Co do bramek w tym meczu to wydaje mi sie że będzie over 3.5.Bayern jest głodny gry,świeży,napastnicy są w świetnej dyspozycji.Mysle że będzie pogrom ze strony Bawarczyków a jeśli miałbym stawiać wynik to dałbym 4-1 dla Bayernu.Niebędzie tutaj kalkulacji Hansa broni sie i ruszy do przodu żeby sie zrewanżować za wpadke w Pucharze.Bayern wiadomo to jest Bayern ,jeszcze mocniejszy niż sezon temu ,teraz wraca po przerwie i myśle że da swoim kibicom pokaz gry godnej MistrzaHansa vs Bayern
Under 3.5
1.55
Bwin
Spotkanie rozpoczynające 18 kolejkę niemieckiej Bundesligi zapowiada się bardzo ciekawie. Faworytem meczu jest drużyna gości. Nie ma się co dziwić, że kurs na zwycięstwo Bawarczyków to 1.40, ponieważ grają na wyjeździe z Hansa Rostock, która na 17 meczy zajmuje 15 miejsce z dorobkiem 17 punktów. Drużyna gospodarzy broni się przed spadkiem tak więc nie spodziewam sie wysokiego zwycięstwa Bayernu. Jest to dopiero połowa sezonu, ale jak się już ktoś znajdzie na spadku to później ciężko z tego wybrnąć. Bayern Monachium obecnie na pierwszym miejscu, ale Bawarczycy mają tyle samo punktów co Werder Brema. Ostatnie spotkanie pomiędzy tymi dwiema drużynami zakończyło sie wygraną zawodników z Monachium 0:2. Moim zdaniem mecz będzie przebiegał pod dyktando zespołu bardziej doświadczonego i lepiej grającego (oczywiście chodzi mi o Bayern). Jest to niemiecka liga, która przyzwyczaiła nas do wielu bramek, ale nie spodziewam się jakiegoś "gromu" ze strony przyjezdnych. Jeżeli miałbym wytypować dokładny wynik to wydaje mi się, że 1:2 będzie najpewniejszy. Oczywiście nic nie wiadomo przed meczem jeżeli mówimy o Bundeslidze (wiadomo tylko, że zapowiada sie dobre spotkanie).
Z tego co widzę to hitem jest typ na Bayern, Drużyna z Bawarii bardzo rozczarowała mnie w pierwszej rundzie, z taką ekipą jak oni posiadają nie powinni miec problemów w każdym meczu a jak wiemy notowali sporo remisów i nie raz psuli kupony nam typerom. Pierwsza kolejka po zimowej przerwie nie wiadomo jaka forma zespołów więc ja raczej nie byłbym taki pewien wygranej gości ale oczywiście są dużym faworytem tego meczu
moim zdaniem Schalke nie podeszlo do tego meczu w pucharze powaznie, wystawilo co prawda podstawowy sklad ale mecz potraktowali raczej sparingowo, bo zajmuja w lidze dobre mijsce i z pewnoscia chca je utrzymac a nawet osiagnoc cos wiecej, graja w Lidze mistrzow gdzie tez beda chcieli zajsc jak najdalej... walka na 3 frontach jednoczesnie nie jest latwa dlatego musieli z czegos zrezygnowac... padlo oczywiscie na puchar.Schalke 04 v VfB Stuttgart
Obie drużyny grały niedawno swoje mecze w Pucharze Niemiec i do dalszej rundy awansowali tylko goście dzisiejszej batalii.Schalke bardzo słabo zaprezentowało się w pucharze i ja postawił bym w tym meczu na remis Stuttgart dobrze wyglądał w meczach kontrolnych a za schalke przemawia własny stadion ps. u gospodarzy również nie zagra Albert Streit nowy nabytek drużyny z zagłębia rury
Składy:Analiza : Otóż kilka osób pisało do mnie pytając się o ten mecz , to od razu odpowiadam , że nie jestem "ekspertem" tej ligi i nawet nie mam możliwości oglądania jej regularnie (nie mam cyfrowego polsatu) ale czasami zdarzy mi sie obejrzeć urywek meczu , lub ogólniej śledzić wyniki tej ligi .Tak wiec zaczynamy od tego , że nie mam żadnego infa o kontuzjach na ten mecz .. nie posiadam takich stron , wiec posłużę się czystymi statystykami. Werder zajmuje drugie miejsce natomiast Bochum plasuję sie na trzynastej pozycji , czy ta trzynastka będzie szczęśliwa ? miejmy nadzieje ze nie ! W ostantim meczu sparingowym grał taki duet : Sanogo, Rosenberg , zremisowanym 2:2 dodam ze jednego gola strzelił Sanogo , lecz czytając niektóre portale zauważyłem ze to nie on lecz Klasnic wraz z Rosenbergem wybiegną w podstawowym składzie . . Dzis o 17.00 na Weserstadion ropzocznie sie pierwszy mecz obu ekip w tej rundzie , dzien wczesniej czyli w sobote doszlo do wielu niespodzianek i wlasnie to mnie najbardziej nie pokoji jak wplynie taprzerwa na podopiecznych Thomasa Schaafa. Przypomne jeszcze z eWerder w meczu poucharowym przegral z Borusia i nie ebdzie juz gral w tych rozgrywkach co moze byc pewnym sposobem o wywalczenie jak najlepszej pozycji w Bundeslidze. Dodam jeszcze ze Bochum nigy nie wygral w Bremie a w ostatnich meczach padaly takie wyniki : 3:0 , 4:0 3:1 i 2:0 , co moze dobrze swiadczyc o gospodarzach . W druzynie Vfl Bochum gra dwoch polakow , Rtomasz Zdebel i Marcin Mieciel , lecz najprawdopodobniej zagra tylko ten peirwszy a drugi zacznie mecz na lawce , wlasnie doczytalem na stronie fussball.pl [zródło] ze w Werderze nie zagra za czerwona kartke Hugo Alemeidy i wspanialy Boubcara Sanogo (swietnie gral w sparingach) ktory wyjechal na PNA .W tym mecz obroncy naldo i Mertesacker glowna uwage powini zwrocic na Stanislav Sestak który strzelił w tym sezonie 8 goli i jest najlepszym napastnikiem drużyny . To tyle na temat tego meczu , myślę ze zobaczymy dzisiaj ładny mecz a góra będą gospodarze.