>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

18. Kolejka Bundesligi 20-22.01.2012

Status
Zamknięty.
t0mson 639

t0mson

Forum VIP
18 KOLEJKA

Po przerwie czas na powrót do Bundesligi. Według bukmacherów w tej kolejce sporo pewniaków jeśli patrzyć na kursy. Ciekawie zapowiada się potyczka kandydata do Majstra czyli Bayernu i Gladbach, które w pierwszej części sezonu zaprezentowało się znakomicie tym bardziej, że sezon temu bronili się w barażach przed spadkiem. Bardzo ważne spotkanie dla Freiburga , który musi zacząć wygrywać jeśli marzy o utrzymaniu ale łatwo nie będzie ze względu a rozgrywki pucharowe w Afryce przez co paru graczy Freiburga opuści klub na czas rozgrywek. Zapraszam do komentowania i pisana rzetelnych analiz.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Już środa wiec czas zacząć dyskusję na temat najbliższej, pierwszej po przerwie kolejki Bundesligi. Na początek zagra główny faworyt do majstra i największa niespodzianka tego sezonu jaką jest ekipa z Mönchengladbach. Chyba jednak mimo wszytko trzeba faworyzować drużynę z Bawarii, która ma naprawdę mocny skład i gra tą piłką naprawdę nieźle. Nie wiem czy pamiętacie końcówkę ubiegłej rundy, która Bayern miał słabą, znaczy słabą, grali słabo ale robili wyniki, no wiec widać było braki kadrowe: Schweinsteiger - serce zespołu, którego brak naprawdę rozwalił środek pola w ekipie Heynckesa, inne krótsze nieobecności takie jak Tymoshchuka, czy chwilowa nieobecność Gomeza, Robben czy Boatenga też można powiedzieć odbiły się na drużynie z Bawarii. Zresztą trzeba też zaznaczyć, że Bayern to nie jest typowa drużyna, chyba niema takiej drugiej na świecie bo w tej drużynie presja jest ważniejsza niż umiejętności... wokół Bayernu &quot;pompuje się balon&quot;, Bawarczycy pod ciśnieniem potrafią wygrać z każdym, mieliśmy taką sytuację na początku sezonu kiedy to bili rekord czasu bez straconej bramki, aż w końcu Badstuber strzelił samobója i &quot;bańka&quot; pękła. Teraz jesteśmy na tym etapie pompowania kolejnej &quot;bańki&quot; która ma zaprowadzić Bayern do finału LM - bo nikt nie ukrywa, że to jest cel na ten sezon. Co do Gladbach to jest to super drużyna, która dużo zawdzięcza trenerowi; Lucien Favre zrobił niezła robotę w klubie z M&#39;gladbach bo dał piłkarzom radość, a Ci się mu odwdzięczyli wynikami. Borussia ma w składzie jeden z największych niemieckich talentów, Reus który od przyszłego sezonu będzie występował w barwach BVB jest naprawdę piłkarzem galaktycznym, ma wszytko by stać się gwiazdą światowego formatu bo chłopak ma fantazje by być piłkarzem. Kiedyś przy wykonywaniu wolnego zagrał w papier kamień nożyce z jednym z kolegów, odmówił Bayernowi, ma rakietę na głowę wiec to idealny materiał na gwiazdę. Ale Reus to nie wszytko co w tali ma Favre bo w bramce jest ter Stegen, obronie Gladbach gra Brazylijczyk Dante, w pomocy Arango czy Herrmann, a w ataku de Camargo, Bobadilla i Mike Hanke to są naprawę bardzo dobrzy piłkarze, więc 4 pozycja w tabeli zestawiona ze składem nie jest niczym dziwnym. Do tego wszystkiego trzeba dodać, że mecz rozegrany będzie na Stadion im Borussia-Park, a Źrebaki mają kibiców należących do tych &quot;najbardziej przywiązanych&quot;. Reasumując faworytem jest Bayern, jego przegrana byłaby dużą niespodzianką ale Borussia dysponuje piłkarzami, którzy tą niespodziankę mogą sprawić ale ja ten mecz rozpatruje w innych kategoriach... Bayern przegrał pierwszy mecz sezonu właśnie z Borussią M&#39;gladbach i ciężko się spodziewać, że przegra drugi raz. Na uwagę, zasługują wyniki Bayernu w meczach przed sezonowych:

05/01/2012 Al-Sailiya vs. Bayern 0-13
07/01/2012 AL Ahly vs. Bayern 1-2
10/01/2012 Indie vs. Bayern 0-4
15/01/2012 Erfurt vs. Bayern 04

Oczywiście to nie byli godni rywale, piłkarze Bawarczyków chcieli sobie postrzelać to sobie postrzelali, głównie Muller, Gomez, Olic wystąpili w roli katów, ale co pozytywne w ostatnim meczu strzelił też Schweinsteiger, który wraca po kontuzji. Myślę, że ważne jest to, że w FCB nie me kontuzji, wszyscy na nogach z Ribérym i Robbenem włącznie. Obawiam się trochę tego meczu, bo Borussia to klub który może wypalić jak z armaty, na pewno zachowali formę bo wygrali wszystkie spotkanie towarzyszki i to z rywalami o wile lepszymi niż miał Bayern, wszystkie stosunkiem 3-2 ale to bez znaczenia. Moim zdaniem Bayern wygra, ale kurs stanowczo za niski i w związku z tym daje 7/10.

Borussia Mönchengladbach - Bayern München Typ:2 Kurs:1,63 Tobet

madman01 13,9K

madman01

Użytkownik
HSV Hamburg - Borussia Dortmund
1:5
Już w ten weekend po zimowej przerwie rusza bundesliga. Ja postaram się skupić na meczu HSV kontra BVB. Te obydwa kluby w tabeli dzieli przepaść bo aż 15 pkt. Ale nic dziwnego jeżeli Hamburg wymienia ponad połowę składu, to z planów walki o czołowe lokaty pozostaje walka o utrzymanie. HSV to rozczarowanie sezonu i sądzę że Borussia nie powinna mieć problemów ze zgarnięciem kompletu punktów. BVB odpadła z europejskich pucharow, więc pozostala im walka na krajowych boiskach dlatego mogą się spokojnie na tym skoncentrować. Ostatnie wyniki Hamburga to dwa remisy z nie najsilniejszymi rywalami bo za takich trzeba uznać Augsburg czy Mainz. Cztery zwycięstwa w 17 spotkaniach nie napawa optymizmem. Dla Borussi rysuje się też szansa żeby zniwelować przewagę jaką ma Bayern, bo Bawarczycy grają z rewelacją sezonu jakim jest Gladbach. W pierwszym meczu to Gladbach bylo górą, więc to spacerek nie będzie. Co ciekawe zmotywowany będzie pewnie Robert, z którym Niemieckie gazety wiążą transfer z Bayernem. Więc w Hamburgu będzie chcial udowodnic swoją dobrą dyspozycję. Do bramki Borussi Dortmund wraca po lekkiej kontuzji Weidenfeller, w dobrej dyspozycji jest Kuba, więc Klopp ma w czym wybierać, poza GroSSkreutzem nie ma chyba kontuzjowanych. Stawiam na zwycięstwo BVB po wysokim kursie 1,85

BVB wygra: 1,85✅
Expekt

tomash_ek 55

tomash_ek

Użytkownik
Zgadzam się z kolegą darius010 co do typu na Bayern, a raczej co do szans na jego wejście. Ja jednak zdecydowałem się pograć inaczej w związku z tym, iż kurs na Bayern
stanowczo za niski
Bayern jest faworytem, nie tylko tego meczu, ale i całej Bundesligi, mają bardzo mocny skład z kilkoma indywidualnościami jak choćby Gomez, Ribery czy Robben bla bla o tym wszyscy wiedzą.
Piłkarze z Moenchengladbach to jednak także nie ogórki i na pewno stać ich, jeśli nie na jakieś punkty, to na dobry mecz. Ja liczę, że pokuszą się o 1 punkt, tym bardziej, że już raz w tym sezonie urwali punkty Bayernowi, o czym wspomnieli koledzy wyżej. Dodatkowo przekonuje mnie do tego typu kurs, a także to, że 4 ostatnie mecze w M&#39;Gladbach między dzisiejszymi rywalami zakończyły się remisami, więc czemu i nie piąty? ;)
Borussia Moenchengladbach - Bayern
X @4.00 William Hill 2/10 ⛔

P 37

piotreklyon

Użytkownik
Monchengladbach vs Bayern M.

Typ - obie drużyny strzelą bramkę
Bukmacher - Betgun
Kurs - 1,65

Borussia M. jest wielkim zaskoczeniem tegorocznych rozgrywek bundesligi zajmując obecnie 4 miejsce. Strata zespołu z Monchengladbach do liderującego Bayernu wynosi zaledwie 4 punkty. Drużyna Luciena Favre tą wysoka pozycję zawdzięcza głownie grze na własnym boisku, gdzie do tej pory nie doznała jeszcze porażki. 6 zwycięstw i 3 remisy, bilans bramkowy 18-6 to dotychczasowy dorobek Borussi na własnym obiekcie. Bayern z pewnościa będzie chiał się zrewanżować za niespodziewaną porażkę w pierwszym meczu, kiedy to przegrał na własnym boisku 0-1. Dodatkowo Bawarczycy mają tylko 3 punkty przewagi nad Dortmundem i Schalke nie mogą więc sobie pozwolić na porażkę w tym meczu. Pojedynek tych drużyn zapowiada się więc bardzo ciekawie i trudno wskazać zdecydowanego faworyta. Ostatnie spotkania pomiędzy tymi drużynami były bardzo wyrównane i kończyły się remisami lub minimalnymi zwycięstwami którejś z ekip. Mój typ 1-1, 1-2.

Przewidywane składy:
M&#39;Gladbach: ter Stegen - Jantschke, Stranzl, Brouwers, Daems - Nordtveit, Neustädter - Herrmann, Arango - Reus, Hanke

Bayern: Neuer - Boateng, van Buyten, Badstuber, Lahm - Tymoshchuk, Schweinsteiger - Robben, T. Müller, Kroos - Gomez

Ostatnie mecze pomiędzy tymi drużynami:
2011-08-07 16:30 Bayern München - Borussia Mönchengladbach 0-1

2011-04-02 14:30 Bayern München - Borussia Mönchengladbach 1-0
2010-11-06 14:30 Borussia Mönchengladbach - Bayern München 3-3

2010-04-24 14:30 Borussia Mönchengladbach - Bayern München 1-1
2009-12-04 19:30 Bayern München - Borussia Mönchengladbach 2-1

2009-05-02 14:30 Bayern München - Borussia Mönchengladbach 2-1
2008-11-15 14:30 Borussia Mönchengladbach - Bayern München 2-2

Otrzymane punkty reputacji: +5
R 28

roki1

Użytkownik
Ja tez mysle jak kolega wyzej,ze dobrym rozwiazaniem jest BTS na dzis.Sa to druzyny ofensywne,grajace do przodu nikt tu chyba sie nie bedzie bal przeciwnika. Mecze kontrolne obu dwoch druzyn konczyly sie duza iloscia strzelonych bramek.Forma strzelecka jest w jednej jak i w drugiej druzynie.Dodam ze miejscowi usiebie zawsze strzelili bramke.Przyjezdnym tylko raz na wyjezdzie sie nie udalo strzelic Hofefenheim,ale to bylo bodajrze po 10 meczach wygranych pod rzad.Tutaj zmeczenia materialu nie bedzie wszyscy wypoczeci i gotowi do gry.Takze jest duza szansa,ze po razie sobie dadza.

Kaiserslautern vs Werder

W tym meczu ide w strone gospodarzy.Miejcowi mieli dobre mecze kontrolne.Wydaje mi sie ,ze trener dobrze przygotowal zespol.Maja o co grac i usiebie beda walczyc na maksa.Przyjezdni w meczach kontrolnych wypadli slabo.Raz chyba wygrali a tak to remisy i przegrane.I chyba wiecej przegranych jak dobrze pamietam.Wydaje mi sie ze maja caly czas problem z meczami wyjazdowymi.Gdzie przegrywali wysoko ostatnio,czesto do zera.Ostatni mecz kontrolny chwile temu tez dostali 3-0.I to nie byla zadna potega.Cakiem mozliwe ze gospodarze lepiej wejda w sezon i ich ladnie pocisna Ja na to licze,zobaczymy jak bedzie Powdzenia

Kaiserslautern vs Werder Typ 1 Remis nie ma zakadu Kurs 2.00
Typ 1X Kurs 1.53

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Nie będę się zbytnio rozpisywał na temat dzisiejszej potyczki Gladbach z Bayernem Monachium. Przyjezdni dzisiaj wystąpią bez Franka, który pauzuję za czerwo z ostatniego spotkania ligowego, w dodatku była przerwa i będą potrzebowali przetarcia i niespodzianek może nie zabraknąć. Bayern to żadne Value dzisiaj, jak grają na wyjeździe każdy wie słabo i minimalistycznie, może coś się zmieni ale trzeba poczekać i zaobserwować. Pod koniec pierwszej części sezonu był widoczny brak rozgrywającego Bastiana, dziś jednak wystąpi i na pewno Bayern będzie mocniejszy. Jeśli chodzi o gospodarzy to są zdecydowanie czarnym koniem rozgrywek. Poukładana gra, kolektyw, gra zespołowa i indywidualności to najlepsze słowa do opisania Źrebaków. Ciężki mecz do typowania tym bardziej, że Bayern jest nieprzewidywalny na wyjazdach i mogą zagrać piach albo zdemolować rywala. Najlepsze rozwiązanie to gra na Live moim zdaniem. Trzeba spokojnie poczekać , zaobserwować jak prezentują się ekipy i czy poprawiły niektóre aspekty gry w porównaniu do pierwszej części sezonu.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Wiec jeśli chodzi oto spotkanie to nie spodziewam się fajerwerków. Wokół tego meczu bardzo dużo się dzieję: bojkot meczu przez kibiców żółtych, brak w składzie Borussii Götze, uraz Piszczka to nie są sprzyjające okoliczności dla aktualnych mistrzów Niemiec, którzy bądź co bądź jadą do Hamburga po zwycięstwo. Generalnie spodziewam się wyrównanego meczy i wcale bym nie powiedział, że BVB wygra ten mecz. Hamburger wydaje się być poskładany do kupy, może to jeszcze nie jest to czego oczekują kibice ale myślę, że HSV już nie będzie oddawało meczów jak to robili jesienią. Wbrew temu co można było się spodziewać drużyna Oenninga specjalnie się nie wzmocniła, mimo że mówiło się o takich nazwiskach jak Olić, czy Pranjić. Skład jak na razie został ten sam, w sumie może to i dobrze mają w napadzie Guerrero, młodego aspirującego do pierwszej jedenastki Heung-Min Sona i tego nieszczęsnego Petrica w którym ciągle pokładane są ogromne nadzieję. W HSV broni solidny bramkarz Drobny, w obronie gra przymierzany do reprezentacji Niemiec Dennis Aogo, czy bardzo doświadczony stoper Heiko Westermann wiec niema lipy. W pomocy trochę przeciętnie bo nie będzie mógł zagrać wyróżniając się Gökhan Töre, którego HSV ściągnęło z Chelsea i szczerze kupili ich hurtowo i chyba aby Töre jest wzmocnieniem. Inni piłkarze środka pola to oklepane nazwiska, ale jak na Bundesligę przeciętni i chyba stad tak niska pozycja HSV w tabeli. W BVB też wbrew oczekiwaniom, transferów nie było, oczywiście Reus ale to dopiero od przyszłego sezony. Właściwie to bardzo jestem zdziwiony, że nie kupili żadnego napastnika, bo Lewandowski w tej chwili nie ma wartościowego zmiennika, ok Zidan się odblokował w meczach towarzyskich ale jemu brakuje ogrania, o Barriosie sam nie wiem co myśleć bo to jest &quot;Torres Bundesligi&quot;. Właśnie trzeba sobie zdać sprawę, że napastnicy w BVB to najsłabsza formacja... Lewy ma w tej chwili podobną sytuację w klubie jak w reprezentacji - Jak nie on to kto?... dlatego zdziwiony jestem brakiem wzmocnień na pozycje napastnika w drużynie BVB. Przynajmniej jeśli chodzi o inne pozycje to w Dortmundzie mają spokojną głowę w obronie: Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer, a jak nie oni to Löwe, Owomoyela i Santana (akurat ten teraz nie zagra), to jest bez dwóch zdań najlepsza defensywa Bundesligi. W pomocy Klopp też ma w czym wybierać, teraz akurat nie będzie mógł zagrać Götze ale Błaszczykowski jest bardzo wartościowym zmiennikiem, problemy były z obsadą defensywnego pomocnika ale myślę, że po tych kilku godzinach spędzonych na boiskach Bundesligi Gündogan, Leitner wspierani przez Bender nie powinni mieć większych problemów, myślę że ochłonęli i będzie dobrze. Co do typu to nie przychodzi mi nic innego do głowy jak under 2,5. Nie spodziewam się czegoś wielkiego po HSV jakoś też nie widzę w BVB drużyny która zacznie tą rundę od wysokiego zwycięstwa. W Hamburgu będą teraz liczyć punkty, powinni skupić się na defensywie i próbować wykorzystać potencjał napastników, Borussia powinna prowadzić grę ale ciężko to widzę, nie mówię że Lewandowski nic nie strzeli ale moim zdaniem Lewy to jest taki piłkarz, który raczej strzela po jednej bramce na mecz.

Hamburger SV - Borussia Dortmund (Poniżej/powyżej: 2.5) Typ:poniżej Kurs:1,92 Tobet
Liczba bramek w pierwszej połowie Typ: Poniżej 1,5 Kurs:1,4 Tobet

He ;) nie no niezły kurs, widać niedoinformowanie buków. t0mson godzinę temu pisał na gg, że valuebet i ciężko się z nim nie zgodzić. Dwie, drużyny zajmujące ostatnie miejsca w tabeli, wiec będzie im zależeć na punktach. Lecz ile jest wart Freiburg bez Cisse - g*no, grali piach z nim i będą bez niego ale on im strzelał bramki, za bramkami, a teraz kiedy go nie ma i już nie będzie to czerwona latarnia Bundesligi idealnie do nich pasuje, do tego Dembelé pojechał do Afryki wiec Reisinger sam w ataku - 4 bramki strzelił w tym sezonie ale dopóki był Cisse to jakie to miało znaczenie, Reisinger stał na drugim planie i średnio kogoś on obchodził. Dziś Stefan Reisinger ma pociągnąć SCF jak to robił Papiss Cisse i chyba marne szanse. W ubiegłym sezonie szkoleniowcem we Freiburgu był Robin Dutt (teraz Leverkusen) to jakoś to wyglądało, teraz niewiedzę żadnych perspektyw, Freiburg przespał przygodę z Bundesligą i są głównym kandydatem do spadku. Augsburg w sumie też dostaje od wszystkich jak leci ale u nich wszytko jest związane z tym, że to jest ich pierwszy sezon w Bundeslidze w ogóle, myślę że już się rozejrzeli, wiedzą to i owo bo już w końcówce byli drużyną gotową na prawdziwą rywalizacje, zwłaszcza wygrywając z Gladbach i remisując z HSV które akurat potrzebuje punktów pokazali, że na łatwe punkty w rywalizacji z nim już nie ma co liczyć. Co ważne FCA potrafi biegać, walczyć i trochę nadrabia tym brak doswiadczenia. Ja spróbuje X2 i DNB bo nie ma co kusić losu, w ubiegłej rundzie była podobna sytuacja z Hannoverem i właśnie był remis, a ja głupi dałem 2. FCA to też nie jest silna drużyna ale to jest dla nich okazja na dopisanie sobie trzech punktów, a w ich sytuacji to jest dużo.

SC Freiburg - FC Augsburg Typ:X2 Kyrs:1,72 Tobet
SC Freiburg - FC Augsburg (Draw no bet) Typ:2 Kurs:2,55 Tobet

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Hamburger SV - Borussia Dortmund (Poniżej/powyżej: 2.5) Typ:poniżej Kurs:1,92 Tobet Liczba bramek w pierwszej połowie Typ: Poniżej 1,5 Kurs:1,4 Tobet
W Dortmundzie będzie trochę osłabień z tego co czytałem jeśli chodzi o bramkarzy ! Idelna okazja na odrobienia strat do Bayernu ale ten argument za mną nie przemawia. Wczorajszy mecz jest dobrym przykładem, że lepiej odpuścić, poczekać i zobaczyć na czym stoją dane ekipy. Większość zapewne jak grało w I części tak samo będzie sobie poczynać w drugiej ale jakieś dwie ekipy na pewno się znajdą co eksplodują. HSV niby masa meczy bez porażek ale to może być mylące bo powinni dostać lanie co najmniej dwa razy w ostatnich 5 spotkaniach. Trzeba zadać sobie pytanie jak z postawą BVB po przerwie ? Nie wiadomo więc odpuszczam...

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Tak jeszcze słowo odnośnie wczorajszego meczu. Wiedziałem (i pisałem w HP), że nie warto brać Bayernu po żałosnym kursie 1,60. Gladbach to dla nich bardzo niewygodny rywal. I tym samym znowu zaliczyli falstart. W pierwszej kolejce, bo dostali u siebie właśnie z Borussią 1:0 - i teraz na obcym terenie 3:1. Ale oba te mecze znacznie się różniły. Wtedy Bayern nie miał prawa przegrać, bo grał naprawdę dobrze. Tymczasem wczoraj? Bezradność. Absolutna bezradność. Owszem, jedną dobrą okazję miał Gomez, trafił z bliska Schweinsteiger, jeszcze ktoś mógł wpakować piłkę do siatki i to wszystko. Jak na Bayern stanowczo za mało. W tym miejscu należy podkreślić bardzo dobry występ gospodarzy, a w szczególności pewność na przedpolu ter Stegena, zdobywcę dwóch goli Herrmana no i przede wszystkim Reusa, który nie dość że sam strzelił gola, to jeszcze asystował przy trafieniu na 3:1.

ryczy 14,1K

ryczy

Użytkownik
Bundesliga Niemcy
Hoffenheim - Hannover
Typ: 1
Kurs: 1,90
Stawka: 4/10
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Te dwa zespoły oddzielone są od siebie tylko jednym punktem w tabeli odpowiednio Hoffenheim 22pkt (9) oraz Hannover 23pkt (7). Wiec jak widać jest bardzo ciasno w środku tabeli i właśnie takie mecze jak ten dzisiejszy będą decydować o pozycji na koniec sezonu.
Obydwa zespoły maja dość poważne osłabienia na ten mecz:
Hoffenheim nie zobaczymy w defensywnie Compper Marvina oraz Vorsah Isaaca obydwaj stanowią człon defensywy w drużynie gospodarzy ponadto obaj zagrali w 18 meczach w tym sezonie a teraz płazują za czerwone kartki.
Hannover nie zagrają obrońca Karim Haggui 26 spotkań w tym jeden gol, obrońca Christian Schulz 24 spotkania również jeden gol kontuzja, oraz Sérgio Pinto pomocnik który rozegrał 25 spotkań strzelił dwa gole asystował cztery razy.
Prawdopodobne składy
1899 Hoffenheim: Starke - Beck, Williams, Vestergaard, Braafheid (Johnson) - Johnson (Rudy), Salihovic - Babel, Firmino, Mlapa - Ibisevic
Hannover 96: Zieler - Chahed, Eggimann (Avevor), Pogatetz, Pander - Lala, Schmiedebach - Stindl, Rausch - Schlaudraff - Abdellaoue (Sobiech)

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Też coś wybrałem.

VfL Wolfsburg - 1.FC Koln | VfL over1.5 - 1,80 (Betsafe)

Pierwszy typ patrząc na Wolfsburg to over40.5 piłkarzy w kadrze zespołu do końca okienka transferowego - do zespołu w ciągu miesiąca przyszło ośmiu graczy, a odeszło tylko dwóch co znacznie powiększa kadrę - byłoby to dobre w normalnych warunkach, ale nie możemy mówić o tym w mieście Volkswagena.Sporą władzę ma Magath, ale widząc te wszystkie zabiegi nasuwa się jedno słowo - chaos.Sporo zawodników, wątpliwej jakości, kolejne kontrakty, kolejne wydane pieniądze - analogiczna sytuacja w Cracovii gdzie wiedzą jak rozdupić gotówkę, ale nie chciałem tutaj o tym bo to temat na inną rozmowę.Start rundy rewanżowej w BL, na Volksvagen Arena przyjeżdża Koln.Nie powiem, że jest to hit kolejki, raczej mecz teamów bez koncepcji patrząc w dłużej perspektywie.
Zaczynając od gospodarzy - bardzo słabe miejsce po rundzie jesiennej, ale też odzwierciedla ich grę - raz wysoko przegrają aby u siebie się odbić i nastrzelać parę goli wygrywając spotkanie.Taka duża sinusoida, nie przynosi na pewno wymiernych sukcesów bo miejsce 12. to nie szczyt ambicji Wilków.Stąd na pewno wzięły się te ruchy transferowy w zimowym okienku - Vieirinha, Jiracek do pomocy, Sio do ataku, młody obrońca Rodriguez i stoper Lopez to tylko niektóre nabytki Magatha, a wszystko wskazuje na to, że zagrają w pierwszym składzie.Spora rotacja, bo wymienienie pół składu w przeciągu miesiąca to nie lada wyzwanie, ale chyba cel jest jeden - poprawić jakoś gry Wolfsburga.Ćwiczone już to ustawienie w meczach sparingowych, z Magdeburgiem, Al Jazzirą i kimś tam jeszcze - nie przywiązuje do tego większego wagi, skupiam się przede wszystkim na dzisiejszym rywalu, a ten nie wydaje się za mocny.Koln, bo to o nich mowa to jedna z gorszych drużyn ligi - totalnie brak koncepcji na grę, nie ogląda się ich z przyjemnością, gra opiera się głównie na tym co zrobi Podolski.Na ich szczęście do gry wraca też Novakovic bo jest bardzo pożyteczny na boisku, ale to nie zmienia ich pozycji.Nadal ciężko szukać plusów w ich grze bo jeśli już wygrywają to raczej ze słabszymi rywalami typu Augsburg bądź są masakrowani jak w meczu z Borussią, Bayernem [ grali większą część czasu 11 na 10 ] czy Schalke.Moim zdaniem to jest ich bolączką - dostaną bramkę to już się zupełnie sypią i kwestią czasu są tylko kolejne bramki.Nie pomaga też defensywa drużyny Solbakena bo Geromel [ pozdrawiam Tomka Hajtę ;) ] Sereno, Jemal, Brecko to terroryści defensywni.Ciężko szukać pozytywów w ich grze bo popełniają sporo błędów co wiąże się z tym, że Koln po Freiburgu ma najgorszą defensywę lidze.Co istotne, nie zagra dziś Jemal, który pojechał na Africa Cup, Sereno jest zawieszony, McKenna też ma jakieś problemy, nie zagra też Petit.Sporo jeśli chodzi o system defensywy Koziołków więc nie liczę aby dostatecznie dobrze bronili dostępu do bramki Rensinga.
Te wszystkie czynniki sprawiają, że decyduje się na overa gospodarzy bo u siebie strzelają dość sporo z drużynami teoretycznie gorszymi, ponadto w ostatnim czasie Koln zbierało mocno od Vfl także liczę dziś też przynajmniej na dwa gole podopiecznych Magatha.Betsafe raczy Nas kursem 1,80, a 365 tylko 1,66 także myślę, że warto zainwestować w ten typ.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
W związku, że cicho się zrobiło to mam taką ciekawostkę. Dziś w Kaiserslautern najprawdopodobniej zadebiutuje Jakub Świerczok młody polskie napastnik pozyskany niedawno z Polonii Bytom. Kicker nawet awizuje go w pierwszym składzie ale co do jego występu w podstawowej jedenastce to mam trochę wątpliwości, co nie zmienia faktu że dziś na pewno zadebiutuje w drużynie Diabłów.

Jeszcze co do wczorajszej przegranej Bayernu to trzeba zadać sobie pytanie: Po jaką cholerę na stoperach grały te dwa drewna?, drugi i trzeci gol dla Gladbach, zwłaszcza trzeci to bez dwóch zdań wina obrońców...

Idelna okazja na odrobienia strat do Bayernu
Właśnie chyba w związku z tym powinni wygrać ale w sumie też nie wiadomo. Ja próbuje under, zobaczymy co będzie.

Nie wiem czy widzieliście ofertę na przyszłą kolejkę, Bayern gra z Wolfsburgiem i kurs na Bawarczyków to 1,25 to chyba żart jakiś :;/:

lordcadet 25

lordcadet

Użytkownik
NIEMCY: Bundesliga
Hamburger - Dortmund
22.01.2012 15:30
Typ: 2
Kurs 1,83
Buk :Bet365
W spotkaniu tym zobaczymy 13 w tabeli Bundesligi Hamburger oraz będący z zaległym spotkaniem na 3 miejscu Dortmund, który wygrywając to spotkanie zrówna się punktami z Bayernem Monachium i obejmie prowadzenie w tabeli. Dortmund w okresie przerwy w rozgrywkach wygrał wszystkie swoje sparingi i to wysoko prezentując dobrą skuteczność, ich rywale Hamburger SV również dobrze prezentowali się w meczach sparingowych jednak nie wygrywali tak pewnie i zdecydowanie. Dzisiejsi gospodarze na własnym boisku w 9 spotkaniach tego sezonu zdobyli tylko 10 punktów co nie jest oszałamiającym dorobkiem, natomiast Borrusia w takiej samej liczbie meczów wyjazdowych zgarnęła 15 oczek. Ze składu BVB wypadli na to spotkanie Roman Waidenfeler oraz Mario Goetze, są to dość poważne ubytki jednak stojąc przed szansą objęcia prowadzenia w Niemieckiej Bundeslidze, drużyna Jurgena Kloppa musi zwyciężyć.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Bardzo pozytywny występ Kuby Świerczoka. Przyznam szczerze, że spisywałem go na straty. To znaczy nie wierzyłem, że ot taki chłopak z pierwszej ligi nagle sobie wskoczy do bądź co bądź zespołu z Bundesligi. A tu proszę, pierwsza okazja i od razu w wyjściowej jedenastce. Kuba naprawdę pokazał się z niezłej strony i trener na pewno powie o nim dobre słowo w pomeczowych komentarzach. Dużo biegał i wytrzymał kondycyjnie (banał, ale jakże ważny) pełne 90 minut. Miał chyba ze dwie okazje, szczególnie ta w doliczonym czasie gry... Świetnie obrócił się na plecach obrońcy i uderzył TUŻ przy prawym słupku. Gdyby wpadło, gdyby lepiej przymierzył, to mógłby mieć wymarzony debiut. Ale i tak nie jest źle.

K 218

krystian95

Użytkownik
Co do Świerczoka to bardzo pozytywny występ.Byłem zaskoczony jego obecnością w wyjściowym składzie,ale pokazał,że potrafi grać.Dobrze się zastawiał,potrafił powalczyć z obrońcami Werderu.Trochę szkoda tej ostatniej okazji w doliczonym czasie gry.jednak z taka postawą na pewno dostanie jeszcze nie jedną szansę na grę.Brawa także dla Kurza,ze już w debiucie nie bał się postawić na Świerczoka.Kuba został nawet wybrany zawodnikiem meczu przez portal goal.com

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
HSV-BVB
Przed chwilą sprawdzałem składy i w HSV nie ujrzymy dzisiaj motora napędowego czyli Tore (kicker.de). Jest to bardzo ważne osłabienie, ten chłopak to motor napędowy dzisiejszych gospodarzy w połowie akcji. Zauważyłem, że dużo ekip gra tak samo a niżeli w pierwszej części sezonu i tutaj powinno być podobnie. Hsv u siebie gra dobrze, widowiskowo choć zdarzają się wpadki jednak problem jest w defensywie. Fakt w ostatnich kilku spotkaniach nie przegrali ale to może być mylne, wiele szczęścia. Dortmund z niesamowitą siłą w ofensywie, dużo stwarzają ale i marnują. Dortmund będzie strasznie nie wygodnym rywalem dla HSV ,dziś powinniśmy zobaczyć prawdziwą słabość defensywy po za Drobnym w bramce ;) Kurs rośnie i jest w granicach 1,9 i trzeba grać. Początkowo 1,65 coś w tych granicach to odpuszczałem ale wobec informacji o braku Tore i wzrostu kursu na BVB gram na nich. Obrońcy tytuły dziś wystąpią bez gwiazdy Gotze i podstawowego bramkarza ale BVB ma najlepszych zmienników jeśli chodzi o Bundesligę więc jestem spokojny. Krótko bo muszę uciekać. Ze stawką spokojnie 2/10 na przetarcie...

Borussia Dortmund -0,5 @ 1,87

Otrzymane punkty reputacji: +17
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Dzisiaj w Premiership dwa hiciory więc nie ma co w nich ruszać rozsądnego, lepiej obejrzeć dlatego wpis w Bundeslidze ;)
VS
HSV - Dortmund
Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,77 Tobet✅1:5​
Dortmund jak wiadomo dzisiaj bez Weidenfellera i Goetze. W bramce więc zobaczymy Langeraka. Nie liczę, że popełni jakiś błąd czy coś bo widziałem go raz w akcji w poprzednim sezonie w meczu z Bayernem na Allianz Arena wygranym 3:1 przez BVB. I skoro tam się nie spalił i grał swoje to i dzisiaj wytrzyma próbę. Zamiast Goetze natomiast zobaczymy Kubę. HSV bez Gokhana Tore, szkoda bo robił dużo wiatru w szeregach obronnych rywala. Jest za to Mladen Petric do dyspozycji. Ogólnie pierwszy mecz obu zespołów to była przepaść na korzyść Dortmundu, ale wtedy Hamburg był w rozsypce i systematycznie się w kolejnych meczach odbudowywali. Końcówka rundy w ich wykonaniu udana i passa 9 meczów bez porażki. Dortmund będzie miał w mojej opinii dzisiaj ciężko i nie ma co się podpalać i na nich stawiać z takiego powodu - bo to Dortmund ;)
Dla mnie gole z obu stron w tym meczu się zapowiadają. Defensywa BVB ostatnio traciła gole z Lautern i Freiburgiem. Owszem było to przed przerwą, ale jednak jakiś punkt zaczepienia musiałem znaleźć :p

Otrzymane punkty reputacji: +3
t0mson 639

t0mson

Forum VIP
No i za nami pierwsza kolejka. Wniosek jest jeden. Pierwsza część sezonu pozwoliła mi poznać dogłębnie specyfikę większości ekip, styl gry itd powinien wyglądać podobnie w większości przypadków więc jestem dobrej myśli :razz:. Niespodzianka to na pewno Bayern , kursy jakie wystawiają buki są żałosne i jestem pewien, że nie zagram na bawarczyków do końca sezonu nawet jak dadzą powyżej 2 na nich. Same gwiazdy ale one nic nie grają...Po prostu nie da się tego oglądać. Niedziela to najlepszy dzień ponad 11 bramek w dwóch spotkaniach, czego więcej chcieć ? Chyba tylko pięknej kobiety obok :cool: Na przyszłą rundę jest parę mocnych betów ale o tym niebawem bo trzeba poczekać na info związane z kadrami poszczególnych ekip.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom