>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

18 kolejka Premier League [26-27 grudnia]

Status
Zamknięty.
arkajol 38

arkajol

Użytkownik
Bolton vs. Newcastle

Spotkania bezpośrednie: 35 - 16 - 45
Bolton w roli gospodarza: 24 - 10 - 14
Ostatnie 5 lat: 5 - 2 - 3
Bolton w roli gospodarza: 4 - 0 - 1
Bramki: 125 - 171
Bolton w roli gospodarza: 79 - 76
Ostatnie 5 lat:15 - 11
Bolton w roli gospodarza: 11 - 5
Braki kadrowe:
Bolton:
T. Mears 0/0
S. Davis 0/0
S. Holden 0/0
Chung-Yong Lee 0/0
* D. N&#39;Gog 12/1
Newcastle
D. Gosling 5/1
P. Lovenkrands 6/0
D. Guthrie 6/0
S. Marveaux 6/0
* S. Taylor 14/0
D. Santon 4/0
Forma:
Na postawie ostatnich 5 spotkań.
Bolton: 1 - 0 - 4
Bramki: 3 - 10
Zdobyte punkty: 3/15
Sat 26/11/11 PRE Bolton Wanderers 0 - 2 Everton
Sat 03/12/11 PRE Tottenham Hotspur 3 - 0 Bolton Wanderers
Sat 10/12/11 PRE Bolton Wanderers 1 - 2 Aston Villa
Sat 17/12/11 PRE Fulham 2 - 0 Bolton Wanderers
Tue 20/12/11 PRE Blackburn Rovers 1 - 2 Bolton Wanderers
Newcastle: 0 - 2 - 3
Bramki: 5 - 11
Zdobyte punkty: 2/15
Sat 26/11/11 PRE Manchester United 1 - 1 Newcastle United
Sat 03/12/11 PRE Newcastle United 0 - 3 Chelsea Londyn
Sat 10/12/11 PRE Norwich City FC 4 - 2 Newcastle United
Sat 17/12/11 PRE Newcastle United 0 - 0 Swansea City AFC
Wed 21/12/11 PRE Newcastle United 2 - 3 West Bromwich

Nastroje w zespole:
Delikatnie mówiąc obie drużyny nie są w najlepszych nastrojach, chociaż &quot;Kluski&quot; w ostatniej kolejce zdobył 3pkt... z zamykającą tabele Premier Legue drużyna Blackburn Rovers. Natomiast zespół Alana Padrew, który w pewnym momencie był trzecia siła Premier Legue od sześciu spotkań nie potrafi zdobyć kompletu punktów i coraz bardziej spada w ligowej tabeli.

Podsumowanie:
Na postawie ostatnich spotkań obu drużyn na Reebok Stadium łatwo można wytypować zwycięzce dzisiejszego spotkania na pięć ostatnich spotkań, aż cztery wygrywał Bolton. Absencje dużą strata dla gości jest nadal brak S.Taylora jego kontuzja, której doznał w meczu z Chelsea udowodniła że jest zawodnikiem nie do zastąpienia w trzech kolejnych meczach Newcastle straciło, aż 7 bramek. W drużynie &quot;Srok&quot; zabraknie również Włocha D.Santona, który ostatnio wywalczył sobie miejsce w pierwszym składzie, a także kilku graczy rezerwowych natomiast do pierwszego składu po odbyciu kary zawieszenia wraca Y.Cabaye. Jednym ważniejszym zawodnikiem, z którego nie będzie mógł skorzystać Owen Coyle jest dwudziestodwuletni Francuz D. N&#39;Gog. Po zwycięstwie na Ewood Park nie co mocniejszy psychicznie powinni być piłkarze Boltonu, którzy wreszcie przerwali niechlubną passę pięciu porażek z rzędu. Obie drużyny maja bardzo duzy problem w obronie ich średnią straty bramki na mecz to ponad dwa gole. Bardziej na faworyta tego spotkania wyrasta mi drużyna Boltonu jednak jeśli chodzi o potencjał to według mnie silniejsza drużyna jest Newcastle. Uważam, że będzie to raczej mecz walki i skończy się coś koło remisu Bolton podbudowany ostatnim zwycięstwem i bardzo dobrą passą z Newcastle na Reebok Stadium kontra zdesperowana drużyna Newcastle która wreszcie chce sięgnąć po komplet punktów. Stawiam na under w golach, chociaż obie drużyny nie są nawet dobrzy w grze obronnej to jednak uważam że drużyną brakuje pewności siebie i w grze ofensywnej może to byc bardzo widoczne przez dużą liczbę łatwych strat, nieporadności zawodników itd.
Moje Typy:
under 3,5 ~ 1.35 stawka:9/10 ✅
under 2,5 ~ 1.98 stawka:6/10 ✅
Bolton under 1,5 ~ 1.53 stawka: 7/10
✅
@Betsson
Wynik: 0 - 2

