12:15 Górnik Z. - Puszcza N.
Puszcza @ 5.80
Puszcza wygra jedna z połów @ 2.95
powyżej 4.5 żółtych kartek @ 1.95
powyżej 25.5 fauli @ 1.92
Wynik: 1:0, 1:1
Wynik kartek i fauli: 2, 26
Betclic / Superbet
Naprawdę bukmacherzy tak mocno stawiają Górnik Zabrze w roli faworyta?. Powiem wam, że tego się nie spodziewałem. Gdyby to był mecz jeszcze rozgrywany jesienią gdzie Górnik grał świetnie pod koniec rundy to mogę się zgodzić, ale nie po przerwie zimowej gdzie forma jest wielką niewiadomą, a dwa Górnik jeszcze w lidze nie wygrał z Puszczą!. Ten zespół im po prostu nie leży.
Gdy do tego dołożymy jeszcze odejście Rasaka, czyli główna postać w środku pola Zabrzan. Wojtuszka, który odszedł do Jagiellonii, a trener Urban znalazł dla niego nowa rolę (prawa obrona/wahadłowy).
Manu Sanchez, który odszedł do Levante lecz mogliśmy go zobaczyć w kilku spotkaniach z początku sezonu i pauzujący za kartki Janicki, to sorry ale ja jako kibic Górnika Zabrze tego nie kupuje.
Niestety Górnik mając dobra kadrę znowu się rozprzedał. Musiał to zrobić aby budżet się zgadzał. Na horyzoncie cisza jeśli chodzi o wzmocnienia, a więc spodziewam się, że trener Urban być może będzie ratował się młodzieżowcami bo tych minut również nam brakuje. A więc na prawej obronie powinien zagrać Szala, a środek obrony powinni tworzyć Josema-Szczesniak.
Za Rasaka wskoczy zapewne Sondre Liseth. Reszta raczej bez zmian.
Puszcza bez większych transferów z klubu i do klubu. Uważam, że wyjdą mocno nakręceni po ostatnim meczu z Górnikiem, gdzie Rasak zapodał niemiły komentarz w stronę Puszczy.
Uważam, że z racji początku rundy to Puszczę stać tutaj na niespodziankę i z pewnością wygranie jednej połowy, a nawet i meczu.
W bezpośrednich starciach nie brakuje mocnych starć czy tez wymiany zdań pomiędzy zawodnikami, a więc spodziewam się dość ostrego meczu i sporo walki w środku pola. Nie spodziewam się fajerwerków w tym meczu, że będzie to mega widowisko, a raczej jednobramkowe zwycięstwo jednej z drużyn z duża ilością fauli i kartek.