>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

18. Grand Prix Brazylii [07-09.11.2014]

Status
Zamknięty.
abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Grand Prix Brazylii

Tegoroczny rozkład jazdy
Piątek – 7 listopada 2014
#1 Trening 13:00 - 14:30
#2 Trening 17:00 - 18:30
Sobota – 8 listopada 2014
# 3 Trening 14:00 - 15:00
Kwalifikacje 17:00 - 18:00
Niedziela – 9 listopada 2014
Wyścig 17:00
Ostatnie wyniki(sezon 2013):
Pole position: Sebastian Vettel (Red Bull)
Zwycięzca: Sebastian Vettel (Red Bull)
Najszybsze okrążenie: Mark Webber (Red Bull)
Informacje o torze:
Nazwa toru: Autodromo Carlos Pace - Interlagos
Pierwsze Grand Prix: 1973
Długość toru: 4.309 km
Liczba okrążeń: 71
Całkowity dystans wyścigu: 305.909 km
Rekord okrążenia: 1:09.822 (R. Barrichello, 2004).
Pogoda:

Nowa szykana prze wjeździe do alei serwisowej:

Ruszamy tak na prawdę z końcem sezonu 2014! To już przed ostatni wyścig w tym roku. W poprzednim tygodniu bezkonkurencyjni okazali się kierowcy Mercedesa, którzy walczą o Mistrzostwo Świata. Prowadzi Lewis z przewagą już 24 punktów nad Nico. To dużo przewaga, jeśli nie weźmiemy pod uwagę, ze ostatni wyścig będzie punktowany podwójnie, w tym wypadku kwestia tytułu zostaje nadal sprawą otwartą.
Pogoda, jak widać wyżej nie będzie rozpieszczać w ten weekend kierowców. Zapowiadają się mokre kwalifikacje oraz prawdopodobnie wyścig.
Ciekawe czy i w mokrych warunkach i na krótkim torze znów będzie królować Mercedes?

Zapraszam do dyskusji oraz podawania typów!

luxik23 191

luxik23

Użytkownik
Kwalifikacje - bwin
S.Toro Rosso - Force India 1 @ 1.91
7/10

Zacznę od tego,że Force India ma problemy od połowy sezonu w zajęciu czołowych miejsc. Kwalifikacje nie były mocną stroną Force India nadrabiali to w wyścigu robiąc długie stinty na każdej mieszance. Tutaj nie widzę szans dlla Hulka lub Pereza z Kwiatem (wątpię by Vergne wyprzedził kolegę zespołowego).
w 2 treningu była różnica +- 0.600sek czyli dość dużo. W dzisiejszych kwalifikacjach różnica może się zmniejszyć,ale górą będzie Kwiat który powalczy o 1-10 .

Otrzymane punkty reputacji: +19
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Bardzo fajny typ zaproponował @luxik23. Zgadzam się z tym ;) Kwiat wczoraj znowu bardzo szybki, 3 i 8 czas w treningach. Młody 18 letni Verstappen pokazał równiez super w 1 treningu gdzie zajął 8msc, potem w drugim trneingu jeździł Vergne, ale miał awarię i stracił moc więc przejechał ledwo 5 okr więc jego czasy niemiarodajne.
W Force India klapa, Juncadella który podobnie jak Verstappen jeździł w 1 treningu,a le zakończył go na ścianie. Rozbił bolid przez co w 2 treningu nie mógł na tor wcale wyjechać Perez więc cały dzień stracili. A Hulkenberg spisywał się przeciętnie. Do Kwiata wczoraj Hulkenberg tracił 1 sekundę w 1 treningu i ok 0,6sek w 2 treningu. Force India przegyrwała nawet z Lotusami, które odzyskały potencjał jako taki.
Hulkenberg ostatnio wszedł do Q3 na Węgrzech czyli baaaardzo dawno temu, od tamtego czasu 13msc to max co wyciąga z kwali. Perez nieco lepiej, ale też do Q3 nie zagląda zbyt często. Po prostu Force India dobre na wyścigi gdy robią długie strinty na oponach, a tempo kwalifikacyjne słabe. Inaczej niż w Force India.

GP Brazylii kwalifikacje sobota 17:00
Felipe Massa - Sebastian Vettel
Typ : Massa @ 1,90 Expekt/marathon/totomix/milenium/betsson/betsafe itp
✅✅✅ Brawo Felipe ! :cool:

Williamsy szybkie, tor szybki więc wg mnie główni kandydaci do walki z Mercedesami, kandydaci ale pewnie to i tak nie nastąpi bo na krótkim torze srebrne strzały mają ponad 0,5sek przewagi.
Vettel fatalny weekend w Austin tydzień temu. Teraz też w treningach jego bolid prowadził się fatalnie, mnóstwo uślizgów, brak odpowiedniego balansu.
W czasach Massa - Vettel z wczoraj wyglądało to tak :
1 trening : Massa lepszy o ponad 1 sekundę
2 trening : Massa lepszy o ponad 0,2 sek

A to był tylko piątek. A wiadomo, ze Williamsy się rozkręcają i formę przygotowuja na sobotę i tam już mają dobre ustawienia. Owszem Ricciardo byl konkurencyjny wczoraj w miarę, ale Vettel już poza Red Bullem, jeździ bo jeździ mam wrażenie momentami.
No i GP Brazylii czyli w domu Massy.

Jenson Button - Kevin Magnussen
Typ: Magnussen @ 1,88 ogólnodostępne
⛔ -0,039 ehh

para ogólnodostępna, ale najwyższy kurs marathon @1,88 i Expekt @1,85. Niektórzy mają już nawet @ 1,62 ale to oddaje rzeczywistość najlepiej.
Button wczoraj na okrążeniu instalacyjnym w 1 treningu awaria ERS i nie pojeździł wcale. 2 trening za to fatalnie i gorszy był tylko Jean Eric Vergne który zaliczył 5 okrążen bo sam mial awarię. McLareny nie mają tempa. Ale Magnussen wyciskał co mógł z bolidu i 9 i 10 czas zanotował wczoraj. W 2 treningu jak porównany czasy Magnussena i Buttona to mamy różnice na poziomie 0,7sek na korzyść Magnussena. Poza tym kwalifikacyjne h2h na korzyść Magnussena wyraźnie bo 6-2 w ostatnim czasie.

Ricciardo - Vettel
Typ : Ricciardo @ 1,615⛔
Alonso - Button
Typ : Alonso @ 1,45 ⛔
AKO @ 2,34 marathon (limit 328euro)
to samo można w milenium zagrać np

o Vettelu pisałem wyżej, Ricciardo jest znacznie szybszy i w lepszej formie, h2h 11-6 dla Daniela Ricciardo.

Button tez wyżej opisany i nawet podczas GP Usa było w kontekście tej pary pisane przeze mnie. Alonso - Button h2h 13-4 w tym sezonie w kwalifikacjach.
McLarenom brakuje prędkości na tym torze, Ferrari powinno spokojnie być przed.

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Kimi Raikkonen - Fernando Alonso @4,3⛔⛔ Expekt 10-8 Przez cały weekend szybszy Kimi, a w ostatniej części jednak Alonso pojechał świetne okrążenie... jak na Ferrari i wyprzedził Kimiego o 0,122s, pechowo niestety :/

Chyba tylko loteryjność w postaci deszczu może popsuć ten typ. Jeśli jakimś cudem deszcze oszczędzi zawodników w Sao Paulo, to Kimi, który jeździ tutaj świetnie tym razem bez problemu powinien być szybszy o Alonso, który już tak na prawdę myślami jest w kokpicie Mclarena i przy silniku Hondy. W FP2 kłopoty, wybuch silnika, stracona połowa sesji, zabawa w strażaka, rozbawiony powrót do pitstopów. Atmosfera u Hiszpana jest już bardzo luźna, wie że już tak na prawdę o nic nie walczy w tym sezonie.
Kimi cały czas wykonywał szybsze okrążenia podczas Fp2, a mógł pojechać jeszcze szybciej bo na swoim najszybszym okrążenie pozwalającym się mu uplasować tuż za Mercedesami popełnił błąd.
No ale tak... deszcze ale mam nadzieje, że i w tych warunkach bolid Fina będzie spisywał się podobnie jak na sucho ;) GL

bumbatyper 204

bumbatyper

Użytkownik
Jeżeli jutro będzie padał deszcz, to można pograć najszybsze okrążenie Vettela lub Ricciardo.
edit by Ab/ Dlaczego tak sądzisz, napisz kilka zdań skąd takie typy?
Ponieważ Ricciardo, jak i Vettel podczas tego weekendu prezentowali jedno z lepszych temp wyścigowych, szybszy był tylko Mercedes. Dodają również, w szczególności Ricciardo, że kiedy będzie padało, to ich szanse jeszcze bardziej wzrastają, jest nawet wtedy szansa na walkę z Mercedasami. Bolidy Red Bulli, niekiedy, trochę nawet bez przyczyny ślizgały się po torze, a to według mnie może oznaczać, że ich ustawienia bolidu są skierowane trochę pod mokry tor. Oczywiście mogę się mylić, najlepiej jakby cały wyścig padało, bo jak będzie przesychający tor, to praktycznie każdy może zgarnąć to Fastest Lap.

rangizz 2,7K

rangizz

Użytkownik
Przejrzałem wiele prognoz pogody i raczej padać dzisiaj nie będzie, a szkoda, bo wiadomo, że wyścig byłby 2x ciekawszy.
Co chcę zagrać? To, że Rosberg dzisiaj nie wygra. Nigdy nie byłem fanem jego umiejętności, to solidny średniak, no być może można go nazwać bardzo dobrym kierowcą. Ale do wybitności mu trochę brakuje i już raczej tego nie osiągnie. Za to na pewno wybitnym kierowcą jest Hamilton.
Rosberg vs Hamilton @1.75 Ónibet (1.9 na wygraną Lewisa). ⛔ P1 vs P1 Rosberg zaskoczył mnie zimną głową i bezbłędną jazdą.

Co prawda w każdym z treningów jak i w kwalifikacjach wygrywał Rosberg, ale już Q3 pokazało, że różnica na pojedynczym kółku zatarła się. Przed nami wyścig i jak sam Hamilton mówi, tylko zwycięstwo w wyścigu go interesuje (w domyśle, PP Rosberga dużo nie zmienia przed wyścigiem).
&quot;Jestem tutaj po zwycięstwo&quot;. - podkreślał. „Dlatego zamierzam w niedzielę wystartować jak najszybciej spod świateł. Dojazd do pierwszych zakrętów jest krótki. (Ale) Zawody będą długie - liczą 71 okrążeń - więc powinny być dwa lub trzy pit-stopy i wiele może się wydarzyć.
Jestem naprawdę naładowany emocjami, jest szansa wyprzedzić nie tylko na starcie&quot;. f1.v10.pl
Niemiec nie jest najmocniejszy psychicznie, a dzisiaj ciążąca na nim presja będzie chyba największą jaką miał w swojej karierze. Wiadomo, że często presja pomaga, ale częściej przeszkadza i prowokuje głupie zachowania - i to bardziej prawdopodobna opcja w przypadku Niko.
Rosberg 5 razy w tym sezonie zdobywał PP i tylko 2 razy dowiózł z tego zwycięstwo - w Monaco gdzie specyfika toru jest jaka jest, oraz w Niemczech, gdzie Hamilton startował z 20 miejsca. Czyli jak widać PP w przypadku Rosberga nie ma wielkiego przełożenia na rezultat w wyścigu. Z kolei Hamilton w 17 wyścigach tego sezonu ZAWSZE poprawiał swoją pozycję w wyścigu względem pozycji w kwalifikacjach lub utrzymywał PP (nie licząc 3 defektów) - świetny wynik.
Dlaczego stawiam na H2h, a nie na czysty win Hamiltona skoro Mercedes strasznie dominuje w tym roku? Czuję, że dzisiaj mogą dziać się cuda na kiju i niekoniecznie to stajnia ze Stutgardu sięgnie po zwycięstwo, zwłaszcza, że Williamsy wydają być się blisko w ten weekend. Dlatego wolę po mniejszym kursie postawić na Hamiltona w parze z Rosbergiem, bo tutaj nie widzę innego rozwiązania jak wygrana Lewisa, a co do samego wyścigu nie mam już takiej pewności
Jeszcze dostrzegłem w stsie Rosberg vs reszta @1.65 (1.45 po potrącanie podatku) ⛔. Dupy nie urywa ale jeśli ktoś tam stawia jakiegoś dubelka czy inną tasiemkę to fajna opcja.
Powodzenia.

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Najszybsze okrążenie podczas wyścigu: Felipe Massa @15⛔⛔Dopiero 7 czas Expekt

Po pierwsze Felipe zna świetnie ten tor, bardzo go lubi, jest to jego rodzinne miejsce, czuje wsparcie całej swojej rodziny, o czym ciągle wspomina w wywiadach.
Po drugie, wczoraj świetny występ w kwalifikacjach, nie wielka strata do Mercedesów, widać że słowa przekłada na jazdę i świetnie jest tutaj dysponowany, Massa liczy na ukończenie wyścigu w czołowej trójce. Mercedesy potrafią wyciągnąć maksimum na pojedyńczym okrążeniu, a wyścigu w ostatnich dwóch startach mimo dubletów na mecie ani jednego fast lapa.
Typ bardzo ryzykowny ale kurs adekwatny więc warto spróbować ;)

Otrzymane punkty reputacji: +1
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom