>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

18 kolejka Premier League [26-27 grudnia]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

Poniedziałek 26 grudnia
[14:00] Chelsea - Fulham 1,33 4,50 10,50

[16:00]
Bolton - Newcastle 2,40 3,30 2,85
[16:00] Sunderland - Everton 2,40 3,30 2,85
[16:00] West Brom - Manchester City 7,25 4,50 1,45

[16:00] Manchester United - Wigan 1,17 6,50 16,00
[16:00] Liverpool - Blackburn 1,25 5,25 12,50
[20:45] Stoke - Aston Villa 1,95 3,40 3,80

Wtorek 27 grudnia

[16:00] Arsenal - Wolverhampton 1,25 5,50 11,00

[18:00] Swansea - QPR 2,05 3,30 3,60
[20:30] Norwich - Tottenham 4,60 3,55 1,65

Tradycja zobowiązuje i także w tym roku nie zabraknie Premiership w drugi dzień świąt Bożego Narodzenia ;)
W tabeli uciekają ekipy z Manchesteru, w pościgu z kolei bierze udział Londyn, a za ich plecami czai się już Liverpool. Na dole równie ciekawie, w beznadziejnej sytuacji wydaje się być Blackburn i dni Stevana Keana chyba są już policzone tym bardziej, że teraz czekają jego drużynę wyjazdy na Anfield Road i Old Trafford, a symptomów dobrej gry nie widać.
Zapraszam do dyskusji ;)

dig 106

dig

Użytkownik
West Brom - Manchester City
Manchester City @ 1.4

Poniedziałek. Drugi dzień świąt, a piłkarze już będą musieli się wstawić w szatni a w późniejszym czasie na płycie boiska. O godzinie 16:00 rozpocznie się mecz, który być może stać się 3 wygranym (z rzędu) przez Manchester. City, zmierzy się na wyjeździe z West Brom. West Brom, które zajmuje nie najgorsze jeśli chodzi o nich miejsce bo - 10, z dorobkiem 21 punktów. Jednak jak to się ma do ich najbliższych rywali ? No właśnie. Manchester City jest liderem, pozyskał w 17 meczach 44 punkty i na pewno jest zdecydowanym faworytem w tej konferencji. Ostatnie mecze City to wygrane 1:0 z prezentującym ostatnio dobrą formę Arsenalem, oraz 3:0 z 8 w tabeli Stoke. West Brom ma &#39;&#39; małą passe &#39;&#39; dwóch zwycięstw z rzędu. Jednak z kim. No właśnie : Szczęśliwe 2:3 z Newcastle, oraz 2:1 z ostatnim w tabeli Blackburn. Ja już w tej krótkiej analizie widzę przewagę miliarderów, którzy na pewno nie mogą sobie pozwolić na stratę punktów z West Brom, zwłaszcza że za plecami czyha lokalny rywal - United, ze stratą zaledwie 2 punktów.

Bolton - Newcastle
Newcastle (+0.5) @ 1.45

Kolejnym, ciekawym spotkaniem, zapowiada się pojedynek Boltonu z drużyną Srok. Newcastle ostatnio słabiej, ale to ciągle myślę jest drużyna która zajmie ostatecznie ( dobre ) 7 miejsce. Czemu mówię że dobre i dopiero 7 ? Gdyż uważam że te pierwsze 7 miejsc zarezerwowane jest dla drużyn typu : Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchestery, Tottenham. W praniu wychodzi że te drużyny są lepsze od pozostałej stawki. A Newcastle ? Newcastle próbowało namieszać i nawet im to wychodziło. Przez pewien okres czasu byli nawet liderami, jednak po dłuższym czasie - wszystko wróciło do normy. Sroki nie potrafiły wygrać żadnego z ostatnich 5 meczy - stąd ten drastyczny spadek w ligowej tabeli i tak wysoki kurs w meczu z przeciętnym Boltonem. Jednak moje zdanie jest takie, że w walce z przedostatnim Boltonem dadzą radę. Boltonem który na 17 meczy 13 przegrał. Ostatni w arcyważnym meczu z ostatnim Blackburn zdołali wygrać 2:1, ale myślę że i tak to nie pomoże w utrzymaniu. A dlaczego Newcastle z podpórką ? Z prostych przyczyn. Wyśmienicie nie grają ostatnio, a Bolton w tym sezonie jeszcze nie zremisował i myślę że albo remis (pierwszy w sezonie - gospodarzy) albo goście.​

bo86bo 22,3K

bo86bo

Użytkownik
Ja chyba pobiorę kurs na Sunderland, drużyna ożyła po powrocie po kontuzjach taki zawodników jak Richardson a zwłaszcza O&#39;Neil póki co dobrze sobie radzi, kurs 2.40 na mecz z Evertonem to value, Everton nie porywa swoją grą
Ciekawie wygląda także mecz Stoke-AV... AV osłabiła się czerwoną kartką Huttona do tego nie idzie dobrze tej ekipe a Stoke to drużyna własnego boiska na mecz z City wystawili trochę gorszy skład bo dla nich liczą się takie mecze jak z AV u siebie gdzie nie mogą tracić
Ponadto dobrze wyglądają kursy na mecz MU-Wigan
Wigan nigdy nie ugrało chociażby punktu z MU i to bez względu czy na DW Stadium czy na terenie Diabłów.
Co ciekawe na 7 spotkań United z Wigan, Wigan tylko raz strzeliło United bramkę! Było to w 2006 roku, co ciekawe United tylko raz nie pokryło hc -1 a było to w 2009 kiedy wygrali 1-0
Moje propozycje na tą kolejkę:
Sunderland 1 2.40
Stoke 1 1.90
MU - Wigan obie strzelą NIE 1.61
MU - Wigan MU czyste konto TAK 1.66
MU - Wigan 1-10&#39; powyżej 0.5 gola 3.75

Kurs teraz wpadł mi w oko, United w ostatnich meczach szybko strzela bramkę i potem spokojnie kontroluje przebieg spotkania... niby czemu nie spróbować po takim kursie

Liverpool, Chelsea i City odpuszczam, bo Liverpool nie wiadomo co zaś odstawi ;) Chelsea gra derby z Fulham a City jedzie na mecz z WBA... a co ciekawe na 5 ostatnich spotkań City z tego terenu wyjechało z wynikami.
WBA - City 0-2
WBA - City 2-1
WBA - City 2-1
WBA - City 2-0
WBA - City 2-0
Wiem,że teraz kadra City to niebo a ziemia ale skoro Foster w barwach Birmingham zatrzymał kiedyś Chelsea i Drogbe to czemu nie ma zrobić prezentu United i dać lidera ???? Wiem,że moje życzenie i dlatego unikam tego meczu, choć nie wykluczone,że City wygra.
NU odpuszczam bo już ostatnio mnie zwiedli i to za często ... chyba złapali sporą zadyszkę. Chociaż nad tym meczem jeszcze pomyślę ale chyba bardziej w kierunku over/under jak w typowaniu zwycięscy.
Diabelskich Świąt ????

red_devil 6

red_devil

Użytkownik
Mimo, iż na forum jestem nowy chciałem zabrać głos w sprawie meczu Swensea - QPR. Uważam, że mecz ten jest bardzo ciekawy, ponieważ jest to to pojedynek dwóch drużyn będących praktycznie obok siebie w tabeli (kolejno 14 i 16 miejsce). Przez ten fakt wiele osób pomyśli pewnie, że będzie to bardzo ciężki mecz i owszem - może tak być. Jednak ja ze względu na atrakcyjny kurs stawiam na drużynę z Walii. Dlaczego? Mianowicie z kilku powodów:

• Swensea radzi sobie bardzo dobrze na własnym podwórku o czym świadczy tylko jedna porażka - z Manchesterem United 0:1

• Rangersi bardzo mizernie radzą sobie na wyjazdach przegrywając aż 5 razy, a tylko 3-krotnie wygrywając (i to już jakiś czas temu). Fakt, że grali do tych porażek można zaliczyć mecze z drużynami walczącymi o europejskie puchary (Tottenham, Liverpool) jednak na obiektach Fulham czy Norwich też sobie nie radzili.

• Drużyna z Londynu zgromadziła w ostatnich 5 meczach zaledwie 1 punkt.

• QPR ma jedną z najsłabszych defensyw w lidze - stracili aż 31 bramek strzelając tylko 17.

• Trener gości nie będzie mógł skorzystać aż z 6 kontuzjowanych zawodników.

Wydaje mi się, że wszystkie argumenty przemawiają za zespołem Swensea, który wygra minimalną różnicą bramek i dlatego warto zaryzykować bo kurs jest bardzo atrakcyjny (bet365.com - 2,00).

Otrzymane punkty reputacji: +2
doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
West Brom - Manchester City Faworyt tej konfrontacji poniedziałkowej jest jeden. Jest nim drużyna Roberta Manciniego. Zmierzą się z West Brom lokującym się na dziesiątym miejscu, City zajmuje pierwszą lokatą z 2pkt. przewagą nad odwiecznym rywalem Manchesterem United. Który zresztą wszedł ostatni na właściwy tor zwycięstw. City w lidze ostatnio regularnie wygrywa o czym świadczy wysoka lokata w tabeli która na pewno pupili The Citiziens cieszy w tym sezonie jest ogromna szansa na tytuł mistrzowski i to podobno jest piorytetem dla Manciniego w jutrzejszym spotkaniu nie wystąpi Kolarov natomiast West Brom będzie radzić sobie bez Gery. Niema się co więcej rozpisywać absolutnym faworytem spotkania jest City po kursie 1,45 warty ryzyka :!:

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Luis Suarez zagra w najbliższym spotkaniu Premier League przeciwko Blackburn Rovers. Urugwajczyk został zawieszony przez angielską federację na osiem spotkań za rasistowskie zachowanie wobec Patrice&#39;a Evry.
Liverpool zdecydował się jednak odwołać od tej decyzji i dopóki związek nie zajmie się odwołaniem, piłkarz może grać.
Do dyspozycji Kenny&#39;ego Dalglisha nadal nie będzie natomiast Steven Gerrard. Kapitan The Reds wrócił już do treningów, ale wciąż nie jest w pełni gotowy do gry.
onet.pl

wg mnie ważna informacja w kontekście tej kolejki, może się komuś przydać ;)

M 8

maxtomek

Użytkownik
Manchester United - Wigan Athletic
Team 1 - wygra do zera? TAK 1,7 BWIN ✅

Patrząc na historie spotkań z Wigan ( o której wspomniał użytkownik bo86bo, Wigan leży Man Utd jak mało co która drużyna) i obecną rosnącą formą Man , spowodowaną głownie sportową złością po odpadnięciu z LM nasuwa się jedno pytanie do w.w meczu. Ile bramek strzelą czerwone diabły ? Czy sprawia prezent świąteczny i rozjadą Wigan jak Fulham? Wygrana do 0 wydaje się najpewniejszym typem. Kusząca wygląda kurs na jeden z wyników 4:0, 5:0 lub 6:0 , wynosi 4,6 ???? +
Dalej...
Sunderland - Everton FC
typ 1 kurs 2,35 BWIN

Tutaj poprę ponownie typ bo86bo . Everton nie przypomina drużyny z poprzedniego sezonu , mają problemy z zdobywaniem bramek , nie przekonywujące wygrane , natomiast w gospodarzy Martin O&#39;Neill wcielił nowego ducha walki.. sa rezultaty. Pewniejszy typ wydaje się 1X kurs 1,38 , ale zakładając ze Everton podtrzyma pasę bez remisu na wyjezdzie skłaniałbym się zaryzkować i postawić czystą 1.
West Bromwich - Manchester City

typ 2 kurs: 1,42 BWIN

Ja się zastanawiam która drużyna może ukraść pkt Man City ... z taka obszerną ławką .czy przyjdzie w końcu słabszy mecz ? Nie wydaje mi się zeby nastąpiło to w tym meczu . Man city większość meczy wygyrwa gładko i łatwo dlaczego ma nie być tak w tym meczu.
Bolton Wanderers - Newcastle United

typ 1 kurs : 2,4
W Newcastle kontuzje i coś pękło ...słaba pasa a więc uważam że Bolton odbije się od dana i wywalczy kolejne 3 pkt ....

Otrzymane punkty reputacji: +1
death89 84

death89

Użytkownik
Kurs teraz wpadł mi w oko, United w ostatnich meczach szybko strzela bramkę i potem spokojnie kontroluje przebieg spotkania... niby czemu nie spróbować po takim kursie
właśnie miałem coś podobnego napisać, ale w takim razie zaproponuje coś z Tobetu, mianowicie:
Czas pierwszego gola 00:00-27:59min - 1,63 ✅
albo United - Wigan H(0 - 1) 1 - 1,45 ✅

jak ktoś powyżej pisał o Swansea, graja u siebie mega dobrze, stracili tylko 2 bramki - z United i Boltonem, zdobywając 10. QPR w 2 ostatnich wyjazdach 2 porażki - z Liverpoolem(to można zrozumieć) i Norwich (czyli średniakami), ostatnie zwycięstwo ponad miesiąc temu ze Stoke, które przeżywało chwilowy kryzys. Mamy zatem QPR, który jest wyraźnie w dołku, można próbować grać czystą 1, albo:
Obie drużyny strzelą - Nie @1,90 (Tobet)
i coś mi mówi, że Bolton poradzi sobie z Newcastle, ale nie tykam tego, żaden wynik mnie nie zdziwi w tym meczu.
Powodzenia i wesołych!

bo86bo 22,3K

bo86bo

Użytkownik
Miałem nie grać w tym roku ale &quot;znalazłem&quot; na moim koncie na MB 30zł to przelałem je sobie na BET365 i na Boxing Day puszczam takie coś:
Sunderland - Everton 1
kurs: 2.40
stawka: 10zł
Stoke - Aston Villa 1
kurs: 1.90
stawka: 15zł
i taśma...
MUFC - Wigan MUFC czyste konto TAK
Bolton - NU Bolton czyste konto NIE
Liverpool - Rovers powyżej 3.5 kartki
CFC-Fulham poniżej 3.5 gola
WBA - MCFC City czyste konto NIE
kurs: 8.45
stawka: 5zł
Analiza do taśmy:

O MU nie będę pisał, moim zdaniem Wigan United nie strzeli, zresztą h2h jest bezlitosne dla gości
Bolton owszem może wygrać z NU ale co ciekawe Bolton w 4 na 5 ostatnich meczy u siebie tracił, NU w każdym meczu na wyjeździe strzelał.
W meczu Liverpoolu łatwo nie będzie obie ekipy muszą zgarnąć 3 punkty, kontuzja Lucasa pokazuje jak ważnym był on zawodnikiem a dodając do tego Jonesa jako sędziego, to myślę,że wielkiego ryzyka nie ma ;) Suarez na cenzurowanym, Adam nogi odstawiać nie lubi, Skrtel pogadać lubi ;)
Chelsea - Fulham, siła rażenia Fulham osłabiona, Zamora w konflikcie, Johnson nie wykluczone,że odejdzie zimą... w ostatnich 5 meczach między tymi klubami 4 razy padł under 2.5 pół i raz under 3.5, a moim zdaniem ten zakład jest dobrze płatny bo 1.44 i moim zdaniem pewniejszy jak zwycięstwo City :p
WBA u siebie w 5 meczach tylko Liverpoolowi nie strzeliła, City na wyjeździe w 5 meczach nie straciła tylko bramki z Rovers, biorąc pod uwagę fakt,że WBA lubiło ograć u siebie w ostatnim czasie często City i fakt,że muszą poprawić grę u siebie zdecydowałem się to pobrać a osobiście bardzo bym chciał lidera ????
Taśma zagrana dla zabawy a jej ocena w moim odczuciu ma 70% powodzenia.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Patrząc na historie spotkań z Wigan ( o której wspomniał użytkownik bo86bo, Wigan leży Man Utd jak mało co która drużyna) i obecną rosnącą formą Man , spowodowaną głownie sportową złością po odpadnięciu z LM nasuwa się jedno pytanie do w.w meczu. Ile bramek strzelą czerwone diabły ?
O ile z typem &#39;wygra do zera&#39; jestem skłonny się zgodzić, o tyle nie pasuje mi twierdzenie &#39;ile bramek strzelą Czerwone Diabły?&#39;
Wydaje mi się, że nie bierzesz pod uwagę poprawy gry Wigan. Martinez dał solidnego &#39;kopniaka&#39; zawodnikom i zaczęli pracować na całym boisku w zorganizowany sposób. Ok, forma Red Devils rośnie, ale i Wigan też. Trzeba mieć to na uwadze.
Podsumowując, nie kwestionuje typu na Manchester! Ba! Nawet wygląda ok, ale co do wysokiej wygranej jestem sceptycznie nastawiony.
Sam zdecydowałem się na Chelsea. Kurs może i marny, ale zagrałem za 8/10. Villas-Boas nie ma łatwego życia, ale wygrana z Fulham powinna poprawić nastroje. Dobry start w okresie Boże Narodzenie-Nowy Rok jak najbardziej wskazany.

groven 2,2K

groven

Forum VIP

Wynik: 1:1

Typ: Nie strzelą obie drużyny
Kurs: 1.91

Mecz arcyważny dla obydwu ekip i trudno doszukać się argumentów za jednymi bądź drugimi, kombinowałem i wpadłem na pomysł iż obydwie drużyny nie strzelą gola.
Everton ostatni ligowy mecz w końcu wygrał, choć znowu zagrał bardzo słabo. Jeszcze gorzej wypadło jednak Swansea, dlatego jedyny gol Leona Osmana wystarczył do skromnego zwycięstwa 1:0. Ale tym razem zagrają na wyjeździe, gdzie rywal wydaje się dość mocny. Forma gości nie zachwyca. W 4 ostatnich meczach tylko 2 gole i obydwa za sprawą Osman Leona. Gdyby nie on to kto zdobywałby gole dla Evertonu? Hmm.. nikogo nie widać na horyzoncie. Sunderland nieco niżej notowany od rywala, lecz bardzo głodny zwycięstwa. Za ich win buki płacą ponad 2.30 hoł hoł, można zarobić, ale czy są na tyle mocni aby pokonać Everton? Chyba raczej nie. Ja tu widzę under i bezpieczną grę w środku pola zarówno gospodarzy jak i gości. Sunderland gdy liczono na nich że wygrają, patrz mecz z niżej notowanym Wigan czy Wolves to zawodzili na całej linii. Teraz niby grają u siebie, niby powinni, niby Everton jest w zasięgu, ale czuje, że znowu czegoś zabraknie. A piłkarze z Liverpoolu przyjadą nie przegrać tego meczu. Polecam typ, że obydwie drużyny nie strzelą gola po ciekawym kursie, jako singiel.

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Groven ma poniekąd nadzieje, że z wagi jaką ma ten mecz wyjdzie typowy &quot;twardy&quot; wynik typu 1-0, 0-1 stąd gra taki typ.
United gra dzisiaj najprawdopodobniej z Rafaelem i Evansem w obronie. Bardzo chce, abyśmy nie stracili bramki - ale wiem co znaczy taka linia defensywy. Brazylijczyk mało gra, bardzo mało w tym sezonie, a mecze z Evansem zawsze oscylują w zagrożenie dla własnej bramki. Uważałbym z tymi hura typami na czyste konto.
Sam uderzę chyba banalny dubel Chelsea z United.

lordcadet 25

lordcadet

Użytkownik
ANGLIA: Premier League
Chelsea - Fulham -1,5 - azjata.
26.12.2011 14:00
Typ:1
Kurs: 2,01
BUK: Pinnacle
Tegoroczny ,,Boxing Day&quot; w drugi dzień Świąt Bożego Narodzenia rozpocznie mecz 4 w tabeli Premier League Chelsea Londyn ,oraz będącego na 13 miejscu Fulham. W sezonie tym ,,The Blues&quot; spisują się całkiem przyzwoicie, zdobywając 33 punkty w 17 meczach przegrywając tylko 4 z nich. W ostatnich 2 spotkaniach drużyna gospodarzy remisowała swoje wyjazdowe mecze 1:1 z Wigan oraz Tottenham, jednak spisywała się w nich całkiem przyzwoicie, ale jeśli drużyna Chelsea chce dalej zachować dystans do liderów z Manchesteru, to nie ma innego wyjścia jak wygrać to spotkanie. Warto dodać również iż gospodarze, tylko 2-krotnie przegrywali u siebie a były to mecze z Liverpoolem i Arsenalem, czyli potentatami Angielskiej Premier League pozostałe, 6 spotkań u siebie gracze Niebieskich wygrywali na własnym stadionie. Fulham natomiast w ostatnim spotkaniu przegrali bardzo wysoko w Manchesterze z United 0:5, co dobitnie pokazuje w jakiej są formie, warto wspomnieć również, iż Fulham dało się wyrzucić poza burtę Ligi Europy remisując z Odense w ostatnich minutach, dzięki czemu lepsza od nich w tabeli grupy K okazała się Wisła która jest naprawdę przeciętna. Na zakończenie mojej analizy, chciałbym dodać iż, Fulham na wyjeździe jak do tej pory zdobyło tylko 4 bramki, co daje średnią zaledwie 0,5 gola na spotkanie. Podsumowując uważam iż Chelsea wygra to spotkanie 2, może 3 golami dlatego obstawiam to spotkanie z handicapem, niżej przedstawiam jeszcze składy na jutrzejsze spotkanie:

Chelsea (4-3-3):
1 Petr Cech
17 Jose Bosingwa
2 Branislav Ivanovic
26 John Terry (c)
3 Ashley Cole
12 John Obi Mikel
7 Ramires
16 Raul Meireles
10 Juan Mata
11 Didier Drogba
23 Daniel Sturridge
Ławka rezerwowych: 22 Ross Turnbull, 19 Paulo Ferreira, 6 Oriol Romeu, 8 Frank Lampard, 15 Florent Malouda, 21 Salomon Kalou, 9 Fernando Torres
Tottenham (4-4-1-1):
Friedel;
Walker,
Gallas, King (c)
Assou-Ekotto;
Modric,
Parker,
Sandro,
Bale;
Van der Vaart;
Adebayor
Ławka rezerwowych: Gomes, Bassong, Kaboul, Livermore, Rose, Kranjcar, Pavlyuchenko

kombajn 522,7K

kombajn

Znawca - Baseball
26/12/2011 - Sunderland - Everton - 16:00 CET - 1:1
both teams to score (obie druzyny strzela bramke) @ 1.8333; bet365✅

Druzyna Sunderlandu od 3 grudnia ma nowego szkoleniowca, Martina O&#39;Neill&#39;a, pod wodza ktorego, zespol Czarnych Kotow rozegral trzy spotkania (nie licze meczu z Wilkami, ktory szkoleniowiec ogladal z trybun) - 2 wygral i 1 przegral.
Jednak ja nie o bilansie chcialem pisac, a o podejsciu zawodnikow do meczow - a to zmienilo sie in plus - zespol w kolejnych spotkaniach wierzy w zwyciestwo i co najwazniejsze dla mojego zakladu - stwarza sobie sytuacje do zdobycia bramki - mianowicie - w trzech wspomnianych meczach (z ktorych dwa byly rozgrywane na wyjezdzie) druzyna Sunderlandu oddala 22 celne strzaly na bramke rywali i zdobyla w nich 5 bramek.
Tak wiec wychodze z zalozenia, ze grajac u siebie nie beda sie chcieli zadowolic podzialem punktow i beda zmuszeni do strzelania bramek…
Jestem zwolennikiem liczb - a te sa nieublagane - mimo tego, iz zespol Evertonu ma problemy ze zdobywaniem goli - ich bilans na wyjezdzie to 1,14 gola strzelonego, przy czym nie udala im sie ta sztuka na Etihad Stadium oraz Emirates Stadium...

26/12/2011 - Liverpool - Blackburn - 16:00 CET - 1:1
both teams to score (obie druzyny strzela bramke) @ 2.15; bwin ✅

Fajne kursiwo na to zdarzenie - kurs na OVER 2.5 bramki na Anfield ~ 1.60, wiec oddsmakerzy musza sie spodziewac malej masakry na Anfield - a ja kolejny raz posluze sie liczbami - ekipa Blackburn we wszystkich dotychczasowych meczach wyjazdowych PL zdobywala gole i az trudno uwierzyc, ze nie maja do tej pory zwyciestwa na wyjezdzie…
Malo tego - w obliczu niezlej ostatnio gry obronnej ekipy gospodarzy - siegnalem nawet do statystyk h2h obu druzyn i sie nie zawiodlem - Blackburn w ostatnich 5ciu spotkaniach na Anfield gola nie strzelila tylko raz…

26/12/2011 - Manchester United - Wigan - 16:00 CET - 5:0 (2:0 HT)
home team to score in both halves (gospodarze strzela bramke w obu polowach spotkania) @ 1.60; bwin✅

Kurs marniutki, ale jak na takie zdarzenie to chyba adekwatny…
Nie chce nic ujmowac druzynie The Latics, ale przy sile razenia, jaka dysponuje Sir Alex i rynku azjatyckim na to spotkanie (-2 gole dla druzyny Czerwonych Diablow) to na Old Trafford nie wroze im nic dobrego, bo kto by ostatnio w druzynie Fergusona nie wchodzil - to takze strzela gole - mam na mysli Giggs&#39;a czy Berbatov&#39;a.
3 ostatnie mecze po wpadce w Bazylei to 11 zdobytych goli…

Otrzymane punkty reputacji: +1
coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
26/12/2011 - Liverpool - Blackburn - 16:00 CET
both teams to score (obie druzyny strzela bramke) @ 2.15; bwin

Fajne kursiwo na to zdarzenie - kurs na OVER 2.5 bramki na Anfield ~ 1.60, wiec oddsmakerzy musza sie spodziewac malej masakry na Anfield - a ja kolejny raz posluze sie liczbami - ekipa Blackburn we wszystkich dotychczasowych meczach wyjazdowych PL zdobywala gole i az trudno uwierzyc, ze nie maja do tej pory zwyciestwa na wyjezdzie…
Malo tego - w obliczu niezlej ostatnio gry obronnej ekipy gospodarzy - siegnalem nawet do statystyk h2h obu druzyn i sie nie zawiodlem - Blackburn w ostatnich 5ciu spotkaniach na Anfield gola nie strzelila tylko raz…
A ja tutaj mam typ na odwrót. Liverpool ma najlepszą obronę w lidze i bardzo słaby atak, Blakburn ma słaby atak i słabą obronę. Dla mnie tutaj gospodarze spokojnie mają szansę zachować czyste konto, a nie zdziwi mnie nawet wynik 0:0 bo Liverpool z takimi ekipami lubi dawać plamę. Dlatego z tego meczu według mnie najlepszy typ:
Obie drużyny strzelą - NIE

bo86bo 22,3K

bo86bo

Użytkownik
United gra dzisiaj najprawdopodobniej z Rafaelem i Evansem w obronie. Bardzo chce, abyśmy nie stracili bramki - ale wiem co znaczy taka linia defensywy.
Co oznacza taka linia,właśnie oznacza jedno,że będzie bardzo dobra... nie wiem czemu czepiasz się Rafaela czy Evansa, wolę Rafaela na prawej obronie,który jest szybki i przebojowy, potrafi sam strzelić bramkę czy dokładnie dośrodkować a Evans jest bardzo dobry,że sezon temu nie wyszło mu kilka spotkań to nie znaczy,że gra padakę... wystarczy przypomnieć sobie jak sezon temu Evans grał z Rio na środku przeciwko LFC w FA CUP ;)

F 0

ficanazo

Użytkownik
Chelsea - Fulham

Gospodarze po dwóch remisach.... czas zgarnąć całą pulę.O zwycięstwie The Blues jestem prekonany,zastanawiam się w jakim stosunku bramek.Jak pokazują wyniki obu zespołów są to drużyny overowe.Z małą róznicą Chelsea raczej uzyskuje rezyltaty powyżej 2,5 Fulham natomiast powyżej 1,5.Myślę ę dla pewności poniewaz sa to derby Londynu śmiało można postawić over 1,5.Nie wyobrażam sobie żeby nie padło w meczy przynajmniej dwie bramki.

Over 1,5

ajax4 11

ajax4

Użytkownik
VS

Spotkanie: West Bromwich v Manchester City
Typ: -1 Manchester City
Kurs: 2.08
Bukmacher: Unibet

Analiza:

Dziś o godzinie 16 na The Hawthorns dojdzie do spotkania 10 w tabeli WBA z liderem ligi Manchesterem City. Gospodarze w ostatnich pięciu meczach na własnym stadionie zanotowali trzy porażki (1-2 z Wigan; 1-3 z Tottenhamem; 0-2 z Liverpoolem) i dwukrotnie wygrali (2-1 z boltoen i 2-1 z Wolverhampton) dotychczasowy bilans na własnym stadionie wygląda tragicznie (2W-2D-5L). City natomiast na 8 meczy wyjazdowych (5W-2D-1L) ostatnia dotkliwa porażka z Chelsea 2-1 po której na pewno będą chcieli szybko zapomnieć.

City na wyjazdach strzela średnio 3,12 bramki na mecz i traci 1,38 (tyle samo co WBA na własnym stadionie), WBA natomiast do tej pory strzela średnio 0,88 bramki na mecz na The Hawthorns co w dzisiejszym meczu z silnym rywalem nie napawa optymizmem.

Obie drużyny przystąpią do pojedynku w najmocniejszych składach jedyna niewiadomą jest Edin Dzeko, który narzeka na problemy z pachwiną.

Wart dodać. Że Citizens wygrali z rywalem trzy spotkania ligowe z rzędu. Po raz ostatni przegrali na The Hawthorns trzy lata temu (ale wtedy to była całkiem inna drużyna)

Przewidywane składy:

WBA:
Foster, Reid, McAuley, Olsson, Shory, Scharner, Mulumbu, Thomas, Brunt, Long, Odemwing

City:
Hart, Clichy, Lescott, Kompany, Savic, Toure, Barry, Silva, Milner, Aguero, Balotelli

Patrząc na siłę ofensywna City trudno typować inaczej jak win z handi -1.

Powodzenia
Inne typy na mecz:
Over 2.5 1.57
Czy będzie kany TAK 3.50
Citizens wygrali z rywalem trzy spotkania ligowe z rzędu. Po raz ostatni przegrali na The Hawthorns trzy lata temu. Co ciekawe, piłkarze West Bromu sprokurowali rzut karny w każdym z czterech ostatnich meczów przed własną publicznością.

windover 31K

windover

Użytkownik
Chelsea Londyn vs. Fulham typ: Chelsea Londyn (H 0-1) @ 1.80 ⛔
Chelsea (Probable, 4-3-3): Cech; Bosinga, David Luiz, Terry, Cole; Romeu, Lampard, Meireles; Sturridge, Drogba, Mata.
Out: Mikel (unspecified), Ivanovic (hamstring), Essien (knee).
Test: David Luiz (knee).
Suspended: Ramires.

Fulham (Probable, 4-4-2):
Stockdale; Bair, Senderos, Hangeland, J Raise; Ruiz, Etuhu, Murphy, Dempsey; Dembele, Zamora.
Out: Grygera (knee), Schwarzer (back).
Tests: Davies (back), Sidwell (hernia), Zamora (knee).
Referee: Andre Marriner (Matches, R Y).
&#39;&#39;The Blues&#39;&#39; po dwóch remisach z rzędu w końcu powinni się przełamać i wygrać swoje spotkanie ,bo sytuacja w tabeli delikatnie mówiąc robi się bardzo nieciekawa. O ile trudno było zrozumieć kibicom miejscowych remis z Wigan Athletic (1-1) to też dużo szczęścia było już w samym meczu z Tottenham Hotspur i wracając tu tylko do jednej z ostatnich akcji meczu kiedy to wzięty pod lupę John Terry udźwignął presję i kapitalną interwencją uratował punkt w derbach Londynu. Do składu wraca po dłuższej absencji David Luiz zaś zawieszony jest Ramires. Ciekawie wygląda także trójka w ataku ze Sturridgem na czele której już od jakiegoś czasu trzyma się Andre Villas-Boas jednak efekty póki co są mizerne.
Fulham chyba idealny przeciwnik na przełamanie ,który w ostatniej kolejce dostał tęgie lanie od Manchesteru United aż (0-5) i to na własnym stadionie. Wynik tym bardziej dziwny bo przecież wyglądało na to ,że ekipa M. Jola pozbierała się już po &#39;&#39;porażce&#39;&#39; w lidze europy kiedy to w ostatnich minutach stracili awans czego dowodem było zwycięstwo u siebie z Boltonem. Być może winą tak wysokiej porażki jest nieobecność prawie 40-letniego M. Schwarzer którego zastępuje D. Stockdale.
Podsumowując Chelsea ma dziś sporo atutów i po prostu musi wygrać to spotkanie a i być może w końcu &#39;&#39;trójka&#39;&#39; w ataku da o sobie znać w PL.
//Chelsea znów daje dupy

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Co oznacza taka linia,właśnie oznacza jedno,że będzie bardzo dobra... nie wiem czemu czepiasz się Rafaela czy Evansa, wolę Rafaela na prawej obronie,który jest szybki i przebojowy, potrafi sam strzelić bramkę czy dokładnie dośrodkować a Evans jest bardzo dobry,że sezon temu nie wyszło mu kilka spotkań to nie znaczy,że gra padakę... wystarczy przypomnieć sobie jak sezon temu Evans grał z Rio na środku przeciwko LFC w FA CUP ;)
Rafcia się nie czepiam, mimo wielu głupich kartek (Tott sezon temu, Bayern dwa) jest moim ulubieńcem na tej pozycji. Zaznaczyłem tylko, że teraz bardzo mało gra.

Natomiast co do Evansa - koleś w sezonie 2009/2010 był fenomenem. Śmiem twierdzić ze lepszym niż Smalling teraz. Niestety powoli zaczęły pojawiać się błędy w sezonie &quot;CHAMP19NE&quot; który miał bardzo słaby, teraz wszak znowu powolutku idzie do przodu. Niestety z doświadczenia powinniśmy wiedzieć, że gra w defensywie bez Vidicia i Ferdinanda mimo cudownej młodzieży czasami skutkuje źle - bądź minimum w kilka groźnych sytuacji dla rywali.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom