Zaczynamy typowanie 19 kolejki, przed którą, po ponad 30 latach, 3 drużyny mają na koncie over 40 pkt, wow! Za dnia trzeba zająć się prezentami, dla mnie m.in. miesięczny pakiet sky sports od żonki
(brawo ona, chyba nie pomyslała nad konsekwencjami) dlatego już wrzucam moje obszerne typki i niech dzieje się co chce ????
Fulham - Wolverhampton over 1.5
Burnley +1.5
Tottenham win
@2.51
Burnley - Everton 1X
@1.95
Fulham - Wolverhampton BTTS
@1.78
Brighton - Arsenal BTTS
@1.68
Crystal Palace win
@1.65
Leicester - ManCity over 2.5
@1.61
Do Wieśniaków przyjeżdżają Wilki, po których można spodziewać się wszystkiego, ja spodziewam się wygranej, ale przestraszyłem się opinii brytoli, którzy twierdzą, że to must win dla Fulham. Może kierują się h2h, ja bardziej aktualną formą drużyn, dlatego wydaje mi się, że znalazłem kompromis między rozkminami. Spodziewam się wyniku 2-1 w którąś ze stron. Gospodarze muszą zagrać o 3 pkt, a to zwiastuje gole.
Burnley powoli wraca na swoje tory, takie mam wrażenie. Ostatnio trudny terminarz i seria porażek, ale dostrzegam dużą poprawę gry całego zespołu. The Toffees także notują czarną serie i żal nie spróbować podwójnej szansy po takim kursie. Rozkminiam to tak, że goście ruszą do ataku, a gospodarze w swoim stylu będą kontrować, skutecznie. Wątpliwy występ Gueye i Gomesa, który kuśtykał w meczu ze Spurs, a to podstawa środka pola i defensywy Evertonu.
Tottki fenomenalne występy w ostatnich spotkaniach, a Wisienki chyba trochę się zacięły. Ostatnio z Brighton liczyłem na łatwe zwycięstwo i choć skończyło się 2-0 to ich występ średnio mi się podobał. Błysk Brooksa dał im 3 pkt. Ofensywa gospodarzy powinna rozbroić na miękko defensywę przyjezdnych. Kurs słaby, ale nie widzę nic innego jak zwycięstwo Kogutów na Wembley, które może dać im 2 miejsce w tabeli...?
Mewy podejmą Kanonierów i zepną poślady na 100%, żeby przerwać miniserię porażek. Na swoim obiekcie Brighton kasuje dużo punktów i systematycznie trafia do siaty rywali. O Arsenalu nie trzeba dużo pisać, ich statystyki wyjazdowe w zestawieniu z domowymi Mew dają BTTSa i ja w to uderzam.
Uskrzydlone
Orły, po zwycięstwie nad mistrzami, będą cisnąć beniaminka na własnym podwórku, a że w defensywie na własnym obiekcie są bardzo mocni to idę w ich wygraną. Trochę mi śmierdzi to spotkanie, ale nie mogę znaleźć innego scenariusza. Walijczycy kuleją na wyjazdach więc próbuję.
W Leicester będzie bardzo bardzo gorąco, a to za sprawą 2 porażek Obywateli, którzy tracą już 4 pkt do LFC. Choć h2h oraz statystyki tego nie wskazują, ja widzę tutaj overek. Do składu wracają De Bruyne i Aguero i to zwiastuje skuteczniejszą grę mistrzów. Lisy pewnie nie pozostaną bierne