>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

19. kolejka Eredivisie/23. kolejka Jupiler Pro League (18-20.01.2013)

Status
Zamknięty.
ajax 2K

ajax

Forum VIP
PSV - PEC Zwolle

Wracamy do Eredivisie po przerwie świątecznej. Bardzo podoba mi się jeden bet już w dzisiejszym spotkaniu. Chodzi o +2,5 bramki na PEC Zwolle w spotkaniu z PSV. Poniżej przedstawię to czym się sugeruję w tym spotkaniu:

1. PEC nie jest żadną rewelacją, ale na wyjeździe gra zdecydowanie lepiej niż u siebie. Dom 1-1-7, wyjazd: 2-5-2. Sprawa jest prosta, PEC potrafi się dobrze bronić, autobus, co jest idealną taktyką z silniejszymi drużynami na wyjeździe. U siebi3 wypada jednak grać, a wtedy obrona PEC jest karana prawie, że co spotkanie.

2. PSV jeszcze nie ma optymalnej kadry do dyspozycji. Kontuzji nabawił się w ostatniej kolejce skrzydłowy PSV - Narsingh.

3. Obrona PSV zostanie troszkę zmieniona. Zamiast Derijcka ma zagrać jutro Zanka. Trener PSV nie jest zadowlony z Derijcka i chce dać szanse zmiennikowi, który normalnie nie gra w pierwszym składzie. Kolejna zmiana to powrót Pietersa, który na obronie zastąpi Williams. Pieters wraca po długiej kontuzji, więc jest to jego pierwsze spotkanie po bardzo długiej przerwie ( nie grał od kwietnia).

4. Advocaat narzekał ostatnio trochę na przebieg obozu w Tajlandii. Jest zadowolony co prawda z tego co zawodnicy prezentowali, lecz chodzi o warunki pogodowe, które nie pozwoliły trenować 2x dziennie, ponieważ było zbyt duszno. Czy będzie miało to jakiś wpływ na jutrzejsze spotkanie? Myślę, że nie aż taki, lecz wiadomo, że lepiej zaczyna się ligę po przerwie po bardzo udanym wyjeździe niż pół na pół.

5. Kurs. Moim zdaniem bukmacherzy trochę powariowali z kursem 2.65 na + 2,5 bramki PEC. Myślę, że jest to bardzo zadowalający kurs by spróbować za pomocą handi zagrać przeciwko PSV :wink:

PSV - PEC Zwolle +2,5 goli 2 @2.65 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +9
pirelli 739

pirelli

Forum VIP

Nawet pod nieobecność takich graczy jak Ola Toivonen (N 7/3) oraz L. Narsingh (N 18/6) zespół z Eindhoven ma bardzo duże możliwości ofensywne [Matavz (N 13/8, Lens (N 18/6), Wijnaldum (P 18/7) czy Mertens (15/7)] i nie sądzę aby te straty wywołane kontuzjami miały jakieś duże znaczenie w meczu ze Zwolle. PSV jest obecnie liderem i 60 bramek strzelonych w 18 spotkaniach mówi na prawdę wiele. Bilans spotkań u siebie to 8-0-1 i tylko jednak porażka z Vitesse 1:2. Bilans bramkowy u siebie to 33-6 na 9 spotkań to daje 9/9 spotkań over 2.5 gola !!! Jak dla mnie dzisiaj PSV spokojnie i wysoko powinno wygrać ten mecz i rozpocząć od pozytywnego akcentu tę wiosenną rundę rewanżową. Ciśnienie na pudło po 18 spotkaniach jest spore i 5 ekip tutaj powalczy na pewno o majstra. Takie mecze jak ten z drużyną Zwolle trzeba po prostu wygrywać i to wysoko chcąc poważnie myśleć o mistrzostwie. Co prawda była teraz przerwa w rozgrywkach i ciężko coś wywnioskować po spotkaniach sparingowych, ale jednak pozostaje przy tym, że PSV sobie dzisiaj spokojnie poradzi. Nie gram co prawda żadnych handicapów, bo to jednak spora przerwa w rozgrywkach była i Zwolle też ma swoje priorytety do końca sezonu. A nóż się im coś uda dzisiaj strzelić?
Myślę, że bezpiecznie jest tutaj pograć coś na gole:
over 3.0 @1.41 Marathonbet
dla odważniejszych

over 3.5 gola
@1.81 Marathonbet

B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
PSV - ZWOLLE
Piłkarze wracają do gry po przerwie. W pierwszej kolejce doradzał bym powściągliwość w typowaniu i nie szalenie ze stawkami. Mimo braku Narsingha nie podlega dyskusji która z ekip jest lepsza. Choć w Holandii zimno to murawa powinna być w dobrym stanie a to powinno faworyzować gospodarzy. Kurs na nich słabiutki więc zdecydowałem się na over

over 3,50 2/10 kurs 1,75 Totomix wynik 1:3

Opis:
Bardziej spodziewałem się wyniku 3:1 ale tak czy siak typ trafiony. PSV w drugiej połowie prezentowało się słabiutko a czerwona kartka przepełniła tylko czarę goryczy. Obrona dziurawa i mało zgrana. Brak Toivonena i Narsingha widoczny gołym okiem...
I jeszcze takie moje małe spostrzeżenie na temat okienka transferowego. Kryzys w lidze holenderskiej widać jak na dłoni ( i nie tylko w tej lidze ). Spodziewałem się większych roszad w klubach a tymczasem cisza... Patrząc jednak na kłopoty ze sponsorami nawet u gigantów ligi holenderskiej ( Twente czy Ajax ) przestaje to dziwić.

papa-smerf 107

papa-smerf

Użytkownik
Dyscyplina:Jupiler League piłka nożna
Spotkanie: Kortrijk-Beerschot
Typ:Beerschot
Kurs: 5.00
Bukmacher: Expekt
Analiza;
Po krótkiej przerwie zimowej w znawia rozgrywki I liga belgijska.Będzie już to 23 kolejka Jupiler League i do końca rundy zasadniczej zostało tylko 8 kolejek.Do szczegółowej analizy wziełem mecz zaprzyjażnionych sobie druzyn są to Kortijk-Beerschot i będe szukał tutaj niespodzianki i wygranej gości.Jak na razie Kortijk zajmuje 8 pozycje z 29 pkt i do 6 miejsca gwarantujacego play-offy o mistrzostwa traci 7 pkt,powiedzmy sobie szczerze,mają nikłe szanse na awans po sostatnich ich poczynaniach.gdzie w 5 meczch zdobyli 1 pkt z Club Brugge.Beerschot zajmuje14 pozycje ,obecnie zajmuje miejsce premiowane walka o lige Europy,ale nie do konca mogą byc pewni tego miejsca,ponieważ muszą walczyc o utrzymanie poniewaz 15 druzyna ma tyle samo pkt co Beerschot,zaś Cercle Brugge 16 pozycja 4 pkt straty.
Dlatego Beerschot musi zaczac wygrywac jak nie chce spasc,w ostatnich spotkaniach to 1 pkt w 5 meczach czyli tak samo jak Kortrijk.
Jak ktoś śledzi moje typy to wie że opieram je na podstawie 3 za 3.
A więc spójrzmy na h2h2 ostatnich sezonów.
Sezon 2009/2010 -3pkt-3pkt
Kortrijk-Beerschot 3-0
Beerschot-Kortrijk 1-0
Sezon 2010/2011 4 pkt-4pkt
Kortrijk-Beerschot 4-0
Beerschot-Kortrijk 3-1
Kortrijk-Beerschot 1-1
Beerschot-Kortrijk 0-0
Sezon 2011/2012 6pkt-0pkt
Beerschot-Kortrijk 0-1
Kortrijk-Beerschot 2-0
sezon 2012/2013 0pkt-3pkt
Beerschot-Kortrijk 2-1
Grali tez w pucharze w sezonie 2011/2012 w 2 spotkaniach wygrywali gospodarze.
Jak widac od 4 sezonów kluby dzieliły się po równo pkt,był wyjatek w sezonie 2011/2012 gdzie Kortrijk zdobyło 6pkt.A wiecie dlaczego zdobyło
6 pkt .ponieważ w drugim meczu gdzie przypadało aby wygrac kolej miał Beerschot ,wygrał Kortrijk ponieważ był to ostatni mecz sezonu zasadniczego 30 kolejka Beerschot zajmował 10 pozycje i o nic już nie walczył,Kortrijk zaś miał 7 pozycje i z 43 pkt miał tyle samo okt co Genk 6 pozycja i 3 pkt mniej niz Cercle Brugge 5 pozycja,a więc aby się liczyc w walce o miejsca play-off o mistrzostwo musieli ten mecz wygrac i tak włąśnie się stało.Do tego przy porażce Cercle Brugge awansowali
na 6 pozycje.Dzisiaj licze na oddanie pkt przez Kortrijk dla Beerschotu aby byc z nimi na fer i pomóc 3 pkt w uratowaniu drużyny walczacej przed spadkiem.
Buki zachowuja się różnie w innych kursy spadaja na Kortrijk w innych na Gości np. w Pinnacle na Beerschot jest 4,37 z 5,24!!!
Powodzenia.

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Niestety nie mam za dużo czasu dziś na rozpisywanie się o spotkaniach, dlatego wrzucam tylko linka do mojego tematu (tam jest co pograłem):
http://forum.bukmacherskie.com/f35/bukow-pladruje-euro-kasuje-ajax-typuje-86715.html#post3333850
W skrócie: Myślę, że Twente dziś bez większego problemu pokona RKC. RKC bez swojego najlepszego strzelca. Poza tym RKC na wyjeździe przegrała w tym sezonie trudniejsze spotkania: Ajax 2-0 / Feyenoord 2-0.
Polecam dziś spróbować pograć na AZ. Vitesse oczywiście osłabione przede wszystkim absencją Bony&#39;ego. AZ zdecydowanie za niska pozycja w tabeli, ale jestem spokojny o ich miejsce na koniec sezonu - w okolicach 5-6 miejsca nie powinno być problemu. By to wykonać trzeba już zacząć zdobywać punkty. Ja sam pograłem 1X oraz DNB. Może na live zagram czystą 1, zależy od tego jak będzie toczyło się spotkanie.
Over 2,5 w spotkaniu Heerenveen - Heracles. Finnbogason, najlepszy strzelec Heerenveen nie gra, ale over i tak powinien być. Heerenveen ma kim postraszyć w ofensywie tak jak Heracles, a obie defensywy nieco kulawe, przede wszystkim ta Heerenveen.

B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Breda - Venlo
Mecz o sześc punktów sąsiadów w tabeli. Dla mnie każdy wynik jest tu możliwy, czy padnie 0:3 czy 3:0, nic nie powinno być tu niespodzianką. Jedyne co może faworyzować gospodarzy to tylko fakt że grają na własnych śmieciach... Absolutny NO BET
Alkmaar - Vitesse
Vitesse tak jak wspomniał przedmówca bez swego czołowego gracza. Ale czy zaryzykować po czterech tygodniach przerwy na zwycięstwo gospodarzy, którzy w ostatnich 13 spotkaniach wygrali tylko 2 razy...hm.... Liga holenderka obfituje w dużą ilość bramek więc bardziej na to się skuszę niż na ekipę Alkmaaru. Osobiście myślę że od tego spotkania może się zacząć pikowanie Vitesse w dół tabeli ligowej... No nic zobaczymy.
over 2,50 2/10 kurs 1,65 Totomix wynik 4:1
Twente - Waalwijk
Tutaj pozwolę sobie tylko na suchy typ...
Twente - 1 kurs 1,77 2/10 Totomix wynik 0:0

nicolante 149

nicolante

Użytkownik
NAPISZE TUTAJ jezeli jaki moderator mi ziminic na nowi tread prosze bardzo i dzienki

nastpena kolejka

VITESSE - AJAX AJAX 2,40 7/10 bwin

Oglondauem dzis Vitesse i myslec kto ten druzina juz niema paliwo Az&#39;67 dominowali 90 minut,Ajax 2,40 dla mnie to jest zart powinno byc 1,80 max haha

VENLO - AZ&#39;67 AZ&#39;67 2,35 bwin 6/10

Az&#39;67 dzis zagrali bardzo dobrze,Venlo u cebie ostatnio zle zagrali pamieta jescze match ze Roda i Az&#39;67 to jest druzina kto potrafic czesto wygrac match wiazdowi,sezon temu napewno kurs bylo 1,60 na Az&#39;67

Otrzymane punkty reputacji: +13
pirelli 739

pirelli

Forum VIP

Club Brugge przed kilkoma dniami pozyskało znanego Islandczyka Gudjohnsena właśnie z Cercle Brugge. I to własnie w dzisiejszym meczu Gudjohnsen ma szanse na debiut przeciwko swojemu byłemu zespołowi. Dodatkowo pozyskano z Lokeren młodego perspektywicznego obrońce De Bocka oraz obrońce z Kostaryki - Duarte. Ten ostatni raczej powinien zadowolić się rolą rezerwowego. Z kolei na wypożyczenie poszli napastnik Vleminckx, pomocnik Van Acker oraz hiszpański obrońca Figueras Montel.
Jeśli chodzi o dzisiejszych gospodarzy to wiadomo pozbyli się Gudjohnsena, który obok Bakengi był najlepszym strzelcem zespołu. Do Westerlo został wypożyczony także Iachtchouk. Do zespołu za to przyszli obrońca Dickoh z Arisu Saloniki, obrońca Boi z Leuven oraz wypożyczono z Anderlechtu młodego napastnika Aoulada.
W zespole gospodarzy dzisiaj nie zobaczymy dwóch podstawowych obrońców: Cornelis (21/0), D&#39;Haene (19/0) w ich miejsce zagrają prawdopodobnie nowo pozyskani Boi oraz Dickoh.
Jeśli chodzi o gości zespół Club Brugge to kontuzjowani są Blondel (P 14/1), Larsen (O 8/0), Lestienne (N 20/10). Zawieszony jest Donk (O 17/1).

Prawdopodobne składy:
Cercle: Verbist, Boi, Dickoh, Mertens, Evens, Smolders, Vidarsson, Van Eenoo, Rudy, Uchebo, Bakenga.
Brugge: Kujovic, Hogli, Hoefkens, De Bock, Stenman, Zimling, Vadis, Vasquez, Refaelov, Gudjohnsen, Bacca.
Wiadomo, że to mecz derbowy i że obie drużyny przystąpią do spotkania bardzo zmotywowane. W obu zespołach brakuje po kilku ważnych graczy, których zastąpią głównie gracze nowo pozyskani - którzy nie wiadomo na ile są dobrze zgrani już z nową drużyną. Zespół gości ma bardzo mocną ofensywę (Bacca, Tchite, Gudjohnsen czy kontuzjowany Lestienne), zresztą 51 strzelonych goli mówi wiele. Z kolei zespół gospodarzy ma jedną z gorszych defensyw w lidze - aż 47 stracone gole. Jednak dzisiaj są to derby i Cercle potrzebuje tych punktów na gwałt i na pewno będą wszystko robić żeby nie przegrać. Club Brugge tutaj na pewno coś strzeli i może być dobre widowisko ze sporą liczbą goli.
BTS @1.66 Marathonbet
over 2.5 gola @1.74 Marathonbet

B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Ze wszystkich dzisiejszych spotkań wybrałem dwa:
Groningen - Utrecht
O Groningen wypowiadałem się już wielokrotnie. Są ( póki co ) drużyną bez charyzmy i własnego stylu. Ten sten utrzymuje się już od ponad dwóch lat. Utrecht jeżeli nastawi się na grę z kontry i nie popełni jakiegoś rażącego błędu w tyłach spokojnie jest w stanie wygrać lub przynajmniej wywalczyć remis...
Utrecht DNB kurs 1,90 2/10 Totomix
wynik 2:0

Ajax - Feyenoord
Jak zwykle w przypadku tych ekip jest to spotkanie z podtekstami. Możliwe liczne spięcia boiskowe i podbramkowe. Zamiast grać na zwycięstwo Ajaxu ( którego gra mi się podoba ) skuszę się tu na over 2,5...
over 2,5 2/10 kurs 1,50 Totomix wynik 3:0

anderson-silva 3,5K

anderson-silva

Użytkownik
Ajax Amsterdam - Feynoord Rotterdam 1 @ 1,67 (UNIBET)
Wydaje mi się, że typ w tym spotkaniu jest klarowny i kurs uważam za sporą promocję. Zacznijmy od tego, że w tej kolejce punkty potraciło i PSV i Twente, co jest wyśmienitą okazją dla Ajaxu, aby zniwelować stratę punktową do lidera. Owszem, podobna sytuacja jest w przypadku Feyenoordu, jednak na dłuższą metę nie widzę ich jako mistrzów Holandii. Kolejnym ważnym faktem jest to, że drużyna z Rotterdamu ostatni raz wygrała na Amsterdam Arena w... 2005 roku. To sporo czasu. Feyenoordowi bardzo niewygodnie gra się w Amsterdamie, gdyż w przeciągu 17 lat zwyciężyli tam tylko razy dwa. Feyenoord na wyjazdach prezentuje się średnio. Zanotował bilans 4-2-3 i biorąc pod uwagę same mecze na wyjazdach zajmuje dopiero 7. miejsce w lidze. Ajax u siebie co prawda nie jest aż tak mocny, jak Feyenoord, PSV i Twente na własnych boiskach, aczkolwiek statystyka 6-2-1 pozwala mi stawiać Joden jako faworyta. Ostatnią kwestą są osłabienia. W Ajaxie wszyscy zdrowi (nie biorę pod uwagę Klassena [2/0] i Sigthorssona [1/1]). U drużyny z De Kuip sytuacja przedstawia się trochę inaczej. Według moich źródeł - na pewno nie zagrają: Verhoek (14/1), Cisse (8/2) i Kongolo (5/0). Do tego pod znakiem zapytania stoją Lex Immers (18/10) i Ruben Schaken (17/2).
Wszystkie te fakty pozwalają mi uważać, że kurs 1,67 na Ajax jest jak najbardziej do grania.
Pozdrawiam ???? .

Otrzymane punkty reputacji: +15
benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Pirelli sporo napisał o meczu i kadrowych nowościach, absencjach, więc nie będę się powtarzał. Sugerując się kilkoma aspektami i przeglądem poprzednich starć obu zespołów sądzę, iż Cercle dzisiaj ma spore szanse na niespodziankę. Kurs jest przyzwoity. Widać, że chcą powalczyć o dalszy byt w JPL. Zespół zainwestował trochę grosza na nowych kopaczy, co daje do myślenia. Braki w Club Brugge są bardzo poważne i powinno to się dzisiaj odzwierciedlić na formie zespołu. Silniejsza ekipa z Brugii na pewno nie zlekceważy rywala - derby. Zawsze tego typu spotkania dają sporo emocji i zarazem budują morale zespołu. Tego potrzeba ekipie Cercle. Dzisiaj postawią wszystko na jedną szalę. Moim zdaniem warto zaryzykować typem na ich wygraną, a kurs jest zawyżony.
Cercle wygra, 5.10 Marathon 1/10
Mecz odwołany.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom