>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

19. kolejka Bundesligi (03.02-04.02)

Status
Zamknięty.
marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
19. kolejka Bundesligi
3-4 lutego 2015

Kursy (betsafe):

Aktualna tabela:

Ledwo skończyła się poprzednia kolejka, ale już we wtorek i środę kolejne mecze. Podobnie jak 18. tak i 19. kolejka rozpocznie się hitem - na Allianz Arena przyjeżdża Schalke. Bayern po strasznie słabym początku ma coś do udowodnienia. Ciekawie będzie też we Frankfurcie, gdzie miejscowi podejmą Wolfsburg. Faworytem na pewno będą goście, którzy podbudowani masakrą na Bawarczykach mogą kroczyć po kolejne punkty.
Zapraszam do pisania analiz i dzielenia się swoimi typami i przewidywaniami.

Otrzymane punkty reputacji: +7
B 2,2K

barichello

Użytkownik
Hoffenheim - Werder
Ekipa Hoffenheim w roli dość zdecydowanego faworyta kursowego. Może się to okazać bardzo złudne. Werder nie jest drużyną, która &quot;leży&quot; Wieśniakom.

Zaledwie jedna wygrana w 14 spotkaniach to stanowczo za mało, by rozważać wchodzenie w Hoffe po takim kursie.
Po drugie ekipa z Bremy bardzo dobrze zaprezentowała się w meczu z Herthą. Stłamsili berlińczyków, totalnie dominując, zatem forma jest.
W tym mecz widzą mi się dwa bety: pierwszy z racji dużej różnicy kursowej idę w stronę Werderu, a drugi to liczba bramek. Obie drużyny nie posiadają solidnych defensyw. Hoffenheim nastawiony u siebie bardzo ofensywnie zatem powinno być otwarte widowisko, lecz kurs na powyżej 2.5 bramki, nie rozpieszcza, dlatego pozostanę tylko przy pierwszym becie
Werder X2 2.1✅- kurs zaczerpnięty z bwin
zaciekawiło mnie także h2h w meczu Koln - Stuttgart

Jak widać dość specyficzne.
Co ciekawe, w tym sezonie, Kolonia na 22 zdobyte punkty zaledwie 6 zdobyła na własnych śmieciach. Z kolei VFB jest jedną z najlepiej punktujących drużyn po za domem.
VFB X2 1.62 ✅- kurs zaczerpnięty z bwin

Otrzymane punkty reputacji: +6
kokosek1960 1K

kokosek1960

Typer
Bayern Monachium - Fc Schalke 04
Wtorek, 2015-02-03, godz.20:00:00, Bundesliga
Bayern w piątek niespodziewanie wysoko przegrał 1:4 z Wolfsburgiem. Była to pierwsza porażka drużyny Pepa Guardioli w tym sezonie. Przewaga nad wiceliderem z Wolfsburga jest jednak wciąż znaczna i wynosi 8 punktów. Ekipa Schalke rozgrywki wznowiła w sposób udany wygrywajac u siebie 1:0 z Hanowerem. Zapewne Bayern będzie chciał udowodnić, że porażka w Wolfsburgu była tylko wypadkiem przy pracy, kursy na mecz są mizerniutke , ale mozna zagrac handicapem (0:2) x kurs 3.98 b-a-h , moim zdanie 2 golami Monachijczycy to spotkanie wygraja

ksboss 92

ksboss

Użytkownik
Borussia M. - Freiburg
03.02.2015 20:00
Pojedynek, aktualnie, trzeciej drużyny Bundesligi z 14. U gospodarzy zabraknie co prawda, jednego z ważniejszych graczy, André Hahn&#39;a, jednak to ich jedyne osłabienie. Gorzej sytuacja wygląda po stronie gości. Zabraknie środkowych obrońców Krmas&#39;a oraz Marca-Olivera Kempfa a także napastnika Mehmedi&#39;ego. Freiburg potrafi sprawić niespodziankę, jednak ten sezon nie należy do nich i walczącej o utrzymanie się na pozycji, gwarantującej grę w LM Borussi, nie powinni zaszkodzić.
Borussia Monchengladbach -1.25 @ 2.240 Pinnacle ⛔/✅ (1:0) zwrot połowy stawki
Eintracht Frankfurt - Wolfsburg
03.02.2015 20:00
Eintracht to solidna ekipa środka tabeli, która jednak dostała w ostatniej kolejce srogie lanie od słabego Freiburga. Zagrają teraz z drużyną, która niemal powtórzyła wynik Realu Madryt z półfinału LM, w meczu z Bayernem Monachium. Wolfsburg idzie jak burza po vice-mistrza a ostatnim meczem, nie przekreślił szans kibiców na emocjonującą końcówkę obecnego sezonu. Wiadomość o zakontraktowaniu Schurrle, dodatkowo wzmacnia morale zespołu. Nie spodziewam się fajerwerków ale strata punktów po ostatnim piątkowym meczu byłaby czymś niespodziewanym.
VfL Wolfsburg @ 1.900 Pinnacle ⛔ (1:1)

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
To co chciałem napisać zostało już podane ???? Ale do rzeczy:
Hoffenheim - Werder
Podpisuję się pod tym co napisał Barichello. Oprócz jego typów myślałem jeszcze nad bts. Werder grał super, ale Hertha jednak jeden czy dwa kontrataki wyprowadziła i gdyby w ataku Berlinczyków grał ktoś bardziej ogarnięty niż Schieber to może nawet udałoby się coś strzelić. Wiadomo z czego znane jest Hoffenheim, no ale bts po kursie 1.4 to taki średnio opłacalny interes. Fani strzelców bramek mogą polować na gola Di Santo, w niedzielę dwa ładne trafienia, najlepszy strzelec Werderu - 8 goli w 12 spotkaniach.
Di Santo strzeli ✅
3.1

Frankfurt - Wolfsburg
Gdyby grał Perisić z Dostem pokusiłbym się o handicap w stronę Wilków. Zdaję sobie sprawę że Wolfsburg na wyjeździe nie robi takiego szału jak u siebie, ale po takim zwycięstwie z Bayernem mogą iść za ciosem. Ich kontry są niesamowite, a teraz jeszcze doszedł szybki Schurrle (aczkolwiek dziś nie zagra - dzięki djzjee). Obejrzyjcie chociaż skróty meczu Frankfurt - Freiburg, Freiburg robił fajne akcje skrzydłami - a Wolfsburg wiadomo jaki ma napad. Nie wiem czy zagra Dost z Perisiciem, ale tak czy siak są zmiennicy i Wilki powinny wygrać. Tutaj też spróbuję ze strzelcem gola, myślę że większej analizy do tego nie trzeba.
De Bruyne strzeli
2.75 ✅
Bayern - Schalke
Ja sobie odpuszczę póki co granie Bayernu. Chcę zobaczyć czy mecz z Wilkami to był wypadek przy pracy czy Bayern ma jakiś problem. Niby Schalke bez Huntelaara jakoś specjalnie kąsić nie powinno, jednak to wciąż niebezpieczna drużyna. Jedyny zakład jaki tutaj chętnie pobieram jest niestety mało patriotyczny, ale do tej pory się nie zawiodłem. Co tu dużo gadać - Robertowi nie idzie i nic nie wskazuje na poprawę. Kurs wysoki bo buki spodziewają się pogromu ze strony Bayernu i liczą że Lewy co najmniej jedną wturla ale ja wcale taki pewny nie jestem.
Lewy nie strzeli zwrot - nie zagrał od początku
2.17
kursy z betsafe

Otrzymane punkty reputacji: +13
djzjee 157

djzjee

Użytkownik
Schurrle na pewno nie zagra. Dzisiaj trenował indywidualnie w Wolfsburgu.
marqs3lby // rzeczywiście, na jednym z portali fanowskich pisali że zagra i tym się zasugerowałem. Dzięki za info!

bzyk663439858 72

bzyk663439858

Użytkownik
Bayern - Schalke 2(+3)ah/1,50

Lider z Bawarii zagra u siebie z czwartą drużyną Schalke,goście w ostatniej kolejce ligowej wygrali u siebie skromnie z ekipą Hannoveru,natomiast Bayern doznał blamażu z vice liderem z Wolfsburga,oglądałem ten mecz i to co wyprawiała ekipa Guardioli w tym meczu to jakaś masakra,kompletnie nie poznawałem tej drużyny.Bayern zawsze zamyka drużyny z którymi gra na ich połowie i to się zgadzało,natomiast Wilki wyprowadzały zabójcze kontry i obrona Bawarczyków nie mogła sobie z tym poradzić,przez co stracili w jednym meczu tyle samo bramek co w całej poprzedniej rundzie,widać jak na dłoni,że gra Bayernu jeszcze się nie klei po przerwie zimowej,zawodnicy są jacyś ociężali,te podania nie były takie dokładne co zwykle,nie twierdze,że Bayern sobie dzisiaj nie poradzi,ale kurs na nich po tym co pokazali w ostatniej kolejce jest śmieszny,można spokojnie szukać tutaj jakiegoś handi w stronę podopiecznych Di Matteo,co prawda nie zagra Huntelaar,który w ostatnim meczu dostał czerwo,ale i tak sądzę,że Schalke nie przegra wysoko tego meczu bo w piłkę też grać potrafi.dla odważniejszych (+2)ah w stronę gości natomiast ja jeszcze bardziej się zabezpieczę,gdyby przypadkiem Lewemu i spółce przypomniało się jak grać w piłkę.W przypadku wygranej Bayernu 3 golami zwrot.

bet365

dzodzo1908 365

dzodzo1908

Użytkownik
FC Bayern powyzej 1,5 zoltej kartki
Kurs: 3,80
Wzajemna wrogosc obu ekip jest powszechnie znana, do stolicy Bawarii przyjezdza ekipa z Gelsenkirchen. Bayern podrazniony po pierwszej kolejce rundy rewanzowej gdzie przegral nieoczekiwanie (przez wielu) 1-4 w Wolfsburgu. Dzisiaj szansa na naprawienie morali oraz zaspokojenie kibicow ktorzy sa bardzo wymajacy. Oczekuje zacietosci i mimo, ze Bayern to jedna z najczysciej grajacych grajacych druzyn w Bundeslidze to linia 1,5 jak najbardziej do pokrycia. Widze spore value i grzech nie sprobowac.

Otrzymane punkty reputacji: +2
sportingbet_pl 216

sportingbet_pl

Użytkownik
Bayern Monachium - Schalke 04
- Zdecydowanymi faworytami są gospodarze tego meczu. Mają jednak fatalny występ przeciwko Wilkom z Wolfsbugra za sobą (1:4). Znając Pepa Guardiolę i zawodników Bayernu, gospodarze będą dzisiaj za wszelką cenę chcieli zmazać plamę po blamażu.
- Schalke 04 to jednak bardzo solidna drużyna. Ostatnio wygrali z Hannoverem. Mają jednak problemy kadrowe. Huntelaar wyleciał z boiska w poprzedniej kolejce i jego brak może mieć znaczenie.
- Obie drużyny dzieli co najmniej klasa, ale jeśli Bawarczycy zagrają jak w piątkowym meczu, może ostatecznie być bardzo interesująco na Alianz Arenie.
- H2H: po dominacji Bayernu (mnóstwo zwycięstw z rzędu) przyszedł remis w pierwszej części sezonu (1:1). Dzisiaj zespół z Gelsenkirchen również może namieszać.
W zespole gospodarzy przełamania szuka Robert Lewandowski, który nie strzelił bramki w lidze o 13.12.2014. Dzisiaj będzie miał okazję do trafienia. I stąd też dwa typy przyszły nam do głowy:
O1.5 gola w pierwszej połowie, 1.85 Sportingbet ⛔ 0:0
Lewandowski z dwoma golami lub więcej, 3.00 Sportingbet ⛔ ...

Promocja w Sportingbet: Darmowy Zakład do 400PLN

Otrzymane punkty reputacji: +11
larkspur 478,4K

larkspur

Użytkownik
BAYERN - SCHALKE Główny ty p: Schalke +3 / @1.80 / Bet365 ✅✅✅
Pozostałe typy: Rzut rożny przed 9min / @1.83 / Bet365 ✅✅✅
Analiza :

Juz po dwoch dniach od ostatniej kolejki lecimy z kolejna. We wtorkowym hicie Bayern podejmie na swoim stadionie ekipe Schalke. Bayern jak wiemy lider , Schalke na 4 pozycji. Ogladalem w piatek mecz Bayernu z Wolfsburgiem i powiem szczerze ze wynik strasznie mnie zaskoczyl. W pewnym momencie wogole nie mialem juz ochoty ogladac tego co prezentuje Bayern. W tamtym meczu Wolfsburg byl od nich o wiele wiele lepszy. Pomysly Guardioli z gra na 3 obroncow wogole do mnie nie przemawia - uwazam ze Monachijczycy powinni gra standardowo 4 obroncami co we wczesniejszych meczach przynosilo efekty. Co do obrony to nie pasuje mi tam Dante - tym bardziej do gry na 3 obroncow. Mysle jednak ze nie mozemy osadzac Bayernu po jednym meczu po takiej przerwie. Nie sadze zeby byl to jakis kryzys , po prostu trzeba wejsc w rytm meczowy i zaczac grac i wygrywac regularnie.
Schalke w weekend zaczelo runde rewanzowa od skromnego zwyciestwa nad Hannoverem 1:0 . Problemem moze byc dla nich jednak dzis brak Huntelaara ktory pauzuje po czerwonej kartce. Bayern zagra dzis na Allianz Arenie zapewne przy pelnych trybunach i przy dopingu co powinno im pomoc. Napewno beda chcieli zaczac mecz juz od pierwszych sekund na 100% aby zatrzec zle wspomnienia po ostatniej bolesnej porazce wiec widze tutaj szybki rzut rozny do 9min mysle ze bedzie wiec polecam to zagrac. A takze widze spory kurs na handicap Schalke +3. Bayern powinien wygrac ale nie z wielka przewaga jak to kiedys ogrywajac ich po 4:0 badz 5:0.

FRANKFURT - WOLFSBURG Główny ty p: Obydwie druzyny strzela gola / @1.44 / Bet365 ✅✅✅
Pozostałe typy: Wolfsburg powyzej 1.5gola / @1.53 / Bet365 ⛔
Rzut rożny przed 9min / @1.83 / Bet365 ✅✅✅

Analiza :

Kolejne ciekawe spotkanie - 9 Frankfurt podejmie u siebie 2 Wolfsburg. Gospodarze po dosc udanej rundzie jesiennej , runde rewanzowa zaczeli jednak od dotkliwej porazki 4:1 z Freiburgiem mimo ze Frankfurt objal bardzo szybko prowadzenie. Eintracht jest wsrod druzyn ktore zdobyly najwiecej bramek ale tez sporo ich stracil. Jak wiemy obecny krol strzelcow Bundesligi to wlasnie pilkarz Frankfurtu Meier. Co do Wolfsburga to z pewnoscia sa w swietnych nastrojach po ograniu Bayernu az 4:1. Udowodnili ze sa bardzo mocna i zgrana druzyna. Wczoraj wladze Wilkow wykonaly wspaniale posuniecie kupujac za konkretne 32 miliony Andre Schurrle z Chelsea. Napewno bedzie to wielkie wzmocnienie ofensywy. Reprezentant Niemiec jak donosza wiesci dzisiaj jeszcze nie wystapi w meczu . Tak samo pod znakiem zapytania staja wystepy Dosta i Perisica. Za to napewno zagra De Bruyne na ktorego bardzo licze bo to swietny mlody zawodnik.
Polecam w tym meczu zagrac BTS choc kurs nie zachwyca mysle ze to dobra opcja.

Polecam i Pozdrawiam ????

Otrzymane punkty reputacji: +31
mfl 439

mfl

Użytkownik
Bayern M. vs Schalke

Schalke od lat to samo. Niby marka ale są za cieńcy, wogóle nieprzekonujący. Jednym słowem bryndza. Od lat brak tam jakości. Pare meczy niby dobrych, po czym wpadka u siebie ze słabiakiem i tak w kółko. Inne kluby od lat wypuściły na europejskie salony solidnych graczy. Nie chce mi sie wymieniać ale jest tych graczy sporo. A Schalke to troche taki odgrzewany kotlet. Nie ma tam graczy błyskotliwych, nie ma nowości.

Bayern po meczu z Wolfsburgiem zrobi wiele by odbudować zaufanie. Po straconych 4 bramkach na Wolfsburgu, myślę, że 0 z tyłu jest konieczne. Grają u siebie, gdzie do tej pory stracili zaledwie 2 bramki w sezonie. Grają pseudo hit z Schalke więc będzie im zależało by nie wyciągać piłki z siatki. Jednocześnie będą napierać by strzelić dużo goli i Schalke myśle, że nie pogra za dużo w tym meczu.

Schalke bez Draxlera, Farfana, Obasiego i do tego Huntelaar pauzuje za czerwoną w ostatnim meczu z Hannoverem.

typ: Schalke strzeli? NIE @ 1.65
William Hill

stanley-63 1,2M

stanley-63

Typer
BAYERN : SCHALKE
Bayern dziś na pewno będzie chciał swoim kibicom dać więcej powodów do radości i zmazać plamę jaką im zgotował w poprzednim meczu z Wolfsburgiem i w/g mnie od pierwszego gwizdka powinien zacząć ataki na bramkę Giefera i już po pierwszym kwadransie gry powinien prowadzić tym bardziej że patrząc na ich grę w tym sezonie na Allianz Arenie to nic dodać nic ująć 9 meczy 9 zwycięstw i te gole 27:2 , Bayern w tym sezonie w pierwszym kwadransie gry zdobył 7 bramek a zaglądając do statystyki ostatniego meczu z Schalke u siebie i wynik 5:1 a w pierwszym kwadransie Bayern prowadził 2:0 tak wiec liczę na szybkiego gola podopiecznych P Guardioli
Zwycięzca w minutach 1-15 @ Bayern M
3.00 / Sportingbet ⛔
( wynik 1:1 , w pierwszych 15 minutach mecz w wykonaniu Bayernu mógł się podobać i były okazje na gola jednak po tym okresie to mecz nie zbyt wpadał w oko )​

wawo 15,1K

wawo

Użytkownik
⚽ Bayern (-1) 1.4
Polecam dziś na przebudzenie Bayernu z osłabionym Schalke 04. Myślę że gospodarze nie wygrają wysoko, ale dwoma bramkami powinni oagrnąć. Pep nie musiał zawodników odpowiednio motytować, przegrana z wiceliderem sama ich motywuje. Dzis Pep sadza na ławe (w końcu) Lewandowskiego, który nie potarfi sie już odnaleźć wsród paki z Monachium. Wielu twierdzi że to wina Robbena, że nie podaja, no ale od początku bylo wiadome zę Bayern gra inna piłke niż Dortmund. Że Lewy tu nie pasuje. Dzis Bayern wygrywa minimum 2-0.
Polecam!

xfilipx180 13,5K

xfilipx180

Użytkownik
Hoffenheim (-1) – Werder - 2.15
Pinnacle
Gospodarze, druzyna ktora posiada bilans (5-2-2) na wlasnym stadionie. Na dodatek w kazdym meczu na swoim podworku strzela sporo bramek. Ostatnia porazka porazka z Leverkusen, lecz byl to rywal z gornej czesci tabeli, oraz jedyna wpadka z Koln.
Goscie, druzyna ktora na wyjezdzie stracila najwiecej bramek w lidze oraz posiada bardzo slaby bilans (1-2-6). Trzy ostatnie mecze wyjazdowe to wysokie przegrane, (1-4, 2-5, 0-2). W kazdym wyjazdowym spotkaniu traca wiecej lub rowno 2 bramki. Jedynym wyjatkiem byl mecz z Mainz.
Dobra dyspozycja graczy Hoffenheim na wlasnym stadione, oraz slabe wyniki Werderu na wyjezdzie, skusily mnie na ten typ. Dodatkowa motywacja dla gospodarzy bedzie to ze ostatni raz u siebie wygrali z Werderem w 2010r. Mysle ze czas przelamac ta zla passe, patrzac na ich ostatnie wyniki to wydaje sie byc mozliwe.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Taką małą ciekawostką, która może mieć znaczenie w kwestii motywacji do dzisiejszego meczu jest fakt, iż dziś Werder obchodzi 116. urodziny. 4. lutego 1899 roku powstał Fußballverein Werder. Fota z fejsa:

Otrzymane punkty reputacji: +12
bzyk663439858 72

bzyk663439858

Użytkownik
Borussia - Augsburg 2(+1,5)/1,65

Dzisiaj na Signal-Iduna Park zagra ostatnia drużyna Borussi z 5 drużyną w tabeli ekipą Augsburga.Oba zespoły sezon zaczęły dosyć przyzwoicie,Borussia nie przegrała na ciężkim terenie w Leverkusen(0:0) natomiast Augsburg wygrał u siebie z mocnym Hoffenheim (3:1),warto zauważyć,że drużyna z Augsburga jest drużyną bezkompromisową i w tym sezonie nie zanotowała jeszcze żadnego remisu,zanotowali 10 wygranych i 8 porażek,natomiast Borussia musi zacząć szukać punktów,jeżeli chce grać w następnym sezonie w bundeslidze.Jakiś cień nadziei pojawił się w ostatnim meczu i być może jest to zwiastun czegoś dobrego w drużynie Kloppa,ekipa mająca taki potencjał w końcu musi zacząć wygrywać.Wg. bukmacherów oczywiście faworytem są żółto-czarni,natomiast ja myślę,że kurs na Augsburg jest trochę zawyżony i spróbuję zagrać z ich stronę.Na pewno będzie to mecz pełen emocji,bo nie sądzę,żeby Augsburgczycy cofnęli się do defensywy i czekali na kontry,znając ich styl grania otworzą się i będą równym partnerem dla gospodarzy.Jestem też zdania,że może tutaj paść kilka goli,co pokazują spotkania H2H między tymi drużynami.można spróbować bts lub over,nawet jeżeli Borussia wygra w tym meczu,to nie więcej niż 1 bramką.

bet365

santoro86 18,1K

santoro86

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Niemcy, Bundesliga
Godzina: 20:00
Spotkanie: Borussia Dortmund - Augsburg
Typ: obie drużyny strzelą gola
Kurs: 1.91
Bukmacher: ComeOn
Analiza:
Dzisiaj pod lupę biorę spotkanie Borussii, która mozolnie próbuje się wydostać ze strefy spadkowej. Dzisiaj do Dortmundu przyjeżdża ekipa Augsburga licząc po cichu na urwanie punktu ekipie Kloppa.
Spotkania tych drużyn zawsze obfitują w sporą ilość goli co potwierdzam na screenie:

Myślę, że nie trzeba nic dodawać bo wyniki i liczba goli sama mówi za siebie. skupmy się na formie obu ekip z ostatnich tygodni...
Borussia po dobrym jeśli chodzi o wyniki okresie przygotowawczym zanotowała remis 0:0 w Leverkusen co moim zdaniem jest dobrym wynikiem i dobrym prognostykiem przed kolejnymi meczami. Prawdopodobne składy na dzisiejszy mecz wyglądają tak;
BVB: Weidenfeller - Piszczek (Großkreutz), Sokratis, Hummels, Schmelzer - Sahin, Gündogan (Ginter) - Kampl, Reus, Mkhitaryan - Aubameyang (Immobile)
Rezerwowi: Alomerovic, Durm, Ginter, Subotic, Großkreutz, Blaszczykowski, Jojic, Kagawa, Kirch, Immobile, Ramos

Augsburg: Manninger - Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Feulner - Baier - Bobadilla, Höjbjerg, Halil Altintop, Werner - Ji
Rezerwowi: Gelios, Framberger, Janker, Caiuby, Esswein, Kohr, S. Parker, Schuster, Djurdjic

Składy niemal optymalne a w nich gracze, którzy gole potrafią zdobywać, zarówno w Borussii jak i Augsburgu także spodziewam się tutaj goli po obu stronach.

M 30

mar123

Użytkownik
Bundesliga, środa, 4 lutego, godz. 20:00

Borussia Dortmund – Augsburg, Typ: Borussia -1,5, kurs 2.20 bet365

Borussia Dortmund spadła na ostatnie miejsce w tabeli i choć rywal będzie dziś wymagający, musi wyrwać mu komplet punktów.

Doskonale zdajemy sobie sprawę, jakim zespołem jest Augsburg i być może kurs na zwycięstwo gospodarzy został nieco zaniżony. Nie stało się tak jednak bez przyczyny. W drużynie prowadzonej przez Markusa Weinzierla zabraknie bowiem aż dziewięciu piłkarzy, a Signal Iduna Park dla ekip grających w osłabieniu nie jest obiektem wygodnym.

O tym, jak istotny i pomocny jest żywiołowy doping kibiców BVB, mówił zresztą trener Jurgen Klopp. Niemiec zapewniał też, że jego piłkarze bardzo solidnie przepracowali okres przygotowawczy i wszyscy w Dortmundzie są dobrej myśli.

Pierwszy mecz rundy wiosennej z Bayerem Leverkusen zakończył się dla dortmundczyków bezbramkowym remisem. Wynik doskonale oddaje to, co działo się na boisku. Sytuacji bramkowych było mało i żadna ze stron nie zasłużyła na komplet punktów.

Mimo wywalczenia jednego oczka na trudnym terenie Borussia spadła jednak na ostatnie miejsce w tabeli i póki nie musi jeszcze godzić rozgrywek krajowych z Ligą Mistrzów, pierwsze ligowe zwycięstwo od 5 grudnia powinno być teraz priorytetem, jeśli nie koniecznością.

Czarno-żółta izba przyjęć nieco opustoszała. Wrócił m.in. Marco Reus, który w pierwszym starciu na SGL Arena (wygranym 3:2) w ciągu 14 pierwszych minut zaliczył gola i asystę.

Kolejnym argumentem przemawiającym za zwycięstwem miejscowych jest kiepska dyspozycja augsburczyków na wyjazdach. Z dziewięciu spotkań przegrali bowiem aż sześć. Również bezpośredni bilans z Borussią nie jest dla nich łaskawy – 2 remisy i 5 porażek. BVB nie pozostaje nic innego, jak wykorzystać sprzyjające okoliczności i rozpocząć marsz w górę tabeli.

Typ: Borussia -1,5, kurs 2.20 bet365

larkspur 478,4K

larkspur

Użytkownik
DORTMUND - AUGSBURG Główny ty p: Dortmund czyste konto NIE / @1.72 / Bet365 ✅✅✅
Pozostałe typy: Obydwie druzyny strzela gola / @1.90 / Bet365 ⛔
Analiza :

Za 30min start meczu wiec na szybkiego... Jak wiemy ostatni w tabeli Dortmund podejmie dzis u siebie ekipe Augsburga ktora zajmuje 5 miejsce. Borussia wciaz na dnie zajmujac ostatnie miejsce. Ostatni mecz to bezbramkowy remis z Leverkusen. Dzis do skladu wraca Gundogan oraz Aubameyang. Zespol musi wziasc sie do odrabiania strat za runde jesienna jesli chca zakonczyc sezon chociazby na bezpiecznym miesjcu w srodku tabeli. A jak wiemy juz niebawem rusza Liga Mistrzow gdzie przyjdzie sie zmierzyc z Juventusem. W wypowiedziach Klopp uspokaja ze ma wszsytko pod kontrola i do konca sezonu jeszcze sporo meczy.
Co do Augsburga to na jesieni radzili sobie bardzo dobrze. Ogladalem ich pare meczy i naprawde ich gra moze sie podobac. Ich ostatni mecz to pewne zwyciestwo z Hoffenheim 3:1. Jak wiemy do Augsburga dolaczyl Hojbjerg , mlody Dunczyk ktory zostal wypozyczony z Bayernu. Od razu dostal on szanse na gre w podstawowym skladzie i zaliczyl nawet asyste w ostatnim meczu.
Podsumowujac jak dla mnie Dortmund napewno powalczy w koncu o 3pkt ale podejrzewam ze Augsburg moze uprzykrzyc im zycie i licze na gola gosci.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Wnioski na następną kolejkę:
Bayern bez formy
BVB tym bardziej
na plus Werder i Gladbach
in minus Paderborn i Hertha
Wyniki
Bayern 1:1 Schalke
(Robben - Howedes)
SKRÓT MECZU