>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

18. kolejka 1. Bundesligi (14-16.01.2011)

Status
Zamknięty.
dino3k 8

dino3k

Użytkownik
Postanowiłem sobie wyboldować dwa fragmenty Twojej wypowiedzi, bo kompletnie się z nimi nie zgadzam. Jak ważnym ogniwem w Borussi jest Kagawa to każdy wie, jednak grę z przodu robi tam kilku piłkarzy. Zawsze jak przychodzi do dyskusji o ofensywie klubu z Zagłębia Ruhry to od razu pada nazwisko Japończyka czy Barriosa. Dla mnie jednak kluczową postacią w grze z przodu tego zespołu jest Sahin, według mnie to on był najlepszym zawodnikiem BVB na jesień. Zgodzę się, że siłą Bayeru jest kolektyw, ale niby nie mają indywidualności? Ballack, Adler, Vidal, Sam, Renato Augusto, Helmes, Kiesling, Derdiyok - to nie są indywidualności jak na warunki Bundesligi?
Odnośnie dzisiejszego meczu mam już pewne przemyślenia. Postaram się co nieco naskrobać wieczorem.
Owszem dużo osób zaczyna rozmowę od Kagawy, zgodzę się że Sahin jest świetnym zawodnikiem i daje temu zespołowi może nawet więcej jak Kagawa. Ale jeśli chodzi o bramki to zapewne Japończyk ma więcej strzelonych w tym sezonie ;)) Po za tym Sahin jest bardziej odpowiedzialny za grę w środku pola aniżeli z przodu. To że Borussia całą jesień znajdowała się prawie pod bramką przeciwnika nie znaczy że Sahin tworzy całą offensywe tego zespołu. Dla mnie Kagawa to zawodnik taki jak Messi który potrafi w prosty sposób znaleźć drogę do bramki lub zagrać ostatnie podanie. A Sahin to zawodnik podobny do Xaviego który rozdaje piłki jak ulotki i bryluje w środkowej części boiska. ???? To tyle jeśli chodzi o twoją wypowiedź. A indywidualności Leverkusen które wymieniłeś nadal mnie nie przekonują: Emerytowany Ballack to raczej nie zawodnik który w pojedynkę potrafi przesądzić o wyniku. Przez zapomnienie nie wspomniałem jedynie o Renato Augusto który ma faktycznie wielki potencjał. Gra reszty zawodników jak już wspomniałem opiera się na Kolektywie, przynajmniej w tym sezonie

S 381

szczurek

Użytkownik
18 Kolejka Bundesligi
Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund X @3,40
Wraca jedna z moich ulubionych lig. Wyrównana, nieobliczalna, niedająca się rozgryźć Bundesliga. Niemal hokejowe ilości goli w bardzo efektownych meczach. Na początek starcie dwóch silnych drużyn. Jedna z rewelacji sezonu, zmierzająca do odzyskania tytułu po dziewięciu latach Borussia Dortmund, z trzema polakami w składzie (Robert Lewandowski, Jakub Błaszczykowski i Łukasz Piszczek), zagra z zawsze groźnym Bayerem Leverkusen. Stawiam w tym meczu na podział punktów.
Po pierwsze - sytuacja w tabeli. Borussia prowadzi z dziesięciopunktową przewagą, nad Bayerem Leverkusen, i absolutną rewelacją sezonu, FSV Mainz. Nieco z tyłu, na piątym miejscu przygotowany do pogoni Bayern Monachium. Inne silne drużyny które zaczęły sezon słabo, ale teraz mogą zacząć gonić, czyli Hamburger SV i Schalke 04 są odpowiednio dziewiąte i dziesiąte.
Jakkolwiek Borussia może sobie pozwolić na stratę punktów, tak Leverkusen nie ma tego komfortu. Każda wpadka może spowodować wchłonięcie przez grupę pościgową, i trudną walkę o miejsca w Europejskich Pucharach. Piłkarze Borussi mogą być trochę uśpieni swoją przewagą, i nie podejść poważnie do pierwszego spotkania po przerwie zimowej. Bayer na pewno będzie bardziej zdeterminowany.
Jeśli chodzi o personalia, drużyny prezentują mniej-więcej podobny poziom. Tajemnicą sukcesu Borussi jest według mnie to, że wszyscy ważni piłkarze jesienią byli w świetnej (jak nie życiowej) formie. Silniejsze na papierze Bayern czy Hamburg są z tyłu. Lucas Barrios, Nuri Sahin, Neven Subotić, Mario Gotze czy Shinji Kagawa, to są filary drużyny z Dortmundu. Ważnym osłabieniem będzie brak tego ostatniego. Japoński cofnięty napastnik pojechał na Puchar Azji. Nie zagrają też solidni zawodnicy, Sebastian Kehl i Patrick Owomoyela. To jednak nie będzie taka strata jak brak Kagawy. Kehla zastąpi Sven Bender, a za Owomoyelę zagra Łukasz Piszczek. Na drobny uraz narzeka najlepszy strzelec, Lucas Barrios, ale prawdopodobnie zagra w dzisiejszym meczu.
W bojowych nastrojach są także gracze Bayeru Leverkusen. Udało się utrzymać zimą w klubie wszystkich najlepszych graczy. Rene Adler, Arturo Vidal i Renato Augusto, to były największe &quot;kąski&quot; dla najbogatszych drużyn Europy. Do tego można dołożyć starszych, ale równie dobrych Stefana Kiesslinga, Michaela Ballacka, czy Simona Rolfesa. Rolfes i Ballack wracają po kontuzji, i mogą być ogromnym wzmocnieniem dla swojej drużyny. Mogą, ale nie muszą. Są w kadrze meczowej, ale nie jest pewne czy zagrają w tym meczu, a jeśli zagrają, to na pewno nie w pełnym wymiarze czasowym.
Wydaje mi się że obie drużyny prezentują podobny poziom, i będzie to zacięty i wyrównany mecz. Wydaje mi się że 3,40, czyli wysoki kurs jak na remis, to dobra inwestycja do zalokowania małych pieniędzy.
Bayer Leverkusen (4-4-2): Adler - Schwaab, Friedrich, Reinartz, Castro - R.Augusto, L.Bender, Rolfes, Sam - Helmes, Kiessling
Borussia Dortmund (4-2-3-1): Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - S.Bender, Sahin - Błaszczykowski, Gotze, Grosskreutz - Barrios

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
Bundesliga wraca i jest to powrót w jednym z najlepszych możliwych sposobów. Trzeci zespół tabeli podejmie lidera. Ten mecz naprawdę dużo rozstrzygnie, ewentualne zwycięstwo gości znacznie przybliży ich do mistrzostwa i jednocześnie zniweluje szansę gospodarzy. Przewidywanie wyniku tego meczu to duże ryzyko, więc ja decyduje się na zakład, że obydwie drużyny strzelą bramki. Garść statystyk na początek. Gospodarze strzelali w każdym meczu u siebie z wyjątkiem spotkań z Mainz i Norymbergą. W dziewięciu meczach w tym sezonie na BayArena padło aż 29 bramek. Borussia na wyjazdach też nie stroni od pokonywania bramkarzy rywali, liderzy zrobili to 21 razy w 9 meczach. Dzisiaj nie spodziewam się meczu, który zdominuje defensywa. Gospodarze muszą atakować, a goście także nie będą im dłużni. Obydwie ekipy mają w swoich szeregach mnóstwo świetnych, ofensywnych piłkarzy. Kicker podaje, że Bayer zacznie z Helmesem i Kieslingiem w linii ataku. Goście też mają kim straszyć, nawet pomimo braku przebojowego Kagawy. Klopp wspomina coś o tym, że będą grali z kontry i takie tam. Początek to na pewno będzie wzajemne badanie się, ale potem obydwa zespoły powinny zaprezentować nam to, co potrafią najlepiej. Czyli ładny, ofensywny futbol. Decyduje się na zakład, że obydwa zespoły zdobędą dzisiaj bramki. Bayer - Borussia BTS 1,57 ✅

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Są już składy na dzisiejszy mecz.
Mimo wszystko brak Kagawy to duża strata , Sahina wychwalacie ale on jeszcze młody i mnie nie przekonuje. Co do typowania to Bayer powinien wygrać. Jest to dla nich szalenie ważny mecz, jak wiadomo lepiej się goni niż ucieka. Na swoim boisku starają się dominować nad rywalem, wrócił atak Kiessling-Helmes i przy szybszych akcjach obrona Borussi w końcu musi popełnić błąd.
Bayer Leverkusen @ 2.37 william hill

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Jestem niezmiernie ciekaw jak wypadną w jutrzejszym spotkaniu bo jeśli okaże się, że zapewnią lepszą jakość w defensywie to może to poprawić grę oraz zdobycz punktową drużyny Fronzka.Tutaj zaś w tej drużynie widać ten ogromny potencjał w formacjach ofensywnych, ale nie potrafią tego wykorzystać w Gladbach.
Ze strzelaniem Gladbach nie ma problemu jak pisałeś. Jedyny problem tak na prawdę to ta beznadziejna defensywa popełniająca fatalne błędy. Ja jednak poczekam z typem na &quot;Białych&quot; i zobaczę jak się spiszą w obronie. Jak ustabilizują grę w tej formacji spokojnie na nich będzie można stawiać po dobrych kursach z tymi lepszymi średniakami. W pierwszej części sezonu zdecydowanie lepiej radzili sobie na wyjazdach i myśle , że twój typ powinien siąść. Osobiście zagrałbym trochę inaczej Mönchengladbach +0,25 @ 1.80 1st half ✅

tbm 642

tbm

Forum VIP
Wolfsburg - Bayern @ 2 - 1,70 w Bet365
Wilki straciły Dżeko, który może i psuł atmosferę w drużynie, ale bramki strzelał. W drużynie gospodarzy zabraknie również istotnego pomocnika Hasebe, który jest na Pucharze Azji. W Bayernie nie zagrają Kroos i pauzujący od dłuższego czasu Olić. Gotowy do gry jest natomiast Arjen Robben, który znów może szaleć na skrzydle mając po przeciwległej stronie Ribery, a w ataku Gomeza lub Klose. Gotowy do gry jest również Schweinsteiger oraz nowy nabytek Luiz Gustavo, którego pozyskano z Hoffenheim. Bayern rozpoczyna pościg i powinien wygrać z chimerycznym Wolfsburgiem.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
W Bayernie nie zagrają Kroos i pauzujący od dłuższego czasu Olić.
Gotowy do gry jest również Schweinsteiger oraz nowy nabytek Luiz Gustavo, którego pozyskano z Hoffenheim
Gotowy ale Van Gall w wywiadzie mówił , że nie zagra od pierwszych minut. Raczej wejdzie w drugiej połowie choć coach Bayernu zdanie może zmienić co sam podkreślił. Na razie Gustavo musi się przyzwyczaić do filozofii Bayernu jak sam wspominał...Olic jakoś mnie nie przekonuję zresztą teraz od trafień jest specjalista Super Gomez.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Olic jakoś mnie nie przekonuję zresztą teraz od trafień jest specjalista Super Gomez.
Tego nie neguję. Zresztą zwróciłem uwagę, że Olić od dawna już pauzuje, a wyszczególniłem powrót Robbena, który z pewnością może dużo wnieść do zespołu, w którym najzwyczajniej go brakowało. Bayern może nabrać dodatkowego rozmachu i rozpocząć pościg no właśnie.. ale za kim... bo skoro BVB wygrywa 3:1 z Leverkusen to nie wiem czy sprawa mistrzostwa definitywnie nie uciekła :p
Tak czy siak z Wolfsburgiem powinni wygrać, a ten typ już pobrałem.
Zła sytuacja jest w Hoffenheim, wspomniany Luiz Gustavo opuścił klub i wybrał Bayern. W związku z tym do dymisji podał się trener Ralf Rangnick. Atmosfera w drużynie nieciekawa, mowi się o problemach finansowych. Kluby angielskie zgłaszają się podobno po Demba Ba... Gdyby nie ta plaga kontuzji w Werderze to grałbym pewną jedynkę, ale tak.. to jeszcze trochę się zastanowię.

akarin 0

akarin

Forum VIP
W Wolfsburgu jutro na 95% nie zagra również Diego. Poza tym Ziani został wypożyczony tak samo jak Ben Khalifa. Także jest dwóch napastników obecnie: Grafite i Mandzukic, gdzie ten drugi to wielkie rozczarowanie na razie.

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Nurnberg - Moenchengladbach
Remis lub Gladbach 1,85 Bwin ✅
Fatalna obrona Gladbach? Tylko dlatego, że dwóch świetnych stoperów, podpory zespołu, Dante i Brouwers, stracili przez kontuzje całą rundę. Co gorsza, wciąż nie są gotowi do gry, choć Brouwers wrócił w trakcie rundy na krótki czas. Na środku obrony nie zagrają jednak Daems czy Anderson, lecz sprowadzeni Stranzl i Nordtveit. Powinni sobie poradzić, wygląda to lepiej, niż było, choć wciąż pewnie będą niecierpliwie oczekiwać na świetny duet, który jest kontuzjowany. Gladbach ma lepszy zespół, takie nazwiska jak Reus, De Camargo, Arango, Idrissou, Herrmann, Bradley. Boje się, że zagra źle spisujący się pod nieobecność Bailly&#39;ego bramkarz Heimeroth, który nie wpuszczał może &quot;szmat&quot;, ale wiele strzałów, które mógł obronić. Właściwie nie bronił żadnych sam na sam i innych okazji, które rywale powinni wykorzystywać, ale obrony których wymaga się od bramkarzy na tym poziomie. Nie potrafił wygrać swoimi interwencjami spotkania. Było więc tak, że każdy bardzo groźny celny strzał kończył się bramką. Liczę jednak na to, że Gladbach pokażą wiele szczególnie w ofensywie, a że defensywa jest nieco lepsza, można spodziewać się punktów dla Borussii.
Werder - Hoffenheim
Werder 2,00 Bwin ✅
Kłopoty gości. Nie zagrają Salihović i Ba, do Bayernu odszedł bezsprzecznie najlepszy w rundzie jesiennej Luiz Gustavo. Nie ma Ralfa Rangnicka. To wszystko składa się na to, że nie daję sporych szans na sukces gościom. W pierwszej kolejce ograli Werder 4-1, końcówka sezonu dla obu ekip nie była udana. Brema miała jednak wielkie kłopoty z kontuzjami, teraz skład prezentuje się przyzwoicie. Odszedł Almeida, ale i tak zestawienie 11 na dziś jest najmocniejsze od wielu spotkań. Pizarro, Arnautović, Marin, Hunt, Bargfrede, Frings, a w obronie Mertesacker, Pasanen, Prodl, Fritz. Na bramce Wiese. Nie ma graczy, którzy nie byliby doświadczeni w lidze (poza Arnautoviciem) i nie mieliby szans grać, jeżeli wszyscy byliby zdrowi. Wciąż szkoda, że nie grają Wesley i Naldo, ale gospodarze mają czym straszyć, grają u siebie i będą chcieli zemścić się na gościach, którzy mają spore problemy, za upokarzającą porażkę w pierwszej kolejce.
Stuttgart - Mainz
Stuttgart 1,9 Bwin ✅
Nowa runda, nowe nadzieje. Moim zdaniem w dużej mierze tak słabe miejsce Stuttgart zawdzięcza bramkarzowi, który tak, jak w przypadku Heimerotha, nie zalicza kapitalnych interwencji, nie potrafi &quot;wybronić&quot; meczu zespołowi. Choć oczywiście nie usprawiedliwia to bardzo słabej gry. Teraz jednak zaczyna się nowa runda, a ekipę Stuttgart ma dalej bardzo mocną. Cacau, Pogrebnyak, Marica, Harnik w ataku, na ławce Bruno Labbadia, zaś do obrony wrócił już Serdar Tasci. Mainz byli rewelacją na jesieni, jednak nie przewiduję, że zagrają w LM w przyszłym sezonie. Skład nie jest powalający, jednak grali dobrze. Do czasu. Schurrle, Holtby, Szalai i Allagui mogą być coraz bardziej osamotnieni z przodu, reszta ekipy jest przeciętna. Liczę na to, że przerwa wybiła ich z rytmu i zaczną trafić punkty z mocniejszymi od siebie zespołami, a takim jest niewątpliwie VFB.

Otrzymane punkty reputacji: +2
leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
Wolfsburg - Bayern | Typ: 2 - 1,65 ⛔ 1-1

Wolfsburg i Bayern dzieli w tym sezonie przepaść. Bayern w końcówce pierwszej części sezonu zanotował fantastyczną serię. Nawet w głupim towarzyskim meczu rozbił Al Wakrah 4-0. Wolfsburg dziś osłabiony brakiem Hasebe i Zianiego. Co więcej, wszyscy wiemy, że Dzeko odszedł do Manchesteru City. Jak ważny był to piłkarz dla Wilków niech świadczy bilans Edina w 4 sezonach w Wolfsburgu: 111 spotkań i 66 goli. Bez niego i tak słabi gospodarze powinni ulec Bayernowi, który musi zdobywać seryjnie punkty aby pomyśleć choćby o wicemistrzostwie.

U 13

ufokluki

Użytkownik
Spotkanie: Kaiserslautern - Koln
Typ: 1
Kurs: 1.90
Bukmacher: expekt
Analiza:
Są dwa główne powody, dla których decyduje się typować w tym meczu zwycięstwo gospodarzy. Po pierwsze Kaiserslautern w ostatnich sześciu meczach bezpośrednich z Koln, za każdym razem nie miało problemów ze zwycięstwem. Wyraźnie widać, że leży im ten rywal. Po drugiem, co ważniejsze trener gości będzie miał spore problemy z wystawieniem wyjściowej jedenastki. Niezdolnych do gry jest pięciu piłkarzy z podstawowego składu z powodu choroby. I bez tych osłabień gospodarze byli tutaj faworytem, a teraz biorąc pod uwagę te osłabienia jeszcze bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że jutro zobaczymy pewne zwycięstwo gospodarzy.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Pierwszy typ trafiony także to cieszy, tak jak napisaliśmy z Vrazzo, doszło dwóch chłopaków do defensywy i nie stracili gracze Borussi bramki, choć tak jak pisałem Norymberga to nie jest wymagający przeciwnik w ataku, na pewno następne mecze dadzą nam lepsze rozeznanie.Co do typu to jestem zadowolony, że wszedł, ale Stuttgart nie stanął na wysokości zadania, liczyłem, że wcisną z kontry pod koniec na 2:0, ale nie udało się.Trudno, walczymy dalej.

Na dziś też mnie ciekawi jeden typ, nie patrząc na kursy wiedziałem, że będzie satysfakcjonujący, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Nie chcę mi się robić tak ładnie jak ostatnio, brak czasu i chęci.

-

Eintracht Frankfurt - Hannover 96

over2.5 ✅✅✅
1.87 | Canbet​

Zdecydowanie ciekawszy niedzielny mecz.Nie raz grałem na te drużyny w poprzedniej rundzie bo prezentują fajną piłkę i ciekawie się mecze ogląda.Obie drużyny grają trochę na wyrost co może być zaskoczenim, ale mnie cieszy bo ciekawi zawodnicy są w oby dwóch teamach i za nie długo będą wieść prym w BL.
Jeśli chodzi o Frankfurt to zajmują siódme miejsce i mają w drużynie bombardiera z Grecji Gekasa, który będzie walczył o armatę po raz kolejny.Poprzednią rundę radzili sobie dobrze, wygrali gdzie mieli wygrać, przegrali gdzie nie byli faworytem, ale ogólnie prezentowali ciekawą grę, otwartą i przeważnie wpadało trochę bramek.Jak wiemy przerwa między rundami była krótka także nie zaobserwowaliśmy wzmocnień w ekipie Skibbe,ale zagrali dwa ciekawe sparingi gdzie zaliczyli bramkowe remisy.Skład się nie zmienił, grali najmożliwiej silniejszym i to było ciekawe doświadczenie ekipy z CommerzbankArena.Właśnie na tym opiera Skibbe siłę zespołu bo mimo kontuzji skład jest stabilny gdzie się na szpicy mamy Gekasa a za nim operują pomocnicy z Schweglerem i Kolherem na czele oraz bardzo ofensywni Amanaditidis i Altintop.Fajnie to wszystko funkcjonuje i widać efekty.
Goście też bez wzmocnień w okienku transferowym, ale nie były one potrzebne bo działacze zrobili świetną pracę w lecie co teraz procentuje bo H96 jest czwarty oraz jeśli dziś wygra to może stać się viceliderem !Jak już kiedyś pisałem - doświadczona obrona, młodzi zawodnicy w pomocy oraz świetny duet w napadzie - Abdelaue z Ya Konanem.W lidze radzą sobie świetnie i często zaskakują.Też zdążyli zagrać dwa sparingi gdzie z mocną Galatą przegrali 0:3 oraz pokonali Alanyaspor 1:0.Również Slomka nie będzie mieszać w składzie i zagrają ludzie, którzy doprowadzili do takie stanu rzeczy jaki jest teraz.To świetnie funkcjonuje i nie ma sensu tego zmieniać.
Co do samego meczu to dużo osłabień.W Eintrachcie przeważnie tak jest, że brakuje na mecz kilku ważnych graczy, tym razem nie będzie - Chrisa, Franza, Bajramovica, Vasovskiego, Russa.Ciężko tych graczy zastąpić, ale w ich miejsce wejdą zawodnicy bardziej ofensywni.W Hannoverze zabraknie Andreasen, który grał w defensywie.Także dziś liczę, że padnie kilka goli i uda się pokryć overa bo jestem przekonany, że obie drużyny strzelą bramki i zobaczymy po raz kolejny fajny mecz.W pojedynkach oby dwóch drużyn na CA wypadają lepiej gospodarze co potwierdzają ostatnie zwycięstwa 4:0 i 2:1.Jak dla nie over w tym meczu to najlepsza opcja*.

Przewidywane składy ( kicker.de ) :

Nikolov - S. Jung, K. Kraus, Clark, Tzavellas - Schwegler, Köhler - Ochs, Amanatidis, Halil Altintop - Gekas

Fromlowitz - Cherundolo, Haggui, Pogatetz, C. Schulz - Schmiedebach, Pinto - Stoppelkamp, Rausch - Ya Konan, Abdellaoue

* Marna analiza, ale ten typ mi się bardzo podoba i starałem się to przybliżyć też forumowiczom, nie mam teraz zbyt dużo czasu, żeby pisać bardziej wykwintne eseje, ale jak będę miał więcej luzu to i lepiej jakościowo będzie wyglądać, a co do samego typu to polecam.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Nie każdy może wiedzieć że Slomka chce rozwiązać kontrakt z H96 ????
Eintracht trochę osłabiony z tyłu (mimo to zagrali na 0 z Borussia przed przerwa zimowa)ale i tak powinnien się rozprawić z goścmi. Kurs 2,0 z tego co pamietam

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Z tymi Overami to czysta loteria...
Eintracht Frankfurt - Hannover 96 // Eintracht @ 2,00 [bet365]
Walczymy dalej po wczorajszej katastrofie...
Jedna z rewelacji rozgrywek bo jak nazwać pozycję zajmowaną przez drużynę , która broniła się przed spadkiem w ostatnim sezonie do samego końca podejmie na wyjeździe Eintracht . Z pewnością działacze H96 są pozytywnie zaskoczeni postawą swoich pupili i Slomki , który doprowadził zespół do TOP 4 w pierwszych fazach rozgrywek.Po cichu działacze z pewnością liczą na &quot;coś &quot; więcej w tym sezonie jednak sam trener podkreślą , że najważniejszym celem jest uzyskanie 40 pkt a dopiero potem myślenie nad czymś &quot;więcej&quot; Ta liga zaskakuję , nikt nie spodziewałby się aby taka ekipa jak H96 była tak wysoko. Myślę, że powoli nadchodzi ten czas kiedy wszystko powoli zacznie wracać do normy i na koniec sezonu zobaczymy H96 w środkowej strefie tabeli.Jeśli chodzi o grę wyjazdową to wygrane przeplatali przegranymi więc nie wygląda to źle. Wspomnę może o dyspozycji Ya Konana , któremu zawdzięczają &quot;wiele&quot; otóż z tego co znalazłem info Didi miał jakiś uraz i nie dawno zaczął trenować i wielce prawdopodobne , że nie zobaczymy go dziś w najwyższej dyspozycji ale mimo to w duecie z Abdellaoue
W Eintrachcie nieciekawie w obronie. Pisałem w podsumowaniu pierwszej części rozgrywek o dwóch obrońcach.
Franz , Russ dwaj najważniejsi środkowi obrońcy.Bez nich można powiedzieć tracą dużo na jakości. Franz sprowadzony z Karlsuher. Kiedy był kontuzjowany obrona wyglądała tragicznie przez co plasowali się na samym dole tabeli a więc widzimy jakie są to ważne postacie dla tej ekipy. Jednak jak Quozi w dziale wspominał w zespole są zmiennicy na pewno nie tacy jak ci dwaj wyżej ale tacy, którzy będą w stanie coś na pewno zdziałać. Eintracht zagra dziś bardziej ofensywnie co stworzy na pewno wiele sytuacji Gekasowi , który ma zabójczy celownik i powinien upokorzyć dziś H96.

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Eintracht Frankfurt - Hannover 96
Eintracht 2,00 Bwin ⛔
Co tu kryć, Eintracht ma chyba mocniejszą drużynę niż Hannover. U gości to działa raczej na zasadzie zdobywania punktów dzięki niesamowitym bramkom Ya Konana. Powiem więc inaczej, Eintracht bez Gekasa jest dużo bardziej wartościowym zespołem, niż Hannover bez Ya Konana. Mimo tego, że to Fanis ma więcej bramek. Sam się dziwię, jak taki zespół mógł zajść tak wysoko na jesieni. Stoppelkamp, Schmiedebach, Stindl, Pinto, ewentualnie Rausch w pomocy? Jedna z najsłabszych linii w lidze. Gospodarze wprawdzie bez Chrisa, Franza, Russa, ale wszystkie atuty ofensywne są właściwie na swoim miejscu. Z szalenie niebezpiecznie dośrodkowującym Tzavellasem, ze sprytnym i dobrym technicznie Kohlerem, z biegającym za trzech, potrafiącym zagrać dobrą piłkę Ochsem, wreszcie z Altintopem, Gekasem i Amanatidisem. Hannover dziś bez osłabień, oczywiście poza sprzedanym, znajdującym się w świetnej formie Hanke. Nie są mocną ekipą i nie widzę ich na 2 miejscu po 18 kolejkach. Jeśli wygrają, mają na to szansę, mają szansę, by po 18 spotkaniach być wiceliderem, mającym ujemny bilans bramkowy! Przewaga własnego boiska w tym sezonie Bundesligi często szkodzi zespołom, jednak uważam, że Eintracht ma tak dużo atutów w starciu z H96, że poradzi sobie z tym i pewnie zwycięży, a Gekas dogoni Papissa Demba Cisse, który wczoraj dwukrotnie trafił do siatki.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom