Nie będąc gołosłowny, napiszę analizę do meczu oraz typu, który najbardziej wpadł mi w oko.Nie zaufam Schalke, Werderowi, a pogram te własnie zdarzenie oraz widzę, że Tomson super zakład wyhaczył także do tego to zagram w dublu.
-
1. FC Nürnberg - Borussia M'gladbach
Borussia lub remis
1.75 | Betway
Może się wydawać, że mecz ten to mocno przeciętne spotkanie, mało znaczące w tabeli Bundesligi.Nie mniej jednak jest to mecz ważny dla drużyn bo może on co nie co zmienić układ w tabeli.Obie drużyny walczą o utrzymanie, gospodarzom idzie to trochę lepie, zaś goście to ostatni team w tabeli i od tej soboty muszą gromadzić punkty.
Norymberga jak na swój sposób gry to nagromadziła dużo punktów.Swój sposób tj. kiedy oglądam ich mecze to zespół wydaje się taki bezpłciowy, mało stwarzają sytuacji, mogło się wydawać, że Gündogan będzie taką kluczową postacią, ale tak nie jest bo na razie błysnął w meczu z Werderem.Jedyne co mi się w drużynie podoba to, że grają młodzi zawodnicy w pierwszym składzie i stanowią nie jako o jego obliczu - warto zwrócić uwagę na Maka oraz Ekiciego oraz w/w młodego Niemca.Reszta drużyny to w miarę doświadczeni zawodnicy, którzy poziomem łapią się na końcówkę BL, a drugą Bundesligę.Co do samego sezonu i występów w niej to Norymberga większość swoich punktów zdobyła w meczach u siebie gdzie wygrali pieć z ośmiu spotkań.Wiadomo przerwa w spotkaniach w Niemczech nie jest długa i również w tym czasie nie było słychać o wzmocnieniach drużyny Heckinga jedyne co warte zauważenie to, że drużynę opuścił Boakye.FCN rozegrali dwa sparingi na boiskach tureckich gdzie pokonali skromnie po 1:0 drużyny Genclerbirligi oraz Bursy.
Co do gości to oni byli niejako zmuszeni do wzmocnień bo ich sytuacja jest zła.Tak też się stało bo przyszedł Hanke do napadu oraz dwa ciekawe nabytki to stoperzy - Stranzl oraz Nordtveit, co do pierwszego to znany w Europie piłkarz, zaś drugi to młody zawodnik, wypożyczony z Arsenalu.Jestem niezmiernie ciekaw jak wypadną w jutrzejszym spotkaniu bo jeśli okaże się, że zapewnią lepszą jakość w defensywie to może to poprawić grę oraz zdobycz punktową drużyny Fronzka.Tutaj zaś w tej drużynie widać ten ogromny potencjał w formacjach ofensywnych, ale nie potrafią tego wykorzystać w Gladbach.Na pewno jeśli ktoś potrafiłby poukładać taktycznie, schematycznie takich piłkarzy jak Arango, De Camargo, Reus, Bobadilla, Matmour i Idrissou czy teraz Hanke i jakoś sensownie ich zestawił to świetna maszyna do zabijania by się stworzyła.Niestety na razie tak się nie dzieje i dlatego Borussia wygląda tak mizernie.Co do wzmocnień to właśnie w/w piłkarze są najciekawsi, reszta zespołu została, w pomocy Bradley i Marx, na bokach obrony Levels i Daems.Goście zaś ze swoich dziesięciu punktów aż siedem zrobili na boiskach rywali.Ostatnio też zagrali dwa sparingi jeden wygrywają z Unionem Estepona 3:0 oraz zremisowali z Vfl 0:0.
Jutro wydaje mi się opcja ta bardzo realna i jestem przekonany, że drużyna Fronzka nie przegra spotkania.Na pewno u gospodarzy nie zobaczymy Gündogana, Mintala, Bunjaku, Ochsa z ważniejszych graczy, zaś u gości dotychczasowy duet stoperów : Dante, Brouwers [ zastapi ich właśnie Nordevit - Stranzl ] oraz Matmour i Bobbadila.Generalnie liczę na nie za mocne tempo meczu oraz mało bramek, ale Norymberga nie wygra.
Przewidywane składy ( kicker.de ) :
R. Schäfer - Judt, Wollscheid, Wolf, Pinola - Simons, Cohen - Hegeler, Ekici, Mak - Schieber
Heimeroth - Levels, Stranzl, Nordtveit, Daems - Marx, Bradley - Reus, Idrissou - de Camargo, Hanke