>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

18 kolejka [17-18 grudnia]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

Niedziela 21:00 czyli o tej porze zacznie się hit tej kolejki. Paryżanie podejmą Lille. Mecz na szczycie. Równie ciekawie zapowiadają się mecze chociażby OM z Lorient. Marsylia musi wygrywać hurtowo by odrabiać straty do czołówki gdyż te wynoszą już stanowczo za dużo. W tej chwili to 11pkt, sporo. PSG w czwartek odpadło z LE, co prawda udało się im wygrać z Bilbao, ale zarazem Salzburg wygrał swój mecz i zdecydował bilans bezpośrednich meczów, który Paryzanie mieli gorszy z Ausriakami...
Z pewnością będzie ciekawie, zapraszam do dyskusji ;)

D 21

duza-stawka

Użytkownik
Witam na pewno ciężka kolejka do typowania wtym mecz kolejki PSG-Lille lecz meczem który rzucił się w oczy jest Lyon-Evian faworytem są oczywiście gospodarze muszą gonić czołówkę forma przyszła w bardzo ważnym momencie 4 mecze zwycięskie z rzędu w tym 3 mecze wygrane na wyjazdach typ 1 1.40 dla odważniejszych lyon(-1.5)

M 2,5K

mati89

Forum VIP
Taka sobota jak poprzednia mocno zbija z tropu :| dzięki typowi Koziego w niedzielę na Lyon udało się wyjść na prostą, oby tym razem było lepiej ;)

Dijon – St.Etienne
Cały kwartet ofensywny czyli Pongolle, Auba, Gradel i Nicolita fajnie współpracuje czego efektem są zdobywane bramki i bardzo dobra forma druzyny ktora nie przegrała już od października. Aubameyang zalicza raz po raz świetny występ. Z Brestem strzelił dwie bramki, a z Caen dołozył asystę i miał spory udział przy pierwszym trafieniu Nicolity. Napastnik w wywiadzie dla francefootball wyraził chęć dołączenia do zespolu St.Etienne na stałe. Jeśli dalej będzie tak grał to jestem pewien że działacze klubu znad Loary staną na głowie by wykupić go z AC Milan.
Zagrałbym typ na obie strzelą bo jak już kilkarotnie wspominalem gra z tyłu Les Verts pozostawia sporo do życzenia. Z Caen bramki nie stracili i chyba większa w tym zasługa sędziego który wyrzucił z boiska napastnika gości, Nababa, niż defensywy ASSE bo nawet grając w osłabieniu piłkarze Caen mieli swoje okazje ale nieskuteczny był Frau.
Dijon trochę się zablokowało ze strzelaniem bo wcześniej problemu z tym nie było. Trochę piłkarzy Carterona można usprawiedliwić bo z Sochaux zostali skrzywdzeni przez sędziów nieuznaną bramką, natomiast w ostatniej kolejce mierzyli się z Lille i na pewno nikomu na terenie mistrza Francji nie jest łatwo a tym bardziej że gracze Lille po frajerskim odpadnieciu z Ligi Mistrzów byli bardzo zdeterminowani by nie dopuścić do kolejnej wpadki.
Nie wydaje mi się żeby beniaminek drugi raz z rzędu u siebie nie strzelił choćby gola. Na pewno gospodarze nie są na straconej pozycji i przy wsparciu trybun mogą z ASSE powalczyć.
BTS @ 1,83 Unibet ✅

Montpellier - Toulouse
To co zagrali piłkarze Girarda z Valenciennes naprawdę nie przystoi drużynie która lideruje w tabeli i odważnie zapowiada walkę o tytuł. Montpellier nie stworzyło żadnej konkretnej sytuacji. Nie grało tak jak przyzwyczaiło do tej pory. Zamiast szybkich wymian po ziemi przez większość czasu grali długie piłki czy to na Girarda &lt;co zrozumiałe&gt; czy to crossowe na Utakę i Dernisa &lt;niezrozumiałe&gt; O tym że skrzydłowi Montpellier nie mieli szans na wygranie pojedynków w powietrzu z takim Materem czy Bongiem nie trzeba nawet wspominać ;&gt; Pomoc drużyny z Langwedocji grała na stojąco. Belhanda zagrał słabiej niż zwykle, a Estrada który go zmienił wypadł równie kiepsko. Naprwadę jeśli szukać dziury w całym to przyczepić sie można do każdego gracza Herault.
Valenciennes sobie spokojnie kontrowało i gdyby Aboubakkar miał chłodniejszą głowę to byłoby nie 1-0 a 3-0. Pomoc VAFC zagrała kapitalnie mimo osłabień o których pisałem. Naprawdę nie było do czego się przyczepić. Zwycięstwo Valenciennes jak najbardziej zasłużone i słusznie szkoleniowiec lidera przyznal po meczu ze zabrakło im w tym spotkaniu wszystkiego.
Piłkarze Alaina Casanovy ostatnio pokazują że są walczakami, że zawsze graja do końca. Najpierw na Gerlande z 3-0 zrobiło się 3-2 i różnie mogło być gdyby mecz trwał parę minut dłużej. Z Evian tez zwyciestwo, jak najbardziej zasłużone mimo że przyszło dopiero w doliczonym czasie gry. Tuluza miała bardzo dużo okazji. Z dobrej strony pokazuje się Bulut bo po kapitalnej bramce z Lyonem zdobył gola na wagę trzech punktów z beniaminkiem.
Jestem pewien ze drugi raz z rzedu pewność siebie nie zgubi piłkarzy Montpellier i nie zlekceważą Tuluzy tak jak stało się to w poprzedniej kolejce. Z drugiej strony TFC w niezłej dyspozycji i myślę że będzie to bardzo ciekawe widowisko. Początkowo przyszedł mi do głowy BTS (dziwne nie? ;)) ale chyba typowania tego meczu się nie podejmę.

Lyon - Evian
Absolutnie zgadzam sie z kolegą wyżej co do wygranej Lyonu. Olympique w meczu z Lorient zagrał kiepską pierwszą połowę i dużo lepszą drugą. W pierwszej części meczu Lyon zagrał bardzo niesmialo, tak jakby bał sie stracić pierwszy gola, stąd mało ruchu z przodu i mało stworzonych sytuacji. Potem było juz zdecydowanie groźniej pod bramką Audarda, chyba dlatego że gra się bardziej otworzyła i było dużo więcej miejsca niż w pierwszej odsłonie. Myślę że w sobotę przeciwko Evian miejsca nie zabraknie i można spodziewac sie tego Lyonu z drugiej polowy meczu na Moustoir. Raz że przed własną publiką nie bedzie można grać na utrzymanie wyniku a dwa Evian nie należy do druzyn które stawiają twarde warunki w defensywie. Gra powinna być otwarta co według mnie pomoże Olympique by ten mecz spokojnie wygrać. Mam nadzieję że Remi Garde przejrzy na oczy i w wyjściowym składzie zobaczę Lopeza na szpicy a nie grajacego za zaslugi (tzn awans w LM) Gomisa. Evian przegrało trochę pechowo z TFC bo w ostatniej chwili ale wynik jak najbardziej zasłużony bo Tuluza cisnęła ich niemiłosiernie. Beniaminek miał zwłaszcza spore problemy na skrzydłach gdzie rajdy przeprowadzał Tabanou, a raz nawet Abdennour :p groźnie dośrodkowując. Bulut miał kilka doskonałych okazji. Myślę że przed podobnymi stanie w sobotę wieczór Lopez lub Gomis.
Ciekawy jestem występu Govou który &quot;powróci&quot; na Gerlande, jak wypadnie?
Trochę szkoda że buki nas nie rozpieszczają z tym 1,40 ale i tak jest do grania..

Brest - Auxerre
Stade Brestois u siebie jest mocne i Francis-Le Ble nie zostało zdobyte. Wątpie czy stanie się to tym razem bo do Bretanii przyjeżdża Auxerre które na wyjeździe w tym sezonie nie zaznało zwycięstwa. Co więcej goście przyjadą bez swoich największych gwiazd, zawodników od których w głównej mierze zależy zdobywanie bramek. Mowa o duecie Oliech – Traore.Oliech pauzuje za kartki, Alain Traore jest kontuzjowany. A należy też wspomnieć że drugi podstawowy snajper AJA Sanogo wypadł już wcześniej ze składu i w tym roku już nie zagra. Founierowi pozostaje więc liczyć na Ben Sahara jednak wydaje się że Izraelczyk i Oliech to trochę inna para kaloszy ze wskazniem na Kenijczyka. Chociaż przeciwko Nicei fajnie ze sobą współpracowali czego efektem bramki i asysty obu piłkarzy ;)
Pół biedy jeśli absencje dotyczyłyby tylko ofensywy ale tak nie jest. Zabraknie bowiem dwóch stoperów AJA. O Coulibalym wszyscy wiedzą bo kontuzjowany jest on już od jakiegośc czasu natomiast przeciwko Brest za kartki nie zagra Boly. Ze środkowych zostaje więc Grichting i pewnie obok niego Dudka..Obrona Auxerre nadal gra jak gra. Świadczyć może o tym chociażby bramka Moulounguiego w minionej kolejce przy asyscie trzech(?!) obrońców.
Founier pewnie skorzysta z Chafniego w miejsce Traore oraz Le Talleca w miejsce Oliecha. Na pewno będą chcieli się pokazać pod nieobecnośc kolegów ale nie jestem przekonany czy poradzą oni sobie z całkiem niezłą obroną Bretończyków. Oglądałem ostatni mecz Brestu u siebie (z St.Etienne) i po objęciu prowadzenia na 2-1 bronili się dzielnie aż do ostatnich minut i kuriozalnej bramki Aubameyanga. Wracając do tamtego meczu to wówczas Roux strzelił dwa gole i jak widać bardzo mu to pomogło bo po trafieniu z Rennes passa dalej trwa :cool:
Bardzo ważny mecz dla Brest. Jeśli wygraja to być może wskoczą do środka tabeli. Również i Auxerre potrzebuje punktów jak powietrza ale myślę że zdecyduje przewaga własnego boiska.
Lyon &amp; Brest DNB @ 1,96 Unibet ✅ ✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Olympique Lyon - Evian TG | OL over1.5 - 1,60 (Betsafe)✅✅✅

Po raz kolejny biorę pod lupę mecz ekipy Garda, po raz kolejny wybieram typ na Liończyków bo obserwując ich ostanie poczynania można dojść do pewnych wniosków w związku ich grą.Nie często zdarza mi się oglądać aż tyle meczy ekipy OL, ale ostatnio zdarza się to często i mogę mieć mieszane uczucia bo z jednej strony grają przeciętny mecz z Tuluzą - brylują skutecznością i wyrachowaniem strzelając trzy bramki, z drugiej strony zaś oglądają pierwszą połówkę meczu w Bretanii zdegustowanie - fatalna postawa, granie na stojaka, bez pomysłu, momentami bezradnie w defensywie przy przyśpieszeniu gry przez Monneta-Paqueta czy też Jouffre&#39;a.Natomiast druga połowa podobała mi się bardzo, od początku wyszli jacyś inni, Lacazette, który grał fatalnie w pierwszej części był architektem sukcesu w niedzielę bo nie dość, że strzelił bramkę to pokazał, że jeśli pomyśli i postara się to ma niewyobrażalne umiejętności i piłka przy nodze mu nie przeszkadza.Bramka na początku połówki pomogła i rozluźniła grę Lyonu, mogli się podobać bo piłka zaczęła chodzić szybciej po skrzydłach, Gonalons i Källström [ na dziś dzień chyba najlepsza para DM&#39;ów we Francji ] zdominowali środek pola i zabrakło tylko goli.O to mam największą złość [ miałem pograny o1.5 OL po 2,75 ] bo strasznie zawodziła potem skuteczność a fajne szanse do strzelenia bramek mieli i Gomis i Briand, nie mniej jednak nie było problemem dowieźć zwycięstwa do końca bo o ile Lorient ma dobrze poukładaną defensywę to kompletnie bezużyteczny atak bo w żadnym wypadku Sunu, Autret czy też Campbell w trójkę nie są w stanie zapewnić jakości na poziomie Ligue 1, można tłumaczyć, że są młodzi itd, ale omówmy się, że grają w ekipie z francuskiej ekstraklasy to nie czas na naukę.Wracając do Lyonu, suma sumarum zostawiają pozytywne wrażenie pod względem wyników bo nie zawodzą i robią te punkty co pozwala doszlusować do LOSC, PSG i HSC.Przechodząc już do dzisiejszego meczu to trudność w typowaniu Olympique jest taka, że nie wiadomo co wymyśli Garde - czasem ten trener irytuje bo jest nieprzewidywalny i nie wiadomo kiedy zastosuje rotację - raz nie ma Gourcouffa, raz gra Grenier, raz nie ma w ogóle Lichy Lopeza.Nie mniej jednak decyduję się na ten typ ponieważ uważam, że Lyon na Gerlande jest w stanie strzelić przynajmniej dwie bramki.Przyjeżdża beniaminek, który radzi sobie...przeciętnie.Grają bardzo w kratkę, widziałem mecz z Valenciennes gdzie los się uśmiechnął i wygrali przy czym goście grali ponad godzinę bez jednego zawodnika.Ponadto czytałem wypowiedzi Matiego po spotkaniu z TFC gdzie byli bardzo oblegani w defensywie i nie uniknęli porażki w ostatniej minucie.W dodatku ciężko doszukiwać się pozytywów gry na wyjeździe ekipy Casoniego bo w dziewięciu potyczkach stracili trzynaście bramek, ponadto w ostaniach trzech meczach na terenie rywali aż sześc.Nie zanosi się aby w dolinie Rodanu wytrzymali z czystym kontem czy też dostając tylko jedną bramkę.
Na razie ciężko przewidzieć skład OL bo nie wiem co w głowie ma Garde, ale znając jego asekurację to zapewne nie zagra Lopez, który nie trenował w tygodniu, tylko w czwartek lekko potruchtał [ problemy mięśniowe ], Bastos też ma rundę z głowy, możemy się spodziewać Lacazette&#39;a po lewej stronie [ choć kto wie czy dziś szansy nie dostanie Ederson ], w środku na pewno Gonalons - Källström i przed nimi albo Gourcouff albo Strych [ tfu, Grenier ], po prawej Briand i na szpicy ustawiony Gomis.To są moje przypuszczenia, przy tym młodym trenerze można spodziewać się wszystkiego, ale mimo możliwych zmian uważam typ na over Lyonu bardzo prawdopodobny bo kiedy wejdą w grę to potrafią stwarzać bardzo dogodne sytuację i pozostaje mi wierzyć, że sytuacja z przed tygodnia się nie powtórzy kiedy to marnowali sytuację na potęgę.Przy dość niepewnej obronie gości myślę, że Gomis i Briand będą mieć sytuacje ku temu aby strzelić więc mam solidne oczekiwania, że co najmniej dwie z tych sytuacji wykorzystają.Uważam, że kurs jest w miarę do solidnego dubla.

Myślałem też o OM i tutaj również o o1.5 bo kurs jest wyższy, ale trochę śliski temat bo zostają w ataku tylko z Remy&#39;m oraz J.Ayewem więc mogą się męczyć strasznie z defensywą Lorient i nie jest powiedziane, że Bretończycy pękną w pewnym momencie, nad ranem przemyślę sprawę bardziej.
Jest jeszcze kilka fajnych spotkań, może jakieś DNB na Les Verts, może dodatnie handi na Sochaux.
Ponadto podzielam zdanie Matiego co do Montpellier, mecz zupełnie nie do grania, wszystko może się stać.

P 37

piotreklyon

Użytkownik
Marsylia vs Lorient

Kurs - 1
Bukmacher - Betgun
Kurs - 1,55
Marsylia powinna ten mecz wygrać z kilku powodów. Po pierwsze na własnym stadionie spisuje się dobrze i w 4 ostatnich spotkaniach na Stade Velodromme wygrała 3 razy a raz zremisowała. Po drugie Lorient na wyjazdach gra ostatnio katastrofalnie przegrywając 4 kolejne mecze tracąc w nich aż 11 bramek a strzelając tylko 2. Po trzecie Lorient zagra bez kilku podstawowych zawodników. Z Marsylią nie zagrają: Aliadiere, Bourillon, Diarra, Quercia, Dubarbier i Sunu. Dodatkowo na korzyść drużyny Deschampsa przemawiają wyniki ostatnich spotkań pomiedzy tymi zespołami. W 4 ostatnich sezonach Lorient wygrało tylko raz przy 4 zwycięstwach Marsylii. 3 razy padł remis. Patrząc na formę obu zespołow moim zdaniem zdecydowanym faworytem są gospodarze. Mój typ 2-0.

Kadry na mecz:
Marsylia: S.Mandanda (B), Bracigliano (B), Azpilicueta, Fanni, So.Diawara, Nkoulou, Dj.Traore, Sabo, Morel, Kabore, A.Diarra, Mbia, Lucho, Be.Cheyrou, M.Amalfitano, Valbuena, J.Ayew, Remy, Gadi

Lorient: Audard (B), Lecomte (B), L.Kone, Baca, Le Lan, Ecuele Manga, Mareque, Pedrinho, Autret, Coutadeur, Jouffre, Monnet-Paquet, Mvuemba, Penalba, Romao, F.Robert, Campbell, Emeghara

Ostatnie mecze Marsylii:
2011-12-10 Marseille - Bordeaux 0-0
2011-12-02 Caen - Marseille 1-2
2011-11-27 Marseille - Paris SG 3-0
2011-11-19 Montpellier - Marseille 1-0
2011-11-06 Marseille - Nice 2-0

Ostatnie mecze Lorient:
2011-12-11 Lorient - Lyon 0-1
2011-12-03 Montpellier - Lorient 4-0
2011-11-27 Lorient - Nice 1-0
2011-11-19 Evian Thonon Gaillard - Lorient 2-1
2011-11-06 Lorient - Ajaccio 2-0

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Rzeczywiście w poprzedni weekend w temacie było strasznie czerwono.. Tym razem trzeba pójść na jakość, a nie na ilość i musi być dobrze ;)
Gonalons i Källström [ na dziś dzień chyba najlepsza para DM&#39;ów we Francji ]
Taki temat można wałkować w nieskończoność ;) Bo ciężko jednoznacznie wyrokować, kto jest najlepszą parą. Z pewnośćią indywidualnie świetni są Matuidi, M&#39;Villa, Diarra (niestety ten sezon zawodzi...) itd.
No, ale jednak wspomniana dwójka z OL też jest dobra ;)
Lorient ma dobrze poukładaną defensywę to kompletnie bezużyteczny atak bo w żadnym wypadku Sunu, Autret czy też Campbell w trójkę nie są w stanie zapewnić jakości na poziomie Ligue 1
A to z kolei słowa klucz do mojej analizy na mecz OM - Lorient ;)
VS

Ol.Marsylia - Lorient
Typ : Poniżej 2,5gola @ 1,775 Pinnacle ⛔2:1 95min Cheyrou radość z wygranej OM i smutek z pogrzebania kuponu:razz:​
Za Marsylią udany okres gdzie pokonali i PSG i wywalczyli awans do dalszej fazy LM po wygraniu z Dortmundem. Potem przyszedł znacznie słabszy mecz z Bordeaux. Widziałem 1 połowę, to gra się nie kleiła zarówno jednym jak i drugim. W dzisiejszym meczu dodatkowo OM pozbawione Andre Ayewa. A nie trzeba nikomu mówić jak ważny jest to gracz. Zatem ciekawe czy Deschamps za niego wstawi Jordana czy przesunie tu Valbuene i na drugi bok da Amalfitano, a wtedy na ofensywnego pomocnika wskoczyłby Lucho za Valbuene. Są więc dwie możliwości albo zagra Lucho albo Jordan.. Jednak co by nie mówić to Lucho jest lata świetlne od swojej dobrej dyspozycji :| Defensywa OM jest jedną z lepszych w lidze, świetny Mandanda, Diawara, Azpiliqueta nawet poprawił się znacznie w porównaniu z poprzednim sezonem. Środek zabezpieczą M&#39;Bia z Diarrą. A z kolei Lorient nie ma takich strzelb jaką był Gameiro w poprzednim sezonie. Zespół Gourcuffa bazuje na dobrej defensywie. Audard to kolejny świetny fachowiec w bramce w Ligue1(ale ponad połowa zespołów ma takowych;)).
Tak więc spodziewam się trochę gry zachowawczej gry Lorient i nie do końca pełnej ofensywy w wykonaniu OM, jednak strata Andre Ayewa może mieć spory wpływ na poczynania z przodu.
Ponadto patrząc już tylko statystycznie to OM w meczach na Velodrome w 9 meczach zachowała 6 razy czyste konto w tym sezonie. Z kolei Lorient na wyjazdach strzeliło zaledwie 5 bramek w 8 meczach. Dla mnie jakieś 1:0 dla OM się szykuje w tym meczu ;) wtedy będe podwójnie happy bo wygrają Marsylczycy jak i under wejdzie.
Marsylia : Mandanda (cap) – Azpilicuelta, S.Diawara, N’Koulou, Morel – A.Diarra, M’Bia, M.Amalfitano, Valbuena – J.Ayew, Rémy
Lorient : Audard (cap) – Baca, L.Koné, Ecuele Manga, Mareque – Autret, Romao, Mvemba, Coutadeur – Monnet-Paquet, J.Campbell

Co do innych spotkań to niby Lyon wydaje się zdecydowanym faworytem, ale jednak szkoda, że braknie Michela Bastosa i Lisandro Lopeza. Ponadto Evian widziałem przeciwko Rennes na wyjeździe to w grze z kontry byli dobrzy a OL też tak wszystkiego gładko wygyrwał nie będzie moim zdaniem więc zwyczajnie odpuszczam to starcie.
Ogólnie mam wrażenie, że ciężkie rozdanie mamy w tej kolejce więc póki co pozostaje tylko przy typie na under na Stade Velodrome.

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
VS

Ol.Marsylia - Lorient
Typ : Poniżej 2,5gola @ 1,775 Pinnacle
????
Olympique Marsylia - Lorient
Powyżej 2,5 gola 2,00 Bwin ✅
Olympique 1,50 Bwin ✅
Pan Gourcuff ze swoim Lorient jeszcze chyba nigdy nigdzie nie pojechał się bronić. To człowiek, którego nic nie zmusi do tego, by gra jego zespołu nie była przyjemna dla oka. Gra wbrew pozorom ofensywnie, nawet mimo tego, że z przodu jest kompletnie pozbawiony strzelb. Na szczęście jest Jouffre, który w tamtym sezonie był fantastycznym jokerem, a teraz stał się już gwiazdą pełną gębą. Oglądałem ostatni mecz Olympique z Bordeaux i byłem troszkę zawiedziony, jednak trzeba powiedzieć, że rywal był niezwykle ciężki do ugryzienia. Tak to już jest, że po spektakularnym awansie w LM musiał przyjść mecz, który ostudzi tę euforię. Brak Dede Ayew może wyjść gospodarzom na zdrowie - oglądając obu braci razem na boisku kibicowi Marsylii robi się po prostu niedobrze. Dede to akurat, w przeciwieństwie do Jordana, wyśmienity gracz, ale dobrym wyjściem będzie gra piłką, a nie głupie dryblingi. W obronie OM lekkie zawirowania. Znakomicie, że wraca Jeremy Morel, ale nie rozumiem, dlaczego wciąż w jedenastce wychodzi Azpilicueta. Wprawdzie nie odstaje on już od swoich kolegów z zespołu tak, jak w poprzednim sezonie, gdzie w każdym meczu, w którym grał, prezentował się mizernie, jednak Fanni to na pewno lepszy zawodnik. To samo w obronie, N&#39;Koulou nieźle zastępował M&#39;Bię, ciężko byłoby go DD posadzić na ławce, jednak moim zdaniem to M&#39;Bia powinien grać na stoperze, a Benoit Cheyrou w pomocy. Olympique ma kłopoty z napastnikami, ale jest ten najważniejszy - Loic Remy. W świetnej formie znajduje się Amalfitano, który błyszczy właściwie co mecz. Po wspaniałej bramce na Signal Iduna Park do wyjściowego składu wrócił Valbuena i to także bardzo dobre rozwiązanie. Generalnie, przy stylu gry Lorient, Olympique będzie miał z przodu duże pole do popisu. A i goście mogą wykorzystać obecność w defensywie gospodarzy Azpiego i pokonać Mandandę. Spodziewam się sporej ilości bramek i zwycięstwa Marsylii.

Otrzymane punkty reputacji: +2
kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
PSG - Lille
Obydwie strzelą? Tak @1,75 Bwin​

Od razu wpadł mi w oko. Ogółem defensywa jednych i drugich, choć nie śledzę na co dzień Ligue1 nie jest jakaś fenomenalna. Widziałem natomiast gospodarzy w ostatnim meczu z Bilbao i to mnie tylko w tym utwierdziło. PSG ma równo 1,00 bramki straconej na mecz i jeśli takie zespoły, jak m.in. Auxerre (2 gole), Nancy (1), czy Caen (2) dały radę postrzelać w stolicy, to czemu nie miałoby tego zrobić Lille? Mistrzowie Francji na wyjazdach spisują się nad wyraz solidnie (4-4-0), lecz tylko w dwóch pojedynkach nie stracili gola, a z tego co dało się wyczytać w trakcie meczu - byli tego bliscy. Oba zespoły to świetna ofensywa, z lekkim wskazaniem na przyjezdnych.
Nazwiska takie jak Nene, Pastore, Gameiro, Menez czy Mavuba, Hazard, Sow, Cole po drugiej stronie mówią same za siebie i oba zespoły na defensywę w tym meczu nie powinny stawiać. Jeśli wygrają gospodarze - uciekną od Lille wraz z komfortem, oraz wskoczą na tabele lidera. Jeśli goście - zachowają pełną czujność w walce o 1 miejsce.
Absencje są marne, nie wiem nawet o kogo chodzi.
Gospodarze zagrają bez Clementa Chantome i Blaise&#39;a Matuidiego. W kadrze gości zabrakło natomiast Tulio De Melo
PSG: Sirigu (B), Douchez (B), Ceara, Armand, Bisevac, Lugano, Z.Camara, Jallet, Tiene, Sakho, Bodmer, Nene, Moh.Sissoko, Pastore, Menez, Erding, Gameiro, Hoarau
Lille: Enyeama (B), Landreau (B), Basa, Beria, Chedjou, Bonnart, Debuchy, Rozehnal, Pedretti, Obraniak, Mavuba, I.Gueye, Hazard, I.Gueye, J.Cole, Balmont, M.Sow, Jeleń, Rodelin
zobaczyłem BTS, jak świnia niebo ⛔

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom