>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

18 kolejka Ekstraklasy [26.02 - 28.02.2010r.]

Status
Zamknięty.
M 15

maciekgks

Użytkownik
Hitem kolejki wydaje się granie na Lechię X2 co mój ulubiony buk - Bet365, wystawił z kursem 1,60. Drużyna kapitalnie radzi sobie na wyjazdach. W sparingach prezentowali równą, solidną formę. Ich główną siłą będzie wyrównany skład, niespotykane w Polsce ustawienie 4-3-3 oraz przede wszystkim obycie na boisku z partnerami. Zawodnicy Lechii grają ze sobą od kilku lat z małymi rotacjami w składzie i na tle Wodzisławian znają się bardzo dobrze. Jak ogranie jest potrzebne w piłce nożnej chyba nikomu nie trzeba mówić. Jedyną obawę wzbudza u mnie ew. stan murawy. Lechia lubi grać na dobrze przygotowanej murawie bo tylko taka pozwala im grać swoją piłkę.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Chciałbym aby było pięknie i ciekawie, ale przynajmniej dzisiaj z typerskiego punktu widzenia myślę, że głównie początki mogą być nudne.

Odra Wodzisław - Lechia Gdańsk
- pierwszy mecz po długiej przerwie = asekurancka gra
- Odra niby duże wzmocnienia, ale jak tak dokładniej się przyjrzeć to Onyszko w bramce i Cantoro w pomocy powinni być pewniakami, reszta to niewiadoma jak dla mnie.
- dobra gra Lechii na wyjazdach [3 miejsce pod tym względem]
- od początku Odra gra z dużą presją wyniku
- chciałbym aby to był ciekawy mecz, niestety mam obawy, że zwłaszcza pierwsze 45 minut do takich należało nie będzie.
typ: X do przerwy - 2,00 w Tobet ✅

Cracovia Kraków - Legia Warszawa
- mecz na stadionie Hutnika = więcej kibiców Cracovii niż w Sosnowcu
- nie wiadomo do końca czy niedawno położona murawa sprosta wymaganiom
- &#39;patent&#39; Cracovii na mecze z czołówką. 1-0 z Lechem i Wisłą oraz 0-0 z Legią.
- mocna defensywa Legii, a problem w linii ataku. Są Grzelak i Mięciel ok, potrafią grać, ale czy podołają zadaniu? Legia mało strzela poza Ł3.
- taktyka Oresta Lenczyka na mocniejsze drużyny. Pasy raczej przeczekają i oddadzą pole gry Legii szukając swoich szans w kontratakach. Oczywiście tak być nie musi :wink:
- pierwszy mecz po długiej przerwie = asekurancka gra
typ: X do przerwy - 1,90 w Tobet ⛔

lwasikowski 14

lwasikowski

Użytkownik
Dla mnie na 95% pewnym typem w meczu Cracovia- Legia jest bramka po 30 minucie.....

Myślę że pierwsza połowa zakonczy sie bezbramkowo, w kazdym razie pierwsze pół godziny to bedą takie szachy...

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Sporych emocji spodziewam się w Kielcach, jak już wspominałem wcześniej, inny scenariusz przewiduję natomiast w Krakowie gdzie na stadionie Hutnika, Cracovia zagra z Legią. Trener Orest Lenczyk potrafi odpowiednio zmotywować swoich podopiecznych na tak ważne spotkania z czołowymi zespołami Ekstraklasy. Cracovia w tym sezonie grała już z Lechem Poznań, Wisłą Kraków i właśnie Legią Warszawa, zdobyła w tych meczach 7 punktów nie tracąc żadnej bramki! Czeka nas wyrównany mecz, w którym ciężko wskazać zdecydowanego faworyta, na papierze jest nim oczywiście Legia, ale co pokaże 90 minut to już inna sprawa. Krakowianie w całkiem niezłym stylu zakończyli rundę jesienną, w ostatnich pięciu pojedynkach, czterokrotnie zdobywali pełną pulę. Bezpośrednie starcia obu drużyn z poprzednich lat przemawiają za piłkarzami ze stolicy, w 2008r. w Krakowie było 3:0 dla Legii, rok wcześniej 2:0. Jak będzie tym razem? Dowiemy się przed godziną 22:00. Chciałbym obejrzeć dobre widowisko, ale zdaje sobie sprawę z tego, iż mogę się zawieść, długa przerwa, kiepski stan murawy i statystyki wyjazdowych meczów Legii, to nie nastraja zbyt pozytywnie.

