Szybki przegląd dnia:
Frosinone - Milan - Chyba najlepszy rywal na przełamanie jaki może być dla Milanu w dodatku grając u siebie się nie zabunkrują,nie można będzie mysleć o
LM jeśli się takiego meczu nie wygra.
Atalanta - Juventus - Argumenty tutaj można wyciągnąć na różne typy,ale Atalanta bardziej potrzebuje puntów,w dodatku 3 punkty dla Atalanty spowodują ,że będzie ona deptać po piętach walczącym o
LM,więc Juve tak bardzo to nie zmartwi,chociaż sami z kolei zapewne woleliby "opuszczanie" spotkań pozostawić na kwiecień/maj gdy będą ważne mecze w
LM.Wydaje mi się,że gospodarze będą cisnąć i co najmniej punkt dzisiaj wycisną.
Bologna - Lazio - "Rodzinny" mecz,czyli wszystko może się zdarzyć,nie tylko z powodu braci na obu ławkach trenerskich.Jakbym musiał coś stawiać to raczej w kierunku gospodarzy.
Cagliari - Genua - Już o tym wspominałem,jeśli nie padnie szybko bramka to może być "męczenie buły".Genua pewnie będzie coś szukać w stałych fragmentach gry,Prandelli jako były trener reprezentacyjny (bo w reprezenacji co innego możesz ułożyć? stałe fragmenty) ma na pewno spory wachlarz wariantów na rozgrywanie tego elementu gry.
Fiorentina - Parma - No niby 1,ale po kursie @ 1,5 ? trzeba to dobrze przemyśleć.
Sampdoria - Chievo - Goście bez wygranej w lidze,ale od czasu zmiany trenera grają lepiej,ostatnie 6 meczów w lidze bez porażki a grali z Napoli,Lazio i Interem.Gospodarze solidniejsi niż w ubiegłym sezonie,powinni wygrać,ale remis czy nawet premierowa wygrana werończyków mnie nie zdziwi.
Roma - Sassuolo - Olsen gra fatalny mecz przeciwko Genui - Roma wygrywa,Olsen gra rewelacyjny mecz przeciwko Juventusowi - Roma przegrywa ???? Swoją drogą nie podobało mi się anulowanie tej bramki Genui - szukali na VAR szukali aż znaleźli że 30 podań przed golem ktoś był na 15centymetrowym spalonym,to samo w ostatniej kolejce w meczu z Juve,ile można cofać akcję w poszukiwaniu faulu lub spalonego? Czasami jedna akcja bez faulu lub autu trwa kilka minut.
Pewnie wróci już Dżeko,gdyby nie to spokojnie można by grac x2.
SPAL - Udinese - Jedna myśl mi przychodzi do głowy jak patrzę na to spotkanie - kartki,walka o odskoczenie od strefy spadkowej musi być zacięta.Jeśli padnie bramka to powinno być minimum 5 - 6 kartek.
Torino - Empoli - Torino woli wyjazdy,Empoli woli grać u siebie,wybrałem w tym meczu 1,ale mam coraz więcej wątpliwości,mimo,że gospodarze to lepsza drużyna.
Inter - Napoli - Moim zdaniem hit dla gości,wszelkie kłopoty kadrowe za nimi,zapewne do gry zdolny będzie nawet Verdi (z tym,że zacznie na ławce) za to przewiduję,że od pierwszej minuty zagra Milik.Napoli się męczy gdy rywal gra bardzo defensywnie i gra koncentruje się na 30 metrach od bramki przeciwnika,ale gdy już trzeba grać na większej przestrzeni jest to woda na młyn dla dobrych technicznie i szybkich pomocników gości.