>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

19 kolejka Ekstraklasy [05.03 - 07.03.2010r.]

Status
Zamknięty.
legia 122

legia

Użytkownik
Wisła mnie zaskoczyła mocno in minus , w poprzedniej rundzie stwarzali masę sytuacji podbramkowych , gra była poukładana , widać było jakąś wizję wypracowane schematy , grę ładną dla oka , ostatnie dwa mecze to bardzo słaba postawa ,
Nie wiem czy zwróciliście uwagę na masę strat...to nie bierze się z przypadku...wg mnie są źle przygotowani , stąd brak dynamicznych akcji i wolne człapanie w jednostajnym tempie.
Recepta na tak fatalnie grającą Wisłę jest prosta -agresja i pressing.
Świeżość i dynamika szybko nie przyjdzie a więc w kolejnych meczach też pewnie nie zobaczycie polotu i finezji...
oglądanie meczów Wisły to mogą być niezłe męczarnie dal jej kibiców...
Polecam dwa typy :
Legia mistrz 3,7
Lech mistrz 5,0

188bet

ckkuman 21

ckkuman

Użytkownik
Wisła, Wisła i skisła , a co z Koroną ? . Według mnie bedzie jedną z najlepszych drużyn na wiosne. Po wczorajszym meczu tylko mnie utwierdzili w przekonaniu, że obrona to zupełnie inna bajka niż na jeseni. Troche ogrania &#39;&#39;nowych&#39;&#39; w ofensywie i bedzie co oglądać. Sędzia po raz kolejny dno i wodorosty . Najpierw nie uznana bramka dla korony po tym jak brfamkarz wypuscil pilke z rąk, dlaczego? pewnie nie widział sytuacji i bał sie uznać bramki ALE OD TEGO JEST BOCZNY, potem czerwona dla Zieliśkiego też bardzo kontrowersyjna. Mimo że nie był to może porywający mecz to cieszy że Korona gra skutecznie i może nie sgtrzela wielu bramek jak na jesieni ale WYGRYWA!

S 0

solarex

Użytkownik
Jak już mowisz o błedach sędziego to mów wszystkie, bo ewidentnego karnego dla Polonii też nie uznał więc już nie rób z Korony takich poszkodowanych miśków ;)

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Wisła mnie zaskoczyła mocno in minus , w poprzedniej rundzie stwarzali masę sytuacji podbramkowych , gra była poukładana , widać było jakąś wizję wypracowane schematy , grę ładną dla oka , ostatnie dwa mecze to bardzo słaba postawa ,

Nie wiem czy zwróciliście uwagę na masę strat...to nie bierze się z przypadku...wg mnie są źle przygotowani , stąd brak dynamicznych akcji i wolne człapanie w jednostajnym tempie.

Recepta na tak fatalnie grającą Wisłę jest prosta -agresja i pressing.

Świeżość i dynamika szybko nie przyjdzie a więc w kolejnych meczach też pewnie nie zobaczycie polotu i finezji...

oglądanie meczów Wisły to mogą być niezłe męczarnie dal jej kibiców...

Polecam dwa typy :

Legia mistrz 3,7

Lech mistrz 5,0

188bet

HAHAHAH juz przegrana i myslisz o mistrzostwie, podjarales sie.
Świeżość maja juz teraz nie sa źle przygotowani fizycznie gorzej z płynnością akcji z rozgrywaniem aktaków pozycyjnych. Legia też nic nie gra, chociaz z Odra pewnie wygra.

legia 122

legia

Użytkownik
HAHAHAH juz przegrana i myslisz o mistrzostwie, podjarales sie.
Świeżość maja juz teraz nie sa źle przygotowani fizycznie gorzej z płynnością akcji z rozgrywaniem aktaków pozycyjnych. Legia też nic nie gra, chociaz z Odra pewnie wygra.
po pierwsze nie przegrana , a przegrane !!! dwa mecze pod rząd...0 strzelonych bramek , masa błędów...
tak fatalnie prezentująca się Wisła napawa mnie optymizmem !!! jeżeli Jagiellonia zagra z determinacją , będzie gryzła trawę i trzymała pressing to również nie wygracie w Białymstoku !!!
jeden mecz można mówić o wypadku przy pracy ale przy dwóch tragicznych meczach...
ale jak Bełchatów na waszym tle wyglądał lepiej...w kolejnym meczu leje was na waszych śmieciach Arka to ...
Oddziel emocje od zarabiania na sporcie...3,7 na Legię i 5,0 na Lecha to spore value , zresztą już buki szykują korektę bo wycofały to z oferty !!!
Na pewno nie jest tak że macie dwa razy większe szanse na Mistrza niż Legia !!! jeszcze po meczu miałeś niezmieniony kurs 1,65 na Wisłę 3,7 na Legię .
Więc nie pisz mi tu jak jakiś smarkacz &quot;HAHAHAH juz przegrana i myslisz o mistrzostwie, podjarales sie.&quot; ... bo to była wyważona inwestycja.
Ja oddzielam emocje od inwestowania ale widzę że Ty chyba masz z tym problem...

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Śląsk Wrocław - Jagiellonia Białystok
Obie drużyny niespecjalnie zainaugurowały wiosnę. Dzisiaj Śląsk bez Szewczuka, a Jaga najprawdopodobniej już z Burkhardtem i Grzybem. Spore szanse na występ od pierwszych minut ma Maycon, który chyba jako jedyny pozytywnie zaprezentował się w Kielcach. Stawiam, że padnie mało bramek. Mój typ: under 2.5
Inne typy:
Lechia Gdańsk - Polonia Warszawa 2
Ruch Chorzów - Zagłębie Lubin 1

martsixa 16

martsixa

Użytkownik
Śląsk Wrocław - Jagiellonia Białystok
Typ: 0:1
Ja zdecydowanie jestem za Jagą. Czas wielki wygrac na wyjeździe bo ile można się męczyć. Jagielonia nie ma złego składu tylko jest jakaś bariera i nie potrafią jej przełamać. Prawdopodobnie dzisiaj w Jagielonie zagrają nowe nabytki Marcin Burkhardt i Rafał Grzyb więc licze że pomogą swojej drużynie wygrać pierwszy mecz na wyjeździe w tym sezonie. Śląsk u siebie gra bardzo dobrze, ale tydzień temu na wyjeździe nic wielkiego nie pokazał remisując bezbramkowo z Polonią Bytom.

Lech vs Cracovia
Typ: 3:1

Odrazu powiem że jestem kibicem Kolejorza i licze dzisiaj na pewne zwycięstwo przynajmniej róznicą dwóch bramek. Lech wraca na Bułgarską i jakoś trzeba to uczcić, a nie ma lepszego prezentu dla kibiców jak grad bramek i zwycięstwo swoich pupili. Lechowi z Cracovią zawsze ciężko się grało i dzisiaj też będzie trudno ale licze że Poznańska Lokomotywa zaczyna sie rozpędzać po tytuł Mistrza Polski. Jak wiemy Wisła wczoraj przegrała więc Lech nie ma wyjścia i musi wygrać!! Tydzień temu Cracovia miała komfortową sytuację prowadząc z Legia, do tego legioniści grali w 10 a i tak potrafili mecz wygrać. Krakowianie będą bardzo zdeterminowani ale czy wystarczy to na Lewandowskiego, Peszke i całą resztę Kolejorza?? Chyba raczej nie.. KAŻDY TO POWIE CRACOVIA ŻĄDZI W KRAKOWIE i tak niech zostanie

Lechia vs Polonia W.
Typ: 0:1

Polonia zawsze była w górnej części tabeli a teraz są na przedostatnim miejscu. Pora zrobić pierwszy krok aby utrzymać się w Ekstraklasie bo nie wyobrażam sobie aby ta drużyna grała w 1 lidze. Polonia w ostatnim meczu została przejechana przez pędzący pociąg z Poznania ale myślę że włoski trener postawił piłkarzy na nogi i dzisiaj wygrają. Co do Lechi według mnie jesień mieli dobrą ale wiosną pójdą ostro w dół!!

Ruch vs Zagłębie
Typ: 2:0

Dziś Ruch wy_RUCH_a Zagłębie i pewnie wygra. W Zagłębiu wiosną będzie widoczny brak Smudy i to spowoduje że Zagłębie wróci tam skąd przyszło, czyli witaj pierwszo ligo!!

flamaster 875

flamaster

Forum VIP

Lech Poznań - Cracovia Kraków
3:1
Po wczorajszej porażce Wisły Kraków rozpoczyna się próba dogonienia i wyprzedzenia obecnego lidera. Dzisiaj do Białej Gwiazdy przybliżyć się spróbuje Lech Poznań a jutro wskoczyć na fotel lidera Legia Warszawa. Po długiej przerwie zespół Kolejorza będzie mógł rozegrać spotkanie na własnym stadionie. Po dobrym początku rundy gdzie pokonali w Warszawie Polonię 0:3 grając na bardzo kiepskiej murawie, będą chcieli również od zwycięstwa rozpocząć powrót przed własną widownię. W ostatniej kolejce zespół Jacka Zielińskiego mógł się podobać. Pokazali, że są dobrze przygotowani do rundy i do walki o mistrzostwo. Wysoką formę potwierdzili także czołowi gracze Lecha jak Lewandowski, Stilić czy Peszko. Ponadto cieszyć może fakt, że w drużynie z Poznania nie ma kontuzji. Dlatego trener dzisiaj będzie mógł znowu wystawić skład jak w meczu z Polonią.
Natomiast gorzej rundę rozpoczęła Cracovia. Po dobrej pierwszej połowie pojedynku z Legią Warszawa kiedy prowadzili dali sobie wbić w drugiej dwie bramki czym przegrali spotkanie. Dodatkowo trzeba przypomnieć, że Pasy grały przewagą jednego zawodnika. Może wpływ na ich postawę miała niefortunna wypowiedź trenera Oresta Lenczyka. Na pewno chciał zmotywować piłkarzy, ale wydaje mi się, że tylko niepotrzebnie narzucił na nich presję z którą sobie nie poradzili. Jednak pierwsza połowa spotkania pokazała, że zawodnicy z Krakowa są dobrze przygotowani do drugiej części sezonu i będą wymagającym rywalem. Dzisiaj również powinni zagrać takim składem jak w ubiegłej kolejce. Zabraknie tylko pauzującego za kartki Łukasza Mierzejewskiego a jego miejsce w meczowej kadrze zajmie nowy nabytek Pasów napastnik Georghii Ovseannicov.
W rundzie jesiennej podopieczni Oresta Lenczyka sprawili niespodziankę pokonując Lecha 1:0. Dzisiaj o podobny rezultat będzie ciężej ponieważ poznańska Lokomotywa zagra w końcu na własnym obiekcie i przy dopingu swoich kibiców będzie walczyć o kolejne trzy punkty, które przybliżą ich do Wisły Kraków. Uważam, że to właśnie Lech potwierdzi swoją dobrą dyspozycję. Jednak teoretycznie będzie o to ciężej niż tydzień temu. Zawodnicy Cracovii są w dobrej formie, poza tym lubią urywać Lechowi punkty co już nie raz uwodnili. Jednak mimo to stawiam na skromne zwycięstwo Lecha. Dlaczego skromne? Otóż dlatego, że można się spodziewać, że na spotkanie z silnym rywalem trener Lenczyk skupi się na wybijaniu przeciwnika z uderzenia i pilnowania własnej bramki. W spotkaniu z Legią przyniosło to skutek, ale jak się skończyło wiemy. Dzisiaj jeśli dłużej utrzyma się wynik bezbramkowy raczej nie zobaczymy wielu goli.

Moje propozycje:
Lech (kurs około 1.45)✅
under 2.5 (kurs około 1.80)⛔

Lechia Gdańsk - Polonia Warszawa
1:1​
Dzisiaj w polskiej Ekstraklasie ciekawie także zapowiada się spotkanie Lechii Gdańsk z Polonią Warszawa. Lechia zajmuje w tabeli bezpieczną 6 pozycję więc może grać spokojnie i koncentrować się tylko na grze. Całkiem odwrotną sytuację ma Polonia, która spadła na przedostatnie miejsce. Sytuację pogorszyła ostatnie porażka z Lechem 0:3. Warunki były trudne, ale jednakowo dla obu drużyn a w tych lepiej spisał się Kolejorz. Właściciel Czarnych Koszul nie byłby sobą jeśliby nie rozpętał burzy po tym spotkaniu narzekając na hiszpańskiego trenera Bakero. Fakt, wydał trochę pieniędzy, ale oczekiwanie, że natychmiast przyjdą wyniki jest nie na miejscu i tylko potwierdzają amatorstwo właściciela Polonii. Jednak z tymi kłopotami musi zmierzyć się trener jak i reszta zespołu i nie zważając na jego wypowiedzi dalej robić swoje i przygotowywać się na kolejnego rywala. W starciu z Lechem, przynajmniej w moim odczuciu Czarne Koszule nie spisały się źle, a nowi piłkarze pokazali, że mogą być wzmocnieniem zespołu. Brakowało natomiast zrozumienia, zgrania w czym przewyższył ich Lech.
Natomiast Lechia po przerwie zimowej zremisowała z przebudowaną Odrą, w której także było widać brak zgrania piłkarzy. Zespół z Gdańska przeważał w tamtym spotkaniu jednak nie potrafił tego udokumentować zdobyciem bramki. Jednak mimo to trener Kafarski był zadowolony z postawy swoich podopiecznych. Dzisiaj również będzie mógł wystawić praktycznie taki sam skład jak przed tygodniem. Zabraknie tylko pauzującego za kartki Pawła Nowaka, którego zastąpi Karol Piątek. Także trener Polonii ma do dyspozycji tych samych piłkarzy co przed tygodniem.
Mecz ten będzie arcyważny dla Czarnych Koszul. Strata punktów może oznaczać (znając pana Wojciechowskiego) pożegnanie z trenerem Bakero. Moim zdaniem byłby to błąd ponieważ potrzeba czasu by drużyna się zgrała. Jednak mimo to uważam, że dziś Polonia odniesie zwycięstwo. Tydzień temu zaprezentowali się nie najgorzej. Dodatkowo dziś zagrają na lepszej murawie niż w ostatniej kolejce co też może być dla nich atutem (szczególnie dla piłkarzy ściągniętych z Hiszpanii). Dlatego zdecyduję się zagrać na gości w tym pojedynku. Ewentualnie można się ubezpieczyć wykluczeniem remisu, bez którego kurs również pozostanie dość atrakcyjny.

Moje propozycje:
Polonia (kurs około 3.05)⛔
Polonia dnb (kurs około 2.12)▶

A 0

art-54881

Użytkownik
Piast Gliwice vs GKS Bełchatów​

Dzisiaj na zakończenie 19 kolejki Ekstraklasy zmierzą się dwa zespoły które są na przeciwnych biegunach tabeli. Piast walczy o spokojne utrzymanie się w najwyższej klasie rozgrywkowej natomiast GKS ciągle walczy o europejskie puchary i miejsce na podium. Ostatnie mecze zespoły zanotowały różne rezultaty Piast zremisował dość szczęśliwie zaś GKS wygrał u siebie z Mistrzem Wisłą Kraków po zdobytej już w 2 min. meczu bramce Dawida Nowaka.
Siła obydwu zespołów jak i ich potencjał jest różny do kadry GKS wraca pałzujący za kartki Janusz Gol co jeszcze bardziej zwiększy rywalizacje w pomocy Piast najprawdopodobniej wystąpi bez zmian w porównaniu z poprzednim meczem. Typ 2 po kursie 2.45✅ oraz GKS -1 Kurs 5.00 ⛔ eh barmka w 92 min:;/:

boracz 12

boracz

Użytkownik
Piast Gliwice vs GKS Bełchatów

Ciężki mecz do wytypowania jak dla mnie ale daleki był bym od grania na GKS.

2 kolejka po przerwie zimowej to wciąż wielka niewiadoma. GKS pokonał w poprzenim meczu Wisłę, ale jak pokazała w piątek Arka wcale to nie musiało wymagć super gry i formy. Dla mnie obecnie Wisła jest strasznie słaba a nie GKS mocny.

Piast zremisował tydzień temu na terenie Zagłębia, które to pokonało wczoraj goszczący ich Ruch, który rozniósł na wyjeździe Arkę, która pokonała ( na wyjeździe a jak że ) Wisłę ???? ????

Miłego typowania ;)

M 15

maciekgks

Użytkownik
Mecz meczowi nie równy. Takie dziwne zestawienia nie mają sensu i dla własnego dobra nie próbujcie ich naśladować ;). GKS jest drużyną naprawdę dobrą. Wisła zaliczyła kolejne potknięcie więc GKS ma szansę jeszcze bardziej przybliżyć się do czuba tabeli. Piast jest drużyną przeciętną, a więc jeśli GKS nie wygra to musi przynajmniej zremisować. Mają dobry skład, są lepsi od rywali. Powinni poradzić sobie. Ja wezmę X2 za 1,31.

flamaster 875

flamaster

Forum VIP

Legia Warszawa - Odra Wodzisław
0:1​
Dzisiaj czekają nas dwa mecze kończące 19 kolejkę Ekstraklasy. Jako pierwsze na murawę wybiegną ekipy Legii Warszawa oraz Odry Wodzisław. Będzie to pojedynek drużyn zajmujących miejsca na przeciwległych biegunach tabeli, ale dla obu bardzo ważny. Legioniści jeśli dzisiaj zwyciężą to zajmą fotel lidera dzięki stracie punktów przez krakowską Wisłę natomiast Odra zajmująca ostatnie miejsce jeśli marzy o utrzymaniu nie może sobie pozwolić na stratę punktów bo będzie wtedy niebezpiecznie powiększy się strata do następnego zespołu. W tym momencie Odra to całkiem inna drużyna niż w jesieni. W przerwie do kadry dołączyło kilka znanych nazwisk jak Mauro Cantoro czy Arkadiusz Onyszko. Jednak na razie brakuje tym zawodnikom zgrania co było widać w ostatnim spotkaniu z Lechią Gdańsk, ale z meczu na mecz powinno być coraz lepiej ponieważ uważam, że Odra dysponując takimi zawodnikami powalczy jeszcze o ligowy byt. Dzisiaj o zdobycie chociażby punktu będzie ciężko. Nie jest to jednak niemożliwe zadanie. Legia to nie jest zespół, który zachwyca swoją grą o czym także można było przekonać się tydzień temu w spotkaniu z Cracovią. Mecz ten Wojskowi co prawda wygrali lecz na pewno nie pokazali się z bardzo dobrej strony, może za wyjątkiem Szałachowskiego, który okazał się katem Pasów. W dzisiejszym spotkaniu Legioniści wystąpią osłabieni przez pauzującego za czerwoną kartkę Dicksona Choto. Mimo tego są zdecydowanym faworytem spotkania. Do grania na nich odstrasza tylko bardzo niski kurs. Dlatego bardziej polecam za mniejszą stawkę zagrać na remis lub zwycięstwo Odry, która trzy ostatnie pojedynki ligowe kończyła remisami. Pewniejszym typem na to spotkanie jest natomiast gra na under 2.5 bramek w meczu.

Moje propozycje:
under 2.5 (kurs około 1.80 )✅
Odra lub remis (kurs około 3.05)✅

Piast Gliwice - GKS Bełchatów
1:2
Drugie spotkanie jakim przyjdzie nam się dziś emocjonować to rywalizacja Piasta Gliwice z GKSem Bełchatów. Podobnie jak w pojedynku Legii z Odrą tak i tu będzie walka na dwóch różnych frontach. Zespół Piasta nie może być pewny utrzymanie dlatego w każdym meczu musi walczyć o trzy punkty. Natomiast zespół z Bełchatowa wciąż walczy o miejsce premiujące grę w europejskich pucharach. W ubiegłej kolejce drużyna Piasta zremisowała z Zagłębiem Lubin. Wynik na pewno może cieszyć fanów zespołu jak i sztab szkoleniowy ponieważ sama gra Piasta nie wyglądała najlepiej. To zespół Zagłębia był stroną przeważającą w tym pojedynku. Lepiej w pierwszym meczu po przerwie zaprezentował się GKS, który walczył na własnym stadionie z liderem Wisłą Kraków i po ładnej bramce Dawida Nowaka wygrał całe spotkanie 1:0. Drużyna trenera Ulatowskiego pokazała się z dobrej strony i mogliśmy oglądać w miarę ciekawy mecz. Wprawdzie jak się okazało w tej kolejce Wisła nie taka straszna jakby się mogło wydawać jednak w spotkaniu w Bełchatowie prezentowali się nie najgorzej. Dzisiaj ekipa GKSu będzie miała okazję udowodnić, ze ubiegłotygodniowe zwycięstwo to zasługa dobrej formy zespołu a nie słabej postawy Mistrza Polski. Dodatkowo będą mieli okazję przerwać nie najlepszą passę spotkań z Piastem (ostatnie dwa pojedynki to porażki 1:0). Dodatkowym wzmocnieniem drużyny Ulatowskiego będzie dziś powrót Janusza Gola, który tydzień temu pauzował za kartki.
Moje propozycje:
GKS (kurs około 2.35 )✅
GKS dnb (kurs około 1.61)✅
over 2.5 (kurs około 2.40 )✅

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom