18:00 Górnik Zabrze - Warta Poznan
Górnik @ 2.18
Wynik:
Betclic
Wczoraj Górnik Zabrze świętował swoje 75- lecie założenia klubu wraz z kibicami, piłkarzami, trenerami i działaczami. Jedyny prezentem na urodziny były by wygrana w dzisiejszym spotkaniu i na to tez liczę.
W ostatnich dniach pojawiło się sporo kolejnych artykułów odnośnie tego co się dzieje w Zabrzańskim klubie, ale to już nikogo nie dziwi, że jest po prostu burdel.
Drużynę gości uważam za bardzo poukładana. Trener Szulczyk robi bardzo dobra robotę i mimo, że Warta wydaje się być w dołku to nie skreślałbym ich w dzisiejszym meczu. Bezpośredni bilans spotkań przeciwko Górnikowi mają niezły, lecz rok temu w Zabrzu przegrali 2:0. Dzisiaj podobnie jak Górnik będą chcieli wygrać aby móc spokojnie przezimować okres przygotowawczy.
Górnik ostatnio w meczach domowych staje się twierdza i to mi się podoba. Nie przegrali u siebie od pięciu spotkań i zanotowali pięć zwycięstw z rzędu. Ostatnie dwa spotkania ligowe kończyli w dziesiątkę i zdołali ugrać cztery punkty.
Dzisiaj z Podolskim na czele pokusza się o kolejne punkty i każdą stratę punktów będę uznawał za porażkę. Gospodarze dzisiaj na pewno bez Janży, a goście bez Kajetana Szmyta, obaj panowie pauzują za kartki.
Na koniec chciałbym dodać, że niestety Górnik nie potrafi wygrywać w swoje urodziny czy tez inne spotkania okazjonalne. Pierwsza myśl moja to zwycięstwo gości. Później sprawdziłem, że od kilku lat Górnik traci punkty w okresie grudniowym i w swoje urodziny. Na otwarcie trzech trybun również doznał porażki z Ruchem. Dzisiaj sędziuje Myć co tez mi się mocno nie podoba. Jednak na przekór losowi proponuje i idę w kierunku Zabrzan.