Górnik - Legia 2 @2.11
Górnik po przerwie noworocznej to zupełnie inna drużyna niż z początku sezonu , grają bardzo słabo, w Gdańsku kompletnie nie istnieli. Legia gra w kratkę , wpadka z Podbeskidziem na wyjeździe , ale przeważają praktycznie w każdym spotkaniu i myślę, że z tak grającym Górnikiem sobie spokojnie poradzą. Patrząc na kursy, gdzie z Podbeskidziem było @1.50, z Jagiellonią @1.70, @2.11 z Górnikiem wydaje się być spoko opcją. Legia ma problemy w defensywie i na bramce, ale na sobotni mecz gotowy ma być już Artur Boruc, w obronie myślę, że po błędach Jędrzejczyka i Wieteski, wskoczy nowy nabytek Szabanow, który zagrał już druga połowę z Wisłą Płock i zaprezentował się dobrze. Do tego wróci Pekhart , więc tak grający zespół z Warszawy powinien w końcu zdobyć 3 pkt na wyjeździe.
Śląsk - Pogoń 2 @2.76
Wczoraj Śląsk był w delegacji w Poznaniu , jedni i drudzy nic nie pokazali , trochę lepiej wyglądali gospodarze , ale i tak bez szału. Śląsk zagrał straszną padakę, w ofensywie dramat , z Pogonią nie zagra Celeban i Piasecki , którzy ujrzeli 4 kartonik. Pogoń przegrała w Krakowie , ale to był chyba najlepszy mecz w kolejce , jedni i drudzy zagrali ofensywnie , fajnie się to oglądało. Po pauzie wróci Kowalczyk i Dąbrowski , więc myślę , że Pogoń z dużą szansą na wygraną we Wrocławiu.
Warta - Lech 1x @1.80 Znowu to samo, ostatnia akcja meczu...
O Lechu już pisałem, Warta postawi autobus , w obronie grają wręcz bezbłędnie, więc Lech będzie bił głową w mur, zwłaszcza, że Warta po przerwie noworocznej prezentuje się bardzo dobrze, dziś zdobyli kpl pkt na trudnym terenie w Gliwicach, gdzie wykorzystali jeden z nielicznych błędów gospodarzy i zdobyli zwycięską bramkę. W pierwszym spotkaniu , Lech , który był w zdecydowanie lepszej formie , w ostatnich sekundach zapewnił sobie wygraną na własnym stadionie, więc obecnie grający Lech będzie miał spore problemy , zwłaszcza, że Tiba i Ramirez zdecydowanie pod formą , a brak Ishaka jest bardzo widoczny. Derby rządzą się swoimi prawami, ale śmierdzi mi tu remisem.
Wszystko zagrane w
fortunie AKO @11.95