Moja propozycja:
poniżej 1,5 goli - 2,45 ⛔ Expekt
Typ na dzień jutrzejszy
Postaram się jeszcze napisać coś na temat niedzielnych spotkań ;)

B 0

bester

Użytkownik
Na dzisiaj jedyny ciekawy mecz to Cracovia-Legia.Moim zdaniem warto pograć na Craxe +0.5 po 1.85.Za Lenczyka są mocni, szczególnie z tymi najlepszymi jak Legia,Wisła czy Lech.Kupili mołdawskiego pomocniko-napastnika Alexandra Suvorov&#39;a podobna dobry, podobna ma być sporym wzmocnieniem.Szkoda, że dziś bez Ślusarskiego.Legia jak to Legia czysta defensywa, dziś z resztą bez czołowego Astiza.Obie drużyny w 4-5-1, Legia z wolnym Grzelakiem z przodu.Jak Cabaj dziś zagra jakoś w miarę to remis powinien być, tym bardziej, że pewnie i murawa w złym stanie.Także dziś Craxa co najmniej remis.

boracz 12

boracz

Użytkownik
O kiedy tylko pojawiły się kursy na Odrę ( wtedy to było jeszcze 2,5 teraz jużtylko 2,1 w BAH ) na naszą kopaną od razu postanowiłem zagrać na gospodarzy.

Aktywność na rynku transferowym pokazuje że w Wodzisławiu nie na żarty przestraszyli się widma degradacji i ostro biorą się do roboty żeby tego uniknąć. Dla mnie spadek Odry z Extraklasy to koniec dla tego klubu. Tym bardziej że tacy piłkarze jak Cantoro czy Onyszko czy Brasilia to bardzo duże obciążenie dla płytkiej kasy Odry. Strata w tabeli duża i jeżeli mają myśleć o utrzymaniu to muszą zacząć z wysokiego C już od pierwszej kolejki. Brak zwycięstwa w meczu u siebie może mocno osłabić nadzieje samych piłkarzy na utrzymanie. Pytanie tylko czy podstarzałym gwiazdkom będzie się chciało &quot;umierać za Wodzisław&quot; ?

Lechia natomiast może łagodniej wejść w sezon. W klubie raczej nie ma wielkiego ciśnienia. Puchary za daleko strefa spadkowa też.

Wiadomo że wszyscy chcą wygrywać bo to kasa ale w Extraklasie łatwo można zaobserwować że wygrywa ten komu się bardziej chce. A dla mnie bardziej się chcieć Odrze powinno.

Ale wiadomo pierwsza kolejka to trochę loteria ( a w przypadku przerwy zimowej to nawet 3 piewrsze ).

Ja stawiam na wygrana Odry.

Pytanie tylko czy tak przebudowana drużyna nie będzie miała braków w zgraniu i najważniejsze czy takim zawodnikom jak Mauro czy Brasilia &quot;będzie się chciało&quot;

I jeszcze ciekawa statystyka Odra najwięcej bramek traci w pierwszych 15 minutach a Lechia w tym czasie najwięcej strzela ???? . Może warto zagrać na live

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Pytanie tylko czy tak przebudowana drużyna nie będzie miała braków w zgraniu i najważniejsze czy takim zawodnikom jak Mauro czy Brasilia &quot;będzie się chciało&quot;
Na razie jeszcze będzie im się chciało, ale jak się dowiedzą, że wypłaty dostaną dopiero jak wywalczą miejsce premiowane zostaniem w lidze to im się odechce, zresztą nie tylko im ale też innym sprowadzonym ;)

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP

Po zimowej przerwie rusza w końcu najlepsza liga piłkarska na świecie ???? Cracovia podejmie wicelidera tabeli, warszawską Legię. Co istotne mecz nie odbędzie się w Sosnowcu, tylko na obiekcie Hutnika, gdzie to spotkania na wiosnę będą rozgrywać obydwa krakowskie zespoły. Myślę, że fakt ten pomoże Krakowianom w dzisiejszym meczu. W Sosnowcu na meczach Cracovii tłumów nigdy nie było, teraz z pewnością kibiców będzie znacznie więcej. Swoim dopingiem na pewno będą zagrzewać swoich piłkarzy do walki. Pasy w okienku transferowym dokonały jednego bardzo dużego transferu, zakupiły z Sheriffa Tiraspol Alexandra Suvorova. Mołdawianin jeszcze na jesieni grał w barwach swojego klubu w Lidze Europejskiej. Teraz ma być główną siłą napędową z Krakowa. Predyspozycje do tego na pewno ma, jednak wszystko zweryfikuje boisko. Pasy pod koniec rundy pokazywały naprawdę dobry futbol, nestor polskich trenerów Orest Lenczyk w końcu poukładał ekipę tak jak należy. Z poważniejszych osłabień, nie zobaczymy ślusarskiego, który wciąż leczy kontuzję. Będzie to zresztą jedynie osłabienie gospodarzy dzisiaj. O Legii najgłośniej było w zimie w kontekście transferu Chińczyka Donga. Goście tracą do krakowskiej Wisły 5 punktów, ale moim zdaniem w walce o mistrzostwo absolutnie nie będą się liczyć. Tytuł najpewniej obroni ekipa spod Wawelu, przeszkodzić jest jej w stanie jedynie poznański Lech. Do zespołu po długich perypetiach wraca Jakub Wawrzyniak, jest to dobra wiadomość dla Legii, bo lewa obrona nie była najlepiej obsadzoną pozycją w ich zespole. Poza tym, bez większych zmian. Kontuzjowany jest najlepszy napastnik gości Chinyama i dzisiaj nie zagra. Zabraknie także Astiza, którego nieobecność będzie dużym osłabieniem dla Wojskowych. Jego miejsce w podstawowej jedenastce zajmie doświadczony Wojciech Szala. Będzie to z pewnością na rękę gospodarzom. Cracovię można nazwać pseudo gospodarzem, bo na suchych Stawach trenowali zaledwie trzy dni. Do ostatniej chwili nie wiadomo było czy mecz zostanie rozegrany na obiekcie Hutnika. Jak już wspomniałem najważniejszym czynnikiem rozgrywania meczu w Krakowie będzie obecność fanów Pasów. Zawodnicy Legii narzekają na zmęczenie zimowymi obozami oraz brak świeżości. Grzelak z Mięcielem raczej nie gwarantują gradu bramek. Boisko jest w złym stanie także możemy się spodziewać raczej gry długimi piłkami z obydwu stron. Takie akcje będą wodą na młyn dla gospodarzy. Należy pamiętać, że parę stoperów w Legii tworzą dzisiaj mało zwrotni Szala i Choto. W drużynie gospodarzy z niecierpliwością czekam na występ Suvorova, zawodnika tego bardzo chwali Lenczyk. Dzisiaj czeka nas bardzo wyrównany mecz, nie liczę na popisy strzeleckie z obydwu stron. Nie zdziwię się jeśli mecz skończy się nawet bezbramkowym remisem. Uważam jednak, że Pasy mające dzisiaj za sobą swoich kibiców, tego meczu nie przegrają.
Mój typ:
Cracovia lub remis 1,60
⛔
Jak można tak frajersko przegrać wygrany mecz...​

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP

GKS Bełchatów - Wisła Kraków Przed nami chyba najciekawsze spotkanie obecnej kolejki naszej rodzimej ligi. Do Bełchatowa zawita mistrz i lider tabeli. Gospodarze są na szóstym miejscu w tabeli z całkiem realnymi szansami na grę w europejskich pucharach. Zadanie będzie jednak piekielne trudne, bo dogonienie Lecha nie będzie należało do najłatwiejszych. Gospodarze podczas przerwy myśleli nie tylko o samej piłce. Co raz dochodziły sprzeczne informacje o wycofaniu się głównego sponsora Bełchatowian. Ostateczna decyzja nie została podjęta, piłkarze będą więc mieli okazję do przekonania ewentualnych inwestorów, że warto wydawać pieniądze na klub. Istniało też zagrożenie wyprzedaży czołowych zawodników. Najlepszy napastnik - Dawid Nowak filtrował właśnie z Wisłą i wszystko wskazywało na to, że zasili jej szeregi. Ostatecznie jednak popularny &quot;Dawidek&quot; przez rundę wiosenną będzie reprezentował barwy Bełchatowian. Kto wie, czy nie będzie to ostatni dzwonek dla tego niezwykle utalentowanego, aczkolwiek borykającego się cały czas z kontuzjami zawodnika na potwierdzenie swojego talentu i transfer do znacznie silniejszego klubu. Długo trwały także negocjacje ze skrzydłowym Tomaszem Wróblem, ostatecznie także zakończyły się sukcesem. Mówiło się także o odejściu Mateusza Cetnarskiego. Ostatecznie jednak utrzymano skład. Odszedł Costly, którego włodarze i tak chcieli się pozbyć. W jego miejsce ściągnięto Zakrzewskiego. Po wstępnych deklaracjach sponsora zapowiadały się fatalne czasy dla GKSu, jednak ciemne chmury zostały już chyba odpędzone i podopieczni Ulatowskiego mogą się skupić na walce o ligowe punkty. Personalnie skład mają naprawdę mocny, są w stanie walczyć z każdą ekipą Ekstraklasy. Wszyscy zapewne pamiętamy jak Ulatowski przygotował swój zespół do rundy jesiennej. Gospodarze w pięciu meczach zdobyli zaledwie dwa punkty i trener był już praktycznie na wylocie. Potem przyszła jednak fantastyczna seria siedmiu zwycięstw. Jestem ciekaw, czy trenerowi Bełchatowian drugi raz zdarzy się taka pomyłka. Teoretycznie nie powinna... Teraz słów kilka o ekipie gości, jako kibic Wisły jestem na bieżąco z tym co dzieje się w klubie, także słów może być nawet kilkanaście ???? Biała Gwiazda pewnie spędziła przerwę na fotelu lidera, mając nad drugą Legią pięć punktów przewagi. Przy okazji analizy meczu Wojskowych z Cracovią wspomniałem, że to nie Warszawianie a Lech będzie najgroźniejszym rywalem dla podopiecznych Skorży w walce o mistrzostwo. Po obejrzeniu meczu na obiekcie Hutnika tylko utwierdziłem się w tym przekonaniu. Legia była zespołem słabszy i nie wiem czy zasłużyła na jakiekolwiek punkty. Wróćmy jednak do Wisły. przerwa zimowa nie zaczęła się najlepiej dla klubu, poleciało kilka głów, zwolniony został między innymi prezes Wisły czy też rzecznik prasowy. Jednak dawno nie było tak dobrze w kwestii transferów. Do zespołu wrócił lubiany w Krakowie - Cleber. Moim zdaniem transfer bardzo dobry, doświadczony Brazylijczyk raczej nie wygryzie kogoś z dwójki Marcelo - Głowacki, ale będzie ich zmiennikiem. Kto wie może będzie także dostawał szansę na pozycji defensywnego pomocnika. Z zespołu odszedł Mauro Cantoro, jednak w jego miejsce ściągnięto Issę Ba. Z Senegalczykiem podpisano kontrakt jedynie na wiosenne mecze, bo nie wiadomo jak będzie z jego zdrowiem po licznych kontuzjach. Trochę niezrozumiałą decyzją była dla mnie sprzedaż Piotra Ćwielonga. Popularny &quot;Pepe&quot; w niejednym meczu wchodząc ławki podrywał kolegów do walki, wspomnę tylko derbowy mecz z Cracovią (4:1). Aż do tego tygodnia wydawało się, że Biała Gwiazda nie zapełni luki po tym zawodniku. Jednak działacze stanęli na wysokości zadania, zakontraktowali Bułgara Hristova. Na dniach kontrakt może podpisać Makinwa, w kuluarach mówi się jeszcze o Pawle Golańskim. Jednak są to już raczej tylko spekulacje. Po kontuzjach do drużyny wraca trzech bardzo ważnych zawodników. Atak wzmocni Rafał Boguski, obronę natomiast Arkadiusz Głowacki. Najważniejszy jest jednak powrót Radka Sobolewskiego, absolutnego lidera drugiej linii mistrzów Polski. Takiego człowieka brakowało właśnie w meczach z Cracovią, Legią czy Lechem, kiedy trzeba było gonić wynik. Sobol swoją wolą walki i charyzmą zaraża kolegów do maksymalnego zaangażowania. Jak ważny jest dla Wisły pokażą najbliższe mecze. Biała Gwiazda nie spisywała się najlepiej w zimowych sparingach, ale ich wyniki nie są do końca miarodajne, o czym przekonaliśmy się już nie raz. Mecz dla gości będzie bardzo ważny, Legia po zwycięstwie zbliżyła się już na dwa punkty, gonić z pewnością będzie też Lech. Przeprowadzone transfery potwierdzają, że na Reymonta na serio myśli się nie tylko o obronie tytułu, ale także o zwojowaniu Europy. Mecz będzie na pewno trudny dla Wisły. Gospodarze raczej nie będą grać otwartej piłki, raczej będą czekać na szansę z kontrataków. Myślę jednak, że Wisła zaatakuje od początku i ten mecz wygra.
Mój typ:
Wisła Kraków 2,10

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Kolega wyżej bardzo ładnie opisał mecz Wisełki, w pełni się z tym zgadzam.
Generalnie to dziś moim zdaniem ciężkie dość mecze do typowania, ale jest jeden wg mnie ciekawy typ:
Korona Kielce vs. Jagiellonia Białystok
over 2.5 2.30
bet365
Co prawda mecze H2H nie napawają optymizmem, ale statystki obu drużyn w tym sezonie już tak. Zwłaszcza Korony, która u siebie przede wszystkim sporo bramek traci. W tym sezonie 17 bramek w 8 meczach w plecy, łatwo policzyć, że ponad 2 bramki na mecz. Piast strzelał 2 bramki, Arka, więc czemu nie Jaga, która atak ma niezły. Korona ma generalnie najsłabszą obronę w lidze, Jaga niezły atak. Poza tym atak Kielczan też nie zawodzi, może nie są w absolutnej czołówce, ale trochę bramek zdobywają. W moim odczuciu wiele przemawia za overem i dziwi mnie trochę ten kurs, jak to mówią, czuję walju ????

flamaster 875

flamaster

Forum VIP

Korona Kielce - Jagiellonia Białystok
1:0
Jednym ze spotkań 18 kolejki jest pojedynek Korony Kielce z Jagiellonią Białystok. Obie drużyny spędziły przerwę zimową obok siebie zajmując odpowiednio 12 i 11 miejsce. Jednak pamiętać należy, że Jaga rozpoczynała sezon z ujemnymi punktami na koncie więc należy uznać jej lokatę za bardzo dobrą.
Podczas przerwy zespoły nie próżnowały. Korona odbywała obozy w Kleszczowie i tureckiej Alanyi. Także Jagiellonia przygotowywała się rozgrywając paręnaście meczy sparingowych. Do wyników tych spotkań (Kielczan jak i Jagi) nie ma sensu przykładać większej wagi ponieważ w tych meczach drużyny testują różne warianty gry więc nie można oczekiwać gry na najwyższym poziomie. W przypadku Jagiellonii może jednak martwić nie najlepsza skuteczność napstników.
Kolejnymi ważnymi punktami po przerwie są transfery. Jednak na wielkie nazwiska nie ma co liczyć. W Koronie skupiono się na młodych, zdolnych, którzy raczej w tym momencie nie będą dużymi wzmocnieniami. Jednak będą musieli starać się zapełnić luki po zawodnikach, którzy opuścili klub: Zganiaczem, Kozubkiem, którym wygasły kontrakty oraz Edsonem i Paknysem. Również w Jagiellonii zobaczymy kilka nowych twarzy, za które włodarze wcale nie musieli zbytnio uszczuplać portfela (np. Mladen Kascelan czy Jarosław Lato). Natomiast z zespołu odeszli Vahan Gevorgyan, Krzysztof Król, Marco Reich, Grzegorz Szamotulski oraz Pavol Stano.
Przed dzisiejszym spotkaniem minimalnym faworytem wydaje się być Korona. Trener Marcin Sasal zapewnia, że piłkarze są bardzo dobrze przygotowywani do rundy oraz, że nie brakuje im motywacji do walki o zwycięstwo. Dodatkowym czynnikiem na korzyść Korony na pewno będą jej kibice, którzy chcą dzisiaj być 12 zawodnikiem swojej ukochanej drużyny. Natomiast Jagiellonia jak dobrze wiemy nie potrafi wygrać na wyjeździe. Jednak nie oznacza to, że na wyjazdach nie zdobywają punktów. W tym sezonie aż 6 razy zanotowali remis na 8 wyjazdowych spotkań. Teraz na początku rundy wiosennej będą chcieli przełamać tę niemoc czym z kolei przedłużą kiepską passę Korony, która już od 9 spotkań nie wygrała u siebie. Tak więc jak widać obie drużyny będą dziś grać o przełamanie czyli zwycięstwo. A czy którejś z tych ekip się to uda, okaże się po meczu. Ja osobiście jednak bardziej skłaniam się ku Koronie. Jednak z racji, że po przerwie forma drużyn jest jedną niewiadomą najlepiej będzie zagrać z wykluczeniem remisu.. Ponadto liczę na widowisko, w którym zobaczymy kilka bramek z obu stron co będzie zaprzeczeniem słabej skuteczności snajperów ze spotkań sparingowych.

Moje propozycje:
Korona (kurs około 2.20) ✅
Korona dnb (kurs koło 1.60)✅
over 2.5 (kurs około 2.10)⛔

legia 122

legia

Użytkownik
kudłaty...po długiej przerwie forma drużyna to spora niewiadoma...
Bełchatów to trudny teren... nikomu tam się łatwo nie gra !!! poza tym drużyna nieobliczalna-potrafi nawet wygrać z Lechem na wyjeździe jak w ubiegłym sezonie !!! z Legią powinni wygrać - mieli sporo sytuacji no ale przegrali !!! kurs był wtedy 2,6 .
Biorąc pod uwagę rangę rywala mecz na wyjeździe i niezaciekawą pogodę która może płatać figle granie Wisły po 2,1 na trudnym terenie to czysta głupota

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik

Bełchatów to trudny teren... nikomu tam się łatwo nie gra !!! poza tym drużyna nieobliczalna-potrafi nawet wygrać z Lechem na wyjeździe jak w ubiegłym sezonie !!! z Legią powinni wygrać - mieli sporo sytuacji no ale przegrali !!! kurs był wtedy 2,6 .

Biorąc pod uwagę rangę rywala mecz na wyjeździe i niezaciekawą pogodę która może płatać figle granie Wisły po 2,1 na trudnym terenie to czysta głupota
to po jakim kursie nie było by głupota? po 3? To lider wkoncu.
Co do meczu ja juz wczesniej dalem swoje typy tutaj najpewniej widze under, Wisła nieskuteczna i &quot; do konca nie wyleczona ofensywnie&#39; w Belchatowie tez ważnego ogniwa zabraknie. Poza tym historia spotkan pokazuje ze najczesciej padalo malo bramek. Inna sprawa , że GKS czesto slabo zaczyna szczegolnie w ofensywie jak bedzie tym razem zobaczymy.

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
A Bełchatów to długiej przerwy nie miał czasem? ???? Pogoda także będzie taka sama dla obydwu stron. Pamiętaj, że kursy nie grają tylko drużyny. Napisałem, że &quot;Mecz będzie na pewno trudny dla Wisły&quot;. Trudny nie oznacza jednak, że przegrany. To jest tylko moje subiektywne zdanie i nic więcej. Czy miałem rację, przekonamy się około godziny 18 ????

tbm 642

tbm

Forum VIP
Korona Kielce - Jagiellonia Białystok
- w każdym z 8 domowych spotkań Korony padały minimum 2 bramki.
- Maciej Tataj i Michał Zieliński dają nowe warianty w grze ofensywnej Korony.
- Frankowski, Grosicki, Bruno, czy też nowi Maycon i Lato powinni zadbać o ofensywę.
- Jaga dąży do pierwszego od dawien dawna zwycięstwa wyjazdowego. Korona także liczy na trzy punkty.
- Stadion Arena Kielce, na którym aż chce się grać i jest to potwierdzone dotychczasowymi wynikami - pada tutaj bardzo dużo bramek.
Typ: over 1,5 - 1,43 w Tobet [9/10]

Liczę na widowisko piłkarskie stojące na bardzo dobrym poziomie w Bełchatowie gdzie GKS podejmie Wisłę. Początek zgodnie z założeniami taktycznymi, dyscyplina obu drużyn, a później dużo gry skrzydłami GKS-u a także składna gra atakiem pozycyjnym Wisły. Moj typ na ten mecz to pierwszy gol po 28:00 lub bez gola - 1,55 w Tobet

W meczach Polonii ze Śląskiem i Arki z Ruchem raczej nie spodziewam się finezyjnej gry i arcyciekawych spotkań stąd być może odpowiednie wydają się undery lub remisy do przerwy.
Arka - Ruch X do przerwy - 1,90 w Tobet
Polonia - Śląśk X do przerwy - 1,95 w Tobet

legia 122

legia

Użytkownik
Poza tym historia spotkan pokazuje ze najczesciej padalo malo bramek...
Powiem więcej od powrotu Bełchatowa do ekstraklasy WIŚLE UDAŁO SIĘ ZDOBYĆ JAKIŚ ŁUP BRAMKOWY TYLKO W SEZONIE 2006/2007
W SEZONACH 2008/2009 , 2007/2008 , 2005/2006 TA SZTUKA SIĘ WIŚLE NIE UDAŁA MECZE KOŃCZYŁY SIĘ WYNIKAMI 0:0 !!!
DZISIAJ TAK JAK MÓWIĘ RYZYKO OBSTAWIANIA DUŻO WIĘKSZE ZE WZGLĘDU NA PRZERWĘ ZIMOWĄ I NIEPEWNĄ FORMĘ ORAZ NIESPRZYJAJĄCĄ AURĘ... KURS OK 2 CZYLI BUKMACHERZY DAJĄ 50% SZANS WIŚLE NA ZWYCIĘSTWO...W OSTATNICH 4 SEZONACH WYGRALI TYLKO JEDNO SPOTKANIE NA TYM TERENIE A WIĘC W 25% PRZYPADKÓW ;) MAŁO TEGO W 75% PRZYPADKÓW (3z4 meczów) Wisła nie zdobywała nawet bramki ;)

Jak ktoś chce niech gra...ale tak jak mówię kurs oscylujący wokół 2,1 jest niewspółmierny do ponoszonego ryzyka i niewart gry. Wg mnie tylko rekreacyjni amatorscy gracze grają tego typu zakłady...
DLA MNIE KLASYCZNY NO BET
flamaster// Pisz bez Caps Locka!

futro_z_kreta 41

futro_z_kreta

Użytkownik
Powiem więcej od powrotu Bełchatowa do ekstraklasy WIŚLE UDAŁO SIĘ ZDOBYĆ JAKIŚ ŁUP BRAMKOWY TYLKO W SEZONIE 2006/2007

W SEZONACH 2008/2009 , 2007/2008 , 2005/2006 TA SZTUKA SIĘ WIŚLE NIE UDAŁA MECZE KOŃCZYŁY SIĘ WYNIKAMI 0:0 !!!

DZISIAJ TAK JAK MÓWIĘ RYZYKO OBSTAWIANIA DUŻO WIĘKSZE ZE WZGLĘDU NA PRZERWĘ ZIMOWĄ I NIEPEWNĄ FORMĘ ORAZ NIESPRZYJAJĄCĄ AURĘ... KURS OK 2 CZYLI BUKMACHERZY DAJĄ 50% SZANS WIŚLE NA ZWYCIĘSTWO...W OSTATNICH 4 SEZONACH WYGRALI TYLKO JEDNO SPOTKANIE NA TYM TERENIE A WIĘC W 25% PRZYPADKÓW ;) MAŁO TEGO W 75% PRZYPADKÓW (3z4 meczów) Wisła nie zdobywała nawet bramki ;)

Jak ktoś chce niech gra...ale tak jak mówię kurs oscylujący wokół 2,1 jest niewspółmierny do ponoszonego ryzyka i niewart gry. Wg mnie tylko rekreacyjni amatorscy gracze grają tego typu zakłady...

DLA MNIE KLASYCZNY NO BET
Kurs ok 2 to nie 50% lecz ciut mniej w zakładzie trzy drogowym ;)
Byc może kazdy ma trochę racji ale bez przesady- kurs taki jaki jest oferowany jest wystarczający i adekwatny do wszystkiego, uwzględniając początek rundy i wielkie niewiadome. Prawdę mówiąc zdziwię się jeśli ten mecz Wisła przegra- remis jest wliczony w wartość kursu. Przerwa zimowa, niepewna forma i niesprzyjająca aura stanowi ryzyku zarówno jak po stronie gospodarzy jak i gości ;)

flamaster 875

flamaster

Forum VIP

Arka Gdynia - Ruch Chorzów
0:3
Ostatnie spotkanie z polskiej Ekstraklasy jakie dziś zobaczymy jest pojedynek pomiędzy Arką Gdynia a Ruchem Chorzów. Drużyny mają odmienne cele na tą rundę. Arka będzie chciała walczyć o spokojne utrzymanie w lidze, natomiast Ruch będzie walczył o miejsce dające prawo do gry w europejskich pucharach. W obu ekipach pojawią się nowi piłkarze jednak podobnie jak większości drużyn z naszej ligi nie będą to wielkie nazwiska nabyte za duże pieniądze a wręcz większość za darmo. W Arce bardzo liczą na Tshibambe. Który ma być lekiem na ich słabą skuteczność z ubiegłej rundy. Ruch bardziej pozostał wierny idei, że warto grać tym samym składem. Niestety nie udało się zatrzymać w drużynie Tomasza Brzyskiego. Jednak to jedyne osłabienie drużyny. Tak więc zespół znowu będzie atutem Ruchu. Zawodnicy Arki mogą potrzebować trochę czasu by do końca dobrze się zgrać.
Ważnym aspektem w dzisiejszym meczu będzie fakt, że mecz zostanie rozegrany na boisku do rugby ze sztuczną murawą, a do tego bez udziału publiczności. To może wpłynąć na postawę zawodników obu drużyn. Zespół Ruchu jednak przez ostatni tydzień trenował na sztucznej nawierzchni by zapoznać się z taką murawą oraz przyzwyczaić się do niej, tak więc nie sądzę by był to bardzo duży problem dla gości. Dzisiaj w ekipie Niebieskich nie wystąpią Gabor Straka oraz Martin Fabius. Pozostali są gotowi do gry. Arka Gdynia kończyła rundę jesienną serią pięciu spotkań bez zwycięstwa. Dlatego teraz na pewno będą chcieli rozpocząć nową rundę od zwycięstwa. Ruch natomiast będzie chciał trzeci raz z rzędu pokonać Arkę (1:0, 1:2).

Moje propozycje:
Ruch (kurs około 2.65)✅
Ruch dnb (kurs około 1.84)✅
under 2.5 (kurs około 1.50)⛔

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP

Zagłębie Lubin - Piast Gliwice
Typ: Zagłębie Lubin
Kurs: 1,90
Bukmacher: Bet At Home

Po emocjonującym starcie Ekstraklasy w piątek i sobotę do rozegrania pozostały jeszcze 2 mecze. Zagłębie które walczy w tym sezonie o utrzymanie będzie podejmować też nie najlepiej spisujący się zespół Piasta Gliwice. Drużyna z Dialog Arena punktów potrzebuje jak roślina wody. Każdy wyłuskany punkt przybliża zespół do utrzymania w Ekstraklasie. Ewentualna wygrana w tym meczu przyniosłaby awans o wiele pozycji na 11 miejsce i taki przebieg zdarzeń na początku sezonu dla Zagłębie byłby idealny. W niedzielę piłkarzy poprowadzi Marek Bajor, który zastąpił na tym stanowisku Franciszka Smudę, który skupił się na pracy tylko z reprezentacją Polski.
Pisząc o pierwszym meczu rundy wiosennej warto też napisać o zmianach transferowych obu drużyn. W Zagłębiu zobaczymy kilka nowych twarzy a konkretnie mowa o bramkarzu Bojanie Isailoviciu, obrońcy Sergio Reinie, Patryku Bryła z zespołu ME oraz Damianie Dąbrowskim również z ME. Z drużyną pożegnali się Dariusz Jackiewicz i Piotr Świerczewski, a także Robert Kolendowicz i Sreten Sretenović. Lista tych którzy odeszli jest spora ale myślę że Zagłębie będzie potrafiło wygrać również bez tych piłkarzy.Piast wiosną będzie musiał poradzić sobie bez Mateusza Bodziocha, Marcina Bojarskiego, Dawida Budzicha, Artura Lenartowskiego, Przemysława Łudzińskiego, Damiana Muchy, Tomasza Podgórskiego, Damiana Seweryna, Jakuba Szmatuły i Łukasza Winiarczyka. Lista nowo przybyłych to : Bartosz Iwan, Adrian Paluchowski Mariusz Zganiacz i Macieja Mizgajskiego. Piast był zdecydowanie bardziej aktywny w tym okienku niż jego jutrzejsi rywale, ale moim zdaniem podstawa to zgrany zespół. Kilku nowych piłkarzy może już zmienić oblicze drużyny i sposób gry. Przykładem może być Odra Wodzisław która jest często porównywana do zespołu z Gliwic. Wymienili połowę składu ale mimo to ich gra nie zachwyciła.
Dodatkowo w meczu z Zagłębiem nie zagrają Daniel Iwan, Bartosz Iwan i Łukasz Krzycki. Jak widać Zagłębie wprowadziło dwóch piłkarzy z Młodej Ekstraklasy. Myślę że jest to lepsze posunięcie niż bezsensowne transfery zawodników z innych klubów. Takie transfery często są nietrafione, a Ci zawodnicy myślę że znacznie wzmocnią siłę ofensywną drużyny. Młodych zawodników ce****e przede wszystkim ambicja i wola walki. Często się mówi że polskim zawodnikom brakuje tego błysku i chęci walki o piłkę do ostatnich centymetrów boiska. Myślę że jutro dwójka młodych pomocników pojawi się na boisku i pokażą na co ich stać. Nie liczę tutaj na zdobycze bramkowe, ale właśnie na tę wolę walki o której wcześniej wspomniałem.
Piast Gliwice nigdy mnie nie przekonywał. Myślę że jest wiele innych drużyn które mogą grać z Ekstraklasie. Zagłębie ma aspiracje nie tylko na grę, ale także na coś więcej. Trzeba jednak patrzeć na sytuację w tym sezonie i celem numer jeden jest walka o utrzymanie, a Piast Gliwice który przyjeżdża na Dialog Arena to zdecydowanie rywal który jest w zasięgu Miedzianych.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
No i stało się inauguracja już za Nami. Liga nie zachwyca poziomem, ale jednak wielu bez niej nie wyobraża sobie weekendu. Trzeba przyznac że sam podchodze do Naszej (s)kopanej z dystansem, ale także ucieszyłem się na fakt wiosny. Oglądając dzisiejszy mecz Bełchatowa z Wislą muszę stwierdzic że będzie to ciekawa wiosna. Wisła ma już tylko 2pkt przewagi nad Legią. W dzisiejszym meczu widac było starali się. Ogólnie to mecz na dobrym poziomie stał, szczególnie druga odsłona gdzie wiele się działo. Jednak dizałania destrukcyjne Rachwała i dobra gra z przodu Nowaka z Małowskim sprawiła że 3pkt zostały w Bełchatowie. Mogło byc wyzej ale m.in Ujek nie trafił do pustej bramki... Wisła też miała swoje okazje owszem, słupek Kirma z wolnego m.in. Co tu pisac dobry mecz to był i takich chcemy jak najwięcej ;)

-----------------------
VS

POLONIA WARSZAWA - LECH POZNAŃ
Typ : Poniżej 2,5gola @ 1,60
Unibet ⛔0:3​

W niedizele szczególnie interesowal nas będzie mecz na Konwiktorskiej gdzie zawita Lech Poznań. Kolejorz wciąż ma szanse na mistrzostwo jednak ewentualna strata pkt oddali Lechitów od tego celu. Trzeba przecież pamiętac że wiosna liczy tylko 13 kolejek i każdą strate punktów będzie bardzo trudno odrabiac. Trener Zieliński może się wkońcu uśmiechnac bo jego zawodnicy wracają po kontuzjach. Obencie jeszcze tylko Wilk i Kasprzik leczą drobne urazy. Wilka zastąpi nowy nabytek szykowany na gwiazde ligi Kriwiec, a w bramce wiadomo że stoi Buric.
Bakero ma równiez do dyspozycji wszystkich zawodników. Szczególnie ciekawy jestem jak zaprezentuje się Hiszpan Andreu Mayoral majacy za sobą występy w Primera DIvision ma poukładac gre zespołu. W jutrzejszym meczu problemem obu zespołów może byc stan murawy. Jeszcze nie tak dawno było o tym bardzo głosno w kontekście tego że będzie grała tutaj reprezentacja a wygląd był wręcz nie do opisania. Jednak znaczącej poprawy i ze będzie jak na Emirates Stadium nie oczekuje :p A przy takich warunkach Lech nie jest w stanie pokazac swojej najlepszej strony czyli gry po ziemi, na jeden kontakt. Polonia ma problemy ze skutecznością, przynajmniej tak było jesienią, teraz to troche nie wiadomo jak Bakero przepracował zime, ale tylko osamotniony Ivanovic na szpicy to może byc mało. W Lechu wrócil Arboleda więc obrona bedize porzadna. Mi zaczyna coraz bardziej podobac się typ na under w tym meczu więc może tak spróbuje zagrac;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom