F. Dusseldorf - Lipsk
Typ: +1.5/2 (liczba goli 1.5/wynik meczu)
Kurs: 2.10 (STS)
Typ (opcjonalnie): Obie drużyny strzelą gola - Tak
Kurs: 1.70 (STS)
F. Dusseldorf. Lubię ten zespół. Pokazują charakter, walczą o swoje miejsce w tabeli i idzie im to całkiem nieźle. Jednak przy całej mojej sympatii do tego zespołu myślę, że w niedzielnym spotkaniu, różnica miejsc(i poziomu piłkarskiego) będzie dość wyraźna. Lipsk też jest trochę pod większą presją gdyż przegrana z Dortmundem sprawiła, że Eintracht niebezpiecznie skrócił dystans do zajęcia miejsca w czołówce a wiadomo o co toczy się walka -
Bundesliga jest dla nich ważna swoją drogą ale w perspektywie jest największe marzenie czyli
Liga Mistrzów. Jeżeli Lipsk ma okazję na powiększenie tego dystansu to nie ma lepszej ku temu okazji niż mecz z dużo niżej notowaną (choć wcale nie skazaną na całkowite pożarcie ekipą) F. Dusseldorf. Eitracht będzie miał trochę bardziej "pod górkę"(Werder) więc jeżeli "zgubi" punkty to Lipsk ma szansę na trochę spokoju i utrzymanie swojego dobrego 4 miejsca. Typując wygraną drużyny z Lipska, która nota bene, z Borussią Dortmund zagrała przyzwoity mecz, spodziewam się, że Dusseldorf będzie w stanie chociaż raz "dziabnąć" ich bramkowo, stąd mój pomysł na BTTS. Historia ich ostatnich pojedynków i obecna dobra forma "Szczęściarzy" daje szansę i na over bramkowy i na BTTS w stylu 1:2 lub 1:3 ale te wyniki już tylko moje bardzo, bardzo luźne przypuszczenia.
Zobaczymy....