Ciekawa kolejka pod kątem typowania
Wisła Kraków - Bruk Bet Termalica
Typ: over 4,5 żk @ 1.95 Betfan
Analiza:
Patrząc na ostatnie 5 meczy to własnie najgorsze wyniki w lidze mają Wisła Kraków, Termalica, Piast Gliwice i Zagłębie Lubin. Dwie z tych ekip dzis graja między sobą. Starcie ostatniej Termalici z Wisłą, która jest tuż nad strefą spadkową. Bardzo ważne spotkanie dla obu ekip. Dlatego widzę w tym meczu walkę i karteczki. W tym sezonie Wisła 2.28 żk/mecz, a Termalica 1.94 zk/mecz. Goście przyjeżdzają do Krakowa z tymczasowym trenerem po tym jak po ostatnim meczu stracił stanowisko Mariusz Lewandowski. Czy efekt nowej miotły da efekt? Na pewno każdy z zawodników będzie się chciał pokazać z jak najlepszej strony, a już nie raz widzieliśmy w piłce, że tymczasowy trener pózniej stawał się pierwszym np. Hans Flick. Dlatego u gości nie powinno brakować podwójnej mobilizacji, Wisła jest w zasięgu i na pewno powalczą o punkty. Gospodarze po dobrym początku sezonu zanotowali niezły dołek. Porażka z słabym Zagłębiem, wywalczony remis w końcówce z Wartą Poznań, która jest w strefie spadkowej i porażki z Jagiellonią i Radomiakiem nie wróżą dobrze. Mecz na przełamanie? Jak najbardziej! Dlatego ten mecz zapowiada się naprawdę ciekawie mimo, że to starcie drużyn z dolnej części tabeli. Spodziewam się wielu fauli i karteczek.
Ostatnio wpadłem z typem na rogi w meczu Radomiaka z Lechem. Każda z tych drużyn wiele nabija, ale nie spodziewałem się, że Radomiak nie nabije żadnego rożnego. Szybko ustawił i mecz i już nie musiał tyle atakować, a Lech sam nie dał rady pokryć linii. Ale idę konsekwetnie w rożne tych obu ekip i poniżej przedstawiam analizy.
Lech Poznań - Górnik Zabrze
Typ: over 9,5 RR @ 1.55 (EE) Unibet
over 10,5 RR @ 1.92 Unibet
BTTS @ 1.84 Unibet
Analiza:
Gram konsekwetnie rogi w meczach Lecha. Jest to drużyna która wiele nabija rożnych z małymi wpadkami. Lider, który będzie chciał zakończyć dobrą rundę jesienną zwycięstwem. Pierwszy mecz pomiędzy tymi drużynami na początku rundy pokazał jak Górnik słabo wygląda, a Lech jak mocny jest. Teraz po 18 kolejkach drużyny znów się ze sobą spotykają, ale już w innych formach, a przede wszystkim Górnik wygląda znacznie lepiej niż na początku sezonu. Górnik patrzac na ostatnie 5 meczy jest wraz z Radomiakiem najlepszą ekipą. 4 zwycięstwa i 1 remis i uwaga z kim zwycięstwa: z mistrzem i vice mistrzem polski, a z trzecią Pogonią z tamtego sezonu Górnik zanotował remis. Te wyniki robią na mnie wrażenie, szczególnie ostatni mecz z Rakowem gdzie śmiało typowałem wygraną Częstochowy, bo Górnik wystąpił w połowie rezerwowym składzie. Górnika stać na niespodziankę, a na pewno na bramkę. Lech 6,5 RR/mecz, a Górnik 4,67 RR/mecz (5,5 RR/mecz na wyjeździe). Górnika stać na 3/4 cornery, a resztę dołoży Lech. Trener Urban dał w środe zagrać kilku nowym zawodnikom, ale w meczu z Lechem wyjdzie stalowa jedenstka z Nowakiem, Podolskim i Jimenezem z przodu. Ta
trójka z meczu na mecz coraz lepiej się dogaduje, a to daje wiele jakości z przodu, przy konstruowaniu akcji. Janża przedłużył niedawno kontrakt z Górnikiem co jest bardzo dobrą wiadomościa, bo lewa flanka daje wiele dośrodkowań i sytuacji podbramkowych. Z drugiej strony solidnie prezentuje się Dadok. Urban od początku sezonu sprawdzał kto lepiej będzie się spisywać na prawej stronie i wygrał tą walkę - Dadok, który też potrafi zamieszać na skrzydle. Obrona to solidna
trójka Janicki, Gryszkiewicz i Wiśniewski. Dwóch pierwszych wraca po pauzie spowodowanej kartkami.
Legia Warszawa - Radomiak Radom
Typ: over 9,5 RR @ 1.55 Unibet
over 10,5 RR @ 1.92 Unibet
BTTS @ 1.81 Unibet
Analiza:
Efekt nowej miotły w pierwszym meczu jak najbardziej udany, ale teraz starcie z mocnym Radomiakiem, który wygrał u siebie z liderem
Ekstraklasy. Zapowiada się ciekawe starcie ponieważ z jednej strony mistrz polski z wieloma problemami a z drugiej strony beniaminek Radomiak, który jest na fauli wznoszącej. Ja w tym meczu widze rożne. Legia 7.71 RR/mecz - top1, Radomiak natromiast ma 6.17 RR/mecz (top4). Over 10,5 RR wyglada nastepująca w meczach obu drużyn w tym sezonie: Legia 13/17, a Radomiak 14/18. Czyli w większości meczach over 10,5 RR został pokrywany. Radomiaka stać na wygraną z Legią, a na pewno na strzelenie bramki.
Edit: Zapomniałem dodać bukmacherów