>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

18 kolejka serie A [7.01.12-8.01.12]

Status
Zamknięty.
simons 646

simons

Forum VIP

W najbliższy weekend wraca serie A, pierwsza kolejka w tym roku, więc
może będą miały miejsce jakieś niespodzianki ? Inter powoli dogania czołówkę i gościć będzie ,teoretycznie nie najcięższego rywala - Parmę, ale czy kursy są odpowiednie ? Jak z formą drużyn po nowym roku ?
Zapraszam do dyskusji

R 4K

rrthc

Użytkownik
Witam
Cos cicho w temacie.No to zaczne ja.
Na poczatek ciekawie wyglada dla mnie Inter.Wiadomo zaczely sie rewanze i czas powaznie sie wziasc do roboty i zdobywac punkty potrzebne do zajecia miejsca premiowanego do awansu do Ligi Mistrzow.Inter zawalil poczatek sezonu na calej linii i dopiero pod koniec wzial sie ostro do roboty i kolekcjonowal punkty seriami.Co prawda nie zachwycal iloscia zdobywanych goli,ale liczyly sie zwyciestwa i 3 pkt,a co za tym idzie awans w tabeli.Dzis graja mecz z przeciatna Parma,ktora(jak narazie) plasuje sie na bezpiecznej 13 pozycji i notuje serie 4 remisow.Parma jakims trudnym rywalem nie jest i nie sadze ,ze znowu sprawia niespodzianke jak 16 kwietnia 2011 roku ,gdzie u siebie ograla swoich dzisiejszych rywali 2-0.Sadze ze Inter zrewanzuje sie za ta porazke i wygra roznica kilku goli.

Moje propozycje:
Inter M.-Parma-1 (1,40)✅
Inter M.-Parma H (0-1,5)-1 (1,95)✅
Inter M.-Parma LB 2,5-2 (1,75)
✅

3/3 dobry poczatek nowego roku...
oby jak najdluzej....

simons 646

simons

Forum VIP
Pierwszy mecz dziś, czyli Siena - Lazio początkowo chciałem zagrać 2jke, później zmieniłem zdanie na 1x a teraz jedna no bet ????
Lazio bez Hernanesa i w obronie Scaloni nie wygląda to niestety najlepiej,a Siena u siebie bez tragedii 3-2-3. Goście z drugiej strony, również braki - nie będzie 3 podstawowych zawodników. Do tego dorzucić przerwę świąteczną i dość niepewną formę ... no to wolę jednak odpuścić to spotkanie. Ma ktoś z Was jakiś pomysł na bet&#39;a tutaj ? ????

kaszakasr 161

kaszakasr

Użytkownik
Pierwszy mecz dziś, czyli Siena - Lazio . Ma ktoś z Was jakiś pomysł na bet&#39;a tutaj ? ????
Jak dla mnie under 2.5 w tym meczu widzę jak wrócę do domu postaram się coś więcej opisać co myślę o tym i jeszcze jakim:grin:
Wracając do tego meczu Siena na ostatnie 6meczy wygrała tylko jeden był to mecz w Coppa Italia z Palermo na wyjeździe 4:4 i w karnych 4:7.Reszta meczy ligowych przegrany wyjazd z Milanem 2:0 u siebie z Genoa 0:2 wyjazd z Bologna 1:0 i przegrana u siebie z interem widać same underowe spotkania.Z drugiej strony lazio na ostatnie cztery mecze w Serie A 2wygrane(na wyjeździe z lecce 2:3 i u siebie z Novarą 3:0) i dwa remisy(z chievo u siebie 0:0 i z udine 2:2)
Absencje:
Siena: Vergassola, Brkić, Vitiello, D&#39;Agostino

Lazio: Konko, Kozak, Brocchi, Del Nero, Makinwa, Berardi, Marchetti, Mauri, Matuzalem

&quot;Nowy Rok zaczynamy od dobrych wiadomości z obozu Lazio. Kontuzjowani do tej pory Federico Marchetti, Stefan Radu, Abdoulay Konko i Francelino Matuzalem trenują już na pełnych obrotach z całym zespołem i powinni być gotowi na najbliżej ligowe spotkanie ze Sieną. &quot; z sslazio.pl
Siena Over 2.5 Goals 4 (25%) Under 2.5 Goals 12 (75%)
lazio Over 2.5 Goals 9 (56%) Under 2.5 Goals 7 (44%)

Under 2.5 po 1,60(betsafe):;/:????
ostatnie mecze tych drużyn:
24/03/2010 Serie A Lazio vs. Siena 2:0
01/11/2009 Serie A Siena vs. Lazio 1:1
05/04/2009 Serie A Siena vs. Lazio 2:0

S 408

swergoc

Użytkownik
Ja bym meczu Siena - Lazio nie ruszał. Siena u siebie potrafi grać z Lazio. Jeżeli musiałbym stawiać to remis. Ale odpuszczam.
Palermo - Napoli
Widząc rozkład kursów w tym spotkaniu, grzechem byłoby nie spróbować zagrać czegoś na gospodarzy. Nawet pomimo tego, iż rzeczywiście faworytami są goście.
Palermo jest zespołem, który punkty zdobywa na własnym stadionie. Tylko jedna porażka jak do tej pory - reszta same zwycięstwa. Trzeba mieć jednak na uwadze, że ta porażka miała miejsce w ostatnim ligowym pojedynku na własnym podwórku i to z Ceseną, czyli z jednym z najsłabszych zespołów ligi. Miejmy nadzieję, że przerwa świąteczna podziała korzystnie na Sycylijczyków.
Napoli, które na początku sezonu miało walczyć o Scudetto, teraz musi zrewidować trochę swoje plany i walczyć o europejskie puchary. Jednak ich słabsza postawa w lidze jest rekompensowana świetnymi występami w LM. Po porażce z Romą zespół Mazzarriego rozbił u siebie Genuę aż 6-1. Jednak należy zauważyć że w Serie A Napoli na wyjazdach gra mocno przeciętnie. Wygrane tylko z Ceseną i wtedy jeszcze słabym Interem. Ponadto 3 remisy i 2 porażki (Chievo, Catania).
2 aspekty, które każą grać ostrożnie na Palermo i argumentują wysokie kursy na gospodarzy to słaba, przedświąteczna forma Sycylijczyków oraz kilka absencji w składzie. Nie zagrają jutro: Hernandez, Zahavi, Pisano, Pinilla. Wygląda to źle. Tym bardziej, że po stronie gości niedostępny będzie tylko Lavezzi. Ale po spojrzeniu w statystykę H2H postanowiłem lekko na Palermo zagrać (6-1-0 w XXI wieku).
1 DNB HT - 2,08
1X - 1,60

simons 646

simons

Forum VIP
JA tez sie zastanawialem nad Palermo, bo kurs rzeczywiscie kusi, lecz po odpaleniu linku z 1 posta (PRAWDOPODOBNE SKŁADY) widać, że Palermo nienajlepiej ułożony jest w ofensywie na ten mecz - Pinilla, Ilicic, Hernandez nie zagrają. Mocne, osłabienie, ale jest nadal Miccoli ...
Biorąc jednak po uwagę te braki nie widziałem sensownego kursu na to zdarzenie, więc osobiście odpuszczam i życzę powodzenia.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Inter Mediolan - Parma
* Inter odbudował się i po 4 zwycięstwach z rzędu jest już na 5 miejscu. Parma zanotowała natomiast 4 remisy z rzędu.
* Parma poza własnym boiskiem spisuje się kiepsko. Bilans 1-1-5 nie napawa optymizmem przed meczem na San Siro. Porażki 1-4 z Juve, 1-4 z Milanem, 0-3 z Fiorentiną pokazują, że stosunkowo łatwo można rozprawić się z Parmą. Jedyne zwycięstwo to sensacyjna wygrana 2:1 na San Paolo z Napoli.
* Nerazzuri ciągle bez Sneijdera. Z ważnych graczy brakuje również Chivu i Forlana. Akces do gry i strzelania bramek zgłasza Zarate, a Pazzini i Milito mają motywacje - muszą udowadniać swoją wartość, gdyż końcówka roku nie była w ich wykonaniu najlepsza. Goście bez większych problemów kadrowych.

Podsumowanie: Fatalna dyspozycja Interu z początku sezonu to już przeszłość. Teraz Nerazzuri kroczą od zwycięstwa do zwycięstwa. Pewnie spisuje się obrona zespołu, a na szczególne pochwały zasługuje Nagatomo, który poza grą w defensywie wnosi dużo do gry ofensywnej. Czas najwyższy aby coś od siebie dorzucili mało skuteczni w końcówce roku 2011 napastnicy - Milito i Pazzini. Parma poza własnym boiskiem rzadko zaskakuje - brylancik Giovinco to za mało aby wywozić punkty z wyjazdów. Bilans 1-1-5 i wysokie porażki z Milanem, Juventusem i Fiorentiną nakazują twierdzić, że i w meczu z Interem punktów raczej zdobyć się nie uda. Jako, że zawodnicy powracają po krótkiej przerwie ze stawką nie szaleję.

Inter - 1,50 w Unibet 5/10 ✅ 5:0

Otrzymane punkty reputacji: +5
krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Spotkanie: Inter Mediolan - AC Parma
Typ: X
Kurs: 4.10
Bukmacher: Betsafe
Analiza:
AC Parma to zespół nieprzewidywalny potrafiła wygrywać z Napoli czy Udinese oraz potrafili tracić punkty w meczach w których byli faworytem. Inter mimo serii 4 zwycięstwa też jest to zespół, który w tym sezonie jest nieobliczalny dlatego według mnie nie należy się spodziewać w tym meczu najprostszego rozstrzygnięcia jakim niewątpliwie byłoby zwycięstwo Interu.
Ja postanowiłem zagrać tutaj remis, wiedząc, że na Stadio Giuseppe Meazza Parma nie wygrała od 13 lat, dzisiaj jednak zmierzą się z chyba najsłabszym Interem w ostatnich latach więc szansa na chociażby punkt są. Tym bardziej, że Nerazzurri dzisiaj zagrają bez takich zawodników jak Diego Forlan, Sulley Muntari, Dejan Stankovic, Cristian Chivu, Jonathan, Wesley Sneijder i Emiliano Viviano podczas gdy w ekipie goście jedynym nieobecnym jest Alessandro Lucarelli a występu nie może być pewny Francesco Valiani.
Jeżeli Parmie udałoby się zremisować, byłby to 5 remis z rzędu w rozgrywkach ligowych ale bez wątpienia nie byłby brany jako stratę 2 punktów tylko jako bardzo dobre rozstrzygnięcie. Według mnie Parmę stać by dzisiaj pokrzyżować plany kolejnego zwycięstwa Interu i liczę, że tego dokonają.

simons 646

simons

Forum VIP
Udinese - Cesena 1 @ 1.51 5dimes/Pinnacle ✅
Po porażce Lazio wygląda na to, że ludzie szukają niespodzianek na Friuli. Jak wyżej pisałem, mecz Lazio wyglądał ciężko i porażka mnie nie dziwi ... dziwi jedynie wymiar &quot;kary&quot; 4-0. Po świętach forma niewiadoma, owszem i szukanie niespodzianek, ale w zeszłym sezonie wcale tych niespodzianek nie było, więc czy szukanie teraz ma sens ? No na pewno kursy kuszą.
Co do samego meczu to nie ma co dużo pisać - Udinese niepokonana u siebie w pełnym składzie. Z tego co kojarzę Di Natale w każdym meczu u siebie walnął co najmniej jedną, także można się spodziewać jego gola. Cesena ostatnio lepiej niż na początku, ale wciąż bez szału. Niezłą siłę mają w ataku Mutu+Eder, z tym, że Udinese na 8 meczy u siebie, straciło całe 2 bramki ... no to już (jak dla mnie) o czymś świadczy. Na papierze to spokojna wygrana conajmniej 2 bramkami, a jak to będzie i czy szał na niespodzianki jest uzasadniony, to się okażę o 12:30

R 4K

rrthc

Użytkownik
Witam
Wczorajsze typowanie zaliczone pozytywnie 3 propozycje podane i 3 trafne.Zgodnie z przewidywaniem Inter gladko poradzil sobie z Parma.
No ale ja nie o tym chcialem.
Dzis o 15 Roma zagra na swoim boisku z druzyna Chievo.
Gospodarze chcacy realnie myslec o miejscu pucharowym czy to w LE,czy to LM musza powaznie wziasc sie do roboty i zbierac potrzebne do tego punkty.,ktore przeloza sie na odpowiednie miejsce w tabeli.
Gospodarze co prawda pierwsza czesc sezonu jakos nie zagrali rewelacyjnie,a przynajmniej nie tak jak wszyscy od nich oczekiwali,stad tez troche nizsze miejsce w tabeli.Wiec z poczatkiem nowego roku zapewne beda od razu chcieli wziasc sie ostro do roboty.Na swoim obiekcie Roma nie gra jakos rewelacyjnie 3 zw 2 r i 2p wiec jest co poprawiac.Dzisiaj dobra ku temu okazja bo Chievo wiekszosc swoich punktow zdobywa u siebie ,zupelnie zawalajac wyjazdy,ugrywajac na nich raptem 1 zw 2r i 5p.
Faworytem jest Roma ,ktora zapewne bedzie chciala rozpoczac 2012 r od zwyciestwa i nie przewiduje tutaj niespodzianki.Sadze ze bedzie podobny scenariusz jak we wczorajszym meczu,gdzie Inter rozbil Parme.

Moje propozycje:
AS Roma-Chievo-1 (1,65)✅
AS Roma-Chievo LB 2,5-2 (1,70)
⛔
1/2 wiec niezly weekend...wpadlo pare groszy...

josek90 243

josek90

Użytkownik
Witam
Wczorajsze typowanie zaliczone pozytywnie 3 propozycje podane i 3 trafne.Zgodnie z przewidywaniem Inter gladko poradzil sobie z Parma.
No ale ja nie o tym chcialem.
Dzis o 15 Roma zagra na swoim boisku z druzyna Chievo.
Gospodarze chcacy realnie myslec o miejscu pucharowym czy to w LE,czy to LM musza powaznie wziasc sie do roboty i zbierac potrzebne do tego punkty.,ktore przeloza sie na odpowiednie miejsce w tabeli.
Gospodarze co prawda pierwsza czesc sezonu jakos nie zagrali rewelacyjnie,a przynajmniej nie tak jak wszyscy od nich oczekiwali,stad tez troche nizsze miejsce w tabeli.Wiec z poczatkiem nowego roku zapewne beda od razu chcieli wziasc sie ostro do roboty.Na swoim obiekcie Roma nie gra jakos rewelacyjnie 3 zw 2 r i 2p wiec jest co poprawiac.Dzisiaj dobra ku temu okazja bo Chievo wiekszosc swoich punktow zdobywa u siebie ,zupelnie zawalajac wyjazdy,ugrywajac na nich raptem 1 zw 2r i 5p.
Faworytem jest Roma ,ktora zapewne bedzie chciala rozpoczac 2012 r od zwyciestwa i nie przewiduje tutaj niespodzianki.Sadze ze bedzie podobny scenariusz jak we wczorajszym meczu,gdzie Inter rozbil Parme.
Moje propozycje:
AS Roma-Chievo-1 (1,65)
AS Roma-Chievo LB 2,5-2 (1,70)
Troche kiepska analiza, ale typ na Rome popieram. Najwazniejsze co trzeba wziac pod uwage stawiajac na ten mecz to brak najlepszego snajpera Romy - Pablo Daniela Osvaldo, ktory w 15 spotkaniach biezacego sezonu zdobyl 7 bramek. Jego miejsce prawdopodobnie zajmie slabo (moim zdaniem) spisujacy sie Bojan. Nie mozna zapominac o wypozyczeniu Marco Borriello do Juventusu, co prawda Luis Enrique regularnie pomijal go przy ustalaniu skladu jednak to stawia przed Roma pewien problem - brak typowej &quot;dziewiatki&quot;. Za zdobywanie bramek beda wiec odpowiadac: Francesco Totti, ktory w obecnym sezonie nie trafil jeszcze do siatki, Erik Lamela, ktory nie jest typowym napastnikiem, oraz wspomniany wyzej Bojan. Poza Osvaldo zabraknie jeszcze m.in. Rosiego i Perrotty. Byc moze w 2 polowie dostanie szanse gry ktorys z zawodnikow Primavery - Viviani, Caprari.
Setnej bramki w barwach Chievo poszuka Sergio Pellissier, wierny Latającym Osłom od 2000 roku. Nie bedzie jednak o to zbyt latwo, zespol z Verony nie ma patentu na strzelanie goli Romie na Olimpico, ostatni raz ta sztuka udala im sie... w 2006 roku. Podsumowujac, gradu goli naprawde moze nie byc, jednak grajacych ostatnio jak z nut Giallorossich stac na zwyciestwo.

Roma - Chievo 1 bet365 1.62 4/10 ✅ 2.48

Totti znow strzela, z karnych :cool:

Wynik: AS Roma 2-0 Chievo Verona

Otrzymane punkty reputacji: +5
R 4K

rrthc

Użytkownik
Troche kiepska analiza, ale typ na Rome popieram. Najwazniejsze co trzeba wziac pod uwage stawiajac na ten mecz to brak najlepszego snajpera Romy - Pablo Daniela Osvaldo, ktory w 15 spotkaniach biezacego sezonu zdobyl 7 bramek. Jego miejsce prawdopodobnie zajmie slabo (moim zdaniem) spisujacy sie Bojan. Nie mozna zapominac o wypozyczeniu Marco Borriello do Juventusu, co prawda Luis Enrique regularnie pomijal go przy ustalaniu skladu jednak to stawia przed Roma pewien problem - brak typowej &quot;dziewiatki&quot;. Za zdobywanie bramek beda wiec odpowiadac: Francesco Totti, ktory w obecnym sezonie nie trafil jeszcze do siatki, Erik Lamela, ktory nie jest typowym napastnikiem, oraz wspomniany wyzej Bojan. Poza Osvaldo zabraknie jeszcze m.in. Rosiego i Perrotty. Byc moze w 2 polowie dostanie szanse gry ktorys z zawodnikow Primavery - Viviani, Caprari.
Setnej bramki w barwach Chievo poszuka Sergio Pellissier, wierny Latającym Osłom od 2000 roku. Nie bedzie jednak o to zbyt latwo, zespol z Verony nie ma patentu na strzelanie goli Romie na Olimpico, ostatni raz ta sztuka udala im sie... w 2006 roku. Podsumowujac, gradu goli naprawde moze nie byc, jednak grajacych ostatnio jak z nut Giallorossich stac na zwyciestwo.

Roma - Chievo 1 bet365 1.62 4/10
Czy kepska to to samo moge powiedziec o twojej no ale sie nie czepiam.
Ja tak to widze.Przedstawilem to od mojej strony i na moich argumentach.
To jest forum kazdy wyraza swoje zdanie i nie w kwesti userow lezy dopowiadanie i wytykanie czy jest kiepska czy nie.Jesli sie komus bedzie podobala i mu pomoze to kliknie dzieki ,a jesli nie to przewinie pasek strony na dol.
To tyle ode mnie
PEACE...

simons 646

simons

Forum VIP
Atalanta - Milan 1x @ 2.1 Expekt/Bwin ⛔

Tu szukam niespodzianki. według mediaset sport Aquilani i Boateng out, więc pomoc wygląda słabo. Statystki dla Atalanty u siebie 4-4-0 , h2h też wygląda dość korzystnie jak na taki kurs.
Krótko bo niebawem mecze
I do tego tasiemka 4fun, za drobne:
Roma 1DNB ✅
Bologna 1x ✅
Juve 2DNB ✅
Novara 1x ⛔
AKO: 2.95 Williamhills

B 71

bartus

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna,Włochy Serie A
Spotkanie: Novara-Fiorentina 0:3 ⛔
Typ: Remis
Kurs: 3.00
Bukmacher: Bet365
Analiza:

W lidze Włoskiej czeka nas niezwykle ciekawy mecz pomiedzy Novara a Fiorentina.
Gospodarze to beniaminek, któremy przyjdzie w tym sezonie twardo walczyć o utrzymanie w najwyzszej klasie rozgrywek ligi Włoskiej.Novara u siebie spisuje się przeciętnie zanotowali 2 wygrane 4 remisy i 2 porażki strzelajac 12 straconych 13 zdobywając 10 punktów.W ostatnim spotkaniu podejowali u siebie Palermo i padł wynik remisowy.Gospodarze zajmują 18 miejsce zanotowali 2 wygrane 6 remisów i 8 porażek strzelając 17 straconych 29 zdobywając 12 punktów.
Goście na wyjazdach spisują sie fatalnie zanotowali o wygranych 3 remisy i 5 porażek strzelając 1 straconych 9 zdobywając 3 punkty.W ostatnim spotkaniu podejmowali na wyjezdzie Siene i padł również wynik remisowy jak u gospodarzy.Goście zajmują 14 miejsce zanotowali 4 wygrane 6 remisów i 6 porażek strzelając 15 straconych 15 zdobywając 18 punktów.Niby goście są faworytem tego meczu,a ja zaryzykuje na remis,ale jak będzie zobaczymy.Pozdrawiam!

oski1929 853

oski1929

Użytkownik
Spotkanie: Palermo - Napoli
Typ: Remis
Kurs: 3,25
Bukmacher: [URL='http://www.bet365.com/home/default.asp?affiliate=GM_00000271&amp;lng=21&amp;oty=1&amp;tzi=4']Bet365[/URL]
Analiza:

Hit 18 kolejki Serie A. Naprzeciwko siebie stana 2 budujące swóją potęge drużyny.
Napoli osiąga lepsze sukcesy od swojego rywala, ale przejdźmy do dzisiejszego meczu. Paleromo zespół własnego boiska, w Serie A wygrali u siebie 6 z 7 meczy. Ostatni przegrali niespodziewanie przed nowym rokiem z Ceseną. Napoli teraz musi zacząć zdobywać punkty gdyż w lutym czeka ich starcie w Lidze mistrzów. Teraz tracą do trzeciego Udinese 8 punktów. Nie będzie łatwo , bo do gry w LM szykują się : prowadzące w klasyfikacji Milan i Juventus, ale także takie marki jak: Lazio, Roma i Inter oraz oczywiście wspomniane wcześniej Udinese. Faworyta wskazać jest ciężko dlatego obstawiam remis.

W zespole Palermo nie zagra: Hernandez (9/3), Zahavi (10/2), Pinilla (11/2), Pisano (14/0)

W zespole Azzurrich zabraknie: Lavezzi (14/3)

R 4K

rrthc

Użytkownik
3 typ na weekendowa kolejke i zobaczymy czy bedzie tak samo trafny jak 2 pozostale.
Ostatni mecz kolejki a zaraz hit tego weekendu.
Do Palermo przyjezdza druzyna Napoli.
Pilkarze Palermo uczynili ze swego boiska prawdziwa twierdze.Na 7 spotkan 6 zw i jedna porazka(z Cesena bylo to 10/12/2011),natomiast zupelnie nie radza sobie na wyjazdach,gdzie do tej pory nie odniosla zwyciestwa.Napoli chyba w lekkim kryzysie bo ostatnio troche slabiej im idzie,ale moim zdaniem dla nich wazniejsza jest Liga Mistrzow,jednak nie zwalnia to ich od zdobywania punktow w swojej rodzimej lidze.
Pilkarze z Neapolu znajac wyniki swoich rywali z niedzielnego popoludnia zdaja sobie sprawe w czubie tabeli zrobil sie scisk.Zostali wyprzedzeni prze Rome i chcacy utrzymac kontakt z czolowka musza dzisiejsze spotkanie wygrac.
Bedzie o to niezmiernie ciezko,bo jak wiadomo Palermo na swoim obiekcie to trudny rywal a i H2H pomiedzy tymi rywalami na korzysc gospodarzy.Na 7 spotkan 6 zw Palermo i 1 remis.
Zapowiada sie ciekawy mecz i mam nadzieje ze otwarty bo sadze ze obie ekipy remis nie bedzie satysfakcjonowal i zapewne zagraja o pelna pule 3 pkt.
Obie ekipy potrafia strzelac bramki i maja snajperow w swoich szeregach wiec sadze ze wpadnie dzis przynajmniej 3 bramki.Mecz do wytypowania 1X2 bardzo trudny i w zasadzie moze sie tu wszystko zdarzyc.Jak bedzie zobaczymy...
pozdrawiam....

Moje propozycje:
Palermo-Napoli LB 2,5-2 (1,90)✅
Palermo-Napoli obie druż. SN-1 (1,68)
✅

Cieszy bardzo udany weekend.Oby jak najwiecej takich....

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom