Kursy bet365.
Nicea - Montpellier
Gospodarze w minionych tygodniach troszeczkę pod formą, bo bez zwycięstwa w ostatnich 4 spotkaniach i porażce w Pucharze Ligi z Guingamp we wtorek. Ten mecz kosztował ich sporo wysiłku, bo doszło do dogrywki i rzutów karnych a zaraz kolejny mecz ligowy.
Montpellier w zupełnie innych nastrojach, bo w ostatnich tygodniach noga powinęła się im tylko u siebie z GFC Ajaccio.
Mój typ nie będzie myślę zbyt ryzykowny, bo mimo lepszej formy gości odpuszczam sobie typowanie 1x2. Wpadł mi jednak w oko kurs na zdobytą przez Montpellier bramkę. Z tym nie mieli ostatnio większych problemów, bo na ostatnie 8 spotkań nie strzelili gola tylko wspomnianemu GFC Ajaccio. Ostatnie spotkania wyjazdowe to aż 4 bramki na stadionie Lyonu i 2 w Marsylii.
Forma dopisuje zwłaszcza młodemu piłkarzowi z Czadu. Rodrigue Ninga trafił do siatki dwukrotnie w starciach z Marsylią i Lyonem. Ponadto dołożył bramkę w ostatni weekend z Guingamp. Mimo, że wystąpił w zaledwie 9 spotkaniach w tym sezonie to ma już na swoim koncie 6 bramek i jest najlepszym strzelcem zespołu.
Jako ciekawostkę przemawiającą za gośćmi dodam, że Nicea wygrała zaledwie jedno na 13 ostatnich konfrontacji ligowych z Montpellier.
Nicea czyste konto NIE - 1.44 (bet365)

Rodrigue Ninga kiedykolwiek - 2.87 (bet365)