Dzisiaj raczej nie ma co szaleć z typami, bo pewnie będą cuda na kiju. Ja zatem odpuszczam chyba typowanie zwycięzców spotkań ale wrzucam dwie pary H2H, które pograłem w dublu:
Martin Vaculik-Tai Woffinden 1 @ 1,65 Tobet
Całkiem przyjemny kurs na Słowaka oferuje nam Tobet w mojej ocenie. Dzisiaj Vaculik nie będzie miał w parze Madsena, tak więc łatwiej będzie o punkty, bo pewnie pojedzie z Lampartem, jeśli ten zostanie wystawiony pod 4, a potem dostanie zawodnika jadącego z numerem 2, czyli też nikogo mocnego. Oczywiście może z nim Janowski pojechać ale i tak uważam, że dzisiaj dopiero w nominowanych straci punkty na kolegach z pary ale też nie musi. Z kolei Tajski jedzie znowu z Fredem w parze, a więc punkty jak najbardziej tracić może, do tego potem ma Ogóra do pary i kolejna strata się szykuję, a dodając do tego rywalizację z takimi zawodnikami jak Kołodziej, Hancock, Vaculik czy Janowski, który ten tor zna świetnie, to widzi mi się jakoś nie zbyt duża ilość punktów uzbierana przez Tajskiego i w mojej ocenie nie powinien tutaj Vaculowi zagrozić.
Krzysztof Buczkowski-Tomasz Gapiński 1 @ 1,70 Tobet
A tutaj, to już mnie porządnie Tobet zadziwił z taką parą i kursami. Buczek nie dawno zdobył w ZG medal IMP, a za sobą pozostawił chociażby Pepe i Duzersa, a więc zawodników, którzy w ZG rzadko przegrywają. Buczek to obok Emila jedyny zawodnik Polonii, któremu wszystko jedno, czy jedzie w Bydzi, czy na wyjeździ, bo tak czy siak osiąga bardzo dobre wyniki. Dzisiaj jedzie w parze z Lagutą i potem pewnie dostanie Emila, który pojedzie jako ZZ za Kościeche. Z kolei Gapa jedzie z juniorami i na nich na wyjeździe raczej punktów tracić nie powinien ale cholera wie, bo jednak Gapa na wyjazdach sporo traci ze swojej dyspozycji w Bydzi, tak więc ja po nim cudów się nie spodziewam. Moim zdaniem Buczek jak pojedzie na swoim poziomie czyli w okolicach 10pkt, to nie powinien mieć problemów z Gapą.