Otrzymane punkty reputacji: +3
G 72

gwiazda2010

Użytkownik
Co oznacza taka linia,właśnie oznacza jedno,że będzie bardzo dobra... nie wiem czemu czepiasz się Rafaela czy Evansa, wolę Rafaela na prawej obronie,który jest szybki i przebojowy, potrafi sam strzelić bramkę czy dokładnie dośrodkować a Evans jest bardzo dobry,że sezon temu nie wyszło mu kilka spotkań to nie znaczy,że gra padakę... wystarczy przypomnieć sobie jak sezon temu Evans grał z Rio na środku przeciwko LFC w FA CUP ;)
Tylko ten Rafael za dużo nie grał w tym sezonie
Evans to człowiek lotto raz zagra dobrze w miarę a raz popełnia babole więc po nim można się wszystkiego spodziewać .

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
West Bromwich Albion - Manchester City
WBA DNB 5,00 Bwin ZWROT
WBA od początku ery Hodgsona to zespół niewygodny, przeciwko któremu po prostu nienawidzę stawiać. Są bardzo mocni i mogą wygrać z każdym i wszędzie. Mają tylko pecha, że grają w lidze, w której bycie bardzo mocnym nie wystarcza często nawet do walki o środek tabeli. Mancini mówił w wywiadzie, że po świętach też będą liderem, ale ja mu nie wierzę. WBA okres lekkiego załamania, czego efektem była nieoczekiwana porażka u siebie ze słabiutkim zespołem Hiszpanów z Wigan, ma już chyba za sobą, co pokazuje wygrana bardzo trudnego meczu z Blackburn, które było co prawda osłabione brakiem bocznych obrońców (aż trzech najlepszych!), a także stoperów (Danna i Nelsena) jednak ciężko było się spodziewać kolejnej porażki tej ekipy. W City ostatnio gra dobra, ale nie aż tak zachwycająca, jak na początku, choć rozbicie Stoke aż 3-0 to była lekka niespodzianka. Druga porażka mogła nadejść z Arsenalem, jednak całe szczęście dla City, że od 4-5 kolejek Robin Van Persie myśli tylko o tym, żeby pobić rekord Shearera i ma gdzieś wyniki zespołu. Zaskakująco ze składu wypadł James Milner i jeśli Mancini dalej nie będzie go wystawiać, to słono zapłaci za ten ruch. Niespodziewanie dobrze ostatnio prezentował się Pablo Zabaleta, ale Roberto musi pamiętać, że mimo błysku formy, to dalej za słaby gracz na Premier League. Gael Clichy był gościem, którego pozbycia się z Arsenalu wymagałem od Arsene jako kibic tego zespołu i dla mnie nie jest to lewy obrońca, który powinien grać w drużynie, mającej takie aspiracje. Są więc pewne luki w zespole gości, na ich szczęście do pełnej sprawności wrócił po lekkiej kontuzji Joleon Lescott, który jest prawdziwą ostoją zespołu. Inne atuty są znane: gdy Gareth Barry jest na boisku, wyprowadzenie przez przeciwnika kontry jest niemal niemożliwe, a do tego wraz z Toure tworzy parę mocną nie tylko w obronie, ale groźną w grze do przodu, w której Silva czy Balotelli, mający do pomocy z ławki Dzeko, Milnera czy Johnsona, po prostu brylują. WBA jednak ma także swoje atuty, największy na ławce trenerskiej, ale zawodnicy też są wyborni. Odemwingie prezentuje się świetnie już od półtora sezonu, Long jest w bardzo dobrej dyspozycji, a Scharner, Mulumbu, Thomas, Tchoyi i Brunt tworzą mocną i zgraną linię. Trochę kłopotów w obronie, ale najważniejsze, że gra Jonas Olsson, Shorey i bramkarz Foster. Nie sądzę, żeby remis tutaj zadowolił gospodarzy, w Boxing Day często padają niespodzianki, ale dla mnie nawet w każdy inny dzień w tym spotkaniu City nie byłoby faworytem.

Otrzymane punkty reputacji: +9
kuba22 921

kuba22

Użytkownik
Manchester United - Wigan
Typ:1 - 1,14
Typ (0-1) :1 - 1,47
Typ: over1,5 - 1,12
Manchester United traci już tylko 2 pkt do lidera z za miedzy. Jeśli chce się zdobyć mistrzostwo Anglii to trzeba takie mecze wygrywać. Dla mnie dziś wynik może być tylko jeden, nawet pomimo, że Wigan ostatnio radzi sobie całkiem dobrze, to przegra to spotkanie.

Liverpool - Blackburn

Typ:1 - 1,22
Typ (0-1) -1 - 1,40
Typ: over1,5 - 1,12
Cel gospodarzy na ten sezon to bycie w najlepszej czwórce i awans to Ligi Mistrzów. Liverpool ostatnio zaliczył mała wpadkę z Wigan,ale ten zespół może na wyjeździe zrobić po prostu wszystko. Grę i formę gości przemilczę, napiszę tylko tyle, że póki nie zmieni się trener to nie będzie poprawy. Goście są pozbawieni bramkarza Robinsona oraz kontuzjowani są także Ryan Nelsen, Martin Olsson, Gael Givet oraz Scott Dann. Jak Liverpool zagra na swoim poziomie to dla mnie szykuje sie pogrom.
Chelsea - Fulham
Typ:1 - 1,30
Typ: over1,5 - 1,22
Derby Londynu na Stamford Bridge. Ostatnio Fulham doznało klęski u siebie z Diabłami przegrywając 0:5 co jest totalna klęską. Niebiescy również w ostatniej kolejce grali derby, ale z Tottenhamem remisując je 1:1. Chelsea nie wygrała od dwóch spotkań i wypadałoby zrobić prezent świąteczny kibicom bo rywal nie jest wymagający, tym bardziej, że (jak dla mnie) Mark Schwarzer najlepszy zawodnik w zespole wypadł ze składu. Nie było go również na meczu z United i wszyscy wiemy jak to sie skończyło.
WBA - Manchester City
Typ:2 - 1,50
Typ: over1,5 - 1,16
Gospodarze radzą sobie dużo lepiej na wyjeździe niż u siebie. Dziś poprawienie tych statystyk będzie prawie że niemożliwe. Na West Brom przyjeżdża największy z możliwych gigantów, lider - Manchester City. Nie ważne jakie są statystyki to porównanie obu składów i formy zespołów powoduje że lider pozostanie liderem.
Arsenal - Wolves
Typ:1 - 1,22
Typ: over1,5 - 1,14
Kanonierzy bardzo przyzwoicie zaprezentowali się z City. Nie oglądałem meczu z Villą, ale mecz wygrany i to się liczy. Wilki jak co sezon będą bronić się przed spadkiem prawdopodobnie do ostatniej kolejki. W zespole gospodarzy z powodu kontuzji zabraknie Johana Djourou i Kierana Gibbsa. Arsenal dopisze sobie i tak kolejne trzy oczka i jak to mówi Wenger - &quot;Nadal liczymy się w walce o mistrzostwo&quot;

grubas 397

grubas

Użytkownik
Chelsea v Fulham - Chelsea powyżej 2,5 @2,50 ⛔

Fulham w zeszłej kolejce doznało porażki 0:5 z Man Utd. na własnym boisku. Przez cały mecz praktycznie nie wychodziło ze swojej połowy. Było to głównie spowodowane dobrym ustawieniem defensywy Diabłów, ale mimo wszystko niezbyt dobrze świadczy o ataku Fulham. W defensywie sporo błędów, nieudolny pressing i słabe krycie. Kontuzjowany jest Schwarzer, co mocno odbija się na grze zespołu i wynikach. Poza tym dalej niezdolny do gry jest Sidwell, który jest na ten moment bardzo potrzebny przy odbiorze piłki. Cottaggers u siebie zazwyczaj grają o wiele lepiej niż na wyjeździe. Poza swoim stadionem tracą pewność (ostatnio wątpliwą) w obronie. Ostatnio po prostu są pod formą.
Chelsea jest zespołem o ogromnym potencjale, w szczególności ofensywnym, i w jakiej by nie była formie, to jest w stanie na swoim stadionie rozbić średniaka. Ostatnio w dobrej formie jest Sturridge, Drogba choć gra słabiej, to też czasami czymś błyśnie. Liczę że Chelsea spokojnie wygra ten mecz.

Bolton v Newcastle - Newcastle wygra @2,70 ✅

Jak ktoś szuka czegoś do taśmy, kuponu, etc., to dobrze trafił. Kurs na &quot;x2&quot; w tym meczu to 1,525:!: Ja niezwykłem grać takich kursów, więc szukam czegoś wyższego.
Newcastle ostatnio przegrywa - OK, ale nadal gra bardzo fajną piłkę i w większości meczy zasługuje na 3 pkt. W ostatnim spotkaniu, przegranym z WBA, Newcastle miało przewagę, ale niestety zabójcza skuteczność rywali przesądziłą o wyniku. Trochę też zawinił Krul, który przy drugiej bramce popełnił spory błąd, wychodząc do dośrodkowania, a następnie rezygnując z wyjścia. Ale takie błędy w tym sezonie zdarzają mu się niezmiernie rzadko, w więksozsści meczów wybraniał wynik kolegom. Demba Ba w znakomitej formie i pewnie dzisiaj też coś strzeli. Ogólnie forma nadal jest u Srok, ale wyniki jej nieodzwierciedlają.
Bolton w wygranym meczu z Blackburn nic wielkiego nie pokazał. Przewidywałem ich wygraną i choć tak się stało, zawiedli mnie, bo to Blackburn miało więcej z gry. Bolton jest w stanie zagrać kilka ciekawych akcji w ofensywie, ale zdarzają mu się przestoje. W obronie nadal ogromne problemy i nic nie zapowiada, że się skończą.
Newcastle w formie i z większym potencjałem, Bolton gra tak jak zazwyczaj w tym sezonie, więc gram na Sroki.

Liverpool v Blackburn - Liverpool powyżej 3,5 @3,25 ⛔

Nie wiem czy Blackburn dzisiaj da radę strzelić gola, więc gram na over Liverpoolu.
Blackburn bez 4 sporo grających obrońców. Ostatnie mecze pokazały jak wygląda ta obrona, czyli same błędy. Może nie zagra Robinson, a więc już kompletna rozsypka. Tak czy siak Balckburn w obronie jest fatalne. Liverpool posiada ogromny potencjał ofensywny, Bellamy w formie. Po prostu dzisiaj przewiduję mecz jednego z lepszych ataków Europy z IV-to ligową obroną. To musi być pogrom. Poza tym L&#39;pool w każdym meczu stwarza sobie dużo sytuacji.

West Brom v Man City - City -1,5 @2,35 ⛔

West Brom mimo dobrych wyników w ostatnim czasie gra bardzo przeciętnie. Wygrana z Blackburn nie jest wielkim osiągnięciem, a szczęśliwe zwycięstwo z Newcastle, też nie może świadczyć o ogromnej zwyżce formy. WBA jest słabe, to trzeba sobie powiedzieć szczerze. Obrona jakoś nie przekonuje, atak solidny, ale wątpliwe by zdołał strzelić City.
Z kolei właśnie City ma bardzo duży potencjał w ataku, gra fajną piłkę, w obronie też gra w porządku. Jest zespołem o 2 klasy, jeśli nie 3 lepszym od WBA i wydaje mi się, że będzie to dzisiaj widoczne.

Może później napiszę coś o meczu Stoke - AV.

Na razie wszystko grane stawką 3 j., bo Boxing Day lubi okradać z kasy.

Powodzenia ????

N 196

nicks

Użytkownik
Man Utd-Wigan
typ Wigan strzeli kurs 1.95

uwaźam źe najpewniejszym typem tego meczu jest gol Wigan
qpr grając z man utd było bliskie strz diabłom gola a grało jak amatorzy nie udolnie. Ost Man utd udawało sie wszystko ale grali z takimi słabeuszami ze hej. Wigan jest na tyle zorganizowane dynamiczne i inteligentne źe wbiją tego gola a pare sytuacji bedzie. Ponadto aby o coś powalczyc gola wbic muszą.Sytuacja diabłow miala być taka zła a grali ładnie ale dzisiaj są jeszcze słabsi personalnie i wigan jest lepszy piłkarso od poprzedników i mój cel zrealizuje i uwaźam źe sie nie myle

Stoke-AV
TYP Stoke kurs 1.9
To co zagrało Stoke w 1 polowie z Totenhamem to była masakra. Oni zdemolowali w tedy londynczyków
Ponownie licze na taką agresje gospodarzy. Na szybka zdecydowana gre. Przewage w powietrzu po obu stronach.mocne granie w polu bramkowym przeciwników i wielu przewag w środku. AV nie ma źadnego argumentu. Nie widze nic pozytywnego w tym meczu

Bez komentarza polecam typ Bolton-Sroki over 2.5 kurs 1.7 ale 2 moje typy głowne to wyźej. Meczów City i Liverpoolu na gole nie ruszam i przestrzegam .lepiej przejsc obojetnie

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Manchester United - Wigan Athletic
Typ: Powyżej 3.5 kartek
Kurs: 1.90
Stawka: 10/10
Bukmacher: Bet365
Rezultat:
Analiza: Na Old Trafford, przyjeżdża Wigan Athletic czyli drużyna, która próbuje wydostać się ze strefy spadkowej. Według mnie typ, na cztery kartki w tym spotkaniu, to zdecydowanie zakład dnia, prezent od Bet365 na Boxing Day, który odbywa się w Anglii... Sędzią spotkania będzie Phil Dowd. Na 13 spotkań, aż w 8 pokazywał więcej niż 3.5 kartki, w tym aż w 3 było to dokładnie 3... Wigan właściwie na Old Trafford jedzie jako skazaniec na pożarcie, ale nie zapominajmy, że ta drużyna w ostatnich dwóch spotkaniach, zdobyła dwa punkty. Mogłoby się wydawać, że to nic wielkiego, bo przecież dwa punkty, na możliwych sześć, to słaby wynik. Ale biorąc pod uwagę, że na te dwa punkty składają się dwa remisy, na DW Stadium z Chelsea Londyn i na Anfield Road z Liverpoolem. Można mówić, że Wigan w końcu zaczyna grać. W tych spotkaniach wcale nie byli gorszą drużyną. Dziś myślę, że z obecnym wiceliderem mogą powalczyć jak równy z równym i napsuć sporo krwi &quot;Diabłom&quot;. Uważam, że linia 3.5 kartek w tym spotkaniu to błąd bukmachera, a jeśli linia jest dobra, to kurs na pewno mocno zawyżony...

Stoke City - Aston Villa
Typ: Stoke powyżej 1.5 kartki
Kurs: 2.25
Stawka: 2/10
Rezultat:

West Brom - Manchester City
Typ: Manchester City powyżej 1.5 gola
Kurs: 1.50
Stawka: 10/10
Rezultat:

Sunderland - Everton
Typ: Sunderland powyżej 1.5 gola
Kurs: 2.50
Stawka: 4/10
Rezultat:
Analiza: Na Stadium Of Light, dziś zabłyśnie światło... Jasne jak słońce... Sunderland, który trzy spotkania temu został przejęty przez Martina O&#39;Neilla gra ze spotkania na spotkanie coraz lepiej. W debiucie szkoleniowca, wygrali na własnym stadionie 2:1 z Blackburn Rovers, w tym spotkaniu byli znacznie lepsi przez jakieś 60% czasu gry. Następnie ulegli na White Hart Lane 1:0, jednak w ostatnim wyjazdowym spotkaniu z beniaminkiem - Queens Park Rangers wygrali 3:2, po zaciętym boju. Na Stadium Of Light przyjeżdża dziś słaby Everton, słaby według mnie. Bo w tym sezonie grają dosłownie w kratkę. Na wyjazdach udało im się wygrać 3-krotnie. W drużynie &quot;The Toffees&quot; zabraknie Colemana, Rodwella i Anichebe. Martin O&#39;Neill będzie musiał sobie poradzić bez Turnera, Angeleri’ego, Gordona, Mignoleta i Campbella, natomiast niepewny jest występ Wickhama. Pomimo tych braków w ekipie &quot;Czarnych Kotów&quot; myślę, że stać ich na zwycięstwo na własnym stadionie, a jeśli nie na zwycięstwo to przynajmniej na strzelenie dwóch bramek.

Bolton - Newcastle
Typ: BTS
Kurs: 1.61
Stawka: 8/10
Rezultat:

Prince de Belial 2,3M

Prince de Belial

Forum VIP
26 Dec 2011, 16:00 Bolton 1X + Everton X2 | 2.22 Ladbrokers

Bolton walczy o życie. Ostatnio zagrali dobrą piłkę i wywalczyli nawet 3 punkty, dzisiaj realnie widzę tu
remis, ale wiem, że zostawią płuca na własnym stadionie, gdyż w takich spotkaniach muszą zdobywać
punkty, jeżeli chcą zostać w Premiership. Co ważne w H2H.

Bolton have won seven of their last eight home matches in this fixture, including both previous Boxing Day encounters. Their 5-1 triumph last season was a club record score against Newcastle.
Jeżeli chodzi o Everton, to ten typ wychodzi mi ze statystyk, które potwierdzają, iż ta ekipa nie gra źle na wyjeździei notuje tam dobre wyniki. Sunderland natomiast to nie jest ekipa swojego boiska, ugrali na nim tylko 1 pkt. więcej niż na wyjazdach, wygrali w domu ze Stoke i Blackburn, a przegrali nawet z Wigan, to pokazuje, że Everton w obecniej formie jest tu w stanie ugrać nawet 3 pkt.

Everton are unbeaten in their last 13 league meetings with Sunderland (14 in all competitions).
to tego delikatnie na &quot;czuja&quot;

26 Dec 2011, 16:00 Manchester United - Wigan | Wigan to score | 2.28 Pinnacle

los.blancos 61

los.blancos

Użytkownik
Jesli w najblizszym czasie w Chelsea nie bedzie zmian to ten klub nie ma szna na gre w LM w przyszlym sezonie. Abramowicz wykazuje sie anielska cierpliwoscia w stosunku do AVB, Torresa, Maty i wielu innych. Naprawde nie wiem jak klub z takimi nazwiskami moze grac taki piach. Raczej wina lezy po stronie trenera bo od jego przyjscia Chelsea zagrala moze 2 dobre spotkania.

W tym momecie sytuacja zaczyna wygladac tragicznie. Jedynie w meczu z City gdzie pomogl im sedzia udalo sie cos ugrac. Nawet wywalczony w ostatniej chwili awans w LM nie polepsza wizerunku klubu...

hardpr0 6

hardpr0

Użytkownik
Dla mnie Abramowicz powinien wymienić trenera. VIllas-Boas nic nie wniósł nowego do tej drużyny, a wręcz ją marnuje. Zdaje się ze Chelsea w tym sezonie będzie walczyć tylko o TOP4, które gwarantuje udział w LM, bo to na razie jedyne na co ich stać. Lampard na cześciej na ławce niż w pierwszym składzie? Nie tędy droga. Cała obrona pozostawia wiele do życzenia z Cechem na czele, który jak na swoje umiejętności w tym sezonie bronic tak sobie. Chelsea straciła już 21 goli w lidze, a za kadencji Mourinho w ciągu całego sezonu stracili ich zaledwie 15. AVB nie ma chyba pomysłu na grę, a prowadzenie takiego klubu jakim jest Chelsea to jeszcze za wcześnie dla niego, przy stanie 1:1 w końcówce meczu wymieniać bocznego obrońce? Bosingwe na Fereire i po co taka zmiana? Co to miało dać ? Nie lepiej wstawić było ofensywnego zawodnika np. Kalou? zwiększyłby siłę w ataku, a taki Fereira jest nawet mniej ofensywny niż Bosingwa. Może trener chciał wyniku bronić? Potrzebne są jakieś natychmiastowe zmiany według mnie powinien do składu powrócić Lampard, bo siedzenie na ławce nie służy mu dobrze, a Abramowicz powienien zwolinić Boasa i na jego miejsce znaleźć kogoś bardziej doświadczonego, ktoś kto miał styczność z czołowymi europejskimi klubami. Jeszcze jedno Boas ma strasznie dziwne decyzje zdejmuje Sturridga zamiast Torresa, który nie może odnaleźć się w Chelsea, chyba lepiej dla niego będzie jak pójdzie on na wypożyczenie albo w ogóle odejdzie ze Stamford Bridge. Torres kilka zaledwie dobrych akcji, a kiedy AVB zdjemował Sturridga to ten chłopak akurat się rozkręcał, chciał grać. I nagle ciach musi zejść a taki pasywny Torres został. Według mnie duża wina leży po stronie trenera za wyniki CHelsea w tym sezonie.

Otrzymane punkty reputacji: +6
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Moim zdaniem jest za wcześnie by oceniać pracę trenera AVB. Spójrzmy na nasze krajowe podwórko jak było ze Skorżą i jak Legia grała w poprzednim sezonie. Grali bardzo słabo, przegrywali wysoko, mieli jako jedni z nielicznych o ile dobrze pamiętam 9 porażek. Ogólnie wyglądało to beznadziejnie, za to już w tym sezonie Legia to prawdziwa czołówka czy to na froncie ekstraklasy czy LE.
Chelsea ma problem z zawodnikami, nie są w formie albo są zbyt słabi, a czołówka PL bawi się w najlepsze. Arsenal i Van Persi kapitalna forma, do tego są bez większych kontuzji, Manchester United chyba wraca na właściwe tory w lidze, City wiadomo, ogromna klasa i dobre transfery, wszystko jest po ich myśli, do tego bardzo szeroka ławka.
Jak to wygląda u The Blues? Śmieszny transfer z którego się śmiało pół świata, żeby ściągać Torresa który jest bez formy. Drogba tak samo to nie jest ten sam zawodnik co jeszcze parę sezonów temu zdobył złotego buta. Anelka ? Myślami pewnie jest w Chinach. Atak wygląda bardzo słabo.
Pomoc również nie wygląda imponująco. Do tego Obi Mikel, Ramires, Essien ostatnio nie grają z powodu kontuzji.

bradlley 9

bradlley

Użytkownik
Panowie zgadzam sie z wami co do joty jak mozna w takim meczu gdzie wazne sa ptk wpuszczac stremowanego Torresa od samego poczatku na przelamanie sie !? AVB pewnie myslal ze jak MU skopalo Fulham 0:5 na wyjezdzie to jego Chelsea u siebie zrobi z nimi pewnie 10:0 powinnien nie kobinowac ze skladem i zostawic Sturridga a kolo niego postawic Drogbe a dopiero potem gdy bylo by juz powiedzmy 2:0 dac szanse dalej Torresowi powinnien go delikatnie wprowadzic a nie odrazu caly mecz nie mowie cos pokazal ale wydaje mi sie ze jakby byl Drogba CHelsea wygladala by lepiej to juz nie 1 wpadka jak powiedzial komentator podczas meczu na sto iles meczow na wlasnym stadionie juz nie pamietam dokladnie ile Chelsea przegrala tylko 7 razy ! i teraz remis z klubem ktory wygral raz u siebie w 2006 roku i bedacym w takim dolku jakim sa Fulham remisuje 1:1 to jest smieszne ! dodam jeszcze ze wscieklosc mnie bierze bo stracilem 500 zl wlasnie przez Chelsea i pewnie dlatego z takim tonem pisze ale takich ludzi jak ja dzisiaj jest masa ! Chelsea gra bez polotu bez checi wygrania tak ja oceniam ich gre AVB kombinuje z skaldem ale powinnien robic to w innych okolicznosciach jak dla mnie Chelsea pod jego sterami zaskoczy i to nie raz !

hardpr0 6

hardpr0

Użytkownik
Chyba za bardzo Boas bawi się tym składem, Chelsea nie ma teraz optymalnego składu bo trener często rotuje tym składem. Podczas meczu komentator mówił, że Chelsea od kilku miesięcy nie grała kilku meczów z rzędu tą samą obroną. Może i kontuzje teraz nie pozwalają na to, ale np. początek sezonu Bosingwa grał, później siedział non stop prawie i teraz znowu gra. Boas nie może zdecydować i jak widać żadne ustawienie w obronie mu nie pasuje. Może i za wcześnie oceniać, ale Chelsea z meczu na mecz się stacza. Ja już mówiłem według mnie Boas nie powienien jeszcze trenować czołowych klubów, gdyż mi się wydaje jest to dla niego za wcześnie, a jest jeszcze dosyć młodym trenerem.

M 0

mab0913

Użytkownik
Ładny piach zagrał MC ... :/ przez nich nie siadł mi kupon ,a było do zgarnięcia 360 zł po takim meczu to życze im spadku do strefy spadkowej ,a tak nawiasem to jak drużyna tej klasy z takimi gwiazdami mogła tak zagrać ... momentami wydawało mi się ,że WBA wygra ten mecz bo mieli może mniej okazji ,ale byli 10 razy bardziej niebezpieczni gra MC wyglądała tak jakby byli dopiero co po wigili i ciężko im się grało z ociężałymi brzuchami. Ogółem jak na ten moment to ta kolejka to wielki piach oprócz meczu Man U vs Wigan i końcówki Newcastle.

bo86bo 22,3K

bo86bo

Użytkownik
Abramowicz dał ciała,że zwolnił Carlo a poza tym nie po to Rosjanin płacił 15mln za AvB aby go po sezonie zmieniać. Tylko w United jak widać da się przejść w miarę spokojnie nawet przemiane pokoleniową ????
Evans kontuzja wypada niby na 2 tygodnie! :/

kieran 2,8K

kieran

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Premier League
Spotkanie: Arsenal - Wolves
Typ: 4-0 dla Arsenalu (dokładny wynik).
Kurs: 6,00
Bukmacher: Bwin
Analiza: Tak naprawdę nie mam już nic do stracenia. Ostatni typ niestety mi nie siadł, a punktów w rankingu sporo też nie posiadam, więc teraz trzeba szukać jedynie wysokich kursów. Zatem - Arsenal we wtorkowym spotkaniu podejmie na własnym stadionie Wilki. Podopieczni Wengera prezentują się ostatnio bardzo dobrze, wygrali z Aston Villą 2-1, Evertonem 1-0 oraz Wigan 4-0. Pomimo porażki z City, Kanonierzy w tym meczu pokazali się z dobrej strony, ale ostatecznie ulegli 0-1. Już jutro na The Emirates przyjadą Wilki z nadzieją na chociażby wywalczenie jednego punktu. Bardzo lubię ekipę Wolverhampton, jednak w jutrzejszym pojedynku nie widzę dla nich żadnych szans w starciu z Arsenalem. Kanonierzy są świadomi wagi tego spotkania, jeżeli zdobędą 3 pkt, to ich sytuacja w tabeli diametralnie się zmieni, bo wskoczą na 4 miejsce, a przy odrobinie szczęścia zrównają się punktami z Tottenhamem. Arsene Wenger być może da odpocząć Robinowi van Persiemu, lecz jak wszyscy wiemy, to właśnie dzięki Holendrowi w głównej mierze podopieczni Wengera zdobywają bramki. Warto podkreślić, że 50 % goli strzelonych przez Arsenal należy do 28-letniego napastnika. To nie lada wyczyn, ale trudno się temu dziwić w obecnej sytuacji Arsenalu. Myślę jednak, że patrząc na dzisiejsze remisy faworytów, francuski szkoleniowiec zdecyduje się dać szansę van Persiemu od pierwszych minut z Wolves. W końcu kilka dni odpoczynku mieli zawodnicy z Emirates Stadium, ale należy pamiętać, że Robin to nie robot i nie jest w stanie grać w każdym pojedynku. Oficjalne składy zostaną podane na kilkanaście minut przed meczem, ale miejmy nadzieję, że Wenger da szansę takim zawodnikom jak Rosicky czy Benayoun, bo w ostatnich spotkaniach grali całkiem nieźle. Tacy gracze jak Ramsey czy Gervinho powinni otrzymać trochę wolnego zwłaszcza ten pierwszy, który w poprzednich meczach grał po prostu słabo. Stawiam na 4-0, oczywiście taki wynik może nie paść, ale przy mojej sytuacji, muszę próbować każdej opcji z wysokim kursem.
Moje pozostałe typy:
Van Persie gol @ 1,70 bwin⛔
Walcott gol @ 2,60 bwin⛔
Arsenal win po 1 połowie @ 1,53 bwin⛔
Over 2.5 @ 1,48 bwin⛔ ;(

grubybob 7

grubybob

Użytkownik
Co sądzicie o typie Obie strzelą: Nie 1.8 Expekt? Jakieś takie mam przeczucie, że Arsenal nie straci gola i się zastanawiam nad takim typem.

M 8

maxtomek

Użytkownik
Ja proponuję ....
Arsenal FC - Wolverhampton Wanderers
Dokładny wynik (wiele opcji) Typ: 1:0, 2:0 lub 3:0 Kurs : 2.60 BWIN

Co ciekawe ostatnie 6 meczy ligowych z Wolver skończyło sie wygraną Arsenalu. Stracili w nich tylko 2 bramki i to grając na wyjezdzie. Jako gospodarz bramki nie stracili ...A wiec liczę na łatwe zwycięstwo Arsenalu .

groven 2,2K

groven

Forum VIP

Kanonierzy
rozpoczną dzisiejszy mecz bez Robina van Persiego
w pierwszym składzie, który ma otrzymać należyty odpoczynek. Może to nieco skomplikować sytuację 13-krotnych mistrzów Anglii, gdyż do ich kapitana należy prawie 50% wszystkich bramek Arsenalu (16 z 33). W takim przypadku siła ognia gospodarzy jest mocno zmniejszona.
Mało tego Arsene Wenger, musi stawić czoła prawdziwej pladze kontuzji. Francuski menedżer będzie miał prawdziwy problem z obsadzeniem linii defensywnej, a właściwie jej bokami. Kontuzje leczą bowiem: Andre Santos, Carl Jenkinson, Kieran Gibbs, Bacary Sagna oraz Johan Djourou, który ostatnimi czasy występował na prawej stronie defensywy. Oprócz nich, Wenger wciąż nie może skorzystać z usług: Wilshere’a, Diaby’ego, Fabiańskiego oraz Mannone.
Ofensywa zostaje nadal dość solidna, mimo braku Robina, jest wprawdzie błyskotliwy Marouane Chamakh, który według mnie zdobędzie dzisiaj przynajmniej jednego gola, jest Wallcot, jest Gervinho. No ale Wilki od 9 spotkań z rzędu notują overy 2,5 gola! To passa niezwykle długa i teraz zastanawiam się nad underem, np. 4,5 gola, za który buki płacą tyle samo co za win gospodarzy. Spodziewają się pogromu Kanonierów, ja jestem bardziej wstrzemięźliwy i tym razem zaproponuję under 4,5. Jest to lepsze rozwiązanie a kurs identyczny... Arsenal potrzebuje zwycięstwa, ale czy potrzebuje pogromu? Ostatnie 3 swoje mecze, Arsenal wygrywał tylko różnicą 1 gola.
Wynik: 1:1
Typ: under 4,5 gola

Kurs: 1.20

Typ: Marouane Chamakh strzeli gola

Kurs: 2.00

Pod nieobecność Robina van Persiego odpowiedzialny za gole będzie Marouane Chamakh

windover 31K

windover

Użytkownik
NORWICH CITY V TOTTENHAM HOTSPUR TYP: NORWICH CITY LUB REMIS @ 1.85
Norwich (Probable, 4-4-1-1): Ruddy; De Laet, R Martin, Whitbread, Tierney; Bennett, Johnson, Fox, Pilkington; Hoolahan; Morison.
Out: Vaughan, Ayala, Ward (all knee).
Test: De Laet (back).
Suspended: Naughton.

Tottenham (Probable, 4-4-2):
Friedel; Walker, Kaboul, Gallas, Assou-Ekotto; Modric, Sandro, Parker, Bale; Pavlyuchenko, Adebayor.
Out: Lennon, Dawson (Both Achilles), Huddlestone (ankle), Van der Vaart (hamstring).
Test: Defoe, Kaboul (Both hamstring), King (match fitness).
Referee: Michael Oliver (Matches 8, R2 Y19)
Dziś podoba mi się na granie coś w stronę beniaminka City. Z ostatnich sześciu spotkań u siebie miejscowi przegrali tylko jedno spotkanie i to nie z byle kim ,bo z Arsenalem poza tym były też cztery zwycięstwa i jeden remis. Dla przykładu w ostatniej kolejce przegrało tu wysoko Newcastle United (2-4). Poza tym forma widać nie jest najgorsza ,bo na wyjeździe były remisy z Evertonem (gdzie niewiele brakło nawet do zwycięstwa) oraz remis z Wolverhampton (gdzie sytuacja była bardzo podobna jak do meczu z Evertonem). Poza tym osłabienia w kadrze P. Lamberta nie brakuje nikogo znaczącego może poza wyjątkiem zawieszonego obrońcy K. Naughton (16/0) cała reszta z wymienionych wyżej braków nie gra bardzo długo bądź od samego początku sezonu.
Tottenham prawda pokazał ,że w tym sezonie może być wyżej jak Arsenal czy Chelsea z którą ostatnio zremisował (1-1) i tak naprawdę to niewiele zabrakło do zwycięstwa choć na wyjeździe przydarzyła się porażka z Stoke City (1-2) do tego Harry Redknapp ,dziś bez ważnych ogniw jak Lenonn (10/2) czy właśnie van der Vaart (14/6) a na ławce posiedzą Defoe z King-iem. Myślę ,że brak Holendra może okazać się dziś decydujący o stracie punktów a nawet przegranej.
Zobaczymy co dziś z tego wyjdzie ,mecz od 20-30.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom