>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

19 kolejka Ekstraklasy [05.03 - 07.03.2010r.]

Status
Zamknięty.
kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP

Piątek 05/03/2010

Korona Kielce - Polonia Bytom
2,00 3,25 3,80

Wisła Kraków - Arka Gdynia

1,25 5,40 12,00

Sobota 06/03/2010

Śląsk Wrocław - Jagiellonia Białystok
2,00 3,25 3,80

Lech Poznań - Cracovia Kraków
1,40 4,25 8,40

Lechia Gdańsk - Polonia Warszawa
2,20 3,20 3,30

Ruch Chorzów - Zagłębie Lubin
1,55 3,70 6,50

Niedziela 07/03/2010

Legia Warszawa - Odra Wodzisław
1,30 5,00 10,00

Piast Gliwice - GKS Bełchatów
3,00 3,15 2,40

kursy - Betsafe

W 19 kolejce Ekstraklasy czeka nas kilka ciekawie zapowiadających się spotkań. Drugi w przeciągu dwóch tygodni mecz przed własną publicznością rozegra Korona, Kielczanie po zwycięstwie nad Jagiellonią będą chcieli powtórzyć dobry rezultat, tym razem mierząc się z Polonią Bytom. Podrażniona porażką z GKS-em Wisła podejmie Arkę, która swój pierwszy sprawdzian na sztucznej nawierzchni i &quot;nowym&quot; stadionie zaliczyła maksymalnie na 2-... Myślę, że Gdynianie powinni cieszyć się faktem, iż mecz odbywał się przy pustych trybunach. W niedzielą Ekstraklasa zainauguruje przy Bułgarskiej, Lech Poznań już na swoim obiekcie zagra z Cracovią Kraków. Ciekawie powinno być również we Wrocławiu gdzie bardzo dobrze spisujący się u siebie Śląsk będzie gościł Jagiellonię. Oba zespoły staną przed szansą na strzelenie swojej pierwszej bramki w rundzie wiosennej. Rozpędzonych zawodników Ruchu Chorzów postara się powstrzymać beniaminek z Lubina, a rozgromieni przez Kolejorza piłkarze Czarnych Koszul wyjadą do Trójmiasta aby zmierzyć się z Lechią. W niedzielę teoretycznie łatwe zadanie czeka Legię, wzmocniona kadrowo, ale nadal słabiutka Odra być może nie będzie w stanie zagrozić Warszawiakom. 19 Kolejkę zakończy pojedynek w Gliwicach gdzie Piast podejmie GKS Bełchatów. Zachęcam do dyskusji na temat zbliżających się spotkań, a także do pisania analiz. Uprzedzam, że posty nie wnoszące nic do tematu będą usuwane.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Ta kolejka Polskiej Ekstraklasy może być wyjątkowo underoowa ;)
W poprzedniej rundzie, lecz tej samej kolejce padło 9 :)! ???? bramek na 8 spotkań !
W żadnym nie uzyskano przynajmniej 3 bramek !
Taka mała informacja, typy za kilka dni ;)

ckkuman 21

ckkuman

Użytkownik
Po raz kolejny podpowiem by stawiać na korone. Kurs na pewno będzie okazały, a po tym co zobaczyłem na sobotnim spotkaniu z jagą jestem spokojny o wynik. Scyzory zaprezentowali bardzo solidną defensywe widać że bardzo dużo nad tym pracowali w przerwie. Z tego co pamiętam Jagielonia miała może jedną grozną sytuacje. W poczynaniach ofensywnych gospodarzy można dostrzecdużą determinacje jednak było sporo niedokładności i troche braku zgrania. Myśle że w nastepnym meczy pomoc i atak zaprezentują się znacznie lepiej i pokonają Bytomian którzy tylko zremisowali przed własną publicznością ze Śląskiem

nicolante 149

nicolante

Użytkownik
Lech Poznań -1 84 sbobet 9 / 10
Śląsk Wrocław -0,5 109 sbobet 7 / 10
GKS Bełchatów dnb 81 sbobet 7 / 10
POLSKA WARSZAWA +0,25 91 sbobet

Lech wielki stan, po wyraźne zwycięstwo wczoraj zamieszczonego w walkę.

Śląsk logowanie sobota grał bardzo dobrze zbyt Bytom ryzykować, aby wygrać, poza Jagiellońskiego jest mało.

Bełchatów naprawdę dobry zespół, z Wisłą grał bardzo dobrze, myślę, że Piast indebilito wycofywane z rynku, mimo remisu wczoraj.

Polska wczoraj Wstrzymaliśmy czasu Lech Lechia Gdańsk temibilile domu nie jest obecnie uważam, że Polska ma szansę dyskretnych W wygrać.

Preprasam dla moi krutke analisi,chiauem pisac wiensej ale nie potrafie na polska jezyka

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
No ostatnia kolejka typersko weszla z tych co wybralem 100% oby bylo niezle i tym razem ????

LEch-Cracovia

Pierwszym spotkaniem co do którego podaje typ jest wlasnie mecz w Poznaniu.
Mimo iz FAbik podkresla ze moze byc to underowa kolejka ja tu widze over. W sumie o naszej lidze mozna powiedziec ze wiekszosc spotkan to underowe kolejki ????
Ale do rzeczy. Lech zaczyna powoli przypominac druzyne , ktora moze bic sie powaznie o mistrza , zbawiennie na Poznaniakow podzialala przerwa zimowa gdyz wyleczyli sie podst zawodnicy a i dokonano wzmocnien i brak powaznych oslabien. Swietna pomoc i solidny atak oraz bardzo dobrze przygotowane kontrataki to sila poznaniakow. Szczegolnie duza ilosc podan od takich zawodnikow jak Krivets, Stillic czy Peszko znamienuje duzo sytuacji a zarazem goli. Cracovia od objeciu posady przez Lenczyka to takze inna druzyna. Z Legia powinna wygrac miala ku temu okazje , mimo przegranej zaprezentowala sie jak na swoj potencjal bardzo dobrze. Warto takze nadmienic iz 3 ostatnie spotkania w takiej roli jak to bedzie w sobote czyli Lech gospodarz padlo 3 overy i grad bramek. Sadze ze tak bedzie i tym razem i mam nadizjee po ciekawym spotkaniu padnie over cos w okolicach 2-1, 3-1.
LEch-Cracovia : over.2.5 : kurs: 1.85✅

Drugim spotkaniem przeze mnie wybranym jest:
Slask-Jaga

Nie ukrywam , że gra Ślaska a moje wymagania co do tej druzyny to praktycznie dwa światy. Coraz bardziej i wedlug mnie za duzo kombinuje Tarasiewicz malo tego mimo zasobnego portfela wlasciciela nie widac wzmocnien jakie powinna miec druzyna z takimi aspiracjami. Jaga jest bardziej uporzadkowana jak na swoje mozliwosci dla mnie w tym sezonie chociaz roznie im idzie na wyjazdach. Mimo to obserwujac gre obu ekip sklonny jestem polecic : X2 na Jage kurs . ok .1.67✅

Narazie 2 kolejki : 4 typy , 4 na ✅

M 0

mesjasz

Użytkownik
Po raz kolejny podpowiem by stawiać na korone. Kurs na pewno będzie okazały, a po tym co zobaczyłem na sobotnim spotkaniu z jagą jestem spokojny o wynik. Scyzory zaprezentowali bardzo solidną defensywe widać że bardzo dużo nad tym pracowali w przerwie. Z tego co pamiętam Jagielonia miała może jedną grozną sytuacje. W poczynaniach ofensywnych gospodarzy można dostrzecdużą determinacje jednak było sporo niedokładności i troche braku zgrania. Myśle że w nastepnym meczy pomoc i atak zaprezentują się znacznie lepiej i pokonają Bytomian którzy tylko zremisowali przed własną publicznością ze Śląskiem
No właśnie to nie wygląda dokładnie tak jak to przedstawiłeś. Prawdą jest że pracowali nad defensywą ale wcale dobrze w niej nie grali. Jak tylko Jaga zaczynała klepać to obrona Kielc stała i patrzyła jak ładnie piłka chodzi. Byłem pod wrażeniem tych klep aczkolwiek to decydujące podanie było niedokładne i stąd Franek czy ten nowy Brazylijczyk chyba tylko 2 razy dochodzili to pozycji strzeleckiej. Wyjątkowo zaznaczył się Nikola który naprawdę pokazał że opaska kapitańska nie przypadkiem została mu wręczona. Wszędzie było go pełno w pozytywnym znaczeniu a w obronie no to perfect występ... Cd gry ofensywnej... widać że Korona dobrze się czuje w grze ofensywnej ale tu z kolei wychodzą fatalne umiejętności techniczne zawodników. Wyjątkiem Edi. Ale sam Edi meczu nie wygra. Sobolewski pochwała za ambicję i walkę ale dośrodkowania kilka metrów za wysokie lub strzały lecące prawie na linię autową zagrożenia nie robią. Kiełb ładnie szarpie ale za często mu piłka odskakuje. Edi z kolei widząc nieporadność kolegów sam próbuje strzelać ale też z mizernym skutkiem. Bardzo egoistycznie zachowują się atakujący korony w sytuacjach gdy wychodzą z przewagą liczbową na kontrach. Doceniam ambicję i chęci bo tego Koronie nie odmówię ale to nie zawsze wystarczy.

Czy wystarczy to na Polonię Bytom? Moim zdaniem być może nie. Oglądałem ich mecz ze Śląskiem i choć nie zachwycili to zagrali poprawnie. Polonię cechje bardzo konkretna gra. Nie robią niepotrzebnego szumu stwarzając masę niedokładnych akcji tylko idzie albo poprawny atak pozycyjny lub szybka kontra zakończona strzałem w światło bramki. Obawiam się że taki styl może być niewygodny dla nieokrzesanej jeszcze Korony.

O składach jeszcze nic nie wiem ale raczej na poważniejsze absencje się nie zanosi. Na lekkie urazy po meczu narzekali Małkowski i Hernani ale raczej to nic groźnego.

Śląsk - Jaga
x1 wg mnie. Śląsk ma cienkiego trenera, który wg mnie jest najsłabszym ogniwem drużyny (i chyba nie tylko wg mnie bo władzę Śląska rozglądają się za kimś na jego miejsce na następny sezon) ale mimo to jakoś utrzymuje w ryzach zespół i notuję nie tragiczne wyniki. U siebie z Jagą nie powinni przegrać. Do tego ta passa Jagiellonii...

Legia - Odra
jako kibic Legii (i Gieksy) z żalem patrze na ich grę. Nierozumiem tylko dlaczego kibice się od klubu odwracają:-( okej nie zawsze ambitnie, nie zawsze dobrze, nie zawsze jest wynik... ale to zawsze nasza Legia. Nie liczę oczywiście tych idiotów co krzyczą na ITI albo robią burdy. To nie są kibice tego klubu tylko ..... . Ta sytuacja ma wpływ na atmosferę wśród zawodników o czym oni sami mówili. Kiełbowicz czy Szala pamiętający komplety na stadionie mówią że inne jest ich nastawienie gdy jest pełny stadion a inne gdy puste trybuny. No teraz wiadomo plac budowy na Łazienkowskiej to trudno o dużą ilość kibiców. Piszę to bo w tym jest zawarta nieprzekonująca postawa na swoim boisku. Tak wiem bilans jest 7-2-0 ale oprócz ładnych wygranych z Zagłębiem, Koroną czy Lechem są wymęczone zwycięstwa z Arką 1:0, z Lechia i Ruchem po 2:0 przy czym zarówno jak Ruch tak i Lechia zagrały bardzo dobrze i tylko cwaniactwo Warszawiaków i fenomenalny Janek Mucha pozwalały wygrywać, wymęczone zwycięstwo z Polonią Bytom 1:0 (Legia dominowała ale jedna z kontr Poloni powinna zakończyć się golem) no i trochę frajerskie remisy z Polonią Warszawa i Cracovią. Na tej podstawie stwierdzam że w meczu z Odrą nie ma co liczyć na kilka bramek w jedną stronę a co najwyżej na skromne zwycięstwo Legionistów. W Odrze rewolucja narazie poprawy gry nie przyniosła ale mają Onyszkę który już pokazał że łatwo gola nie wpuści. Myślę że on może być dodatkową przeszkodą dla Legii
proponuję typ 1 ale tylko na podbicie ako

Piast - Bełchatów
Piast szczęśliwy i niezasłużony remis w Lubinie. GKS zasłużone zwycięstwo z Wisłą. Nasuwa mi się typ 2 ale nie wiem czy GKS zaprezentuje nam podobną determinację jak w ostanim meczu. Jeśli tak to spokojnie 2

ckkuman 21

ckkuman

Użytkownik
No właśnie to nie wygląda dokładnie tak jak to przedstawiłeś. Prawdą jest że pracowali nad defensywą ale wcale dobrze w niej nie grali. Jak tylko Jaga zaczynała klepać to obrona Kielc stała i patrzyła jak ładnie piłka chodzi. Byłem pod wrażeniem tych klep aczkolwiek to decydujące podanie było niedokładne i stąd Franek czy ten nowy Brazylijczyk chyba tylko 2 razy dochodzili to pozycji strzeleckiej. Wyjątkowo zaznaczył się Nikola który naprawdę pokazał że opaska kapitańska nie przypadkiem została mu wręczona. Wszędzie było go pełno w pozytywnym znaczeniu a w obronie no to perfect występ... Cd gry ofensywnej... widać że Korona dobrze się czuje w grze ofensywnej ale tu z kolei wychodzą fatalne umiejętności techniczne zawodników. Wyjątkiem Edi. Ale sam Edi meczu nie wygra. Sobolewski pochwała za ambicję i walkę ale dośrodkowania kilka metrów za wysokie lub strzały lecące prawie na linię autową zagrożenia nie robią. Kiełb ładnie szarpie ale za często mu piłka odskakuje. Edi z kolei widząc nieporadność kolegów sam próbuje strzelać ale też z mizernym skutkiem. Bardzo egoistycznie zachowują się atakujący korony w sytuacjach gdy wychodzą z przewagą liczbową na kontrach. Doceniam ambicję i chęci bo tego Koronie nie odmówię ale to nie zawsze wystarczy.

Czy wystarczy to na Polonię Bytom? Moim zdaniem być może nie. Oglądałem ich mecz ze Śląskiem i choć nie zachwycili to zagrali poprawnie. Polonię cechje bardzo konkretna gra. Nie robią niepotrzebnego szumu stwarzając masę niedokładnych akcji tylko idzie albo poprawny atak pozycyjny lub szybka kontra zakończona strzałem w światło bramki. Obawiam się że taki styl może być niewygodny dla nieokrzesanej jeszcze Korony.

O składach jeszcze nic nie wiem ale raczej na poważniejsze absencje się nie zanosi. Na lekkie urazy po meczu narzekali Małkowski i Hernani ale raczej to nic groźnego.
Dalej się bede upierał przy swoim;) Jeżeli chodzi o Edi&#39;ego dla mnie zagrał on słabe spotkanie( jak na swoje umiejetnosci), rozrzucał piłki tam gdzie nei trzeba, Gajtkowski zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie, mimo że nie miał sytuacji zostawił na boisku serce. Co do Sobolewskiego i Kiełba w 100% się z tobą zgadzam :spokodfhgfh:
Bardzo egoistycznie zachowują się atakujący korony w sytuacjach gdy wychodzą z przewagą liczbową na kontrach.
chodzi tu własnie o Ediego i Sobolewskiego to głównie Oni rozrzucali pilki w tych kontrach niestety ze skutkiem jaki widzielismy :;/: . Uważam, że Sasal poukłada ofensywe, byc może postawi na atak Gajtkowski-Tataj a ediego przesunie do pomocy i z Polonią Bytom zobaczymy o wiele lepsza gre korony

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Jak dla mnie widzę pewne ako tej kolejki ;) Legia + Ruch za większą stawkę. Legia u siebie ze słabiutką Odrą która w okienku wymieniła połowę składu, ale lepszej gry jakoś w pierwszym meczu nie było widać. Legia z Pasami zagrała słabo, ale w końcówce pokazali charakter i wygrali mimo że grali w osłabieniu. Mecz w Warszawie z outsiderem ligi, który na wyjeździe gra tragicznie. Jak dla mnie to pretendent do spadku - tutaj muszą być 3 punkty dla Legii jeśli poważnie myślą o mistrzostwie :razz:
Ruch na wyjeździe rozjechał Arkę 3:0, mimo że nie oglądałem tego meczu to myślę że Niebiescy powinni sobie poradzić. Zagłębie brak skuteczności, pechowy remis z Piastem mimo że większość meczu to właśnie oni prowadzili grę, a do tego jakieś drobne urazy, a Ruch u siebie przegrał tylko raz. Tak postawię, a reszty meczów nie tykam ????

O 82

orzel-54740

Użytkownik
Legia - Odra
jako kibic Legii (i Gieksy) z żalem patrze na ich grę. Nierozumiem tylko dlaczego kibice się od klubu odwracają:-( okej nie zawsze ambitnie, nie zawsze dobrze, nie zawsze jest wynik... ale to zawsze nasza Legia. Nie liczę oczywiście tych idiotów co krzyczą na ITI albo robią burdy. To nie są kibice tego klubu tylko ..... .
Skoro taki jestes kibic to ciekawe kiedy ostatni raz byles na meczu Legii, he? Chyba conajmniej dawno skoro piszesz takie bzdury. Kup bilet na Odre i sprawdz jak traktuje sie na Lazienkowskiej kibicow. I nie dziw sie, ze nikt nie chce placic za takie watpliwe przyjemnosci. Ale nie pisz, ze kibice odwracaja sie od klubu bo nie jest to prawda.
Co do samego watku sportowego to przypominam jak Legii zawsze bylo ciezko z Odra. Ostatni mecz przegrali (gol Piechniaka podparty jego faulem, ale został uznany, a teraz liczy sie tylko wynik) po naprawde bardzo slabej grze, a w poprzednich latach tez bywalo naprawde roznie. Nie polecam stawiac 1 bo moze byc niespodzianka. Under 2.5 baaardzo prawdopodobny. Ja znalazlem w betsafe &quot;Odra Wodzislaw 0-1 goli&quot; po kursie 1.14 i mysle, ze to jest jak najbardziej prawdopodobne.
Poza tym Lech-Cracovia wyglada na bardzo pewna jedynke po tym co Poznaniacy pokazali w ostatnim meczu z Polonia w Warszawie, a dodatkowym atutem przemawiajacym za Kolejorzem bedzie wsparcie ich kibicow ktorzy na pewno licznie stawia sie na ten mecz.

robbn 23

robbn

Użytkownik
Mecz w Warszawie z outsiderem ligi, który na wyjeździe gra tragicznie. Jak dla mnie to pretendent do spadku - tutaj muszą być 3 punkty dla Legii jeśli poważnie myślą o mistrzostwie
Skąd wiesz jak Odra gra na wyjeździe jeśli zdanie wcześniej piszesz, że w okienku transferowym wymieniła pół składu?
Ja tam w pierwszych kolejkach meczów z udziałem Odry nie ruszam, a nuż ktoś z nowych zabłyśnie (Brasilia już w poprzednim meczu pokazał na co go stać jeśli chodzi o rzuty wolne). Najbardziej prawdopodobny w tym meczu dla mnie under 2.5.
Jeśli miałbym coś wybierać z tej kolejki do typowania to byłby Ruch, który na swoim boisku jest praktycznie nie do pokonania i Lech, który wraca na Bułgarską.

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Bez przesady co Brasilia pokazał ? ????
Cała Odra zagrała jak zbiór pilkarzy z łapanki jedyny Onyszko im mecz uratował. Cantoro, starał sie byc pod grą ale tu nie bedzie mu łatwo jak w Wiśle, napastnicy pochowani za obrońcami brak gry szybkiej skrzydłami. Cieżkie zadanie przed Odra, patrzac na kursy nie opłacalny mecz.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Ja po tych transferach myślałem, ze w Odrze coś się ruszy, ale poprzedni mecz pokazał, ze oni spadną z ligi, no chyba, ze Piechniczek pomoże.
Pomimo to Legii po kursie @ 1.30 bym nie grał, bo to jest bardziej nieprzewidywalna drużyna niż Odra.
Jedyne atuty jest taki, że będzie mógł zagrać Dong, choć i tak Janek posadzi go na ławce, bo nie umie grać w defensywie, ale cos tam pogra, a drugi atut to własne boisko, na którym Legii gra się dobrze, choć przy fatalnej atmosferze którą funduje im sam klub.
Ja w tym meczu złotówki bym nie postawił.

nicolante 149

nicolante

Użytkownik
ja zagrauem WISLA KRAKOW- LECH POZNAN - LEGIA za kurs 2,38 na stanely

dla mnie wszyskie bede wygrac,oglondauem wszyski match tydzen temu,Odra bardzo szlaba powinno przegrac nawet kiedy Lechia grali ze 10 jezeli nie pomilili branka ostatnia minuta,Odra nawet ras szeli do branka Lechia.Arka zagrac dobrze tylko jeden polowa,druga polowa wogule nic nie robili dla robic branka,Cracovia jezeli zagrac Matusjak jak napstnik maion malo mowliwosci robic branke.

M 0

mesjasz

Użytkownik
Skoro taki jestes kibic to ciekawe kiedy ostatni raz byles na meczu Legii, he? Chyba conajmniej dawno skoro piszesz takie bzdury. Kup bilet na Odre i sprawdz jak traktuje sie na Lazienkowskiej kibicow. I nie dziw sie, ze nikt nie chce placic za takie watpliwe przyjemnosci. Ale nie pisz, ze kibice odwracaja sie od klubu bo nie jest to prawda.

Co do samego watku sportowego to przypominam jak Legii zawsze bylo ciezko z Odra. Ostatni mecz przegrali (gol Piechniaka podparty jego faulem, ale został uznany, a teraz liczy sie tylko wynik) po naprawde bardzo slabej grze, a w poprzednich latach tez bywalo naprawde roznie. Nie polecam stawiac 1 bo moze byc niespodzianka. Under 2.5 baaardzo prawdopodobny. Ja znalazlem w betsafe &quot;Odra Wodzislaw 0-1 goli&quot; po kursie 1.14 i mysle, ze to jest jak najbardziej prawdopodobne.

Poza tym Lech-Cracovia wyglada na bardzo pewna jedynke po tym co Poznaniacy pokazali w ostatnim meczu z Polonia w Warszawie, a dodatkowym atutem przemawiajacym za Kolejorzem bedzie wsparcie ich kibicow ktorzy na pewno licznie stawia sie na ten mecz.
z racji że studiuje w Krakowie nie mam okazji a bardziej czasu by regularnie jeździć na mecze. W tym sezonie zaliczyłem tylko mecz z Ruchem i Zagłębiem. No może i bilety są drogie ale w końcu jak chcesz swój klub oglądać to płacisz ile każą i tyle. Wątpliwe przyjemności? Dla mnie przyjemnością jest że mogę zobaczyć ich w akcji. A jak wygrają to tym lepiej

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

PIAST GLIWICE - GKS BELCHATÓW
Typ: Bełchatow @ 2,45 Tobet​

Inauguracja wiosny za Nami. W drugiej wiosennej kolejce bardzo ciekawie moim zdaniem wygląda typ na GKS Belchatów. Porównując mecze Piasta i Bełchatowa w popzrednich kolejkach wydaje się to całkiem ciekawy typ po bardzo atrakcyjnym kursie jaki Nam oferują buki. @2,45 na taki mecz to naprawde sporo. Piast w przeciągu całego meczu miał raptem jedną okazje na bramke i ja wykorzystał. Na nic zdały się ataki Zagłębia bo po 90min widniał remis 1:1. Czy po takim meczu można snuc wnioski że Piast zapunktuje i z Bełchatowem?
GKS zagrał bardzo mądrze. Patryk Rachwał robił bardzo wiele w srodku pola w tym meczu. Na skrzydłach szapral Małkowski. Dobrze również Nowak z Ujkiem w ataku i Wróbel na prawym skrzydle. Gra Belchatowa widac było że nie jest dziełem przypadku. Może i nie odkryli się zbytnio przed Wisła, ale kto to robi w Polskiej Ekstraklasie? Może i nie zaatakowali ale swój cel osiągneli w 100%. Czekali na przechwyty których mieli naprawde sporo w tym meczu. A i kilka okazji na bramke ktora wcześniej by zakończyła mecz też nie brakowało jak chociazby strzał Ujka do pustej bramki , ktory nie wpadl czy uderzenie a&#39;la Henry w wykonaniu Wróbla. Trener Ulatowski będzie miał ból glowy kogo posłac do gry w pomocy. Rachwała ktory tak dobrze wypadł w meczu z Wisłą? Powracającego po absencji za kartki Gola? Kube Tosika? Czy też Cetnarskiego? W ataku bez Korzyma, ale Ujek z Nowakiem świetnie sobie radzą. Ogólnie to skład Belchatowa bardzoc iekawie się prezentuje. Piast ten mecz będzie rozgrywał w roli gospodarza na stadionie w Wodzislawiu Śląskim.

------------------------
Dośc pewnie lecz kursy nie zachwycające wygląda typ na Wisłe Kraków. Do składu po absencji za kartki wraca Patryk Małecki. W Wiśle nie zagra raczej Łobodziński, którego gaża jak niedawno gdzieś przeczytalem wynosi ok 80tysięcy zł na miesiąc i w tym momencie się za głowe złapałem jak można placic takiemu zawodnikowi tak wiele?!! Nie dośc że słaby to jeszcze często zmaga się z kontuzjami. A inne gwiazdy Wisły zarabiają mniej. Dosłownie paranoja moim zdaniem. Arka niczym dobrym się nie zaprezentowała w pierwszym swoim meczu. Wisła już nie pozwoli sobie na wiosne na druga porazke z rzedu.
Typ : Wisla Kraków @ 1,27 Tobet

-----------------------

Co do Legionistów to nie wiem jakim cudem wygrali oni mecz z Cracovią? Teraz znowu czeka ich mecz na &quot;Saharze&quot; chyba że płyta została zmieniona o czym mi nie wiadomo nawet. Choto jak wiemy pauzuje za kartki. Odra miała walczyc o utrzymanie, i walczy. Chociaż w ofensywie za dobrze nie jest. To może byc pojedynek bramkarski. Mucha kontra Onyszko. Jeżeli miałbym właśnie wybierac pomiędzy typem na Wisle i Legie to zdecydowanie wole postawic na Wiślaków!

--------------------------
VS

LECH POZNAŃ - CRACOVIA
Typ : Powyżej 2,5gola @ 1,95 Tobet​

To będzie bardzo ciekawy mecz. Mimo iż Cracovia tak dobrze wypadla w pierwszym meczu z Legią to nie ugrała chociażby punktu. Teraz również ciężki mecz. Wyjazd do Poznania i wkońcu Lech zagra na Bulgarskiej! Cracovia bez pauzującego za kartski Mierzejewskiego. Lech z wielką siłą ognia. Cracovia również w ofensywie dobrze się pokazala w meczu z Legią. Oddali dużo strzałow, mieli też pecha gdyż obijali słupki i poprzeczki bramki Muchy, no i sam Janek też bronił pewnie jak zawsze. No ale wracając do Lecha to Stilic zagrał bardzo dobry mecz na Konwiktorskiej. Czyżby przyjście Kriwca na niego tak podziałalo? Do tego Peszko, Lewandowski. Rozważam tutaj opcje że padnie kilka bramek. Co prawda Cracovia na wyjazdach jest mega underowa. Bo ani razu nie zanotowali overa, ale kiedyś musi byc chyba ten pierwszy raz.

To takie moje przemyślenia po poprzedniej kolejce;)

futro_z_kreta 41

futro_z_kreta

Użytkownik
Wszystkie moje pomysły wyczerpał praktycznie Robson ;) Gieksa wydaję się być naprawdę dobrym typem w ten weekend. Zaglądając do poprzedniego jeszcze sezonu, Gieksa po serii wygranych przegrała jedną bramką u siebie z legią i 2:1 w Białymstoku remisując jeszcze z Bytomiem. Wygrywając ostatni mecz z Wisłą wydaję się że GKS w tej rundzie powalczy o wyższe miejsce. Skoro goście zdobyli 3pkt z Liderem, nie odpuszczą i tego spotkania ;) Jedynym poważniejszym problem jaki dostrzegam (a może jest to nawet powód motywujący) Gieksa dwa ostatnie mecze z Piastem przegrała 0:1 i 1:0.
Na pewno lepszym typem wydaję się być Wisła od Legii ale z drugiej strony nie chce mi się wieżyc aby Legia zajmująca drugą pozycję przegrała u siebie z ostatnią Odrą. Co więcej, Odra w ostatnim meczu nie pokazała nic- nie wiem dlaczego miałaby pokazać coś w tym meczu. Legia u siebie w poprzedniej rundzie zdobyła 7razy komplet pkt remisując zaledwie 2 razy. Odra wyjazdowo zdobyła przez całą rundę jesienną 4pkt ;) No i chyba jeszcze jedno, Legia straciła do tej pory 8 bramek, Odra- 28 ;) Goście w ostatnim meczu pokonali dzisiejszych gospodarzy 1:0 i wszytko wskazuje na to że obejrzymy może nie ciekawy ale na pewno rewanż ;)
Całkiem możliwe że Legia spadnie w tej rundzie kilka oczek w dół i nie pokaże nic ciekawego do końca sezonu, ale jeśli ma przegrać z najsłabszą drużyną Ekstraklasy to z kim wicelider miałby wygrać?

artsik 3

artsik

Użytkownik
Na Legie nie radze stawiać. Oglądałem ich ostatni mecz z Cracowią i nadal nie wiem jak go wygrali. Wisła Kraków po porażce z Bełchatowem myślę że jest pod ścianą i wygra z Arką. Dorzucił bym do tego typ na Bełchatów i lech z handicapem.
Jak bym miał już stawiać Legia- Odra to byłby to typ 2x

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Szukacie na siłę niespodzianki :razz: Odra z Lechią zagrała tragicznie w dodatku przed własną publicznością. Teraz przyszedł mecz w Warszawie, gdzie Legia jeszcze w tym sezonie nie przegrała, a wątpię żeby Odra przełamała niemoc na Łazienkowskiej.
Legia faktycznie tez zagrała słabo, ale pokazali charakter i wygrali. Co z tego że Cracovia stwarzała sytuacje skoro nie potrafiła ich wykorzystać. W dodatku gdyby nie ta czerwona kartka Choto ten mecz wyglądałby także inaczej bo to jest bądź co bądź ale przewaga jednego zawodnika.

Na Legie nie radze stawiać. Oglądałem ich ostatni mecz z Cracowią i nadal nie wiem jak go wygrali. Wisła Kraków po porażce z Bełchatowem myślę że jest pod ścianą i wygra z Arką. Dorzucił bym do tego typ na Bełchatów i lech z handicapem.
Zastanawiam się czemu nazwy drużyn Legia, Odra, Bełchatów, Wisła pisałeś z dużych liter, a nazwę swojego klubu któremu kibicujesz z małej :razz:

boracz 12

boracz

Użytkownik
Legii na podbicie AKO bał bym się wystawiać. Myśle że Odra jest w stanie urwać punkt Legii. Under 2,5 to najlepszy typ na ten mecz.

Do składu Wisły wraca Paweł Brożek i Małecki wiec myślę że meczyk pewny

Na Bet365 na zakład: Lech vs Cracovia -&gt; połowa/koniec 1/1 jest kurs 2 i myślę ze to chyba najlepsze na tą kolejkę. Lewandowski w wysokiej formie, co pokazał tydzień temu i wczoraj w reprezentacji.

Tyle na szybko, jutro jakąś analizę wrzucę

futro_z_kreta 41

futro_z_kreta

Użytkownik
Ostatnie spotkania Lech - Cracovia:
Cracovia - Lech: 1:0
Lech - Cracovia: 2:2
Cracovia - Lech: 0:1
Dlaczego over Lecha wydaję się mi być złym pomysłem?
- Cracovia na wyjazdach bardzo underowo (Na 10 bramek na wyjeździe 3 zdobyte, 7 straconych)
- Od 9 spotkań Cracovia na wyjeździe Under2.5 gola
- Na pewno jakiś niesmak po meczu z Legią..
- Bilans obu drużyn całkiem wyrównany.
- Cracovia wygrała w 10 ostatnich meczach poprzedniej rundy na wyjeździe z Wisłą i Polonią, zremisowała na trudnym terenie z Jagą i Legią. Lubi zaskakiwać w meczach &quot;przegranych&quot;.
Linia Over-Under wyrównana i wg mnie adekwatna do możliwości spotkania. Nie wykluczam 2:0 ale to chyba najwyższy rozsądny wynik do wytypowania.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom