Pierwszy typ trafiony także to cieszy, tak jak napisaliśmy z
Vrazzo, doszło dwóch chłopaków do defensywy i nie stracili gracze Borussi bramki, choć tak jak pisałem Norymberga to nie jest wymagający przeciwnik w ataku, na pewno następne mecze dadzą nam lepsze rozeznanie.Co do typu to jestem zadowolony, że wszedł, ale Stuttgart nie stanął na wysokości zadania, liczyłem, że wcisną z kontry pod koniec na 2:0, ale nie udało się.Trudno, walczymy dalej.
Na dziś też mnie ciekawi jeden typ, nie patrząc na kursy wiedziałem, że będzie satysfakcjonujący, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Nie chcę mi się robić tak ładnie jak ostatnio, brak czasu i chęci.
-
Eintracht Frankfurt - Hannover 96
over2.5
1.87 | Canbet
Zdecydowanie ciekawszy niedzielny mecz.Nie raz grałem na te drużyny w poprzedniej rundzie bo prezentują fajną piłkę i ciekawie się mecze ogląda.Obie drużyny grają trochę na wyrost co może być zaskoczenim, ale mnie cieszy bo ciekawi zawodnicy są w oby dwóch teamach i za nie długo będą wieść prym w BL.
Jeśli chodzi o Frankfurt to zajmują siódme miejsce i mają w drużynie bombardiera z Grecji Gekasa, który będzie walczył o armatę po raz kolejny.Poprzednią rundę radzili sobie dobrze, wygrali gdzie mieli wygrać, przegrali gdzie nie byli faworytem, ale ogólnie prezentowali ciekawą grę, otwartą i przeważnie wpadało trochę bramek.Jak wiemy przerwa między rundami była krótka także nie zaobserwowaliśmy wzmocnień w ekipie Skibbe,ale zagrali dwa ciekawe sparingi gdzie zaliczyli bramkowe remisy.Skład się nie zmienił, grali najmożliwiej silniejszym i to było ciekawe doświadczenie ekipy z CommerzbankArena.Właśnie na tym opiera Skibbe siłę zespołu bo mimo kontuzji skład jest stabilny gdzie się na szpicy mamy Gekasa a za nim operują pomocnicy z Schweglerem i Kolherem na czele oraz bardzo ofensywni Amanaditidis i Altintop.Fajnie to wszystko funkcjonuje i widać efekty.
Goście też bez wzmocnień w okienku transferowym, ale nie były one potrzebne bo działacze zrobili świetną pracę w lecie co teraz procentuje bo H96 jest czwarty oraz jeśli dziś wygra to może stać się viceliderem !Jak już kiedyś pisałem - doświadczona obrona, młodzi zawodnicy w pomocy oraz świetny duet w napadzie - Abdelaue z Ya Konanem.W lidze radzą sobie świetnie i często zaskakują.Też zdążyli zagrać dwa sparingi gdzie z mocną Galatą przegrali 0:3 oraz pokonali Alanyaspor 1:0.Również Slomka nie będzie mieszać w składzie i zagrają ludzie, którzy doprowadzili do takie stanu rzeczy jaki jest teraz.To świetnie funkcjonuje i nie ma sensu tego zmieniać.
Co do samego meczu to dużo osłabień.W Eintrachcie przeważnie tak jest, że brakuje na mecz kilku ważnych graczy, tym razem nie będzie - Chrisa, Franza, Bajramovica, Vasovskiego, Russa.Ciężko tych graczy zastąpić, ale w ich miejsce wejdą zawodnicy bardziej ofensywni.W Hannoverze zabraknie Andreasen, który grał w defensywie.Także dziś liczę, że padnie kilka goli i uda się pokryć overa bo jestem przekonany, że obie drużyny strzelą bramki i zobaczymy po raz kolejny fajny mecz.W pojedynkach oby dwóch drużyn na CA wypadają lepiej gospodarze co potwierdzają ostatnie zwycięstwa 4:0 i 2:1.Jak dla nie over w tym meczu to najlepsza opcja*.
Przewidywane składy ( kicker.de ) :
Nikolov - S. Jung, K. Kraus, Clark, Tzavellas - Schwegler, Köhler - Ochs, Amanatidis, Halil Altintop - Gekas
Fromlowitz - Cherundolo, Haggui, Pogatetz, C. Schulz - Schmiedebach, Pinto - Stoppelkamp, Rausch - Ya Konan, Abdellaoue
* Marna analiza, ale ten typ mi się bardzo podoba i starałem się to przybliżyć też forumowiczom, nie mam teraz zbyt dużo czasu, żeby pisać bardziej wykwintne eseje, ale jak będę miał więcej luzu to i lepiej jakościowo będzie wyglądać, a co do samego typu to polecam.