Troyes - Marsylia
Typ DNB @ 1.65 // STS
Troyes z pewnością będzie chciało sprawić niespodziankę w meczu z OM, ale co tutaj dużo mówić nie będzie to łatwe zadanie. Ta drużyna spisuje się od początku sezonu bardzo przeciętnie. Taktyka, jaką orali na ten sezon nie zawsze się sprawdza. A mianowicie są nastawieni na ofensywę. Jednocześnie przekłada się to na linię obrony, w której to prezentują się bardzo przeciętnie. Dowodów na to nie trzeba szukać, bo wystarczy zobaczyć ich ostatni pojedynek, w którym to stracili dwie bramki z bardzo przeciętnym zespołem, jakim jest Strasbourg. Z drugiej strony z przodu radzą sobie całkiem fajnie, strzelają bramki, ale z taki zespołem, jak OM ciężko będzie im o solidną grę.
Marsylia to ekipa, która na pewno walczy o TOP 3 i prawo gry w Lidze Mistrzów w przyszłym sezonie. Możliwości na pewno ku temu mają. Na pewno chcąc to osiągnąć podczas takich meczy, jak ten dzisiejszy muszą zdobywać komplet punktów! A po przerwie na Mundial są w dobrej dyspozycji: pewna wygrana 6-1 nad Toulouse i 2-1 z Montepllier. W porównaniu do przyjezdnych są lepiej zorganizowanym zespołem na boisku. Są wstanie dominować przez większość meczu, utrzymywać się przy piłce, a przy tym kreować sporo okazji bramkowych, ale z drugiej strony niewiele ich tracą. Kadrowo w porównaniu do rywali również wyglądają zdecydowanie lepiej, bo w swoich szeregach mają takich zawodników, jak chociażby Sanchez, Tavcares, Payer, czy też Clauss.