>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

18. kolejka 1. Bundesligi (14-16.01.2011)

Status
Zamknięty.
ted 12,8K

ted

Forum VIP

Po przerwie zimowej wracamy na boiska niemieckiej Bundesligi z nowymi transferami oraz nadziejami

groven 2,2K

groven

Forum VIP

Już w piątek pierwsze spotkanie Bundesligi. Fani niemieckiej piłki czekali z niecierpliwością na zbliżające się mecze. Na dzień dobry mamy szlagier Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund. Ci drudzy dosyć dobrze prezentowali się w przygotowaniach do rundy rewanżowej. Remis z 2:2 z francuskim Lens oraz wygrana w ostatnim meczu sparingowym przed początkiem rundy wiosennej. Borussia Dortmund pewnie pokonała na St. Jakob-Park ekipę FC Basel 4:0. Bramki dla BVB zdobywali Robert Lewandowski, Nuri Sahin, Antonio da Silva oraz Daniel Ginczek. Wysokie zwycięstwo nad Mistrzem Szwajcarii daje powody do optymizmu przed piątkowym spotkaniem z Bayerem Leverkusen. Zespół gospodarzy także nie próżnował w przerwie zimowej. Rozegrali dwa sparingi i obydwa z nich wygrali. RW Oberhausen oraz Osnabrück to słabe ekipy i nie należy zbytnio cieszyć się z rezultatów. podopieczni Juppa Heynckesa trenują bardzo ciężko, Ballack wraca do zdrowia i prawdopodobnie zagra na inaugurację. Jak dla mnie jest to mecz bez zdecydowanego faworyta. Dlatego upatruje tutaj remis. Ekipa gospodarzy nie gra jakoś nadzwyczajnie na własnym podwórku o czym świadczy bilans (3-4-2). Stracili aż 16 bramek u siebie, co daje im pod tym względem jeden z najgorszych wyników w całej Bundeslidze. Sam się nieco zdziwiłem, lecz mimo tego to jest drużyna plasująca się aktualnie na 3 pozycji i o tym nie można zapomnieć. W poprzednim sezonie w Leverkusen padł remis 1:1. Czyżby powtórka? Bardzo możliwe, bo goście mimo dużego potencjału nie wiadomo czy zagrają w pierwszym meczu na 100%. Trzeba umiejętnie rozłożyć siły na całą rundę wiosenna. Przewagę w tabeli mają dość dużą nad pozostałymi drużynami więc 3 punkty na inaugurację nie są na siłę od nich wymagane.
1:3
Typ: X
Kurs: 3.40

Ciężko trenujący Michael Ballack przed zbliżającymi się meczami Bundesligi

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Groven: Kagawa (out) i Lucas (niepewny) . Nie zdziwi mnie tutaj win Bayeru , który jako jedyny wygrał z BVB w dodatku na ich obiekcie w tym sezonie.Cięzko przewidzieć...
Na ta rundę mam dwa typy ale nie o tym jeszcze... W przerwie drużyny rozgrywały sparingi Hamburger, Leverkusen , Dortmund, Stuttgart, Bayern- to ekipy,które sobie poradziły bardzo dobrze. Martwić może katastrofalna postawa Bremeńczyków , którzy przegrali chociażby z Duisburgiem 1:4 i Eskisehirspor 3:1. Stawianie na nich odpada w potyczce z Wieśniakami, którzy w przerwie zmienili trenera i mieli problem dyscyplinarny z napastnikiem Ba. Werder od początku tego sezonu gra katastrofalnie i nic nie zapowiada aby to się zmieniło...Zastanawiam się jak poradzi sobie Stuttgart czas najwyższy się przebudzić i wykorzystywać potencjał w 100% a niżeli w pierwszej fazie rozgrywek. W hicie kolejki Leverkusen podejmie lidera,któremu mam nadzieję urwie punkty a jeśli chodzi o typowanie to ciężko tutaj przewidzieć.Zastanawia mnie kurs wystawiony na Freiburg, który zmierzy się z fatalnie grającymi Piratami być może jakiś wpływ na to też miał wynik pierwszego spotkania gdzie Piraci w roli gościa wygrali 1:3 niszcząc Freiburg w przeciągu ostatnich 10 minut tamtego spotkania ale trzeba poczekać na składy. O pozostałych meczach o odpowiedniej porze :razz:

