>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

19 kolejka Ligue1 [21-23.12.2012]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

Paris Saint Germain wreszcie na pozycji lidera czyli na miejscu gdzie wszyscy ich widzieli przed rozpoczęciem sezonu. Czy uda się taki stan utrzymać po meczu z Brest ? Są ku temu duże szanse bo PSG wreszcie gra dobrze. Pytanie tylko czy zawieszenie Zlatana im tych planów nie pokrzyżuje. Mowa oczywiście o zdarzeniu z niedzielnego hitu.

Teraz pytanie czy Komisja LFP uzna to za przypadek czy złośliwość. Na pewno w najbliższych dniach wszystko się wyjaśni. A, że we Francji mówi się o Zlatanoindependencii to przekonamy się (albo i nie) czy bez niego nauczyli się wygrywać.
Na rozkładzie tej serii gier mamy dwa bardzo ciekawe mecze. Pierwsze to spotkanie Lille z Montpellier,a drugie to Marsylia - St.Etienne. Z pozoru łatwe zadanie wydaje się przed Lyonem, ale tylko z pozoru bo ich ostatnia gra jest baaardzo kiepska, a Nicea wręcz przeciwnie więc możliwa niespodzianka.
Zapraszam do dyskusji merytorycznej na temat zbliżających się meczów ;)

Otrzymane punkty reputacji: +1
S 26

siemek0

Użytkownik
Oto kadra PSG na najblizszy mecz:

Squad list:
ARMAND Sylvain
AREOLA Alphonse
CAMARA Zoumana
CHANTOME Clément
DOUCHEZ Nicolas
GAMEIRO Kevin
IBRAHIMOVIC Zlatan ✅
JALLET Christophe
LAVEZZI Ezequiel
MATUIDI Blaise
MAXWELL
MENEZ Jérémy
PASTORE Javier
SAKHO Mamadou
SIRIGU Salvatore
SISSOKO Mohamed
THIAGO MOTTA
THIAGO SILVA
VAN DER WIEL Gregory
VERRATTI Marco
Jest Zlatan wiec bedzie zwycięstwo
E:
Skład z oficjalnej strony PSG
http://www.psg.fr/en/News/101001/Breaking-News/60370/Brest-Paris-Le-groupe-parisien

esperanza10 506

esperanza10

Użytkownik
Oto kadra PSG na najblizszy mecz:

Squad list:
ARMAND Sylvain
AREOLA Alphonse
CAMARA Zoumana
CHANTOME Clément
DOUCHEZ Nicolas
GAMEIRO Kevin
IBRAHIMOVIC Zlatan ✅
JALLET Christophe
LAVEZZI Ezequiel
MATUIDI Blaise
MAXWELL
MENEZ Jérémy
PASTORE Javier
SAKHO Mamadou
SIRIGU Salvatore
SISSOKO Mohamed
THIAGO MOTTA
THIAGO SILVA
VAN DER WIEL Gregory
VERRATTI Marco
Jest Zlatan wiec bedzie zwycięstwo
Kadra jest jak najbardziej prawdziwa - potwierdzenie na oficjalnej stronie PSG http://www.psg.fr/en/News/101001/Breaking-News/60370/Brest-Paris-Le-groupe-parisien
Również jestem zdania, iż skoro jest Zlatan, to będzie pewnie wygrana gości. Brest nie zachwyca, poza tym PSG już margines błędów w tym sezonie wyczerpało, dlatego tutaj muszą wygrać, aby spokojnie sobie liderować. Pobrałem @ 1.57 w Sportingbet ✅✅✅
Wynik: Brest - PSG 0:3 (Ibrahimovic, Gameiro, Mendy [sam.])

A 10

atpwta

Użytkownik
Stade Brest - PSG
Typ: X (remis)
Kurs: 4.00
Bukmacher: Bet365
Stawiam na remis. Faworytem co prawda PSG, kurs na nich spada, ale nie wierzę w wygraną podopiecznych Carlo Ancelottiego. Brest u siebie gra dobrze, do końca listopada nawet nie doznali porażki na własnym stadionie, dopiero w tym miesiącu przegrali dwa razy po 1:2 - z Olympique Marsylia i Montpellier HSC. Paryżanie na wyjeździe przegrali tylko raz, 3 razy zremisowali i 4-krotnie wygrali. Ale to mnie nie przekonuje. Kadrowo oczywiście nie ma co porównywać. Rok temu o tej porze PSG wygrało, Brest nie przegrało. 2 sezony temu w tej kolejce PSG przegrało na wyjeździe, Brest zremisowało u siebie. Co więcej, Stade Brest jak dotąd nigdy nie zdołało zwyciężyć nad Paris Saint-Germain. Raz zremisowało, 3 razy przegrało.
Oto tabela ligowa: http://www.om.net.pl/tabela/Ligue-1/2013
Prawdopodobne składy:
SB29: Thébaux - Baysse, Martial, Kantari, Traoré, Mendy - Grougi, Sissoko, Chafni - Ben Basat, Benschop
PSG: Sirigu - Jallet, Thiago Silva, Sakho, Maxwell - Motta, Matuidi - Pastore - Lavezzi, Ibrahimovic, Ménez

hakan 256

hakan

Użytkownik
wstępna opisówka, jutro przejrzę absencje i podejmę ostateczną decyzję
Lille vs Montpellier
pisałem niedawno, że miejsce 12 - wówczas- jest miejscem krzywdzącym dla mistrza kraju. Montepellier w ostatnich meczach zdaje się potwierdzać tą tezę wygrywając 4 z 5 spotkań. Z kolei Lille, liczyłem, że niemoc strzelecka będzie powoli odchodzić w niepamięć i wrócą na właściwy tor. Potwierdzeniem miała być wygrana z słabiutkim Reims. Niestety ofensywa ponownie zawiodła i Lille biło głową o mur i mecz zakończył się tylko remisem 1-1. Przy takiej formie gospodarzy nie wyrastają oni w moich oczach na dość wyraźnych faworytów jak sugerują to kursy. Przy obecnej dyspozycji Montpellier przymierzam się do uderzenia w ich stronę

Edit: Montpellier x2 1.72
⛔ może wreszcie przebudzili się na dobre
Bastia vs Nancy
Wydawać by się mogło, że spotkanie z ostatnią drużyną ligi tj Nancy będzie idealnym meczem na przełamanie dla Bastii. Nic bardziej mylnego. W ostatnim czasie ofensywa gospodarzy to nędza i rozpacz. Nancy, mimo iż wygrało tylko 1 spotkanie w lidze jest znacznie lepiej dysponowane w napadzie od Bastii reguarlnie trafiając do bramki rywala co przekłada się, że ugrywają chociaż te remisy. Przy takie ofensywie Bastii nie zamierzam postawić na nich ani grosza, uważam, że ten mecz to idealna okazja na przełamanie się, ale dla Nancy
Edit: Nancy 3.00 ⛔ dzień przełamań, ofensywa bastii także w ostrym gazie ????
Bordo vs Troyes
obie ofensywy w kiepskiej formie, chociaż ostatni mecz Troyes zagrała na przyzwoitym poziomie, ale czy to jednorazowy wyczyn czy skowronek odwilży? trudno ocenić, łatwo natomiast, że kurs na Bordo przy ich aktualnej formie kompletnie nie do zaakceptowania
Lorient vs Reims
Lorient potwierdziło, że są w dobrej formie i wywieźli komplet oczek z trudnego terenu St Etienne. Teraz przyejżdża Remis i nie widzę przesłanek, by to oni mieli zatrzymać Morszczuki. Gospodarze w bardzo dobrej dyspozycji strzeleckiej czego nie można powiedzieć o przyjezdnych. Tylko działanie osób trzecich albo mega niemoc Lorient może sprawić, że tego nie wygrają ;)
Edit Lorient 1.50 ⛔ cuda cuda cuda - Martwi brak Traore,który zdobył 6 goli i zaliczył 5 asyst, ale w gazie jest choćby Aliadiere, Corgnet czy Kone, u siebie z Reims powinni spokojnie dać radę

Lyon vs Nicea
Przy tak nieustabilizowanej formie Lyonu nie zamierzam na nich stawiać po takim kursie, zwłaszcza że Nicea ostatnio notuje całkiem niezłe wyniki

Valenciennes - Evian
W tym wypadkugospodarze także poniżej oczekiwań, dużo poniżej. Kursy kompletnie nie zachęcają do gry czego nie można powiedzieć o kursach na gośći. Gra Evian lepsza niż wskazywałyby na to niektóre wyniki. Przy takiej dyspozycji Valenciennes są w stanie tu coś ugrać
Edit: Evian DNB 3.25 ⛔
Tuluza vs Soszo
No bet. Obie ekipy bardzo słabe, więc to loteria, która tym razem okaże się być marnością marności ;)
Maryslia vs St Etienne
Rywal bardzo niewygodny, bo Zieloni mało przegrywają, ale zdaje się, że Marsylia zaczyna się rozpędzać i ja tym tropem prawdopodobnie podążę, zwłaszcza że grają u siebie
Edit: Maryslia 1.85 ✅
po dwóch dobry kolejkach przyszła gorsza passa

homel 918

homel

Użytkownik
wstępna opisówka, jutro przejrzę absencje i podejmę ostateczną decyzję
Lille vs Montpellier
pisałem niedawno, że miejsce 12 - wówczas- jest miejscem krzywdzącym dla mistrza kraju. Montepellier w ostatnich meczach zdaje się potwierdzać tą tezę wygrywając 4 z 5 spotkań. Z kolei Lille, liczyłem, że niemoc strzelecka będzie powoli odchodzić w niepamięć i wrócą na właściwy tor. Potwierdzeniem miała być wygrana z słabiutkim Reims. Niestety ofensywa ponownie zawiodła i Lille biło głową o mur i mecz zakończył się tylko remisem 1-1. Przy takiej formie gospodarzy nie wyrastają oni w moich oczach na dość wyraźnych faworytów jak sugerują to kursy. Przy obecnej dyspozycji Montpellier przymierzam się do uderzenia w ich stronę
Montpellier x2 lub DNB
Gorsza sprawa ze gospodarze są okropnie mocni u siebie, w tym sezonie przegrali tylko z PSG 2-1 po ciezkiej walce szejkowie wygrali. Pozostaje miec nadzieje ze Montpellier nie przegra[Utaka w formie Belhanda po kontuzju PRO no i piszesz ze z Reims cudow nie grali]Rowniez ten typ pogralem [X2], ale odradzam ryzykowny WTF ????

S 150

spasny

Użytkownik
Ja rowniez ogladalem kilka ostatnich meczy Lille i Montpellier i dla mnie przy obecnej formie kursy powinny byc rowne po 2.50 na kazda z druzyn. Lille u siebie mocne? Raczej nie w tym sezonie, 8 meczy u siebie z czego 4W 3D 1L co plasuje ich na 11 miejscu w lidze jesli chodzi o swoj teren, bramki u siebie 10 do 5 (tylko 10 bramek strzelonych na 8 meczy? nie cudo). Druzyna Lille po stracie Hazarda kompletnie sie rozpadla, Martin nawet w 50% nie rekompensuje straty Edena, a Payet czy Roux graja bardzo nierowno, do tego dochodzi ostatnia strata Landreu. Taka druzyna jak Lille w 8 meczach u siebie powinna miec strzelonych 20-25 a nie 10 bramek i komplet zwyciestw.
Montpellier w ostatnich 3 meczach (3W) strzelilo 9 goli tracąc tylko 1. Widac, ze po bardzo slabym poczatku (nie poradzili sobie z dwoma frontami Ligue1 i LM) wrocili do formy. Dlatego popieram typ Hakana w 110% na x2 (pinnacle +0.5 @ 1.90 lub nawet DNB (0) @ 3.00 pinnacle).
Oczywiscie jest to mecz z cyklu wszystko sie moze zdazyc, jednak granie Lille po kursie 2.00 czy nizszym kompletnie mija sie z celem. Skoro takie &quot;potegi&quot; jak Nancy czy Bastia potrafily wywiezc z z obiektu Lille 1 pkt to tym bardziej Montpellier powinno sie udac.
A tak nawiasem mowiac... Wesolych Swiat ;)

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Ol.Lyon - Nicea
Typ : Obie strzelą ? TAK @ 2,00 b365 3:0
Kto by przypuszczał przed sezonem, że starcie obu zespołów zapowaidać się będzie tak emocjonująco. A tak się własnie zapowiada. Obie drużyny w czołówce. SZczególnie zadziwia pozytywnie Nicea. Cvitanich gra świetnie i strzela sporo goli, bodaj najlepszy sezon w jego karierze biorąc też pod uwagę ze to Ligue1. Ogólnie to Nicea w last 10 meczach bilans 6-3-1 musi budzić szacunek. W każdym z tych meczów strzelali co najmniej jedną bramke. A rywalami wcale nie byli słabeusze jak Nancy i Troyes, bo w ciągu tej serii mają wygraną 2:1 z PSG czy remis 2:2 na Velodrome z Marsylią.
Lyon zagrał kaszankę z Nancy, ba to Nancy miało lepsze okazje na gola, ale Vercoutre bronił dobrze. Potem porażka z PSG 0:1 gdzei walczyli tylko w pierwszej połowie.
W OL jest problem bo kontuzje ma Grenier, a grał wybornie. Do tego brakuje Lacazette, Gourcuffa i Brianda. No, ale w formie jest Gomis więc może strzelić spokojnie.
Zespołowi więc przed własną publicznością nie przystoi nic nie strzelić&gt; Kurs mnie bardzo pozytywnie zaskoczył. Aż tak wysoko tego bym nie wycenił w życiu.
W zeszłym sezonie Nicea na Stade Gerland wygrała 4:3. Dzisiaj też liczę na gole z obu stron, remis prawdopodobny, oby bramkowy

Lyon : Vercoutre - Réveillère, Bisevac, Lovren, Dabo - Malbranque, Gonalons, Fofana - Bastos, Gomis, Lisandro.
Nice : Ospina - Genevois, Civelli, Pejcinovic, Kolodziejczak - Digard, Traoré - Pied, Eysseric, Bauthéac - Cvitanich.

enrico 1,4K

enrico

Użytkownik
Bastia-Nancy BTS @ 1,83 unibet ✅ 4:2
Bastia to najbardziej overowa drużyna Ligue 1. Nie pokryli overa 2,5 do tej pory tylko trzy razy. Nancy ostatnie 5 spotkań to remisy 1:1 (w ostatnich 8 meczach z rzędu za każdym razem bts). Statystycznie więc o bramki powinniśmy być spokojni. Bastia będzie chciała się odblokować, bo ostatnie 4 mecze to zaledwie 2 punkty, a strefa spadkowa zaczęła się dość niebezpiecznie zbliżać. Nancy ma ochotę na pierwszą wygraną, bo forma całkiem niezła, nie przegrali od 6 spotkań, ale samymi remisami nie dogonią reszty zespołów. Mecz oczywiście przy pustych trybunach ze względu na zamknięcie obiektu gospodarzy.
W Bastii brak Angouly (13/0), Marchala (12/1), Sansa (5/0), Marque (5/0), u gości bez większych osłabień.
Bordeaux-Troyes under 0,5 HT @ 2,90 betclic ✅ 0:0
X/1 @ 4,5 unibet
⛔
Bordeaux do przerwy na własnym stadionie gra niezwykle underowo. Na 8 spotkań bilans bramkowy 2:1 (1-7-0), co oznacza aż 6 bezbramkowych remisów po 45 minutach. Zakładając, że Troyes przyjedzie defensywnie nastawione gospodarzom ciężko będzie sforsować szyki obronne gości. Powinni wygrać, ale mogą się męczyć. Ostatnio Żyrondyści skutecznością nie brylują (1 gol w ostatnich 3 meczach), widać trochę nieobecność Obraniaka i z Troyes fajerwerków bym się nie spodziewał.
Braki w Bordeaux to Obraniak (13/4), Tremoulinas (15/1), Biyogo-Poko (2/0), u gości nie zagrają Saunier (11/0), Colin (7/0), Behebeck (14/1), Thiago (11/0) i Grax (6/0).

Otrzymane punkty reputacji: +2
M 2,5K

mati89

Forum VIP
Uważałbym ze stawianiem na Valenciennes. Drużyna gospodarzy będzie musiała sobie dzisiaj radzić bez paru podstawowych zawodników w tym Gomisa, Danica i Kadira. Dwaj pierwsi są kontuzjowani natomiast Kadir jest zawieszony. Niepewny występu jest również obrońca Gil. Valenciennes świetnie radzi sobie u siebie ale wobec tych osłabień łatwo nie będzie. A na pewno nie tak łatwo jak sugeruje to kurs na gospodarzy. Valenciennes jest w lekkim dołku, nie wygrali od trzech kolejek w tym od dwóch nie trafiając nawet do siatki rywali. Zobaczymy czy przeciwko Evian przełamią złą passę. Według mnie na to się nie zanosi. Kadir i Danic to kluczowi piłkarze Valenciennes w tym sezonie: Danic 2 gole + 6 asyst, Kadir 6 goli + 4 asysty. Dodać do tego słabszą dyspozycję Le Talleca (5 goli + 3 asysty), który ostatnio grzeje ławę, i ze strzelaniem bramek dla Les Atheniens może być pewien kłopot. Szczególnie, że piłkarze Sancheza zmierzą się z niewygodnym Evian . Goście w poprzednim sezonie wygrali oba mecze z Valenciennes. Tym razem również powinni powalczyć, chociaż wygrać trzeci mecz z rzędu przeciwko VAFC będzie bardzo trudno bo Evian przyjeżdża na Hainaut bez zawieszonego Cedrica Barbosy, zdobywcy 3 z 4 bramek Evian w ostatnich trzech kolejkach. Mimo jego absencji goście są w stanie wyciągnąć remis i tak rezultat właśnie bym obstawiał.
Sanchez takim składem grał na treningu i tak prawdopodobnie będzie wyglądało ustawienie meczowe gospodarzy: Pennetau - Mater, Isimat-Mirin, Angoua, Nery - Dossevi, Ducourtioux, Sanchez, Bong - Le Tallec, Pujol
x @ 3,35 Betsafe ⛔

W meczu Toulouse chyba można spróbować under. Gospodarze ostatnio cienizna w ataku. Okazje stwarzają ale co z tego jak nie ma ich komu wykorzystać. Obaj napastnicy Fioletowych Riviere i Ben Yedder są w słabej dyspozycji. Ponadto za czerwone kartoniki pauzują Mbengue i Tabanou, czyli cała lewa flanka TFC.. Obaj zawsze sporo wnoszą do ofensywy gospodarzy i ich brak może byc bardzo widoczny. Sochaux jest słabe w obronie ale naprawdę nie widzę łatwego zwycięstwa ekipy Casanovy. Jeśli wygrają to 1-0, max 2-0. Dlatego zastanawiałem się nad u1.5 Toulouse ale jednak under 2.5 w meczu będzie pewniejszy bo kto wie co odjebią obrońcy Sochaux ???? Natomiast nie spodziewam się żeby Sochaux pokonało Ahamadę. Fioletowi są bardzo dobrze zorganizowaną drużyną i strzelić im gola łatwo nie jest. Mimo że z Lille i Marsylią bramki tracili to rywale męczyli się okropnie. Wątpię czy chaotycznemu Soszo się ta sztuka uda.
Under 2.5 @ 1,60 Betsafe ✅

W wieczornym hicie równiez nie spodziewam się gradu bramek. Ale z typowaniem pójdę w inną stronę i zagram gości z podpórką. Marsylia jest tragiczna. Oglądałem ich ostatni występ z Toulouse i ręce opadały jak grając w 11 na 9 Fioletowych nie potrafili tego wykorzystać. Mało tego, Fioletowi byli w stanie kilka razy poklepać piłkę na połowie Marsylczyków. Drużynę Baupa uratował przepięknym strzałem Gignac i to jego powrót uważam za największy (i chyba jedyny) atut gospodarzy. Nie wspomnę, że atutem jest gra na Velodrome bo jak pokazują statystyki tego sezonu Marsylia u siebie notuje gorsze rezultaty niż na wyjazdach. Saint Etienne dopadła jakaś niemoc, jeszcze niedawno klepali PSG na Parc des Princes a teraz, od czterech kolejek nie są w stanie strzelić nawet gola. Mimo wszystko wydaje mi się, że prędzej Saint Etienne się przełamie niż Marsylia zaliczy trzecie zwycięstwo z rzędu. Typ bardziej przeciwko Marsylii ale tak podpowiada mi nos. Co do osłabień - w drużynie gospodarzy zabkranie Cheyrou i Abdallaha, w druzynie gości Bayal Salla i Brandao.
x2 @ 1,96 Betsafe ⛔
// Pechowa niedziela. Dwa mecze na styku i niestety ale gospodarze przechylili szalę na swoją korzyść. Szkoda sytuacji Aubameyanga bo remis spokojnie leżał w zasięgu ASSE. Oby w Nowym Roku poszło lepiej ????

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Ol.Lyon - Nicea
Typ : Obie strzelą ? TAK @ 2,00 b365 3:0
Był to niezły bet @robson.Sam pograłem i w sumie powinien siąść,bo Nicea miała sytuacje tylko skuteczności za grosz.Najbardziej przeraziła mnie sytuacja gdy przełączyłem na ten mecz,a tu powtórka z akcji w której Cvitanich nie strzelił z 2m na pustą...Co do dzisiejszych meczów z francuskiej pograłem dubla over 1,5 w spotkaniach Valenciennes vs Evian i Marsylia vs St.Etienne.Po cichu liczę na to że zieloni przełamią serie bez zdobytej bramki i po 450min. odnajdą wreszcie drogę do bramki ????

Otrzymane punkty reputacji: +13
P 35

playmaker-90743

Użytkownik
Olympique Marsylia - AS Saint-Etienne 1 @1,83 (Fortuna)

Co do Marsylii. Wiem że ostatnio grają tak że aż zęby bolą, ale stawiam nieco na przekór. Po dobrym początku sezonu przyszedł słaby okres, ale myślę że powrót Gignaca jest odpowiednim momentem by się przełamać, i zacząć dobrze grać. Ważne pod względem morale było to wymęczone zwycięstwo nad Tuluzą. Podobnie rzecz się ma ze statystykami meczy na Velodrome - w końcu kiedyś muszą wygrać u siebie. Przyjeżdża Saint-Etienne które gra równie tragicznie, w czterech kolejnych meczach nie strzelając gola. Co do absencji, to ponoć w drużynie Zielonych mają nie zagrać nie tylko Bayal, Salla i Brandao, ale jeszcze Mignot i Nicolita. Gram to za niewielką stawkę idąc bardziej za swoim przeczuciem, niż racjonalnymi argumentami.

A 10

atpwta

Użytkownik
Olympique Marsylia - AS Saint-Etienne 1 (1.80; Bet365)
Ostatni mecz 19. kolejki Ligue 1 zapowiada się niezwykle ciekawie, gdyż na Velodrome naprzeciwko siebie stanie Olympique Marsylia i AS Saint-Etienne. Od obu tych ekip oczekuje się wiele, a szczególnie po dzisiejszych gospodarzach, którzy chcą zmazać plamę po poprzednim fatalnym sezonie (10. miejsce). Na początek garść statystyk - gracze Galtiera od 496 minut nie strzelili gola w L1, przez co spadli na 9. miejsce w tabeli. Romain Hamouma był ostatnim, który wpisał się na listę strzelców ASSE, a było to w 14. kolejce z Valenciennes. W tym sezonie Zieloni przegrali tylko jeden mecz na wyjeździe, lecz Marsylia jest im szczególnie niewygodna - ostatni raz 3 punkty ze Stade Velodrome wywieźli oni w 1979 roku! OM radzi sobie w lidze nieźle, jeśli dzisiaj zwycięży, to zrówna się punktami z liderem i wiceliderem. Podopieczni Baupa nie najlepiej zaprezentowali się ostatnio na swoim stadionie, gdyż ostatni mecz z Lorient przegrali 0:3. Są jednak coś winni kibicom i chcąc utrzymać kontakt z PSG i OL, muszą dziś zatrzymać komplet oczek u siebie. Jeśli chodzi o absencje, to obie ekipy powinny wyjść na boisko w swych najsilniejszych zestawieniach. Co prawda w OM kontuzjowany jest Cheyrou, ale zespół ten ma dobrych zmienników na jego miejsce. Do kadry wraca też Gignac, najlepszy strzelec dzisiejszych gospodarzy. Pomimo prawie dwumiesięcznej rehabilitacji forma zdaje się go nie opuszczać - tydzień temu strzelił w Tuluzie fenomenalnego gola dającego zwycięstwo. Myślę, że marsylczycy są ogromnie zmotywowani, by wieczorem wygrać nad ASSE i zakończyć rundę jesienną, nie tracąc kontaktu punktowego z odwiecznym wrogiem z Paryża.
Oto kadra Ol. Marsylii na ten mecz: http://www.om.net.pl/news/OM-ASSE-grupa-marsylczykow-na-mecz-961
A to aktualna tabela ligowa: http://www.om.net.pl/tabela/Ligue-1/2013

M 837

marcios

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Ligue 1
Data i godzina spotkania: 23.12.2012 rok – 17:00
Spotkanie: Toulouse – Sochaux
Typ: X
Kurs: 3,86
Bukmacher: PinnacleSports
Analiza:

Przed nami dziś jeszcze dwa mecze 19 kolejki Francuskiej Ligue 1, w meczu który wybrałem o godzinie 17:00 na Stadium Municipal miejscowe Toulouse podejmie gości z Sochaux. Po 18 kolejkach gospodarze dzisiejszego meczu zajmują miejsce 18 i są strefie spadkowej z zaledwie 16 punktami, natomiast Sochaux jest 12 z 23 punktami i na razie w miare spokojne o ligowy byt na kolejny sezon. Gospodarze z racji tego, że grają u siebie i miejsca zajmowanego przez Sochaux w tabeli są ostro faworyzowani przez bukmacherów i kursy na ich wygraną oscylują w okolicy 1,60 jednak ja uważam, że to goście mają większa motywacje by ugrać dziś jakieś punkty i zapewne przyjadą na Stadium Municipal nastawieni defensywnie i na kontry i z myślą by przede wszystkim nie stracić gola a jak się uda coś strzelić to będzie super. Dlatego ja w tym meczu spróbuje zagrać typ na remis, tym bardziej, że w ostatnich meczach Toulouse jak jest takim faworytem jak dziś to zawodzi przykład chodź by mecz z Bastią, kursy niemal identyczne jak teraz a wynik 0-0, kolejny mecz u siebie z Ajaccio kursy znów porównywalne jak niemniejsze niż dziś i co porażka 2-4 tak więc na pewno nie opłaca się dziś stawiać na gospodarzy po takim kursie bo jak widać nie trzeba daleko szukać by przekonać się, że kursy nie gają w tym wypadku i wcale tak silne Toulouse nie jest by im ufać po takim kursie, a goście z Sochaux potrafią zrobić na wyjeździe niespodziankę chodź by mecz w Bordeaux nie tak dawny zremisowany 2-2 gdzie też gospodarze byli mega faworytem. Liga Francuska jest mało przewidywalna i nie warto grac w niej małych kursów jak już to próbować coś większego i ja dziś stawiam w tym meczu na remis bo nie wydaje mi się by goście przegrali ten mecz a wygrać mimo wszystko też łatwo im nie będzie więc wychodzi mi remis i pewnie taki rezultat goście przyjmą mimo wszystko z zadowoleniem a pełnej puli poszukają na własnym stadionie z średniakami tej ligi. Mój typ 0-0 ewentualnie 1-1.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom