AS Monaco - FC Sochaux
Dzisiaj AS Monaco będzie chciało za wszelką ceną przełamać fatalną passę bez zwycięstwa. Nie będzie to łatwe, ale akurat drużyna Sochaux w tym sezonie większość punktów zdobywa na własnym boisku. Na wyjazdach mają fatalny bilans 1-1-6. Monaco po dobrym spotkaniu w Paryżu i remisie z miejscowym PSG 2:2 za wszelką cenę będzie chciało zdobyć punkty.
Historia spotkań pomiędzy obiema drużynami w ostatnich latach zdecydowanie na korzyć gospodarzy, Monaco wygrywało 4 krotnie, remisując przy tym 1 spotkanie.
2009-2010 16/01/2010
AS Monaco FC
2-0 FC Sochaux Montbéliard
2008-2009 07/15/2008
AS Monaco FC
1-1 FC Sochaux Montbéliard
2007-2008 23/01/2008
AS Monaco FC
1-0 FC Sochaux Montbéliard
2006-2007 16/12/2006
AS Monaco FC
3-0 FC Sochaux Montbéliard
2005-2006 11/03/2006
AS Monaco FC
4-1 FC Sochaux Montbéliard
Monaco: Ruffier, Chabbert, Lolo, Adriano, Hansson, Bonnart, Muratori, Mendy, Mangani, Coutadeur, Gosso, Haruna, Aubameyang, Malonga, Bulot, Gakpé, Park, Niculae
Sochaux: Dreyer, Cros, Dramé, Bréchet, Sauget, Josse, Faty, Perquis, Boudebouz, Nogueira, Anin, Maurice-Belay, Tulasne, Carlao, Martin, Ideye, Maïga, Bakambu
Moja propozycja:
Typ:1
Kurs:2.20
2:1
Typ: ASM over 1.5 gola
Kurs: 2.40
Buk:Tobet
AS Nancy - Paris Saint Germain
Dzisiaj wicelider zawita do 15 w tabeli Nancy, gdzie będą chcieli się zrehabilitować za zremisowanie praktycznie wygranego meczu z Monaco. Paryżanie nie przegrali w lidze ośmiu kolejnych spotkań, a na wyjeździe są niepokonaniu w sześciu meczach z rzędu. Ostatni raz drużyna prowadzona przez Antoine Kombouare przegrała na obcym stadionie 29 sierpnia w Sochaux. Była to też jej jedyna porażka na wyjeździe w tym sezonie. Myślę, że dzisiaj PSG powalczy i wywiezie minimum bramkowy remis z Nancy, ponieważ w przypadku straty punktów bardzo cieżko będzie im utrzymać pozycję vice lidera.
PSG:
Bramkarze: Edel, Coupet
Obrońcy: Ceara, Camara, Jallet, Sakho, Traoré, Landre
Pomocnicy: Chantôme, Clément, Makelele, Giuly, Nene, Sessegnon
Napastnicy: Erding, Hoarau, Luyindula, Maurice
Kontuzjowani: Bodmer (łydka)
Zawieszeni: Armand
Nancy:
Bramkarze: Gregorini, Pillot
Obrońcy: Loties, Andre Luiz, Sami, N'Diaye, Brison, Haidara , Lemaitre
Pomocnicy: Berenguer, Gavanon, N'Guemo, Traore, Cuvillier, Feret
Napastnicy: Vahirua, Alo'o Efoulou, Hadji