ak3r 7

ak3r

Użytkownik
mi natomiast podoba się mecz Wolfsburga z Bayernem. Wilki sprzedały Dzeko swojego najlepszego piłkarza, a Bayern nikogo nie sprzedał, zaś piłkarze wrócili z kontuzji (np. Robben - pewnei zagra z 30 min ale i tak wiatru narobi). Ostatnie 5meczy Bayernu to aż 21 strzelonych goli co robi wrażenie. Bayern wciąż walczy o mistrza i zapowiada wielką gonitwę za BVB więc ten mecz będzie chciał za wszelką cenę wygrać. Wilki na swoim terenie nie prezentują się zbyt okazale w rundzie jesiennej na 8 meczy zdobyli 12 punktów, plasują się pod tym względem na 5 miejscu od końca. Ostatnie mecze Wolsfburga to 0:0 u siebie z Gladbach i porażka 1:3 również u siebie w pucharze z Cottbus. Bayern rok temu potrafił wygrać w Wolfsburgu 3:1 i myślę, że teraz może jak najbardziej ten rezultat powtórzyć.
Moje typy:
Bayern win 1,75
2/2 kurs ok. 2,7
Gomez strzeli ok. 2,3

H 0

howser

Użytkownik
W meczu Leverkusen - Dortmund najpewniejszy typ to chyba over 2,5 obie jedenastki graja w tym sezonie ofensywna i przyjemna dla oka pilke wiec okazji bramkowych pewnie bedzie sporo. Zgadzam sie z przedmowca co do typu na Bayern, wilki oslabione i bez formy a mieszkajac w Monachium widze opinie w lokalnych mediach jak sami pilkarze Bayernu zapowiadaja pogon za Dortmundem i ze nie odpuszcza zadnego spotkania a potencjal maja spory.
Interesujacym spotkaniem jak dla mnie jest mecz Schalke - HSV, licze ze Magath wreszcie poukladal wszystkie elementy jak nalezy i Königsblauen zaczna sie piac w gore tabeli. Licze takze na przelamanie sie ekipy Stuttgartu bo potencjal maja duzo wiekszy niz Mainz. Wiecej mozna bedzie powiedziec po zaznajomieniu sie ze skladami.
Sorki za brak polskich znakow, tylko takim sprzetem tu dysponuje.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Nareszcie wracamy :].

Pierwsza informacja to taka, że mecz Bayer - Borussia pokaże otwarta telewizja w Niemczech jak to robi w zwyczaju z początkami sezonu i rundy.Transmisja meczu od 20.15 na ARD.Polecam.

Co do pierwszej kolejki rundy rewanżowej to trudno jest cokolwiek wytypować bo widać, że nie ma zdecydowanych faworytów.Moim zdaniem warty gry jest Monachium tylko gdzieś poszukać lepszego kursu [ e : właśnie widzę, że 1.75 najwyższy ] bo grają z Wolfsburgiem gdzie ta drużyna od początku sezonu to wielkie nieporozumienie i wydaje mi się, że odejście Dzeko pod względem atmosfery jest dobre, ale jeśli chodzi o jakoś zespołu to na pewno spadła.Bayern bez ubytków, wraca powoli Robben, Ribery gra, Bastian również dyryguję dobrze zespołem.Przyjrzę się spotkaniu bliżej kiedy będę miał więcej czasu.

Bardziej w oko mi wpadł mecz Gladbach gdzie mogą ugrać remis co najmniej i do tego będę się skłaniał, ale to również opis pod koniec tygodnia.

Co do Werderu to tak jak napisał Tomson - obie drużyny z problemami, obie mają zawirowania w klubie, oglądałem Werder w sparingu z Trabzonem, momentami nie istnieli, jakoś obrony taka sama jak w BL, Pizzaro grał w drugiej linii, Avdic dopiero zagrał kilka minut i nie za bardzo się pokazał [ nie moge mieć mu za złe ] także ciężko powiedzieć co pokażą w nowej rundzie.Dla mnie mecz nie do obstawiania.

Pierwszej spojrzenie, w następnych dniach sobie przeanalizuję i coś tutaj napiszę bardziej szczegółowo.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Ja myślę Schalke, wiecie ja było jesienią; na początku cieniutko a potem się rozkręcali, cel jaki sobie postawili to na pewno Liga Europy wiec muszą kilka spotkań wygrać, a przede wszystkim muszą wygrywać u siebie,
Wypowiedź Magath - wiadomo stara śpiewka:
Magath: Zacząć od zwycięstwa
Szkoleniowiec Schalke 04 Gelsenkirchen Felix Magath przyznaje, że pierwsze spotkanie z Hamburgerem SV po zimowej przerwie w Bundeslidze, będzie niezwykle ważne dla jego drużyny. Po rundzie jesiennej drużyna Schalke zajmuje dziesiąte miejsce w tabeli.

- Chcemy zacząć od zwycięstwa, ponieważ nadal mamy duże nadzieję na ten sezon. Jeżeli chcemy mieć dobrą drugą część sezonu, początek będzie bardzo ważny. Wszyscy wiemy, jak dobrze graliśmy w końcówce rundy jesiennej - powiedział Magatha.
http://www.fussball.pl/index.php?dzial=aktualnosci&amp;amp;artykul=187814

Specjalnie żadna z tych drużyn się nie wzmocniła, ani nie osłabiła, najwyraźniej czekają na właściwy moment. Własny stadion i gdyby piłkarze z Gelsenkirchen utrzymali formę to według mnie wygrają. W sparingach obie ekipy grały dobrą piłkę z tym ze z słabszymi rywalami, raz HSV grało z Ajaxem i wygrali 4-2, Schalke wybrało sie do Turcji jedne mecz w plecy 3-0 drugi do przodu również 3-0.

luque 3,6K

luque

Użytkownik
ja powiem ze patrzac na ta kolejke to najwiekszym pewniakiem wydaje sie byc wlasnie bayern ktory gra z wolfsburgiem
kurs 1,75 a bayern jest w formie , wraca robben to duze + a u wilkow?
dzeko nie ma , mandzukic nie ma formy , grafite mial czy ma kontuzje - tam kompletnie nic nie ma ostatnio zanotowali remis 0-0 z borussia m.
czysta 2 na taki mecz i przy kursie (jeszcze) 1,75 to prezent

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
ja powiem ze patrzac na ta kolejke to najwiekszym pewniakiem wydaje sie byc wlasnie bayern ktory gra z wolfsburgiem
kurs 1,75 a bayern jest w formie , wraca robben to duze + a u wilkow?
dzeko nie ma , mandzukic nie ma formy , grafite mial czy ma kontuzje - tam kompletnie nic nie ma ostatnio zanotowali remis 0-0 z borussia m.
czysta 2 na taki mecz i przy kursie (jeszcze) 1,75 to prezent
Czy ja wiem Arjen wraca ale nie wiadomo jak Arjen, bo kontuzjowany był dość długo i jego forma to znak zapytania, i też wątpię. że cały mecz zagra, raczej 30 min z ławki. Zależy też dużo od tego jak WFL podejdzie bo tak naprawdę to też muszą walczyć o zwycięstwo, bo wyszło na to że po rundzie jesiennej są niżej niż Schalke. Do tego jak wiadomo Wilki to bogaty klub + € za Dżeko to bardzo prawdopodobne że w sobotę zobaczymy nowego napastnika (podobno coś kombinują z Milanem Baroszem). Według mnie kurs jak najbardziej ok i nie spodziewał bym się ty wyraźniej przewagi Bayernu, chociaż też sądzę że są Bayern jest faworytem .

akarin 0

akarin

Forum VIP
Taka informacja jakby kogoś interesowało: kluby Maghata zawsze miażdżyły na wiosnę, jak zdobywał mistrza VFB, Bayernem, Wolfsburgiem. On zresztą sam tak mówił, że byle do wiosny, bo wtedy jego zespoły grają znacznie lepiej.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Czy ja wiem Arjen wraca ale nie wiadomo jak Arjen, bo kontuzjowany był dość długo i jego forma to znak zapytania, i też wątpię. że cały mecz zagra, raczej 30 min z ławki. Zależy też dużo od tego jak WFL podejdzie bo tak naprawdę to też muszą walczyć o zwycięstwo, bo wyszło na to że po rundzie jesiennej są niżej niż Schalke. Do tego jak wiadomo Wilki to bogaty klub + € za Dżeko to bardzo prawdopodobne że w sobotę zobaczymy nowego napastnika (podobno coś kombinują z Milanem Baroszem). Według mnie kurs jak najbardziej ok i nie spodziewał bym się ty wyraźniej przewagi Bayernu, chociaż też sądzę że są Bayern jest faworytem .
Nawet jak zobaczymy nowego napastnika to wiele nie zmieni.Trzeba się zaaklimatyzować chociażby i wejść w tą Bundeslige a to trochę czasu trwa.Wolfsburg ma problemy z koncentracją na własnym obiekcie teraz w dodatku bez Dzeko i ciekawi mnie jak będą funkcjonować. Dla mnie osobiście Wolfsburg nie wygląda kolorowo w tej rundzie i myślę , że Bayern jest w stanie pokryć nawet handicap. Robben pewnie jak Ribery trochę będzie musiał pograć zanim zacznie grać na 100% a ten drugi już to czyni :razz:

K 246

krysti24

Użytkownik
Ja tym brakiem Dzeko tak bardzo bym się nie sugerował , bo Edin od dłuższego czasu już w Wolfsburgu to był tylko ciałem , a duchem w jakimś wielkim europejskim klubie .. Jako kapitan drużyny zamiast dawać dobry przykład reszcie drużyny , to po nieudanym meczu i przedwczesnym ściągnięciu go z placu gry zaczął odstawiać szopki fochy .. Dla mnie on już od dłuższego czasu po prostu tam psuł atmosfere w drużynie , co nie umniejsza jednak jego umiejętności , ale w tym klubie ten zawodnik już się wypalił i z jego pozostania byłoby więcej złego niż dobrego !

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Wolfsburg-Bayern // Bayern @ 1,80 // (AH -1) @ 2,23 [pinnacle] Kolejną rundę po krótkiej przerwie czas zacząć. Mimo przerwy w grze nie widzę tutaj innej opcji jak zwycięstwo podopiecznych Van Gaala.

Wilki w pierwszej części sezonu spisały się fatalnie. McClaren najwyraźniej ma problem z ułożeniem tej drużyny ale co się dziwić jak sami zawodnicy sprawiali wrażenie &quot;leniwych&quot; a konkretnie gra na wyjazdach.Warto dodać , że odszedł Dzeko najważniejszy filar zaraz po Grafite w napadzie , kto zna Wolfsburg wie kim był Bośniak dla tej ekipy nie bez powodu Man City kupił go aż za 35 mln. W poprzednich postach w dziale pisałem , że jak Wilki mają grać bez jednego gracza z TRIO: Dzeko, Diego bądź Grafite to gra po prostu nie idzie. Ciekawi mnie jak bez Dzeko będą sobie teraz radzić jakoś nie widzę tego kolorowo na początku drugiej części rozgrywek. Przypuszczam , że Wilczkom przypadnie rola średniaka ligi i w tym sezonie zapewne tak się skończy...

Bayern o tej firmie nie trzeba pisać zbyt wiele. Pod koniec pierwszej części sezonu wreszcie zaczeli grać choć może martwić postawa defensywy mam tutaj na myśli potyczkęz VFB gdzie tył zagrał katastrofalnie ale nadrobili w przodzie wykorzystując katastrofalne błędy rywala. Dodatkowym wzmocnieniem jest na pewno Augusto sprowadzony z Hoffenheim, który wzmocni defensywę Bayernu.

Podsumowując będzie to potyczka średniaka z drużyną , która będzie z pewnością na koniec sezonu najmniej w TOP 3 a może i uda się dogonić lidera co osobiście by mnie cieszyło.Jeśli chodzi o siłę ofensywną obu ekip to zdecydowanie lepiej wygląda Bayern, Wolfsburg może postraszyć trochę ze stałych fragmentów dzięki wspaniałym wrzutkom Diego,które wykańcza Grafite a jeśli chodzi o indywidualne umiejętności to zdecydowanie Bayern wypada lepiej. Jedyne czego można się obawiać to obrony Monachijczyków choć myślę , że Van Gall wyciągnął wnioski i wyjaśnił chłopakom jak się powinno grać. Jeśli chodzi jeszcze o jakiś słabszy punkt to na pewno Butt w porównaniu z Benaglio ale to nie jest jakiś wielki problem.

Stuttgar-Mainz // Stuttgart OVER (1,25) @ 1,72 [pinnacle]

Kolejny typ na drużynę Stuttgartu. O potencjale ofensywnym gospodarzy można powiedzieć jedno - armaty do strzelenia. Cacau,Marica, Harnik, Pogrebnyak to gracze , którzy powinni załatwić tą sprawę. Patrząc na defensywę Mainz nie powinno to sprawić kłopotu dla mnie to średniacy potrafiący zagrać dobre spotkanie a raz popełniać kiksy jeśli chodzi o formacje obronną dlatego też tutaj upatruję ten typ.Stuttgart w sparingach szedł jak burza strzelając rywalom po 3 czy 4 bramki. W lidze podobnie trafiali dużo i zarazem tracili. Podopieczni Tuchela na wyjazdach z mocniejszymi ekipami w ofensywie tracili przeważnie dwie bramki zdarzało się i nawet ze słabszymi wyciągać 2 razy piłkę z własnej siatki ( St Pauli) Dodatkowy atut to gra u siebie co jest kolejnym argumentem przekonującym mnie jeśli chodzi o ten typ. Mam nadzieję , że Stuttgart w tej części sezonu się obudzi a wszystko na to wskazuję bo wreszcie przyszedł ktoś kto to ruszy tym zespołem i pozytywnie wpływa na graczy i ich zaskakuje.W VFB lekkie kontuzje i paru graczy trenowało indywidualnie lub miało chwilową przerwę ale na Mainz powinni być gotowi.Tego zakładu w Pinku już nie ma kto nie spał to pobrał.

tbm 642

tbm

Forum VIP
VFL Wolfsburg
Myślę, że w kontekście analizy spotkania tej drużyny z Bayernem poza utratą Edina Dżeko nie należy zapominać, że w meczu z Bayernem nie zagra Makoto Hasebe, który jest na Pucharze Azji. Co jak co, ale swego czasu to on nosił opaskę kapitana i był istotnym ogniwem tej drużyny.
W Bayernie zabraknie Olicia i Kroosa, ale jak już wspominano dostępny do gry będzie Robben.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Nie będąc gołosłowny, napiszę analizę do meczu oraz typu, który najbardziej wpadł mi w oko.Nie zaufam Schalke, Werderowi, a pogram te własnie zdarzenie oraz widzę, że Tomson super zakład wyhaczył także do tego to zagram w dublu.

-

1. FC Nürnberg - Borussia M&#39;gladbach

Borussia lub remis ✅✅✅
1.75 | Betway​

Może się wydawać, że mecz ten to mocno przeciętne spotkanie, mało znaczące w tabeli Bundesligi.Nie mniej jednak jest to mecz ważny dla drużyn bo może on co nie co zmienić układ w tabeli.Obie drużyny walczą o utrzymanie, gospodarzom idzie to trochę lepie, zaś goście to ostatni team w tabeli i od tej soboty muszą gromadzić punkty.
Norymberga jak na swój sposób gry to nagromadziła dużo punktów.Swój sposób tj. kiedy oglądam ich mecze to zespół wydaje się taki bezpłciowy, mało stwarzają sytuacji, mogło się wydawać, że Gündogan będzie taką kluczową postacią, ale tak nie jest bo na razie błysnął w meczu z Werderem.Jedyne co mi się w drużynie podoba to, że grają młodzi zawodnicy w pierwszym składzie i stanowią nie jako o jego obliczu - warto zwrócić uwagę na Maka oraz Ekiciego oraz w/w młodego Niemca.Reszta drużyny to w miarę doświadczeni zawodnicy, którzy poziomem łapią się na końcówkę BL, a drugą Bundesligę.Co do samego sezonu i występów w niej to Norymberga większość swoich punktów zdobyła w meczach u siebie gdzie wygrali pieć z ośmiu spotkań.Wiadomo przerwa w spotkaniach w Niemczech nie jest długa i również w tym czasie nie było słychać o wzmocnieniach drużyny Heckinga jedyne co warte zauważenie to, że drużynę opuścił Boakye.FCN rozegrali dwa sparingi na boiskach tureckich gdzie pokonali skromnie po 1:0 drużyny Genclerbirligi oraz Bursy.
Co do gości to oni byli niejako zmuszeni do wzmocnień bo ich sytuacja jest zła.Tak też się stało bo przyszedł Hanke do napadu oraz dwa ciekawe nabytki to stoperzy - Stranzl oraz Nordtveit, co do pierwszego to znany w Europie piłkarz, zaś drugi to młody zawodnik, wypożyczony z Arsenalu.Jestem niezmiernie ciekaw jak wypadną w jutrzejszym spotkaniu bo jeśli okaże się, że zapewnią lepszą jakość w defensywie to może to poprawić grę oraz zdobycz punktową drużyny Fronzka.Tutaj zaś w tej drużynie widać ten ogromny potencjał w formacjach ofensywnych, ale nie potrafią tego wykorzystać w Gladbach.Na pewno jeśli ktoś potrafiłby poukładać taktycznie, schematycznie takich piłkarzy jak Arango, De Camargo, Reus, Bobadilla, Matmour i Idrissou czy teraz Hanke i jakoś sensownie ich zestawił to świetna maszyna do zabijania by się stworzyła.Niestety na razie tak się nie dzieje i dlatego Borussia wygląda tak mizernie.Co do wzmocnień to właśnie w/w piłkarze są najciekawsi, reszta zespołu została, w pomocy Bradley i Marx, na bokach obrony Levels i Daems.Goście zaś ze swoich dziesięciu punktów aż siedem zrobili na boiskach rywali.Ostatnio też zagrali dwa sparingi jeden wygrywają z Unionem Estepona 3:0 oraz zremisowali z Vfl 0:0.
Jutro wydaje mi się opcja ta bardzo realna i jestem przekonany, że drużyna Fronzka nie przegra spotkania.Na pewno u gospodarzy nie zobaczymy Gündogana, Mintala, Bunjaku, Ochsa z ważniejszych graczy, zaś u gości dotychczasowy duet stoperów : Dante, Brouwers [ zastapi ich właśnie Nordevit - Stranzl ] oraz Matmour i Bobbadila.Generalnie liczę na nie za mocne tempo meczu oraz mało bramek, ale Norymberga nie wygra.

Przewidywane składy ( kicker.de ) :

R. Schäfer - Judt, Wollscheid, Wolf, Pinola - Simons, Cohen - Hegeler, Ekici, Mak - Schieber

Heimeroth - Levels, Stranzl, Nordtveit, Daems - Marx, Bradley - Reus, Idrissou - de Camargo, Hanke

Otrzymane punkty reputacji: +2
verti 3,4K

verti

Forum VIP
Myślę, że warto podać tą informacje tutaj:
Marzenia 1. FC Koeln o udanym rozpoczęciu roku 2011 w Bundeslidze mogą zostać brutalnie zniszczone przez... wirusa świńskiej grypy, który zaatakował kilku piłkarzy klubu, do którego niedawno trafił Sławomir Peszko.
Niemieckie media twierdzą, że jak dotąd u czterech graczy 1. FC Koeln zdiagnozowano chorobę i będą oni niezdolni do gry w meczu z Kaiserslautern. Poza tym chory jest prawdopodobnie także asystent pierwszego trenera, Thomas Hassler.

- To wirus świńskiej grypy, ale nie powinniśmy z tego powodu wpadać w panikę - zaapelował szkoleniowiec drużyny, Frank Schafer. Piłkarze, u których stwierdzono dotychczas chorobę to Youssef Mohamad, Kevin McKenna, Miso Brecko oraz Konstantinos Giannoulis.
Źródło: bundesliga.pl

Poza tym kicker wymienia jeszcze chorwackiego pomocnika Mato Jajalo, jakoby on również doznał zarażenia wirusem H1N1. Na uraz kostki narzeka 21-letni rumuński napastnik Alexandru Ioniţă. Do drużyny nadal nie dołączył Sanou.
&quot;Czerwone Diabły&quot; mają bardzo korzystny bilans w starciach z &quot;Kozłami&quot;. W ostatnich 13 potyczkach mogą się pochwalić bilansem 9-3-1. U siebie nie przegrali z drużyną Peszki i Matuszczyka od niemal dwudziestu lat. Myślę, że zagranie na gospodarzy jest całkiem ciekawą opcją.

Składy drużyn wg. kickera
1. FC Kaiserslautern (4-2-3-1): Sippel - Dick, Amedick, Rodnei, Jessen - Petsos, de Wit - Kirch, Moravek, Ilicevic - Lakic.
1. FC Koln (4-2-3-1): Rensing - Schorch, Geromel, Pezzoni, Eichner - Petit, Matuschyk - Clemens, Lanig, Podolski - Novakovic

belfast-boy 415

belfast-boy

Forum VIP
Spotkanie: Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 1:3 (0:0)
Typ: Bayer ⛔
Kurs: 2.40
Bukmacher: tobet

Analiza: Jurgen Klopp powiedział w jednym z wywiadów, iż wszyscy liczą na porażkę Borussii w dzisiejszym meczu na Bay-Arena. Nie dziwię się. Strata punktów lidera na inaugurację rundy wiosennej na pewno pozwoliłaby rywalom na uwierzenie w realną walkę o tytuł. Osobiście również liczę na porażkę ekipy z Dortmundu.
Bayer Leverkusen w przypadku wygranej przybliżyłby się do lidera na &quot;odległość&quot; 7 punktów, co na pewno stanowi mniej, niż obecne 10 ;), które z psychologicznego punktu widzenia stanowią dużą (bo w końcu 2-cyfrową) stratę, której odrobienie wydaje się niemożliwe, nawet pomimo faktu bycia dopiero na półmetku rozgrywek.
Podopieczni Juppa Heynckesa wiedzą, jak wygrywać z zespołem z Signal Iduna Park, gdyż w ich ostatniej konfrontacji, rozgrywanej w stolicy Westfalii, ograli go 2:0. Także wyżej wspomniany scenariusz jest, moim zdaniem, całkiem możliwy.
Gospodarze dzisiejszego spotkania przystąpią do meczu poważnie wzmocnieni powracającym na ligowe boiska Simonem Rolfesem, który w niedawnych sparingach przypomniał kibicom w Leverkusen, ile znaczy dla tej drużyny (a przede wszystkim jej drugiej linii). W kadrze znalazł się również powracający po długiej przerwie Michael Ballack, ale czy pojawi się dziś na murawie? Śmiem wątpić. W każdym bądź razie jego obecność, choćby na ławce rezerwowych, na pewno tchnie w jego kolegów sporo zapału.
Sporym osłabieniem w drużynie gości będzie na pewno brak Shinjiego Kagawy, który wraz z reprezentacją Japonii toczy obecnie boje w Pucharze Azji. Filigranowy napastnik, to najlepszy w tym sezonie, obok Lucasa Barriosa, strzelec Borussii (obaj po 8 bramek). Podobno Barrios ma dość poważne problemy zdrowotne i jego również możemy nie zobaczyć na murawie Bay-Arena. Gdyby tak się stało, to siła ofensywna gości byłaby bardzo poważnie osłabiona. Oczywiście Jurgen Klopp ma jeszcze w składzie chociażby Roberta Lewandowskiego, ale... nie sądzę, że poradzi sobie z obroną Aptekarzy.
Presja ciążąca na zespole gości i własne boisko przyczynią się, moim zdaniem, do wygranej Bayeru. Wobec problemów kadrowych ekipy z Dortmundu, zdecydowałem się nawet na typ z handicapem. Mój typ: 2:0.

dino3k 8

dino3k

Użytkownik
Mam na dziś bardzo ciekawe zdarzenie, kurs nie jest za wysoki ale za to wielce prawdopodobny ????

Bayer Leverkusen vs Borussia Dortmund
W ekipie z Dortmundu nie pewny występ Barriosa najlepszego strzelca, pewne za to jest że nie wystąpi Shinji Kagawa który przebywa z reprezentacją na pucharze Azji. Będzie to duże osłabienie bo Kagawa robił w Borussii całą grę z przodu. O ekipie z Leverkusen nie mam zbyt wiele informacji oprócz tego że do składu wraca Ballack. Mają dobrze ułożony zespół bez większych indywidualności, działają jako kolektyw.
Stawiam że do przerwy padnie mniej jak dwie bramki. Obie ekipy będą dobrze ustawione defensywnie. Ekipa z Dortmundu będzie raczej cofnięta i starała się nie stracić bramki bo w przodzie nie specjalnie ma kto strzelać. Jest to wyjazd więc dobrym wynikiem będzie dla nich remis. Bayer będzie chciał pewnie wygrać ale uważam że w pierwszym meczu gradu bramek nie będzie, chyba że w drugiej części spotkanie kiedy obie ekipy się odkryją
Typ: Under 1,5 w pierwszej połowie 1,50 Expekt✅✅✅

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
Mam na dziś bardzo ciekawe zdarzenie, kurs nie jest za wysoki ale za to wielce prawdopodobny ????

Bayer Leverkusen vs Borussia Dortmund
W ekipie z Dortmundu nie pewny występ Barriosa najlepszego strzelca, pewne za to jest że nie wystąpi Shinji Kagawa który przebywa z reprezentacją na pucharze Azji. Będzie to duże osłabienie bo Kagawa robił w Borussii całą grę z przodu. O ekipie z Leverkusen nie mam zbyt wiele informacji oprócz tego że do składu wraca Ballack. Mają dobrze ułożony zespół bez większych indywidualności, działają jako kolektyw.
Stawiam że do przerwy padnie mniej jak dwie bramki. Obie ekipy będą dobrze ustawione defensywnie. Ekipa z Dortmundu będzie raczej cofnięta i starała się nie stracić bramki bo w przodzie nie specjalnie ma kto strzelać. Jest to wyjazd więc dobrym wynikiem będzie dla nich remis. Bayer będzie chciał pewnie wygrać ale uważam że w pierwszym meczu gradu bramek nie będzie, chyba że w drugiej części spotkanie kiedy obie ekipy się odkryją
Typ: Under 1,5 w pierwszej połowie 1,50 Expekt
Postanowiłem sobie wyboldować dwa fragmenty Twojej wypowiedzi, bo kompletnie się z nimi nie zgadzam. Jak ważnym ogniwem w Borussi jest Kagawa to każdy wie, jednak grę z przodu robi tam kilku piłkarzy. Zawsze jak przychodzi do dyskusji o ofensywie klubu z Zagłębia Ruhry to od razu pada nazwisko Japończyka czy Barriosa. Dla mnie jednak kluczową postacią w grze z przodu tego zespołu jest Sahin, według mnie to on był najlepszym zawodnikiem BVB na jesień. Zgodzę się, że siłą Bayeru jest kolektyw, ale niby nie mają indywidualności? Ballack, Adler, Vidal, Sam, Renato Augusto, Helmes, Kiesling, Derdiyok - to nie są indywidualności jak na warunki Bundesligi?
Odnośnie dzisiejszego meczu mam już pewne przemyślenia. Postaram się co nieco naskrobać wieczorem.

Otrzymane punkty reputacji: +1
l0k0 1,5K

l0k0

Użytkownik
Spotkanie: Beyer Leverkusen - Borussia Dortmund

Gospodarze dzisiejszego spotkania przystąpią do meczu poważnie, moim zdaniem, wzmocnieni powracającym na ligowe boiska Simonem Rolfesem, który w niedawnych sparingach przypomniał kibicom w Leverkusen, ile znaczy dla tej drużyny (a przede wszystkim jej drugiej linii). W kadrze znalazł się również powracający po długiej przerwie Michael Ballack, ale czy pojawi się dziś na murawie? Śmiem wątpić. W każdym bądź razie jego obecność choćby na ławce rezerwowych, na pewno tchnie w jego kolegów sporo zapału.
Sporym osłabieniem w drużynie gości będzie na pewno brak Shinjiego Kagawy, który wraz z reprezentacją Japonii toczy obecnie boje w Pucharze Azji. Filigranowy napastnik, to najlepszy, obok Lucasa Barriosa, napastnik Borussii (obaj po 8 bramek). Podobno Barrios ma dość poważne problemy zdrowotne i jego również możemy nie zobaczyć na murawie Bay-Arena. Gdyby tak się stało, to siła ofensywna gości byłaby bardzo poważnie osłabiona. Oczywiście Jurgen Klopp ma jeszcze w składzie chociażby Roberta Lewandowskiego, ale... nie sądzę, że poradzi sobie z obroną Aptekarzy.

Barrios wypowiedział się wczoraj na treningu, że zagra na 100%
(http://www.bvb.de) - chociaż decyzja należy do trenera, ale wątpie, że jeśli tylko Barrios będzie mógł grać to go nie wystawi.
W miejsce Kagawy ma zagrac powracający po kontuzji Zidane.
Na bramce do końca nie wiadomo: Roman Weidenfeller ponoć ostatnie 2 dni żyje na zupie z kurczaka (nie wiem czy to dobrze, czy nie), ale jego gra jest zagrożona.

Ogólnie to jeśli zagra Barrios to myślę, że Dortmund nie straci za wiele - obrona gra dalej tym samym mocnym składem, który na wyjazdach stracił tylko 6 bramek.

Myślę, że początek meczu to może być głównie badanie się i - jak zapowiada Klopp - defensywna gra z kontrami. Wiadomo, że obrona jest w gazie.

Przychylam się więc także do typu na under 1.5 HT.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom