibyśmy tyle samo, czyli 12 trafionych typów przy bardzo zbliżonej stawce, więc na razie oba sposoby wypadają podobnie.

W 0

wojsed

Użytkownik
Witam.
Czy ten system dalej gdzieś próbujesz testować? Bo ogólny zamysł mi się podoba, uzyskując większy kurs wypadkowy oraz mając większe szansę niż podwójne stawianie (1X lub X2). Jestem ciekaw dalszych statystyk/wniosków.
Moje zastrzeżenie co już do konkretnych typów:
Ja bym zrobił to przykładowo tak:
1) normalny typ 1X po kursie 1.10 za 100zł
2) Twoja kombinacja wyliczona w jakimś kalkulatorze surebet, za łączną stawkę 100zł (co da nam lepsze porównanie oraz, kurs wypadkowy, niż stałe EWK)
3) Typ z overem jak ktoś zaproponował dla porównania, tak samo jak wyżej
Chociaż wg mnie lepszy Twój zamysł niż over, gdzie mogą być niższe kursy (no i wyższe też), no ale zamysł systemu jest brać mecze o dosyć niskim kursie np 1.5 na faworyta i:
2) do tego, żeby to nie był murowany kandydat, raczej nie overowe ligi, np taka barca, ajax może wygrać 3-0, 4-1, 5-0 co nam nie sprzyja
3) aby typ był z overowej ligi, czyli odwrotnie niż wyżej, Ajax, Barca, lecz z drugiej strony dobrze by było, żeby to też nie był pewny kandydat zupełnie, bo przy 2-1 3-2 4-3 dostajemy middle, i podwójny zysk.
Reasumując przykład:
----------------------------------------------------------------------
12-04-10 20.15 Liga Szwajcarska - Thun - Biel @Thun 1.55
1)
Thun - Biel 1X 1.08
stawka: 100zł
EWK: 108zł
2)
Thun - Biel (0-1) X 4.15
stawka: 29.66zł
EWK: 123.09
Thun - Biel parzysta ilość goli 1.75
stawka: 70.34zł
EWK: 123.09
łączna stawka: 100zł
kurs wypadkowy: 1.23
3)
Thun - Biel (0-1) X 4.15
stawka: 25.89zł
EWK: 107.46
Thun - Biel over 2.5 1.45
stawka: 74.11zł
EWK: 107.46
łączna stawka: 100zł
kurs wypadkowy: 1.07
-----------------------------------------------------------------------
Czyli w 3) mamy niski kurs na over co daje nam wypadkowy kurs niższy nawet niż 1X, a przecież nie o to tutaj chodzi. Dodatkowo pozbawia nas dwóch najcenniejszych remisów 0-0 i 1-1.
Przykład ukazuję jak bym widział stawkowanie, myślę że ładniej ukazuję przewagę danego systemu nad innym

alowy 5

alowy

Użytkownik
Również sobie potestuję i uważniej się przyjrzę temu systemowi... Kosa masz już dla niego jakąś nazwę? ????
Pozdrawiam

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
Zdziwiłem się, gdy zobaczyłem ten temat na pierwszej stronie ????
Nie bawię się już tym systemem. Trzeba mieć trochę cierpliwości, żeby dorobić się pokaźnego zysku, a za chwilę można sporo stracić. Fakt, teoretycznie może przynosić zadowalający zysk przy odpowiednim doborze lig, ale przydałoby się zacząć z trzyzerową sumką, a póki co takimi pieniędzmi nie dysponuję.
Obecnie jeśli chodzi o systemy, to stawiam za grosze tego typu kupony:

Jak będzie w miarę wychodzić to może założę temat do tego.

W 0

wojsed

Użytkownik
Hmm, ja właśnie ostatnio analizuję zabawy z 1/X i 2/X wygląda ciekawie na papierze, ale jeszcze sezon chcę przeanalizować i może potem zacznę się bawić. Póki co w Championship było ciekawie bo w 6 kolejkach wcześniej padały 1/X, 2/X; 2-4 na kolejkę. Oczywiście ja zagrałem 2 razy całą kolejkę, to trafiłem na czarną serię :p Więc mam ten system na myśli, ale spokojnie poczekam, muszę bardzo dogłębnie przeanalizować. Póki co powiem że najlepsze efekty dają ligi:
Belgia 2, Włochy 2, Hiszpania 2, Portugalia 2, Włochy 3, i ewentualnie Anglia 2
Ogólnie dziwię się tych Twoich kursów bo ja zawsze widziałem kursy za ok 15-16, a nie takie niskie że po 10-11 ;/

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
Zastanawiam się nad powrotem do systemu.
Ostatnie testy nie odzwierciedlały wszystkiego dobrze, bo wybierałem mecze takie, które pasowały do systemu, ale niekoniecznie były dobre do grania.

Teraz to nie będą testy, bo wszystko gram w realu, więc wybieram mecze rozważnie.

(Co prawda troszkę po czasie, ale to nic, wyniku jeszcze nie znamy)

Selfoss - HK 4-2
Gospodarze jedną bramką @ 4,45 Stawka: 2,25 ⛔
Parzysta ilość goli @ 1,78 Stawka: 5,62 ✅
Łączna stawka: 7,87
Do wygrania: 10
Kurs: 1,27
✅2,13

W praktyce jest to kurs na 1X plus 2-bramkowe zwycięstwo gości minus 3-bramkowe zwycięstwo gospodarzy, podczas gdy kurs na zwycięstwo gospodarzy wynosi 1,43, a przykładowym meczem, w którym kurs na 1X wynosi 1,27 jest Coritiba - Vasco z kursem na gospodarzy wynoszącym 2,10. Value jak się patrzy ????

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
Velez - Godoy Cruz 2-0
Velez - Godoy Cruz (H 0-1) X 3,60 Stawka: 2,78 ⛔
Velez - Godoy Cruz: Parzysta il. goli 1,85 Stawka: 5,41 ✅
Łączna stawka: 8,19
Kurs: 1,(2)
EW: 10,01
✅1,82

Łączny bilans:
Postawione: 16,06
Wygrane: 20,01
✅3,95
Yield: ✅24,60%

S 21

sztuk18

Użytkownik
Witam ????

Kosa odesłałeś mnie do tego tematu i troszke chciałbym ulepszyć ten system ale nie wiem czy dobrze się w to kieruje, sam ocenisz ???? Bardzo ciekawy system ale myśle o dorzuceniu czegoś żeby bardzo zminimalizować ryzyko lub zaoszczędzić troszke budżetu.

Wybrałem spotaknie tak jak mówiłes z kursem na faworyta 1.53 (gospodarz). 2 liga rosyjska więc nie będe podawał zespołów. Oto potrzebne nam kursy:
- Parzysta liczba goli 1.83
- HC (0-1) X 3.60

Jak dobrze wiemy sport jest nieprzewidywalny. Chciałem do powyższych kursów dodać HC (1-0) X na zespoł gości który wynosi 7.25

Moim zdaniem często zdarzają się niespodzianki i warto przynajmniej troszke się zabezpieczyć grając COVEREM na HC1 i HC2 . Podstawowy kurs na HC! jak już wspominałem wynosi 3.60. Grając cover na te 2 Handicapy będziemy mieć kurs ogólny 3.10. Tak bardzo dużo nie tracimy ponieważ odapada nam tylko 0.5 ale mamy zabezpieczenie na wyniki 0:1, 1:2, czy też 2:3. jeżeli trafi się niespodzianka i będzie np wynikiem 0:1 zwróci się nam stawka z Handicapów.

Prosze o komentarze. Możliwe że coś źle policzyłem.. lub nie pasuje to zupełnie do systemu to prosze o poprawienie i wyrozumnienie ????

S 21

sztuk18

Użytkownik
Oczywiście biorąc pod uwagę gre u kilku bukmacherów jest możliwość wyłapania wyższych kursów... Zamiast HC można także zagrać coverem na wynik 0:1 jeżeli bardziej jest prawdopodobny ale to także zależy od ligi bo np w norweskiej to lepiej dać na 1:2 lub nawet na 2:3. Po prostu proszż o wypowiedź...

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
Policzyłem i wychodzi, że w tym spotkaniu trzeba postawić 9,62j aby wygrać 10j. Czyli za jeden mecz będziemy ok. 0,4j na plus, podczas gdy bez tego dodatkowego zabezpieczenia jesteśmy ok. 1.8-2,1j na plus, czyli praktycznie 5 razy więcej.
Przy stawce 9,50j i 0,50j zysku na mecz (troszkę zawyżyłem) twoim sposobem mpotrzebujemy 19-tu spotkań aby odrobić stratę z jednego nietrafionego meczu.
Przy stawce 8j i 2j zysku moim sposobem potrzebujemy 4 spotkań aby odrobić stratę z nietrafionego meczu.
Więc tak:
Twój sposoób - 20 meczów i przy jednym pudle wychodzimy na 0.
Mój sposób - w 20 meczach możemy 4 razy się pomylić i wychodzimy na 0.

Żeby Twój sposób miał sens, to przynajmniej 3 z 4 nietrafionych meczów w 20 kuponach mojego systemu musi się zakończyć jednobramkowym zwycięstwem gości, bo inaczej wychodzimy na minus. Osobiście uważam, że jest to mało prawdopodobne.
Twój sposób oczywiście zmniejsza prawdopodobieństwo pomyłki, ale według mnie kosztem zbyt dużej części ewentualnego zysku z mojego sposobu.

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
Ehhh.... Wrzuciłem kolejne typy do tematu w Kuponach ze statystykami, a zapomniałem wkleić tutaj...

Bośnia - Albania 2-0
Gospodarze jedną bramką @ 3,80 Stawka: 2,64 ⛔
Parzysta ilość goli @ 1,81 Stawka: 5,54 ✅
Łączna stawka: 8,18
EW: 10,03
Kurs: 1,226
✅1,85

Breidablik - Fram 1-1
Gospodarze jedną bramką @ 4,10 Stawka: 2,44 ⛔
Parzysta ilość goli @ 1,78 Stawka: 5,62 ✅
Łączna stawka: 8,06
EW: 10,00
Kurs: 1,24

✅1,94

Thor - IBV 2-1
Goście jedną bramką @ 3,90 Stawka: 2,57 ⛔
Parzysta ilość goli @ 1,84 Stawka: 5,44 ⛔
Łączna stawka: 8,01
EW: 10,01
Kurs: 1,25

⛔8,01

⛔0,27
Yield: ⛔0,67%

S 21

sztuk18

Użytkownik
Nom w sumie masz racje a co do twego systemu to tak jak liczyłes potrzeba 4 spotkań żeby odrobić strate z jednej porażki. Moim zdaniem warto przy tym zastosować choć troszke progresjii aby szybciej odrobić strate np w 2 meczach i dalej grać od początku tak jak robisz do tej pory.. Ale to kto jak lubi.

Powiedz mi jeszcze czy grasz już na kase tym systemem i u jakiego buka grasz?

S 21

sztuk18

Użytkownik
Właśnie rozpisałem sobie to na kartce i zauważyłem jedną bardzo prostą rzecz. Ogólny kurs tak jak podajesz jest w granicach około 1.25 więc tak przyjmijmy. Dajmy na to że nie wchodzi nam pierwszy próg progresji (jestem dalej za progresją) to wystarczy że podwoimy stawke. Aby być na zero musimy 2 razy z rzędu trafić tym systemem. Moim zdaniem to bardzo realne. Ciułanie ale mieć moim zdaniem koło 320 zł i zacząć od 10zł progresje można coś ugrać. Mamy aż na 5 progów. Moim zdaniem jest to bardzo realne, jak sam piszesz prawdopodobieństwo ponad 80%. Warto zagrać tym systemem...

Dziś po pierwszej bramce Hiszpani na LIVE zagrałem HC (0-3) X. I bardzo ładnie weszło ???? Kurs ogólny wyszedł około 1.30 ponieważ w WH na parzyste/nieparzyste jest kurs aż1.91 i jest stały. Kosa zastanów się nad zmianabuka ponieważ 1.78 kurs widziałem to strasznie ci obniża generacje Surbeta..

S 8

speedar

Użytkownik
mam pytanko:
nie mogę się doszukać w BET365 zakładu które podajecie np. &quot;gospodarze jedną bramką&quot;.
W HANDI przy meczach o podobnych kursach co proponujesz Kosa na gospdarz (-1) są znacznie niższe..
prośba o pomoc w temacie, dzięki

ps: czy możecie podać na konkretnym przykładzie z tego buka??

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
Powiedz mi jeszcze czy grasz już na kase tym systemem i u jakiego buka grasz?
Tak, gram na kase, ale bardzo ostrożnie, za stawki które wpisuję tutaj, bo zobaczymy jeszcze jak to będzie wychodzić, ale jednak trzeba grać za kasę choćby i małą, bo testować na sucho a za kasę to jednak trochę inaczej. Na sucho nie zależy aż tak bardzo na jak najtrafniejszym dobieraniu typów.

mam pytanko:
nie mogę się doszukać w BET365 zakładu które podajecie np. &quot;gospodarze jedną bramką&quot;.
W HANDI przy meczach o podobnych kursach co proponujesz Kosa na gospdarz (-1) są znacznie niższe..
prośba o pomoc w temacie, dzięki

ps: czy możecie podać na konkretnym przykładzie z tego buka??
W betsson np. jest taki zakład, nazywa się Margines zwycięstwa.

Kosa zastanów się nad zmianabuka ponieważ 1.78 kurs widziałem to strasznie ci obniża generacje Surbeta..
Ehh, faktycznie, właśnie zobaczyłem, że betsafe ma kursy 1,9-1,9. Tylko, że nie mam na tyle dużego budżetu, żeby rozdzielić na 2 buki, a do tego na założenie konta w moneybookers muszę poczekać jeszcze 2,5 miesiąca.

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
Sztuk18, chyba dobry pomysł z tą progresją, wcielam go w życie.

#6 (poziom 2, zakład pierwszy z dwóch przewidzianych na tym poziomie)

Brommapojkarna - Qviding 4-0
H 0-1 X @ 3,85 Stawka: 5,20 ⛔
Parzysta il. @ Stawka: 11 ✅
Łączna stawka: 16,20
Do wygrania: 20,02
Kurs: 1,236

✅3,82

Łączny bilans:
Postawione: 56,51
Wygrane: 60,06
✅3,55
Yield: ✅5,91%

S 21

sztuk18

Użytkownik
Oczywiście że dobry pomysł ponieważ trafić 2 razy pod rząd nie jest aż tak trudno ???? już 2 meczyki mi weszły i pare Euro do przodu jestem ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom